Bekar babanın 10 yaşındaki kızıyla beraber duş alması normal mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Hadi bea

White & Black
Pro Üye
23 Ağustos 2020
6.747
12.701
198
Merhaba arkadaşlar aklımı kurcalayan bir soruyla geldim. Öncelikle yurtdışında yaşadığımı belirtmek istiyorum.
İş arkadaşımla geçen gün çocuklar ve gelişimleri hakkında konuşurken 7 yaşındaki oğlu ve 10 yaşındaki kızıyla beraber duş aldıklarını söyledi. Ben önce tepki gösterdim, nasıl yani hepiniz tamamen çıplak mı duş alıyorsunuz diye oda evet gayet tabi dedi.
10 yaşındaki kız çocuğunun babasını cıplak görmesinin doğru olmadığını söyledim oda bana sizin kültürünüzde normal olmayabilir ama bizde bu gayet normal dedi. Onun gözünde kızı hala onun için bebek sayılırmış. Ama kızı herseyin bilincinde örneğin cinsellik kadın ve erkeklerin beraber olduklarında ne yaptıklarının vs. Bunu biliyorum çünkü bir kaç kez ailecek görüştük ve çocuklarını az da olsa tanıma şansım oldu.
Bu düşüncemi diğer yabancı arkadaşlarıma sorduğumda ise kimi benimle aynı şeyi düşünüyor kimi ise kararsız kalıyor. Açıkçası ilk kez kendimi kültür catısması içinde buldum. Sizin düşünceniz nedir bu konuda?

Sizin yerinizde olsam bu mantıkta bir adamla ailecek asla görüşmem hele çocuklarımı asla muhatap etmem.Bu kültür çatışması değil ahlaksizlik

Sizin yerinizde olsam bu mantıkta bir adamla ailecek asla görüşmem hele çocuklarımı asla muhatap etmem.Bu kültür çatışması değil ahlaksizlik
Aslında insan olarak çok iyi insanlar ama böyle bizim düşüncemize aykırı şeyleri olması insanı tereddüt içinde bırakıyor

Korkunç.

Kendi kültürlerinde var olan bir şeyi yargılamak doğru değil. Bence, bana göre garip ama onların kültürü böyle bunun ahlakla doğru yanlışla alakası yok.

Benim bildiğim japonya'da bu şekilde bir şey var, orda gayet normal sıradan sayılıyor. Hatta örnek olması için bir paylaşımı aşağıya bırakıyorum:

Küçükken annaaneme giderdik onunda evi sobalıydı. Annem odanın ortasına çarşaf çeker beni sobanın önünde yıkardı. Ozamanlar 6 bilemedin 7 yasındaydım. Beni yıkadığı esnada ağlardım babamın olduğu odada yıkanmam diye. Onun yarattığı psikolojik travmayı hala hissediyorum.

Yani çıplak derken baba tamamen mi çıplak mesela bizi de çocukken babamız yıkardı babamız eşofman altı giyerdi ama üstü çıplak olurdu. İlkokulda felan bazen yıkardı bizi babam.

arkadasiniz almanmi? Bize ne kadar ters olsada bu onlarin kültüründe gercekten cok dogal. Gecenlerde cocuklarimi yüzmeye götürdüm koskoca kadin anadan uryan soyundu ne benim cocuklarimdan cekindi nede kendi yanindaki oglundan
Evet nerden bildiğiniz ? İsveç’te yaşıyorum ama kendisi aslen alman

Yani çıplak derken baba tamamen mi çıplak mesela bizi de çocukken babamız yıkardı babamız eşofman altı giyerdi ama üstü çıplak olurdu. İlkokulda felan bazen yıkardı bizi babam.
Evet tamamen cıplak. Hatta baba beraber duş almak istemezse kızı üzülüp ağlıyor ve ısrar ediyormuş oda kızını kıramıyormuş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…