Bekaret ne kadar önemli?

En mantıklısı.ama gerçekçi olalım her erkek bekar bi kız ister ne kadar takmıyorum dese bile bence içinde ister bunu her zaman.

bekar kız isteyen erkeğin kendisi bakir değilse ne yapacağız? tutup şeyinden sallandıralım o zaman öylesine bi şerefsizi.. zihniyetlerinizi erkek taleplerinden arındırın. canınız sevişmek istemiştir sevişmişsinizdir. bunu hata olarak görmek yerine kendi yaşadığınıza kendiniz sahip çıkmalısınız. çıkmazsanız herkes sizi hatalı görür o zaman. bu bir hata değil insan olmanın getirdiği bir durum.

önce sen şuan eksik yada namussuz bir kadın olmadığını anla. sonrasında ise inandığım yaşadığım şeylerden gördüğüm tek şey namusun o küçücük delik olmadığı. ben namusluyum bakireyim diye bağıra bağıra gezen insanın neler neler yaptığına şahit oldum. bi arkadaş yukarıda yazmıştı namusu duruyor ama diğerlerinden madalyaları var resmen. önemli olan namusun insanın beyninde olması eşi olan kişiye sadakati onunla olduktan sonrası. ama öncesi ne kadını nede erkeği ilgilendiren bir mevzu değildir. yaşadıysanız yaşadınız eğer ki bunun için sizden vazgeçiyorsa zaten sizi sevmiyordur onun için önemli olan bir parçasınızdır sadece kendini ıspatlayacağı
seven değer veren hiç kimse bunu sorun etmez. benim bi arkadaşım farklı bir yol kullandı evliliğinde eşiyle bunu yaptığı için kavga ettiler ama boşanmadılar ve şuan mutlular sadece yalan söylemeseydin bana dedi çünkü seviyorum dedi ve sahip çıktı eşine

şimdi olayda bakire olanlar ayıplanıyor valla geri kafalı
cahil öcü gözüyle bakılıyormuş hatta ne hallere geldik
rabbim sonumuzu hayır etsin inşallah.....

Kimse bakirelere cahil öcü diye bakmaz yalnızca olay şu ki bu bir tercih meselesidir ve yalnızca kadının tercihidir ister ölünceye kadar bakire kalır azize olur ister cinselliği dibine kadar yaşar kimseyi ilgilendşrmez kocası babası vs kimsenin sorgulamaya hakkı yoktur hele hata kabullenme gibi bir durum asla olmaz kişi hayatı birlikte geçirmek için evlenmeli şişme bebek muamelesi görmek için değil konu aahibine bunu anlatmaya çalışıyoruz sadece

Neden sorun olsun... bekaret dediğimiz şey merhametten, vicdandan daha mı önemli... öncelikle, biz Kadınlar olarak bunu kendimize yapmaktan vazgeçmeliyiz... erkekler gibi bizlerde insanız hatalarımız olabilir... yaşayarak öğreniyoruz bir çok şeyi... karşınızdakinden önce siz kendinizi bu şekilde kabul edin... söyleyip söylememek size kalmış... sizin özeliniz şadece sizi ilgilendirir...

Söylemek zorunda olmadığını düşünüyorum. Neticede hayat senin karar senin kiminle ne yaşayacağına sen karar verirsin.

Seni geçmişin ile yargılayacak adamı zaten hayatına alma. Geçmişini kurcalıyorsa yol ver gitsin. Seven insan zaten böyle şeyleri dert etmez.

Ben de yorumlara çok şaşırdım açıkcası. Ama şaşırdığım kısım kişilerin bekareti önemsememesi değil. Bekareti önemseyenleri kezban ve türevleri olarak nitelemeleri. Özgürlük bekareti kaybetmek değildir. Asıl özgürlük herkesin yaşayışına saygı duymaktır. Herkesin yaşayışına saygı duymuyorsan sen zihnine sınırlar koymuşsun ve bedenindeki sınırları aşmakla özgür olamazsın. Ben doğma büyüme İstanbulluyum. İki üniversite okudum burada. Arkadaş çevremde erkek arkadaşıyla aynı evde yaşayan da vardı gayet muhafazakar olan da. Ben de eşimle yaşadım ilklerimi. Ve böyle olan çoook arkadaşım var. Hem de hepsi benim gibi kapalı ve namaz kılan insanlar değil. Çoğu toplum deyimiyle 'modern' insanlar-sanki biz demodernmişiz gibi-. Hiçbirimiz uzaylı ya da kezban değiliz. Bazımıza göre bu büyük bir günah.(Bana göre de öyle. Ancak bunun hesabını soracak Allah'tır. Koca değil.) Bazılarımız yetiştirilme tarzından bunu yanlış buluyor. Bence uzay çağında olmanın bekareti kaybetmekle mümkün olduğunu düşünenlerin bekaret delisi olanlardan farkı yok. Bir zarı deldirmeyle uzay çağına geçemezsiniz. Herkese saygılı olmanız gerekir.

erkeklerdeki bekaret takıntısı aslında kadınlar yüzünden oluşuyor... kadın bekaretini kaybettikten sonra vah vah tüh gitti masumiyetim demek yerine ben istedim ben yaptım kimseyi ilgilendirmez dese erkeklerde bu kadar kadın üstünde konuşma cesaretinde bulunamaz ....

