• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bekar babanın 10 yaşındaki kızıyla beraber duş alması normal mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba arkadaşlar aklımı kurcalayan bir soruyla geldim. Öncelikle yurtdışında yaşadığımı belirtmek istiyorum.
İş arkadaşımla geçen gün çocuklar ve gelişimleri hakkında konuşurken 7 yaşındaki oğlu ve 10 yaşındaki kızıyla beraber duş aldıklarını söyledi. Ben önce tepki gösterdim, nasıl yani hepiniz tamamen çıplak mı duş alıyorsunuz diye oda evet gayet tabi dedi.
10 yaşındaki kız çocuğunun babasını cıplak görmesinin doğru olmadığını söyledim oda bana sizin kültürünüzde normal olmayabilir ama bizde bu gayet normal dedi. Onun gözünde kızı hala onun için bebek sayılırmış. Ama kızı herseyin bilincinde örneğin cinsellik kadın ve erkeklerin beraber olduklarında ne yaptıklarının vs. Bunu biliyorum çünkü bir kaç kez ailecek görüştük ve çocuklarını az da olsa tanıma şansım oldu.
Bu düşüncemi diğer yabancı arkadaşlarıma sorduğumda ise kimi benimle aynı şeyi düşünüyor kimi ise kararsız kalıyor. Açıkçası ilk kez kendimi kültür catısması içinde buldum. Sizin düşünceniz nedir bu konuda?
Bana hiç normal gelmedi
Bizim kültürümüzle alakası yok çocuk kendi bedeninin de farkında olup kendi banyo yapacak yaşta bence
Hele babasının çıplak olması iyice hunilik

Başka yaşantıları kendi kültürümüzle değerlendiremeyiz. Bir ara haberlerde bir kadın vardı 4 kardeşle birden evliydi. Bizde bu ahlaksızlığın önde gideni ama onlarda normal.
Bahsettiğiniz şey bizim inanç ve kültürümüzde kabul edilebilir bir şey değil ama belki onlarda normaldir.

Bekar baba diye niye belirttiniz, evli baba olunca daha mı masum oluyor adam? Çok provokatif yazmışsınız başlığa.
Bizim kültürümüzde asla kabul edilmeyeceğini bildiğiniz halde sormanız tuhaf. Evet Almanlarda bunu yapan olduğu kadar yapmayan da var. Hatta bir kez benim kızlar küçükken plajda denk gelmiştim, adam yan gelmiş yatıyor her şeyi ortada. Polis çağıralım dedim, kimseyi rahatsız etmediği sürece polis karışamazmış. Çevir kafanı bakma demişti eşim. Ailece çıplaklar kampına gidip denize de girerler. Okul öncesi kitaplarda kadın erkek vücudu tanıtılıyor, orada da görüyor çocuklar. Yani bizdeki gibi tabu değil. Bizim ayıplarımızla onların ayıpları aynı olmayabilir.

Bana da ters, bırak eşimi ben kendim 6-7 yaşlarından beri yıkamıyorum çocukları. Utandılar istemediler beni banyoda.

Kız ısrar ediyormuş ağlıyormuş babasıyla yıkanamadığı için. Bu kısmı hiç inandırıcı değil. İnsanların sinirini zıplatmak galeyana getirmek için eklemişsiniz bunu.

Merhaba arkadaşlar aklımı kurcalayan bir soruyla geldim. Öncelikle yurtdışında yaşadığımı belirtmek istiyorum.
İş arkadaşımla geçen gün çocuklar ve gelişimleri hakkında konuşurken 7 yaşındaki oğlu ve 10 yaşındaki kızıyla beraber duş aldıklarını söyledi. Ben önce tepki gösterdim, nasıl yani hepiniz tamamen çıplak mı duş alıyorsunuz diye oda evet gayet tabi dedi.
10 yaşındaki kız çocuğunun babasını cıplak görmesinin doğru olmadığını söyledim oda bana sizin kültürünüzde normal olmayabilir ama bizde bu gayet normal dedi. Onun gözünde kızı hala onun için bebek sayılırmış. Ama kızı herseyin bilincinde örneğin cinsellik kadın ve erkeklerin beraber olduklarında ne yaptıklarının vs. Bunu biliyorum çünkü bir kaç kez ailecek görüştük ve çocuklarını az da olsa tanıma şansım oldu.
Bu düşüncemi diğer yabancı arkadaşlarıma sorduğumda ise kimi benimle aynı şeyi düşünüyor kimi ise kararsız kalıyor. Açıkçası ilk kez kendimi kültür catısması içinde buldum. Sizin düşünceniz nedir bu konuda?
kültürle alakalı değil bence mahremiyet eğitimi verilmeli çocuğa
Cocuk bunu normallestirebilir başkalarını bu şekilde görünce bile ona doğal gelebilir bence durum asla normal degil oldukça vahim
Eşim 1 yaşındaki oğlumuzu bile yıkarken şortunu cikarmazdi
Cocuklari birlikte yikadigi zamanlar oldu asla iç çamaşırları üstlerinden cikmazdi
Bilerek yada bilmeyerek yaptığı şey çok kötü ve yanlışını ısrarla savunması

