• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bekar babanın 10 yaşındaki kızıyla beraber duş alması normal mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kültürel bir şey değil bu yazdıklarınız bu tarz davranışlar aile için de normal değil hangi kültür de olursa olsun belki adamin sapkinliklari vardır bu şekilde üzerini kapatmaya çalışıyordur ben olsam sizin yerinizde ihbar ederdim. Çocuklar ile görüştüğünüzde size bu yonde bir seyler anlatması konusunda önlem aliyordur bence

Bunun ülkeyle kültürle ne alakası var? Buna da saygı duyamayacağım.

Bence bir uzman varsa çıkıp söylesin ama o çocuğun cinsel gelişimine katkısı olacağını düşünmüyorum travma gibi bir şey değil mi?
kulturu bahane etmisler. 7 yasindan sonra birakin karsi cinsi ayni cinsle dahi ortak dus almasi bilimsel olarak uygun degil.

Aslında bu durum İsveç veya bazı Avrupa ülkeleri için geçerli değil. Dünyanın her yerinde sapkın kültürler var. Mesela İsveç de baba kızıyla yıkanıyorsa bazı (sözde) müslüman ülkelerde zenne geleneği adı altında küçük yaştaki erkek çocuklar yörenin zenginlerine peşkeş çekiliyor. Bazı yerlerde çocuklar evlendiriliyor. Maalesef bu iğrençliği eleştirme hakkımız var ama müdahale etme yetkimiz yok

Aslında bu durum İsveç veya bazı Avrupa ülkeleri için geçerli değil. Dünyanın her yerinde sapkın kültürler var. Mesela İsveç de baba kızıyla yıkanıyorsa bazı (sözde) müslüman ülkelerde zenne geleneği adı altında küçük yaştaki erkek çocuklar yörenin zenginlerine peşkeş çekiliyor. Bazı yerlerde çocuklar evlendiriliyor. Maalesef bu iğrençliği eleştirme hakkımız var ama müdahale etme yetkimiz yok
Size sonuna kadar hak veriyorum

Ya bu yabancılar da çok rahat be. Ama bencede çok yanlış,hatta 10 yaşında bir çocuk kendi yıkanabilir kötü alıştırmışlar çocuğu

Avrupada yaşıyorum banyo olayını bilmiyorum ama burda denize gittiğimizde insanlar yüzüp çıktıktan sonra oturdukları yerden çok rahat bütün mayolarini bikinilerini değiştiriyorlar. Bazen küçük kızlara babaları yardimcinoluyor. Küçük dediğim 6 7 yas mesela. Kimse kimseyi garipsemiyor. Bazıları beline havlu dolayıp ayakta değiştiriyor ama bazıları bildiğin anadan üryan değiştiriyor üzerini ama çok garip birsey bu o kadar normalki kimse donup bakmıyor bile

Korkunç bişey. 10 yaşında çocukla banyo yapma ihtiyacını neden hissediyor acaba. Hayır korkunç olması bi yana neden böyle bişey oluyor. Mantığı ne iki kocam insan bir banyoya sığmaz bile ya.

Avrupada yaşıyorum banyo olayını bilmiyorum ama burda denize gittiğimizde insanlar yüzüp çıktıktan sonra oturdukları yerden çok rahat bütün mayolarini bikinilerini değiştiriyorlar. Bazen küçük kızlara babaları yardimcinoluyor. Küçük dediğim 6 7 yas mesela. Kimse kimseyi garipsemiyor. Bazıları beline havlu dolayıp ayakta değiştiriyor ama bazıları bildiğin anadan üryan değiştiriyor üzerini ama çok garip birsey bu o kadar normalki kimse donup bakmıyor bile
Ah keşke burda da kimse kimseye bakmasa

Korkunç bişey. 10 yaşında çocukla banyo yapma ihtiyacını neden hissediyor acaba. Hayır korkunç olması bi yana neden böyle bişey oluyor. Mantığı ne iki kocam insan bir banyoya sığmaz bile ya.
Sanırım küçüklükten gelen bir alışkanlık. Anne ve baba ayrı yaşayınca çocuklar babada kaldığı zamanlarda babanın onları yıkaması gerekiyor. Hep beraber yıkanmaları biraz abartı. Hani kız kendini yıkıyamıyor olsa bile babanında duşa girmesi gerekmiyor. Hatta 7 yaşındaki erkek çocuğun bile dahil olması bence yanlış. Benim buna tepki göstermem de onların tuhafına gitti. Bizim onları anlayamadığımız gibi onlarda neden bunun bize yanlış geldiğini anlamıyor.

Japonyada ensestlik çok yaygın çünkü, animelerde de bu sıklıkla görülüyor.

Bu arada amerikalı bir arkadaşıma yazdım, tepkisi şu oldu “rus hastası mı onlar ailece?, burada olsa polise bildirirdim hemen”

Şahsen benim için rahatsız edici bir şey böyle babanın çocuklarıyla çıplak yıkanması. Kendi çevremden duysam iğrenç derim. Rahatsız edici geldiği için de daha mesafeli davranırdım bu aileye karşı.

Hani çocuğu yıkaması gerekir, banyosunu yaptırır, ama beraber yıkanmaları bana saçmalık ve gereksiz geldi.