Bakire olmak asagiliyici bir sey olsaydi Hz.Meryem bakire olarak bir peygamber dunyaya getirmezdi.
.
Bunun doğru olduğuna inanıyor musunuz gerçekten??? Hiç, bir efsanenin oluşum sürecine tanıklık ettiniz mi? Ben ettim, 1999 Marmara Depremi’nde. Gözümün önünde olan ve asla mucize olmayan gayet doğal bir olayın çarpıtılarak kişiden kişiye aktarılıp sonunda nasıl bir efsaneye dönüştüğünü gördüm. Hem de birkaç ay içinde. Düşünün ki 2000 yıl önce yaşanmış-belki de yaşanmamış- bir olay. Nasıl da çarpıtılmış, nasıl da efsane olmuştur.

Şunu da belirteyim. Hesap soracak ancak Allah'tır benim inanışıma göre dedim. O bile affediyorken, insanlara ne oluyor? Herkes kendi pisliğiyle uğraşsın en evvel. Ben böyle düşünüyorum ve sağlıklı olan düşünce budur bence. Evlenmeden evvel ten uyumuymuş yok tecrübeymiş. Ben bunlara kafamı takmamıştım hiç. Eşimin de ilki benimle oldu. Ve daha evvel de yazdığım gibi kanamam olmadı. İkinci ve sonraki ilişkide vajinismus gibi bişeyler de yaşadım. Ve eşim de benim kadar tecrubesiz ve panikti. Ama güldük geçtik gezdik eğlendik. Ten uyumu da oldu sonradan her bişey de :) unutmayın. Hayatta kesin yargılar yoktur. Esnek olun azcık.

Karşınızdakı ınsanı cok ıyı tartın benım ıcın onemlı degıl dıyıp sızınle bırseyler yasamak ısteyebılır. bunu hıc dert etmeyen bırıde olabılır... ya hiç olmadı gider bir operasyom gecırırsınız dikilir.burda okuyanlar bana kızacak ama hata yaptım demıssınız pısmansınız gerısı kımseyı ılgılendırmez.

bazı yorumlarda yapılmış dikkat ederseniz belli yaşa gelindiğinde
hala bakireyse diye başlanmış bu konuda herkes kendine göre haklıdır
kimin işine nasıl geliyorsa o haklıdır tartışmaya çok açık bir konu bence.
tabiki herkes kendinden meshuldür ama yapılmaması gereken bazı şeylerde
vardır. Dikkat edilmesi ve özen gösterilmesi bazı şeyler mesela.
aşkın sevginin birçoğu cinsellikle geçer tabiki ama bu bana göre sadece helalimin özelimin.
sevgili diyebiliceğim erkeğin ilerisi ne olıcağı belli olmayan yada sıradan birinin değildir.
evlilik niye vardır bazı şeyler sadece 2 kişiye özel olsun diye bekarete çok önem veren bir insan
sevdiği insanı sadece cinsel obje olarak gördüğünden midir yani. Yada şişme bebek

Bak gerçekten diyorum çoğunluk artık önemsemiyor. Benim arkadaşlarımın çoğu evlendiğinde bakire değildi ve bunu eşleri asla sorun etmedi. Muhafazakar kesimle evlenirsen evet sorun ederler ama bunu sorun etmeyecek insanlar da çok fazla. Hata olarak da görme. İstedin ve yaşadın. Zorla değildi, keyif aldın ve bitti. Bu kadar...

ten uyumu bana da çok saçma geliyor ten uyumu varmı yokmu
ileride acaba ten uyumu olurmu olmazmı diye herkesle herşey yaşanıcakmı
yani ten uyumu olanı bulana kadar ben bir insanı seviyorsam tenimde uyar herşeyimde
herkesin kendi fikri evet ama buna önem vermeyen insan baş tacı herkes hak veriyor önem veren
insan da nerdeyse aşağılanıyor bumudur yani.

Aynen ya
Iki kere evlendim , ikisi de sormadi , konusu bile gecmedi
Ne soruyor bu erkekler bakire misin mi diyorlar anlamadim ki ben
Ne ben karsimdaki erkege sorarim , ne de karsimdaki bana sordu bugune kadar

tuhaf dimi?
muhabbet nasıl kadının zarına geliyor acaba?
çok ayıp bunun konuşulması.

bu arada ikinci eşin sorsaydı komik olurdu zaten

tuhaf dimi?
muhabbet nasıl kadının zarına geliyor acaba?
çok ayıp bunun konuşulması.

bu arada ikinci eşin sorsaydı komik olurdu zaten
Ahhaa ya evet cocuk dogurmusum dimi ama
Yani hic konusulmadi boyle seyler , ilk esimden oncesini de sormadi bende sormadim
Bi kere kardesim esimin yaninda agzindan kacirdi ablam gencken cok capkindi diye , gulup gecmisti kocam da , tuhaf geliyor bana gecmisteki iliskilerin konusulmasi

ben varım canım. üç yıllık evliyim, evimizde hiç kavga olmaz, tartışma bile olmaz, çok mutluyum.
evlilik ile ilgili dini tavsiyeleri oku, ben inancı tam birisi değilim ama orada kadına düşen görevler kısmında eşinden maddi manevi gücü üstünde bir şey isteme yazıyordu, ben bunu ilke edindim evliliğimde ve eşimin sırtına büyük sorumluluklar- sıkıntılar yüklemedim.
eğitim durumun çalışma durumun ne bilmiyorum ama kimse görücü usulu aile evinden ev hanımı olarak alacağı kadına bakire misin konularına girmez, buna kesin olarak bakar ve sorun olur %100. sen evleneceğin kişiyi sosyal çevrenden seninle eşit eğitim düzeyinde olan birisi gibi tercih etmek durumundasın. iki arkadaşım birlikte yaşadıktan sonra evlendi misal. yani kısacası görücü usulu evlenmek gibi bir durumda bekaret sorun olur ama kendi tanıştığın insanla kendi ayakları üstünde duran bir kadın olarak sorun yaşama ihtimalin daha az.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…