Bekarlığa Vedaymış

bi tuhaflıl yok diyenler olmuş. Bence var. Normalde evlenen kişiye arkadaşları içlerinden geliyosa ayarlar bişeyler. gelin veya damat bişey ödemez arladaşlar öder onun kısmını.
gelin/damat için de süpriz olur.

Ama bu durumda itici olan kendisi ayarlıyo ve gelmezseniz küserm diyo. üstelik az buz bi para değil. kim bilir zaten masraf yapmışsınızdır düğün için. elbise olsun takı olsun fln. tamam sonuçta bunu hesap etmek zorunda değil düğün sahipleri ama gelmezseniz küserim nedir yahu.

Olmaz... sorarsa yolunmaya tuy kalmadi yenilerine ektireyim bi dahakine artik

Vay arkadaş benim neden aklıma gelmedi böyle yapmak boşuna masraf yapmışım
arkadaşınız saçmalamış bence ,gitmeyin hiç te ayıp olmaz ...

Parası yok ama sosyal medyayı "bride to be" ile doldurmak isteyen sosyete özentisi bir kadın. Herkes bütçesine göre yaşamalı.

Fix menuler 200 den basliyor fiyat normal ama o davet oyle olmaz kimsenin gidecegini dusunmuyorum.

Gelin davet ediyorsa o oder herseyi eger gelinin arkadaslari toplanip yapiyorlarsa ortak odenir geline odetilmez.

Ne olursa olsun eger davetse kendinin odemesi gerekir... surpriz filansa surprizi yapan yada yapanlar... usul boyle

Bayılıyorum bu özenti arada kalmışlığa. Bekarlığa veda partisini gelinin arkadaşları organize eder benim bildiğim, sürpriz bir şekilde, geline bir şey ödetilmez ama bu dediğim gibi arkadaşların organizesidir. çok komikmiş gelin kendi kendine sürpriz yapıp bunu da arkadaşlara ödetiyor ve bu türkiyenin normali haline geliyor. Hayır bir de evlenme teklifi olayı ritüele binmiş son zaman bu hanım kızlarımız soruyorlar birbirlerine "evlanmaaa teklifi aldınmıııııııı" diye, hanım kızımız da cevap veriyor " ayyyy eveetttt nişandan bir gün sonra aldımmmm" diye. yav gerçekten çok komik, sırf gelenek haline getirmişler romantik, içten gelerek olacak şeyleri bile, millete dayatma olarak, ritüel olarak sunuyorlar.Bu trajikomik durumu anlatamazsınız da bu insanlara.

Fİyat çokmuş ama bence değer.. hayatında güzel anılar biriktirmek içn iyi fırsat. Çok güzel bi yer olmalı.
Çalışıyorsan mutlaka git.. öğrenciysen maddi durumun çokta iyi değilse ailenden iste.. bnce katılmalısın

Partiyi sizin sırtınızdan ödeyecek heralde,
Yapmasın madem millet mecburmu..
140 tl bide az para degil.

Asla gidilmez,140 lira nedir ya ?
Küserse küssün düğüne de gitmeyiverirsiniz. 140+takı parası baya kâra geçmiş olursunuz

Aslına bakarsak evet genelde kahvaltı ya da akşam yemeği şeklinde aradan çıkardı da şimdi gidiceğimiz yer sizin dediğiniz gibi loca artı alkol . Ve ben öyle kop kop ortamlarda eğlenen bi insan değilim e alkol da kullanmıyorum. Fiyat ondan gözümde büyüdü sanırım. Bir de açıkcası bi ay önce doğumgünüydü onu kutladık,son bekar doğum günü diye de özendik hatta . Ama şu son dönemde yok çeyiz görmesi yok ev düzmesi,fotoğraf çekimi falan derken herşeyine dahil olduk zaten. Böyle şeyleri aşırı gereksiz bulmama rağmen. Üstüne bi de bu çıkınca kabak tadı verdi sanırım bana

Hayret vallahi. Muhtemelen arkadaş gruplarıyla yapılan düğünlerdir onlar. Bizim salon düğünlerini nasıl sığdırsınlar meyhaneye :)
Ne yapsın ki gençler? Bakıyorlar ne takı var, ne ev hediyesi. En azından adam gibi eğlenelim, katkıları olsun diyorlardır.

Gitme bence .
İlk defa duydum böyle birşeyide

Git bence eğlenirsin.
Eğlenmeyi geçtim dostun,arkadaşın sonuçta bi çantayla kiyaslamamalisin.Mesela o çantayı alırsın 2 sene sonra modası geçer yada yıpranır takmazsin.
Ama arkadaşın geldiğini unutmaz belki o da ilerde senin gel dediğin yerler olacak sen onunkini gittiğin için o da gelecek.

Yine de siz bilirsiniz. .

Yalnız miktar böyle bir parti için cidden fazla.
Daha kına düğünü de düşünüp masraf olacağını düşünürseniz de sizi aşıyor demektir.
Bence yine de kırıcı bir şekilde ifade etmeden, miktar benim için fazla şu sıra sıkışık durumdayım kendimi idare edeceğim. Kına ve düğünde görüşürüz lütfen kusura bakma diyebilirsiniz.
Samimiyetinize güvenip söylediğini düşünüyorum, yakın arkadaşlara çok fazla kırılarak konuşmak bence biraz abes olur zaten. Diğer türlü yakınlığın anlamı kalmaz.
Ben olsam maddi sıkıntım olmasa giderdim.

Bekarlığa veda partisi ne ya amerikadamıyız sanki. Ben okurken utandim valla nasil para isteyebilir :S :S kutlamasın ozaman bi zahmet

bu da yeni modamı olmuş.140 lirayı verdikten sonra, düğünde takı takmazsın artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…