Bekarlığa Vedaymış

Ahhh beni can evimden vurdun. Bu aralar bir kursa gidiyorum. İyice de kaynaştık. Birgun kahvaltı yapalım, kimler gelir dediler. Eh ben de kabul ettim. Bir kahvaltı yani, tabak alırım en fazla yirmi lira diye düşündüm. Son saniye 'arkadaşlar biz rezervasyonu yaptık' demişler, İstanbul'un kalburüstü restoranlarindan birine! Zaten bu aylarda çok sıkışığim; hem işten çıktım işsizim, hem yurtdışına gidecem , euro olmuş beş lira! Masraf olmasın diye suyumu bile çantamda taşıyorken, zaten azıcık olan parami idareli kullanmaya çalışıyorken iki zeytin bir kaymak bala kırk lira ödedim! Diyemedim de param yok diye, çünkü biz odeyelim -maksat beraber olmak derler. Öyle insanlar. Ertesi hafta yine çağırıyorlar... Eh ona gitme buna gitme olmuyor da...
Bir de öğretmenimizin dogumgunu geldi, çok da tatlıdır hocamız. Ben de hediye almak isterim. Ama hocaya ne alınır? Gumus Kolye, küpe,dolma kalem defter falan, di mi?
Biz kuyumcudan altın set aldık! Onda bile ben itiraz ettim 'arkadaslar,içimizde öğrenciler var. Uygun birşey alalim' diye. Ama başarılı olamadım. Sonuç olarak belki çalışan biri için önemsiz ama benim için fazla olacak parayı sırf hatır gonul için ödedim ve zor durumda kaldım
Kurs çıkışı biryerde oturalım diyorlar, bir gidiyoruz Starbucks! Neyse ki midem problemli,kahve icemiyorum bahanesini buldum,oradan hasarsız çıkıyorum:)
Kursum çok ucuz ama bu davetlerden, şunlardan bunlardan dolayı ayrılmayı dusunuyorum...

Kendi uzuuun sikayetlerimi bırakıp sana gelirsem ben bu şekilde bir eğlenceye gittim. Ama arkadaşım maddi durumu iyi olmadığı için düğün yapamayacakti. Yakın Arkadaşları ile gideceği fasilli bir meyhane ayarlanmıştı, Fix menü 50 lira-sinirsiz yerli içki şeklinde de fiyat belirlemişti. Ben de seve seve kabul ettim zaten zamanında bu fikri çok desteklemiştim:)
Ama 140 lira olsa ben de gitmezdim. Hayır şöyle yapabilirdi. Bir bara giderdiniz, herkes yediğini içtiğini öderdi. Parasi olmayan bir bardak bira içip bırakırdı.
Ama bu ne ya?
Yine de 'kirilirim,ederim' diyorsa gidin düğününde birşey takmayın:))

Altından üretilen adamla mi evleniyormuş
Veda buysa düğüne beşi bi yerden başlar davet
Ben olsam gitmem

"Oldu canım başka?" deseydin..
Evleniyorsa evleniyor? Zaten kınası, düğünü olacakmış, parası yoksa ekstra eğlence yapmasın uyanık..

Böyle nikah sonu eğlenceye katıldım, ama ücret herkes için makul olabilecek bir ücretti. Aramızda 200-250 tl verebilecek de vardı 60tl verebilecek de. Ona göre ayarlandı.
Zaten nikah sonu diye eğlence amaçlı yapıldı. Ama kınası düğünü olacak kişinin ekstra eğlence yapması çok saçma. Parası yoksa yapmamalı.

Keşke gelin hamamı falan yapsaydı orası daha makul olurdu. Hem masajı, kesesi, saunası da var oh daha ne ister insan..

Bunu karşılayamayacağınızı söyleyin kendisine. Eğer sizin orda olmanızı çok istiyorsa kendisi karşılayabilir belki.

O şekilde olduğunu sanmıyorum. Anladığım kadarıyla konuda genel olarak bu şekilde anlaşılmış o yüzden alıntı yapmak istedim.

Doğum günu kutlamaları, bekarlığa veda gibi organizasyonun yapıldığı eğlence mekanları var, bu tarz mekanlar kişi başı fiyat verirler. Mekan giriş, stand-loca-masa, gece boyunca mekanın kutlama konseptine giren aktiviteler ve sınırsız yerli içki (ya da şişe üzerinden, atıyorum 3 şişe vodka gibi) ile ikramların kişi başı fiyatı bu. Mekan restoran tabanlıysa fiks menü yemek ve yerli içki olarak düsünebilirsiniz. (Bunun muhafazakar kesime uygununu da yapıyorlar bu arada)

Bunlar zaten küçük, samimi ve herkesin birbirinin maddi durumunu az çok bildiği gruplarla yapılan kutlamalardır ve ev sahibi öder kuralı yoktur, hatta aksine herkes kendi hesabını ödemesi normalidir.