Bekar baba diye niye belirttiniz, evli baba olunca daha mı masum oluyor adam? Çok provokatif yazmışsınız başlığa.
Bizim kültürümüzde asla kabul edilmeyeceğini bildiğiniz halde sormanız tuhaf. Evet Almanlarda bunu yapan olduğu kadar yapmayan da var. Hatta bir kez benim kızlar küçükken plajda denk gelmiştim, adam yan gelmiş yatıyor her şeyi ortada. Polis çağıralım dedim, kimseyi rahatsız etmediği sürece polis karışamazmış. Çevir kafanı bakma demişti eşim. Ailece çıplaklar kampına gidip denize de girerler. Okul öncesi kitaplarda kadın erkek vücudu tanıtılıyor, orada da görüyor çocuklar. Yani bizdeki gibi tabu değil. Bizim ayıplarımızla onların ayıpları aynı olmayabilir.

Bana da ters, bırak eşimi ben kendim 6-7 yaşlarından beri yıkamıyorum çocukları. Utandılar istemediler beni banyoda.

Kız ısrar ediyormuş ağlıyormuş babasıyla yıkanamadığı için. Bu kısmı hiç inandırıcı değil. İnsanların sinirini zıplatmak galeyana getirmek için eklemişsiniz bunu.
Çünkü anneyle beraber olsaydı belki babayla duş almasına gerek kalmazdı yani anne yıkardı çocuğu yada ne bileyim ona normal gelen durum anne için normal sayılmazdı.

Aslında insanlar bunlardan tepki gösteriyor hatta buradaki durumdan daha çok ama işte yasalar herseyi tıkıyor.
Ben yasaların bu konuda sessiz kaldığını sanmıyorum sadece toplumun bazı kesimleri bu durumu benimsemiş herhangi bir merciye yakalanmadan yapıyorlar yapacaklarını

Bize göre normal değil ama Almanlar norvecliler japonlar da dayısıyla nenesiyle dal daşak saunaya giriyorlar. Bu onların kültüründe normal.
Hatta ben bir kuzey ülkesine gitmiştim minik bir proje icin, orada da doğal sauna vardı. Norveçli arkadaşlara mail atmislar, farklı kültürden arkadaşlar var, sauna için mayo getirmeyi unutmayın diye.
"Aslında çok sağlıksız" falan dedielr, içinde mayo varken sıcak buhar. Yani o mesajı almasalar herkes herkesin mal varlığını görecekti 😂
Ben ölsem babamı dedemi öyle görmek istemem
Ama o kültürden biriyle evlensem colugum çocuğum babasıyla dedesiyle böyle saunaya gitsin, ses çıkarmam sanırım

Ne anneyi ne de babayı çıplak görmesi doğru değil diye düşünüyorum.
Gelişimsel açıdan yorum yapacak yeterlilikte biri olarak.

Ben ya da esim 5 yas oglumla birlikte yikaniyoruz. Ama camasirlarimizla. Tamamen ciplak bana uygun gelmedi bilemiyorum. Elin gavuruna ne dicen

Hayır ekleme yok hatta tam detayları da yazamadım. Gecen gün mangal için bize geleceklerdi ve aceleleri varmış baba çabucak duş al çık diyince kızıda kendim almam sende benimle duş al diye ısrar etmiş.

Hayır ekleme yok hatta tam detayları da yazamadım. Gecen gün mangal için bize geleceklerdi ve aceleleri varmış baba çabucak duş al çık diyince kızıda kendim almam sende benimle duş al diye ısrar etmiş.
Kültür falan neyse de bence bu normal değil işte. Küçük değil ki artık 10 yaşında kız. Tek yıkanabilmesi lazım ama illa babayla yıkanmak için ağlamak falan saçma bence gelişimsel açıdan.

İğrenç ya midem bulandı. Cinsel organı kendinden başkası görmemeli partner ilişkisi başka ne gerek var kızının görmesine hiç bir taraftan tutar dalı yok. Külot veya mayo giyemiyor muymuş bence kasıtlı bir şey görerek alışarak büyüsün diye.

Ben de Almanya’da yasiyorum ve kültür farkini dibine kadar yasiyorum maalesef. Anlattiginiz sey bana hic normal gelmedi ama avrupa ulkeleri ve insanini dusununce sorunsuz oturdu kafamda.

Insani bazda cok seviyorum bazilarini ama bir yere gelince tikaniyor iliski maalesef. Onlarin dogal gorup icinde buyudugu seyler bana sac bas yoldurabilir mesela.

Bir de sauna meselesine ben de sasirmistim. Turkiyede hic boyle bir deneyim yasamadim ama burada evet gayet anadan dogma bir sekilde giriyorlar. Cok ilginc.

Acaba bazi seyler dinle, inancla ilgili de olabilir mi diye dusunuyorum. Turkler mesela yogunlukla islam dinine tabiidir, haliyle bazi seyler yillar icinde uygulanarak kulture etki etmis olabilir mi? Baba ya da anne dahi olsa ciplaklik konusunda bazi kisitlamalar vardir bizde.

Kesinlikle anormal.
Çocuklar için çok sakıncalı bir durum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X