Bekar kayınlara bakmaktan bıktım

İnsan 8 sene buna nasıl katlanır????
Heba olmuş, hizmetçi yerine konulmuş koca bir 8 yıl......
Eğer koca denen bencil şahsiyet azıcık sizi sevseydin buna müsaade etmez, sizin hakkınızı bu kadar cignetmezdi.
İstediğin gibi oturup kalkmadiğin,rahat birşeyler giyip, huzurla kahve icmedigin,kazık kadar adamların donuna varıncaya kadar yikadığın sana ait olmayan bir hayat.İsin sonunda bir lafla kapıya konulacagin bir durum......
Çekmeyin ömür kısa kocanız öküz.Bu davarlara bir 8 sene daha heba etmeyin.
Yaşanmamiş bir ömür vallahi.cok yazik..

Az biraz sesinizi cikarin,kendinizi saydirin.Bu isin cilki cikmis,neden cekiyorsunuz bunlari.Camasirlarini da yikiyorsunuzdur insallah.Neden bazi kadinlar kendilerini Bu kadar ezdiriyor,paspas ediyor,anlamiyorum.Kimse sizin fedakarliklarinizi takdir etmeyecek.Sekiz sene cekmissin ama kocan en kucuk itirazda sana gule gule diyor,emeklerin Bosuna.Cocuklarinin da hakkina giriyorsun.Artik yeter demen ve hepsini evden gondermen lazim.

Yaşanmamiş bir ömür vallahi.cok yazik..
Yazık gerçekten. 20lerinin başında gencecik kız bir gün arkadaşlarıyla sorumsuzca gezmeden, sevgilisiyle sinemaya gitmeden koşturup evlenmiş. Elin adamlarına bakmış, kendi çocuklarına bakmış. Gençliğini yaşayamamış. Yaşıtları evlenme derdindeyken o kayın elti derdinde

Yazık gerçekten. 20lerinin başında gencecik kız bir gün arkadaşlarıyla sorumsuzca gezmeden, sevgilisiyle sinemaya gitmeden koşturup evlenmiş. Elin adamlarına bakmış, kendi çocuklarına bakmış. Gençliğini yaşayamamış. Yaşıtları evlenme derdindeyken o kayın elti derdinde
18inde evlenmis sanirim konu sahibi 26-27 yaslarindadir gercekten 20lerini yakmis 30larinida yakacak.

tek çare yaptırım uygulamak , anneniz kardeşiniz yok mu siz de onların yanına gidin kaynınız geldiğinde tatile gidin yani.. bak nasıl anlıyorlar değerini ev çöpe dönünce

Sen gidersin ama onlar gitmez diyecek kadar aile olmayı bilmeyen bir adama valizini hazırlar haydi yallah ister köye ister başka eve der postalardım.

Şurada da özeleştiri yapmanız lazım, gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenmiş. Sizde eltinizin evine gelin olmuşsunuz yani kaynın karısı olarak gitmişsiniz. Bunu o ailede normal olduğunu bilerek hareket etmişsiniz.

Ay sizde de tövbe haşa peygamber sabrı mı var? 8 yıldır iki kaynın ile mi yaşıyorsun ? Kusura bakma da bu devirde kim kabul eder bunu, insan aşktan gözü kör olsa illalah eder o eşek kadar adamlarda hala yengesiyle yaşamaya utanmıyor mu yuh yani

Bu konu daha dün akşam konuşulmuş bişey daha ortada boşanma ile ilgili bi durum yok sadece şuan için bi çözüm arıyorum baktım daha fazla olmuyor zaten olması gereken olucak çünkü artık kendime bile tahammül edemiyorum
Tamam abla sen kendine bunu layık gör, hizmetçilik yap, 3-5 tane daha doğur, herkes hak ettiği hayatı yaşar

Geçen sene iki kadınla tanıştım Birisi "evde 14 kişi yaşıyorduk ama eltim ayrı eve çıktı dokuz kişi kaldık" dedi. Kendisi,eşi, 2 çocuğu,kaynana,kp, kayınları filan.
"Nasıl yani" diyip ben şaşırınca," aaaa çok rahat oluyor, evde işler hiç birikmiyor "filan dedi.

Dedim insanın kendi evi olunca iş yapmak istemezse yapmaz. Yemek yapmak istemezse dışardan söyler. Nasıl güzel olabilir böyle kalabalık yaşamak dedim.
Ne ara yaptın iki çocuğu insan kp ve kayınvalide ile aynı evde utanır dedim. Ama onlar için nimet gibi anlattı. Yurdumun eğitim almamış, değer görmemiş kadınlarının yaşadıklarını geçtim yanındaki çocuklara üzülüyorum.

Diğer arkadaşı benzer bir durumdaydı. Kendileri ile gurur duyuyordı sanki. Hatta kp cocuklarını okula götürmek için evden çıkmalarına izin bile veriyormuş. Ben gene şaşırınca beni saldılar. Çıkamayan arkadaşları varmış. Kendi adıma çok üzülmüştüm. Benden yaşça küçüklerdi. Bana garip gelmişti konuşmaları. Ama ne yazık ki bazı insanlar bu şekilde yaşamaya çalışıyor.

