- 3 Nisan 2014
- 36.545
- 149.541
- 798
- Konu Sahibi healthandbreath
-
Herkesin yaşayışına saygı duymuyorsan sen zihnine sınırlar koymuşsun ve bedenindeki sınırları aşmakla özgür olamazsın.
Her erkeğin bakire bir kız istediği kanısına nereden vardınız? Ülkemiz erkeklerinin çoğunun ahlak anlayışı ikiyüzlü olabilir de, karşısındaki insanı sadece insan olarak değerlendiren, bacak arasından başka yerleri olduğunu da fark eden erkekler de var. Sanki bütün erkekleri tanıyormuş gibi sabit fikirli olmayın bence. Siz kendinizi sanki bir eksiğiniz varmış gibi değerlendirirseniz, muhtemelen karşınıza çıkan insanlar da bu kafada olacak. Oysa değerinizin farklı şeylerden kaynaklandığını görürseniz, karşınıza o ikiyüzlü, sığ ahlak anlayışına sahip insanlardan biri çıktığında dönüp bakmazsnız bile, acaba beni ister mi diye. Önce siz onu istemezsiniz çünkü. Umarım anlatabilmişimdir.En mantıklısı.ama gerçekçi olalım her erkek bekar bi kız ister ne kadar takmıyorum dese bile bence içinde ister bunu her zaman.
+1Ben de yorumlara çok şaşırdım açıkcası. Ama şaşırdığım kısım kişilerin bekareti önemsememesi değil. Bekareti önemseyenleri kezban ve türevleri olarak nitelemeleri. Özgürlük bekareti kaybetmek değildir. Asıl özgürlük herkesin yaşayışına saygı duymaktır. Herkesin yaşayışına saygı duymuyorsan sen zihnine sınırlar koymuşsun ve bedenindeki sınırları aşmakla özgür olamazsın. Ben doğma büyüme İstanbulluyum. İki üniversite okudum burada. Arkadaş çevremde erkek arkadaşıyla aynı evde yaşayan da vardı gayet muhafazakar olan da. Ben de eşimle yaşadım ilklerimi. Ve böyle olan çoook arkadaşım var. Hem de hepsi benim gibi kapalı ve namaz kılan insanlar değil. Çoğu toplum deyimiyle 'modern' insanlar-sanki biz demodernmişiz gibi-. Hiçbirimiz uzaylı ya da kezban değiliz. Bazımıza göre bu büyük bir günah.(Bana göre de öyle. Ancak bunun hesabını soracak Allah'tır. Koca değil.) Bazılarımız yetiştirilme tarzından bunu yanlış buluyor. Bence uzay çağında olmanın bekareti kaybetmekle mümkün olduğunu düşünenlerin bekaret delisi olanlardan farkı yok. Bir zarı deldirmeyle uzay çağına geçemezsiniz. Herkese saygılı olmanız gerekir.
Bunun doğru olduğuna inanıyor musunuz gerçekten??? Hiç, bir efsanenin oluşum sürecine tanıklık ettiniz mi? Ben ettim, 1999 Marmara Depremi’nde. Gözümün önünde olan ve asla mucize olmayan gayet doğal bir olayın çarpıtılarak kişiden kişiye aktarılıp sonunda nasıl bir efsaneye dönüştüğünü gördüm. Hem de birkaç ay içinde. Düşünün ki 2000 yıl önce yaşanmış-belki de yaşanmamış- bir olay. Nasıl da çarpıtılmış, nasıl da efsane olmuştur.
İnsan bence ten uyumu olup olmayacağını, bunu başka şeylerle tolere edip edemeyeceğini evlenmeden önce anlamalı. Ten uyumu kısmı biraz daha farklı olabilir, cinsellik kimi birey için önemsizdir kimi için önemlidir. Karşısındakinin bu konuda nasıl hissettiğini dahi bilmeyen insanlar evleniyor, sonra ‘eşimle ayda bir ilişkiye giriyoruz normal mi, konuşsak da ilişki sayısı artmıyor’ vs dert yanmalar oluyor. Herkes her sevgilisine evleneceğiz gözüyle bakmıyor, ya da her görüştüğüyle de birliktelik yaşamıyor, hoş yaşaya da bilir kimseyi ilgilendirmez o da ayrı. Ben asla öncesinde birliktelik yaşamadığım biriyle evlilik düşünemem, benim için bu düzgün, uzun süreli bir ilişkinin şartı. Çevremdeki birçok kadın da bu şekilde düşünüyor. Cinselliği önemli gören bir kadın nasıl katlanabilir erken boşalan bir partnere mesela. Bunda da tıbbi erken boşalmadan bahsediyorum, halk arasındakinden değil, 10-20 dakikalardan değil, 1 dakika ve altındakilerden bahsediyorum. Ereksiyon, kuruluk sorunları yaşayabilecekleri gibi farklı fanteziler, cinselliğe bakış açıları gibi konular da var, uzun bir yola girilmeden en azından konuşulması gereken. Kuzenim 26 yaşında mesela, sadece evlenmek istediği erkek arkadaşıyla birliktelik yaşadı 1-2 yıl sonra evlendiler. Birliktelik yaşamadan, emin olmadan evlenemezdim diyor o da. Bunlar kişinin kendi görüşü tamamen. Ben de kendi çevremdeki kadın ve erkeklerden bahsediyorum.
