Bekar babanın 10 yaşındaki kızıyla beraber duş alması normal mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bakin kültür gelenek görenek yemek düğün vs diye.Bu apaçık ahlaksızlık .İnsanliklari kendinde kalsin.erhenlige girecek çocuğunun yanında çıplak durup banyo yapıyor.Kizi her şeyin farkında.Bize anlattığımız eşinize de anlatın tepkisi ni olcun
Aslında insan olarak çok iyi insanlar ama böyle bizim düşüncemize aykırı şeyleri olması insanı tereddüt içinde bırakıyor

Yani bize ne kadar ters olsa da bu bazı ülkelerin ve bazı kesimleri için normal. Yargılamak bize düşmez
Ailecek görüşüyorsan ve iyi arkadaşsan ister istemez sorguluyor insan.. ya onları o şekilde kabul etmek yada araya mesafe koyup uzaktan görüşmek gerekiyor. Sanırım ben ikisini de yapamıyorum arada bocalıyorum.

Evet tamamen cıplak. Hatta baba beraber duş almak istemezse kızı üzülüp ağlıyor ve ısrar ediyormuş oda kızını kıramıyormuş
Bir boxer ile duş almakta mı zor mayo giyse bari anadan üryan valla ne desek az kalacak 😅
10 yaşında kız çocuğunu baba değil anne bile yıkamamalı artık kendi işini görebilmeli halbuki bu çocuklar sonra kendi işlerini görmeyi nasıl öğreniyorlar acaba

Ailecek görüşüyorsan ve iyi arkadaşsan ister istemez sorguluyor insan.. ya onları o şekilde kabul etmek yada araya mesafe koyup uzaktan görüşmek gerekiyor. Sanırım ben ikisini de yapamıyorum arada bocalıyorum.
Eğer iyi anlaşıyorsanız size karşı davranışları kötü değilse mesafe koymanıza gerek yok tabi yine sizin kararınız ben daha önce İspanya ve Fransa ya gitmiştim insanları gerçekten çok iyi ordaki arkadaşlarımla gayet güzel anlaşıyorum. Benim için bir milletin kültüründen ziyade karakteri önemli

Merhaba arkadaşlar aklımı kurcalayan bir soruyla geldim. Öncelikle yurtdışında yaşadığımı belirtmek istiyorum.
İş arkadaşımla geçen gün çocuklar ve gelişimleri hakkında konuşurken 7 yaşındaki oğlu ve 10 yaşındaki kızıyla beraber duş aldıklarını söyledi. Ben önce tepki gösterdim, nasıl yani hepiniz tamamen çıplak mı duş alıyorsunuz diye oda evet gayet tabi dedi.
10 yaşındaki kız çocuğunun babasını cıplak görmesinin doğru olmadığını söyledim oda bana sizin kültürünüzde normal olmayabilir ama bizde bu gayet normal dedi. Onun gözünde kızı hala onun için bebek sayılırmış. Ama kızı herseyin bilincinde örneğin cinsellik kadın ve erkeklerin beraber olduklarında ne yaptıklarının vs. Bunu biliyorum çünkü bir kaç kez ailecek görüştük ve çocuklarını az da olsa tanıma şansım oldu.
Bu düşüncemi diğer yabancı arkadaşlarıma sorduğumda ise kimi benimle aynı şeyi düşünüyor kimi ise kararsız kalıyor. Açıkçası ilk kez kendimi kültür catısması içinde buldum. Sizin düşünceniz nedir bu konuda?
Normal degil tabikide

Kucukken dedem bi kez beni yikamak zorunda kaldi. Ustumden kulodumu cikarttirmadi , kendiside benimle banyoya girmedi, banyonun dışından kafama şu tutup saclarimi taradi. O bile garip bi histi benim icin, mahremiyetime aykırı gelmisti. Ciplak babayi hayal bile edemiyorum bana doğru gelmiyor.

Ayrica cocugun mahremiyeti evrensel bence

Her şeye kültür deyip saygı mı duymamız gerekiyor, ben duymuyorum valla gayet iğrenç bir durum. Koskoca adam şeyi sallana sallana 10 yaşında kızıyla banyo yapacak. Tiksinç. Ha ben bi yorumda bulunmazdım, kendi hayatı kendi kızı ama o kişiyle iletişimi minimuma indirirdim, hayat tarzı bana tamamen yabancı biriyle görüşmek için bir sebebim yok.

Almanya'da doğmuş büyümüş ve uzun bir süre İsveç'te yaşamış biri olarak söylüyorum ki bunun kültürle bir alakası yok. Belki başka kıtalarda ülkeler de olabilir ama Avrupa da ben böyle bie şey duymadım tam tersine herşeyin yeri yurdu var 10 yaşındaki kız babasıyla banyo yapamaz veya o yaştaki erkek çocuk annesiyle.Tabi herzamanki gibi istisnalar kaideyi bozmaz.

Ancak öyle bir zamandayız ki ülkemizde bile olmaması gereken şeyler duyuyoruz ecnebiye şaşırmamak lazım.

.

Normal değil.
Görüşmeyin, çocuklarınızı da görüştürmeyin.
11-12 yaşa kadar ergenlik yaşı düşmüş, kızlar regl oluyor o yaşlarda. Sizce cinsel gelişimin hızlandığı bir dönemde babayla çıplak duş almak normal olabilir mi?

Kendi kültürlerinde var olan bir şeyi yargılamak doğru değil. Bence, bana göre garip ama onların kültürü böyle bunun ahlakla doğru yanlışla alakası yok.

Benim bildiğim japonya'da bu şekilde bir şey var, orda gayet normal sıradan sayılıyor. Hatta örnek olması için bir paylaşımı aşağıya bırakıyorum:

Japonyada ensestlik çok yaygın çünkü, animelerde de bu sıklıkla görülüyor.

Bu arada amerikalı bir arkadaşıma yazdım, tepkisi şu oldu “rus hastası mı onlar ailece?, burada olsa polise bildirirdim hemen”

Of almanyada baya herkesin dal dasak olduğu ortam var, çok çok yaygın çıplaklik. Ama 10 yaşında çocuğunu yıkayan duymadım yani çok bireyseller zaten o yaşta herkes kendisi dus alabilir. Bana saçma geldi. Çocuk da yikamadi diye ağlayacak hale geldiyse baya sorunlu bir çocuk olmuş zaten sonuç olarak.

Of almanyada baya herkesin dal dasak olduğu ortam var, çok çok yaygın çıplaklik. Ama 10 yaşında çocuğunu yıkayan duymadım yani çok bireyseller zaten o yaşta herkes kendisi dus alabilir. Bana saçma geldi. Çocuk da yikamadi diye ağlayacak hale geldiyse baya sorunlu bir çocuk olmuş zaten sonuç olarak.
Burdada cıplak yüzülebilen sahiller var. Yani mayoyla girilmesi yasak böyle yerlerde. Bize baya baya ters geliyor böyle şeylerin. Bazen Türk doğduğum icin seviniyorum.

Bana normal gelmedi hatta baya yanlış geldi. Kültürle ne alakası var çocuk çocuktur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X