Benim de aklıma direkt çocuklarınız geldi Allah korusun tabii ama istismar hikayelerinin çoğunda amca/dayı aynı evde yaşıyor kalmaya geliyor. 8 yıldır böyle bir hayat yasiyormuşsunuz siz işten güçten başınızı alamazken çocuklarınızı fark etmezsiniz bile.
Kendiniz için ses çıkarmıyorsunuz çocukları düşünün bari. Bu nasıl hayat.

Kocanız çok büyük bir hata yapıyor farkında değil.

Eve o kadar insan girip çıkıyor. Aman evlatlarınızı gözünüzün önünden ayırmayın. Hiç kimseye amcadır, yeğendir diye güvenmeyin. Onlarla çocuklarınızı yalnız bırakmayın..

Yakın arkadaşımın annesi de 3 kayınıyla yaşamış onları büyütmüş evlendirmiş ve amcalarından biri yıllarca taciz etmiş arkadaşımı. "Kimsenin haberi yoktu, söylesem bile bana inanmazlardı annem hep iş yapıyordu bizi görmüyordu" demişti. O amcası kız biraz büyüdükten sonra özür dilemiş bir de. O kadar korkunç ki.

Konu sahibi kesinlikle ama kesinlikle çocukların için bu adamlarla dolu evden kurtulmalısın.

Kayınlarınıza kötü davranın eşinizle tartışırsanız onların duyacağı şekilde konuşun. Rahatsız olduğunuzu söyleyin hatta gidin direkt yüzlerine söyleyin bu ne arsızlık koca koca adamlar

Meraba arkadaşlar bu konuyu açmasam ve birilerinden fikir almazsam artık boğulacak gibi hissediyorum 8 senelik evliyim 2 cocugum var evlendiğim zaman eltinin yanına geldim eşimle anlaşamadıkları için ayrıldık ve eşimin iki bekar kardeşi yanında kaldı ve o günden bu güne benim yanındalar ve eşimin bi küçük kardeşi daha var oda memlekette 1 senedir kayinpederim onuda istanbula yanıma göndermek istiyor eşim ne kadar yok desede bi şekilde konu hep açılıyor bu seferde tatil amaclı 1ayligina gelsin diye biletini kesip gönderecek oda 17 yaşında ama ben tatil amaclı olduğunu düşünmüyorum çünkü bir kere o alışsa artık gitmez zaten köyde kayinpederimlede anlaşamıyor diye başından def etmek istiyor dün eşimle bu yüzden çok kötü tartıştık daha ben yanımdakilerden kurtulamamışken bide bunu göndermesi çok canımı sıktı en sonunda eşime eğer kalıcı olarak gelirse bi dk durmam dediğimde bana sen gidersin ama onlar asla gitmez dedi ben artık ne yapacağımı bilmiyorum artık biktim başkaları için çabalamaktan bu evliliğin sonunu hiç iyi görmüyorum bana bi akıl verin okuduğunuz için tşk
Çocukları size yapmışlar sanki. Bakma mecburiyetiniz yok. Eşiniz de pasif pasif olmasın. Karım ve çocuklarım var bu evde ne işi var erkek kardeşlerimin yanımızda diyemedi mi bunca senedir? Birkaç günlük misafirlik anlaşılabilir de 8 seneyi anlamak güç. Baş edemiyorlarsa da kendi sorumlulukları, anne ve babaları ya kendi kendilerine bakabilecek şekilde yetiştirecekti ya da sorumluluklarını kendileri üstlenecek. Ben olsam arar "Bunca çocuğu ben bakayım diye mi doğurdunuz" diye sorarım. Yüzlerine yüzlerine söyleyin. Ne demek kurtulamamak. Bakın size akıl vereyim. Evdekilere " Bunca senedir sabrettim şurama kadar geldi. Yeter artık evli evine köylü köyüne. Ben de insanım. Ailecek kalamayacak mıyız şu evde? Daha bir de küçük kardeşinizi göndermeye niyetlendiler. Hakkınız var mı yuvamı dağıtmaya. Sırf bunlardan dolayı ben bile şu evi terk etmeyi düşünmeye başladım, siz başlamadınız. Tahammülüm bitti. En kısa sürede herkes kendi evine. Küçük kardeş falan da gelmiyor. Istemiyorum o kadar. Yeter artık misafir başım üstüne ama bunca zamandır ne özel hayat ne bir şey. Benden bu kadar. Anlaşıldı mı?"diye konuşuyorsunuz ve eşinizin ailesine de böyle iletiyorsunuz. Böylece tepenize binmesinler artık. Bu kadar rahatlık da fazla. Biz 1 gün kalsak rahat edemiyoruz herkesin evinde. 8 sene iyi rahat ettirdiniz herhalde. Bir şey demediniz mi hiç? Nasıl 8 sene idare ettiniz ki? Eşiniz 2 erkek kardeşiyle sizi yalnız bırakmaktan hiç mi rahatsız değil? Hiç rahat gezemezsiniz aynı evde. Bir de çocuklarınız var. Evde 1 adam yeterken 3-4 yetişkin erkek düşünmek güç. Hepsi hizmet bekler bir de. Hemen tepkinizi verin. Sus sus binmişler tepenize. Eşinize de kesin net bir şekilde bu şekilde artık yaşayamayacağınızı ikiniz birlikte bu durumu halletmeniz gerektiğini söyleyin. Zorla oturacak kadar yüzsüz değillerdir herhalde. E ama kimse sallamıyorsa da dahada kendinize eziyet ettirmeyin. Siz gitmiyorsanız ben gidiyorum utanın be deyip gidin.