Öcü derken de tuhaf karşılandığını vurgulamak istedim. Bakire olmak elbette kötü bir şey değil. İnsanın kendi tercihi ama evlilik öncesi ilişkiye sıcak bakıp kendi açısından dini olarak da yasaklayan bir şey olmadığı halde, bakire olanlara tuhaf bakıyor çevrem. Ev arkadaşım öyleydi mesela, evliliğe de inanmayan bir insan ve 22 yaşında bakire, kendini kötü hissediyor. E diyorum düzgün bir ilişkin olmadı o yüzden böylesin, o daha kötü diyor. Demek istediğim düzgün bir ilişkisi olmayan insanların tuhaf karşılanması aslında. İlk ilişki 17-19 yaşlarında yaşanması normal, sonrasına kaldığında insanlar neden daha önce birliktelik yaşamadın düşüncesine kapılıyor bu sefer çevremde.
Başkasına gitme düşüncesinin de insanların aklına geleceğini pek düşünmüyorum, ondan çok karşısındakiyle ilişkilerini sürdürüp sürdüremeyeceklerine bakıyorlar. Bu uyumlar da sonuçta ömründe sadece bir kere sadece bir kişiyle olan bir durum değil. Ten uyumu benim için sevgili seçmede belki kriter olmayabilir ama doğru düzgün bir ilişkim olacaksa kriterlerden biridir. Herşey tam, çok iyi anlaşılıyor, karşılıklı saygı sevgi var ama çiftin uyumu yok. Bunu sorun edip etmeyeceği bireylere kalmış.
Yo hayır. Eskişehir’de yaşıyorum, Eskişehir, İstanbul ve Antalya’daki arkadaş ortamlarından bahsediyorum genel olarak da. Olunup olunmadığı kimseyi ilgilendirmez diye düşünülse de arkadaşlarım ilk ilişkilerinden önce utana sıkıla söylüyor bakire olduğunu, sonuçta hassas nazik davranılması gerekli ya.
Valla ben de 25’ine kadar ısrarla bekâretini kocasına saklamış, zihniyeti bu doğrultuda olan kıza Kezban gözüyle bakarım.
Konu sahibi, milenyum çağındayız. Millet uzaya gidiyor. Artık aşalım bunları lütfen.
Ben de yorumlara çok şaşırdım açıkcası. Ama şaşırdığım kısım kişilerin bekareti önemsememesi değil. Bekareti önemseyenleri kezban ve türevleri olarak nitelemeleri. Özgürlük bekareti kaybetmek değildir. Asıl özgürlük herkesin yaşayışına saygı duymaktır. Herkesin yaşayışına saygı duymuyorsan sen zihnine sınırlar koymuşsun ve bedenindeki sınırları aşmakla özgür olamazsın. Ben doğma büyüme İstanbulluyum. İki üniversite okudum burada. Arkadaş çevremde erkek arkadaşıyla aynı evde yaşayan da vardı gayet muhafazakar olan da. Ben de eşimle yaşadım ilklerimi. Ve böyle olan çoook arkadaşım var. Hem de hepsi benim gibi kapalı ve namaz kılan insanlar değil. Çoğu toplum deyimiyle 'modern' insanlar-sanki biz demodernmişiz gibi-. Hiçbirimiz uzaylı ya da kezban değiliz. Bazımıza göre bu büyük bir günah.(Bana göre de öyle. Ancak bunun hesabını soracak Allah'tır. Koca değil.) Bazılarımız yetiştirilme tarzından bunu yanlış buluyor. Bence uzay çağında olmanın bekareti kaybetmekle mümkün olduğunu düşünenlerin bekaret delisi olanlardan farkı yok. Bir zarı deldirmeyle uzay çağına geçemezsiniz. Herkese saygılı olmanız gerekir.
Ben de yorumlara çok şaşırdım açıkcası. Ama şaşırdığım kısım kişilerin bekareti önemsememesi değil. Bekareti önemseyenleri kezban ve türevleri olarak nitelemeleri. Özgürlük bekareti kaybetmek değildir. Asıl özgürlük herkesin yaşayışına saygı duymaktır. Herkesin yaşayışına saygı duymuyorsan sen zihnine sınırlar koymuşsun ve bedenindeki sınırları aşmakla özgür olamazsın. Ben doğma büyüme İstanbulluyum. İki üniversite okudum burada. Arkadaş çevremde erkek arkadaşıyla aynı evde yaşayan da vardı gayet muhafazakar olan da. Ben de eşimle yaşadım ilklerimi. Ve böyle olan çoook arkadaşım var. Hem de hepsi benim gibi kapalı ve namaz kılan insanlar değil. Çoğu toplum deyimiyle 'modern' insanlar-sanki biz demodernmişiz gibi-. Hiçbirimiz uzaylı ya da kezban değiliz. Bazımıza göre bu büyük bir günah.(Bana göre de öyle. Ancak bunun hesabını soracak Allah'tır. Koca değil.) Bazılarımız yetiştirilme tarzından bunu yanlış buluyor. Bence uzay çağında olmanın bekareti kaybetmekle mümkün olduğunu düşünenlerin bekaret delisi olanlardan farkı yok. Bir zarı deldirmeyle uzay çağına geçemezsiniz. Herkese saygılı olmanız gerekir.