Sanırım küçüklükten gelen bir alışkanlık. Anne ve baba ayrı yaşayınca çocuklar babada kaldığı zamanlarda babanın onları yıkaması gerekiyor. Hep beraber yıkanmaları biraz abartı. Hani kız kendini yıkıyamıyor olsa bile babanında duşa girmesi gerekmiyor. Hatta 7 yaşındaki erkek çocuğun bile dahil olması bence yanlış. Benim buna tepki göstermem de onların tuhafına gitti. Bizim onları anlayamadığımız gibi onlarda neden bunun bize yanlış geldiğini anlamıyor.
Bunda anlamayacak bir durum yok aslında herkesin normali kendine

Babanın 10 yaşındaki kızıyla banyosu çoğu Avrupa ülkesinde de anormaldir ve polis tarafından bilinirse çocuk aileden alınabilir. Baba oğluyla, anne kızıyla banyo yapsa yadırganmayabilir.

Yurt dışı (Avrupa'da 4 ülke, birkaç yıl yaşadım.) kültürü biraz farklı. Kadınlar çok rahat, birbirlerinin yanında soyunup, dökünürler, giyinme odalarında, havuzlarda, plajlarda kendi hemcinslerinin yanında anadan üryan olmak normaldir. Duşlarda tam çıplaktırlar ve herkes birbirini görür. Bazı yerlerde tuvaletlerin kapısı yoktur. Üç taraf duvarlı, arkada klozete oturursunuz ve önden görülürsünüz. Aynı misafirhanede dört arkadaş kalıyoruz, çıplak dolaşmak çok normal. Hatta birisi küvette banyo yapıyor, diğer arkadaş klozete oturup tuvaletini yaparken muhabbet ediyorlar ve banyonun kapısı açık. N'oluyor derseniz valla hiç kimse birbirini dikkatlice süzüp rahatsız etmiyor, öylesine görüp geçiyor.

Türkiye'de de kaplıca banyolarında veya hamamlarda kadınlar, 5-10 kadın arkadaş veya kadın akrabalar özel kiralanmış kaplıca/hamam odalarında pek dikkat etmezler, herkesin peştemalı fora. Bizim çocukluğumuzda 10 lu yaşlarda bile tam çıplak dolaşırdık kaplıcada. Yengemler, teyzemler kenarda birbirlerine ağda yaparlar, biz de görürdük. Bu çıplaklıktan sıkıntı yaşandığına veya utanıldığına hiç rastlamadım. En azından çocukluğumun geçtiği memleketimde böyleydi.

Merhaba arkadaşlar aklımı kurcalayan bir soruyla geldim. Öncelikle yurtdışında yaşadığımı belirtmek istiyorum.
İş arkadaşımla geçen gün çocuklar ve gelişimleri hakkında konuşurken 7 yaşındaki oğlu ve 10 yaşındaki kızıyla beraber duş aldıklarını söyledi. Ben önce tepki gösterdim, nasıl yani hepiniz tamamen çıplak mı duş alıyorsunuz diye oda evet gayet tabi dedi.
10 yaşındaki kız çocuğunun babasını cıplak görmesinin doğru olmadığını söyledim oda bana sizin kültürünüzde normal olmayabilir ama bizde bu gayet normal dedi. Onun gözünde kızı hala onun için bebek sayılırmış. Ama kızı herseyin bilincinde örneğin cinsellik kadın ve erkeklerin beraber olduklarında ne yaptıklarının vs. Bunu biliyorum çünkü bir kaç kez ailecek görüştük ve çocuklarını az da olsa tanıma şansım oldu.
Bu düşüncemi diğer yabancı arkadaşlarıma sorduğumda ise kimi benimle aynı şeyi düşünüyor kimi ise kararsız kalıyor. Açıkçası ilk kez kendimi kültür catısması içinde buldum. Sizin düşünceniz nedir bu konuda?
bunun kültürle alakası yok yapılan hareket çok yanlış,adam baya sallamış yani bizde normal fln diye asla normal değil,adam sapık fln demicem diyesim var ama hadi demim,bir şikayete bakar yaptığı olay ve sanırım sizi tehdit olarak gördüğü için normalleştirmeye çalıştı,ama kesinlikle normal değil kültür farklılığı fln kimse saçmalamasın,çıplak şekilde küçük ve ergenlik döneminde bir çocukla banyo yapılmaz kesinlikle,dahada enteresanı 10 yaşında bir kız neden kendisi banyo yapmıyor ne saçma bir durumki çocuğu bu sapkınlığa maruz bırakıyor,benim tepkim çok aşırı sert olurdu üzerime vazifede alırdım.

Yurt dışında ailecek duş almayı duymuştum psikologtan ama çocuklar küçükken normal olabilir belki ki onu bile tavsiye etmiyorlar değil 10 yaşında.. Hiç normal değil bence.. 10 yaşında ki yada daha küçük bir kız çocuğu neden yetişkin erkek cinsel organını görsün? Daha büyükkende olmaz ya, yargılamayım diyorum ama pedagojik açıdan çok sağlıksız gibi geldi bana. Uzmanına sormak lazım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X