Bekar babanın 10 yaşındaki kızıyla beraber duş alması normal mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kültürle alakali bı durum değil gelişim acisindan psikoloji tüm insanlar için geçerli. O çocuklarda mahremiyet duygusu olmayacak kendilerini kimden nasıl koruyacaklar.. hiç normal bı durum değil

gelişim psikolojisi ile ilgilenen ve birçok önemli bilginin hayat boyu bizim için kritik olacağını söylemek istiyorum. bunun kültür farkıyla bir alakasının olmadığını düşünüyorum. elbette insan çocugu ile duşabilir. ama en azından özel bölgeler kapatılabilir. çünkü özel bölgelerimiz amacı ya sevişmek ya da boşaltım içindir. ve hangi kültürden olursak olalım zihnimiz bir yaştan sonra cinselliği daha farklı görmeye başlıyor. ben beraber duş alınabileceğini bunun normal oldugunu ama özel bölgelerin mahrem olduğunu düşünüyorum.

çocuğun babasıyla yıkanması bence son derece normal ama çocuğun babasının cinsel organını görmemesi lazım bana göre. ben 6 yaşındaki erkek kardeşimi yıkarken hep cinsel organlarını ona yıkatırım 2-3 yaşından ber mahrem bilincini öğrenmesi için.

O halde o ülkede yaşamazsınız.

Yahu siz neyin tartışmasını yapıyorsunuz. Adamların kendi ülkesi ister çocuklarıyla yıkanırlar ister sokakta anadan doğma gezerler size neeeee.
Saçmalamanın dibine vurmuşsun bizim fikirlerimizden de sanan ne? Hayırdır böyle yaşayan tanıdığın akraban mı varda gocunuyorsun ? Ne kadar dert etmişsin yorumları diyecem ama zaten gitmişsin hayırlısı

Türkiye'de günde birkaç kez forma değiştirdiğimiz, yalnızca dolapların ve duşların olduğu bir odamız var ve giyinme kabinleri yok. Kadın arkadaşlar defalarca birbirimizi iç çamaşırlarıyla bazen duşta çıplak olarak da (perde yetmiyor veya umursanmıyor) görürüz. Esprileşip birbirimize takıldığımız da olur ama kadın kadına olduğu için hiç sorun yaratmaz, muhafazakar arkadaşlar bile rahattırlar veya birimiz önden havlu tutarız.

Bence sağlıklı bir psikoloji değil bunun kültür ile alakası yok ileri yaşlarını kötü etkiler diye düşünüyorum
+1
kesinlikle bende bu görüşe katılıyorum. bu kültürle alakalı bir konu değil. çocuk psikolojisi ile alakalı ve çok yanlış birşey. hatta o iki yaş grubu kız ve erkek çocuk bile birlikte yıkanmamalı. eğlencesine mayoları ile küvet doldurup havuz yapılabilir çocuklara. ama yıkanma olarak çıplak bi de çok yanlış.. çocukların mahremiyet duygularının gelişmesine iziin vermiyor bu baba. ileride kötü niyetli kişiler tarafından istismara açık hale getiriyor çocuklarını....4 yaşındaki oğlum bile evde biri tuvalette ise kapı çalmayı ve girmemeyi öğrendi.

Yahu siz neyin tartışmasını yapıyorsunuz. Adamların kendi ülkesi ister çocuklarıyla yıkanırlar ister sokakta anadan doğma gezerler size neeeee.
o zaman o ülkelerdeki çocuk istismarlarına, tecavüzlerine de ses çıkarmayalım. bize ne dimi? onlar yaşıyo?? tövbe yarabbim ya.

evet yaa! diz için ne alaka şok oldum... onların kadını çıplak göresileri gelmiş

Çok.dogruuu

yurt dışında bu tarz şeyler gayet normal sayılıyor ben spada çalışırken anne baba genç kızları damatları ve oğulları hep birlikte hamama girmişlerdi çıplak kaynar sular dökülmüştü başımdan ama normal diyorlar onlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…