Son düzenleme:
Bu sadece nankörlük eşimin ve ailesinin nankörlüğü şimdi siz ne desenizde haklısınız ama inanın herşey öyle konuşulduğu gibi değil evet aptallık bende yıllardır ses etmemem bazen insan eşi için her fedakarlığı yeri gelince yapıyor benimkide bu oldu amam sonu nankörlük olacağını bilemezdim buda benim hayatımdaki gerceğim oldu geç de olsa anlıyor insan
Aptallık olduğunu anlamış olsanız bugün boşanma girisimine baslardiniz. Kusura bakmayın ama durdugunuz her dakika aptalligin nirvanasi oluyor.
Bir de fedakarlık yaptım demişsiniz, karsinizdakiler sizin fedakarlık yaptığınızı düşünmüyor ki! buna mecbur olduğunuzu düşünüyor. ki kardeşlerini seçerek bunu açıkça göstermiş.hem eşiniz size ne fedakarlık yaptı da siz ona fedakarlık yapmak istediniz?

Yakın arkadaşımın annesi de 3 kayınıyla yaşamış onları büyütmüş evlendirmiş ve amcalarından biri yıllarca taciz etmiş arkadaşımı. "Kimsenin haberi yoktu, söylesem bile bana inanmazlardı annem hep iş yapıyordu bizi görmüyordu" demişti. O amcası kız biraz büyüdükten sonra özür dilemiş bir de. O kadar korkunç ki.

Konu sahibi kesinlikle ama kesinlikle çocukların için bu adamlarla dolu evden kurtulmalısın.
Bir tane genç bir çocuk vardı ismini tam hatirlayamadım. Annesinin bir akrabası onlarda kalmaya başlıyor. Çocuk o zaman 9 yaşında adam çocuğu seviyorum bahanesiyle yatağına çağıriyor ve aksamları birlikte uyuyorlar. Ailesi de bu duruma bir sey söylemiyor.

Zamanla çocuğa tecavüz seklinde devam ediyor. Çocuğu da korkutuyor annene, ablalarına zarar veririm diye bir nevi çocuk liseye kadar bu duruma boyun eğiyor.. En son ses kaydı falan derken adama dava açıyor. Dava o kadar geç sonuçlanıyor ki Çocuk dayanamıyor intihar ediyor. O olay, büyük bir travmaydı benim için.

Ben o olaydan sonra kimseye asla güvenilmemesi gerektiğini hep yazarım..

Evi terk edin gidin asla donmeyin bakin bakalim o salak kocaniz kardeslerine evine bakabilecekmi baska turlu akillanmaz bunlar buladar zaman nasil katlandiniz

Meraba arkadaşlar bu konuyu açmasam ve birilerinden fikir almazsam artık boğulacak gibi hissediyorum 8 senelik evliyim 2 cocugum var evlendiğim zaman eltinin yanına geldim eşimle anlaşamadıkları için ayrıldık ve eşimin iki bekar kardeşi yanında kaldı ve o günden bu güne benim yanındalar ve eşimin bi küçük kardeşi daha var oda memlekette 1 senedir kayinpederim onuda istanbula yanıma göndermek istiyor eşim ne kadar yok desede bi şekilde konu hep açılıyor bu seferde tatil amaclı 1ayligina gelsin diye biletini kesip gönderecek oda 17 yaşında ama ben tatil amaclı olduğunu düşünmüyorum çünkü bir kere o alışsa artık gitmez zaten köyde kayinpederimlede anlaşamıyor diye başından def etmek istiyor dün eşimle bu yüzden çok kötü tartıştık daha ben yanımdakilerden kurtulamamışken bide bunu göndermesi çok canımı sıktı en sonunda eşime eğer kalıcı olarak gelirse bi dk durmam dediğimde bana sen gidersin ama onlar asla gitmez dedi ben artık ne yapacağımı bilmiyorum artık biktim başkaları için çabalamaktan bu evliliğin sonunu hiç iyi görmüyorum bana bi akıl verin okuduğunuz için
Mal adam ya lafa bak,Allah aşkına gidin ailenize en azından 3 5 ay kalın,bekar 3 kardesine baksın hizmet etsin,terbiyesiz adam kendi yetmiyor bide kardeşlerine baktiriyor.Allah ıslah etsin bu herifleri ya

Back
X