Olmaz... sorarsa yolunmaya tuy kalmadi yenilerine ektireyim bi dahakine artikHanımlar merhaba, samimi bir arkadaş grubumuz var.
Bu arkadaşlardan bir tanesi evleniyor. Ve bekarlığa veda partisi yapıcak. Bugün mesaj atmış kişi başı 140 liraymış.Gelmeyene küserim mutlaka bekliyorum falan dedi. Bi kere bu şekilde ücret istemesi çok itici geldi,bu işin adabı bu mudur ben mi yanlış düşündüm.Ve ayrıca kına gecesi de yapıcak,düğün de zaten takımızı takıcaz. Daha kıyafeti saçı başı da var.Makul bi fiyat olsa hadi neyse diyim ama daha bugün çok beğendim bi çantayı aynı fiyata çok diye almadım. Millet evleniyor diye ben niye bu kadar masrafa girmek zorundayım anlamıyorum. Kısacası gitmesem ayıp olur mu ya yanlış mı düşünüyorum
Aslına bakarsak evet genelde kahvaltı ya da akşam yemeği şeklinde aradan çıkardı da şimdi gidiceğimiz yer sizin dediğiniz gibi loca artı alkol . Ve ben öyle kop kop ortamlarda eğlenen bi insan değilim e alkol da kullanmıyorum. Fiyat ondan gözümde büyüdü sanırım. Bir de açıkcası bi ay önce doğumgünüydü onu kutladık,son bekar doğum günü diye de özendik hatta . Ama şu son dönemde yok çeyiz görmesi yok ev düzmesi,fotoğraf çekimi falan derken herşeyine dahil olduk zaten. Böyle şeyleri aşırı gereksiz bulmama rağmen. Üstüne bi de bu çıkınca kabak tadı verdi sanırım banaO şekilde olduğunu sanmıyorum. Anladığım kadarıyla konuda genel olarak bu şekilde anlaşılmış o yüzden alıntı yapmak istedim.
Doğum günu kutlamaları, bekarlığa veda gibi organizasyonun yapıldığı eğlence mekanları var, bu tarz mekanlar kişi başı fiyat verirler. Mekan giriş, stand-loca-masa, gece boyunca mekanın kutlama konseptine giren aktiviteler ve sınırsız yerli içki (ya da şişe üzerinden, atıyorum 3 şişe vodka gibi) ile ikramların kişi başı fiyatı bu. Mekan restoran tabanlıysa fiks menü yemek ve yerli içki olarak düsünebilirsiniz. (Bunun muhafazakar kesime uygununu da yapıyorlar bu arada)
Bunlar zaten küçük, samimi ve herkesin birbirinin maddi durumunu az çok bildiği gruplarla yapılan kutlamalardır ve ev sahibi öder kuralı yoktur, hatta aksine herkes kendi hesabını ödemesi normalidir.
Genelde kimin özel günüyse o bi kenara ayrılır, diğer kızlar ona süpriz mahiyetinde düzenlerler. Tabi kimseye süpriz oldugu yok aslında ama bu bütce kontrolü sağlar iste, zaten gruptakiler hazırladıgı icin absürd fiyatlar cıkmaz. Bu arada konu sahibi nerede yaşıyor bilmiyorum ama büyük sehirler icin 140 gayet iyi, uyguna kapatmıs bile diyebilirim. (Tutarı kücümsemek anlamında söylemiyorum, yoksa tabi ki ülke standartlarında önemli bi para harca gitsin denemez, ama piyasaya göre gayet iyi)
Z Zaynna siz ilk defa mı bu tarz bi mekan tercih edeceksiniz arkadaslarınızla? Yani böyle bi grup adetiniz var mı, özel günleri şık yerlerde kutlamakla ilgili? Ve arkadaşınız emrivaki mi yaptı, samimi bi grubuz demişsiniz, hiç konuşulmadı mı bu konu?
Hayret vallahi. Muhtemelen arkadaş gruplarıyla yapılan düğünlerdir onlar. Bizim salon düğünlerini nasıl sığdırsınlar meyhaneye :)Ben İzmir'de yaşadım bir dönem. Ay orda düğünü böyle yapıyorlar. Meyhane gibi bir yerle anlaşıyor gelin damat. Gündüz nikaha gidiyorsunuz, akşam da fix menünün parasını cebinizden ödeyip (ayrıca takısını takan da var takmayan da var) düğüne katiliyorsunuz. Başta şaşırıyordum birkaç kez olunca alıştım mecbur. Hele bir kez isyerinden bi arkadaş evlenmişti. Hani biz ev görmeye hayırlı olsuna gideriz ya hediyemizi alıp. İnanır mısın 5 hanım tanıdık toplanıp beşi bir borcam götürmüştü geline.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?