Ağzınıza sağlık.Şunu da belirteyim. Hesap soracak ancak Allah'tır benim inanışıma göre dedim. O bile affediyorken, insanlara ne oluyor? Herkes kendi pisliğiyle uğraşsın en evvel. Ben böyle düşünüyorum ve sağlıklı olan düşünce budur bence. Evlenmeden evvel ten uyumuymuş yok tecrübeymiş. Ben bunlara kafamı takmamıştım hiç. Eşimin de ilki benimle oldu. Ve daha evvel de yazdığım gibi kanamam olmadı. İkinci ve sonraki ilişkide vajinismus gibi bişeyler de yaşadım. Ve eşim de benim kadar tecrubesiz ve panikti. Ama güldük geçtik gezdik eğlendik. Ten uyumu da oldu sonradan her bişey de :)
unutmayın. Hayatta kesin yargılar yoktur. Esnek olun azcık.
Biz ingilizmiyiz .Kaynana yolar adamıYeni idolumuz megan'dan hic birsey ogrenmediniz mi?
Bosanmis, elbette ki bakire degil, asil degil, ingiliz degil,... kapti mi prensi kaptiCunku bunlarla bir kadinin degeri olculmez.
Kıvanç tatlıtuğun annesi bile istememişti boşanmış geliniBiz ingilizmiyiz .Kaynana yolar adamı
Allah aşkına cidden merak ediyorumda hani bakire olduğu için kezban olarak gördüğünüz o kızların aksine sevişerek elde ettiğiniz o müthiş ilim bilim teknoloji birikiminiz ile şu milenyum çağında insanlar uzaya giderken sizin bu evrene ne gibi katkınız ne gibi faydanız oldu?Valla ben de 25’ine kadar ısrarla bekâretini kocasına saklamış, zihniyeti bu doğrultuda olan kıza Kezban gözüyle bakarım.
Konu sahibi, milenyum çağındayız. Millet uzaya gidiyor. Artık aşalım bunları lütfen.
Cok saçma. Siz buna inanıyorsunuz diye boyle birsey doğru olacak degil. Siz de bakir olmayan biriyle evlenirsiniz olur biter. 1-1En mantıklısı.ama gerçekçi olalım her erkek bekar bi kız ister ne kadar takmıyorum dese bile bence içinde ister bunu her zaman.
+1000Ben de yorumlara çok şaşırdım açıkcası. Ama şaşırdığım kısım kişilerin bekareti önemsememesi değil. Bekareti önemseyenleri kezban ve türevleri olarak nitelemeleri. Özgürlük bekareti kaybetmek değildir. Asıl özgürlük herkesin yaşayışına saygı duymaktır. Herkesin yaşayışına saygı duymuyorsan sen zihnine sınırlar koymuşsun ve bedenindeki sınırları aşmakla özgür olamazsın. Ben doğma büyüme İstanbulluyum. İki üniversite okudum burada. Arkadaş çevremde erkek arkadaşıyla aynı evde yaşayan da vardı gayet muhafazakar olan da. Ben de eşimle yaşadım ilklerimi. Ve böyle olan çoook arkadaşım var. Hem de hepsi benim gibi kapalı ve namaz kılan insanlar değil. Çoğu toplum deyimiyle 'modern' insanlar-sanki biz demodernmişiz gibi-. Hiçbirimiz uzaylı ya da kezban değiliz. Bazımıza göre bu büyük bir günah.(Bana göre de öyle. Ancak bunun hesabını soracak Allah'tır. Koca değil.) Bazılarımız yetiştirilme tarzından bunu yanlış buluyor. Bence uzay çağında olmanın bekareti kaybetmekle mümkün olduğunu düşünenlerin bekaret delisi olanlardan farkı yok. Bir zarı deldirmeyle uzay çağına geçemezsiniz. Herkese saygılı olmanız gerekir.
Zihniyetin hâlâ iki bacak arasındaki et parçasına takılı kalıyor olması diğer alanlarda da gelişmeye ket vurur. Ya bir de bu et parçası hiç olmasa üzerinde konuşacağımız böyle bir konu olmazdı değil mi?Milenyum cagiyla bakireligin ne alakasi var???
Bakire olmak bilim insani olmaya calismaya meslek edinmeye engel mi ben mi kacirdim??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?