Genelde kimin özel günüyse o bi kenara ayrılır, diğer kızlar ona süpriz mahiyetinde düzenlerler. Tabi kimseye süpriz oldugu yok aslında ama bu bütce kontrolü sağlar iste, zaten gruptakiler hazırladıgı icin absürd fiyatlar cıkmaz. Bu arada konu sahibi nerede yaşıyor bilmiyorum ama büyük sehirler icin 140 gayet iyi, uyguna kapatmıs bile diyebilirim. (Tutarı kücümsemek anlamında söylemiyorum, yoksa tabi ki ülke standartlarında önemli bi para harca gitsin denemez, ama piyasaya göre gayet iyi)

Z Zaynna siz ilk defa mı bu tarz bi mekan tercih edeceksiniz arkadaslarınızla? Yani böyle bi grup adetiniz var mı, özel günleri şık yerlerde kutlamakla ilgili? Ve arkadaşınız emrivaki mi yaptı, samimi bi grubuz demişsiniz, hiç konuşulmadı mı bu konu?

Bu uygulama 10 yıldır var nerdeyse
50 tane arkadaşımın düğününe gittim
3 tanesi böyle bir eğlence yapmak istedi seve sevede katıldım
Çünkü genelde yakın bulduğu arkadaşlar çağrılıyor bu organizasyona
Sizin bütçenizi zorluyorsa kına ve düğüne katılıcam deyin ay bu da yanlış anlaşılmasın biri il dışında evlenecekti onuda benim bütçem zorlayacak diye açık açık söyledim valla

Bekarliga veda partileri boyle oluyor ne yazik ki. Alman hesabi. Herkes kendi masrafini karşılıyor.
Aslında bu işin orijinali, batı toplumlarindan olduğundan, orda gelinin/damadin en yakin arkadaşları ayarlıyor bu geceyi. Haliyle jest gibi bir sey oldugu icin masrafi kankalari karşılıyor.
Burda ne oluyor? Her konuda oldugu gibi yine bir arada kalmışlık, organizasyonu gelin/damat yapiyor sonra da parayi gelene odetiyorlar
Bence bayagi komik ve itici bir durum. Biz afterparty yapacaktık düğün sonrasi, butcemize uymadi. Sonra arkadaşlarımın hepsi yaa zaten gelen oder, siz niye odeyeceksiniz dediler. Ama bence yine de ayip oldugu icin yapmadik.
Butcesine uygun olmayan da katilmaz zaten. Alinacak bir durum olmaz genelde bu iste.
Bence soyleyin, kusra bakma ama butceme uygun degil diye.

Ne sacma ama bence kesinlikle gitmeyin ve bunu aciklayin da.hem milleti cagir hemde onlara odet

Bizim bir arkadas tutturdu istanbulun en luks mekanlarindan birinde yapicam diye. Kisi basi tam tamina 250 tl istediler.
Tamam iyisin güzelsin, en bi iyilerini hak ediyorsun, babanin prensesisin de bizde o parayi verecek yürek var mi bi sor hele?
Gelmezseniz kuserim dedi medi de yine de kimse gitmedi.

Bekarlığa veda partisi adı üstünden partidir kına gecesi nişan gibi bir şey değil herkesin kendi ücretini ödemesi çok doğal. 140 lira da fazla değil sonuçta bu işi kara dökmüyor kişi mekanın belirlediği fiyat bu. İçkiliyse ki muhtemelen öyledir bu fiyat oldukça normal. Yani gitmek istemiyorsanız elbet gitmeyin ama ben bi tuhaflık görmedim

kesinlikle gitme. Adabı bu değil. Bu şekilde ücret talep edilcekse gelmeyene küserim şeklinde değil. Mekan ücret bu uygun olanları beklerim denir. Ha herkesin ücretini ödersin ortalama 20-25 kişi için kızzlarr ayarladım gelmeyene küserim dersin. Mekan fiyatlarının ortalaması normal olarak 150 olabilir ama kişiye belli ücret dayatılması görgüsüzlük ve aşırı tuhaf bence.

Hani hep bir muhabbet var "düğün yapıp birilerini eğlendirmek, yedirmek, içirmek için onca masraf" diye... İşte bu hanım kızımız da bu düşünceden yola çıkarak yediğini, içtiğini, eğlendiğini herkes kendi ödesin istemiş.

Ben olsam gitmem zaten hiç açmaz böyle şeyler beni. Bence siz de gitmeyin gidin o çantayı alın

Normalde bekarliga vedayi kizin arkadaslari ayarlar yaparlar, siz hic bisey yapmadinizmi?
Kizada surpriz olmasi lazim

Bu ne böyle ya aşırı yapmacık geldi bana.Kendi kendine organizasyon falan,bir de dayatması,cık.
Ben olsam gitmezdim.

Hayatimda ilk defa böyle bisey duyuyorum yok kardesim ne gordum ne duydum. Bide küsermis bak bak bak valla canim mecbur degilsin butceni asiyorsa bosver. Samimiyseniz zaten durumu anlar

bizde de usul boyledir , bekarliga vedada katilan oder , ama gitmek zorunda da degilsiniz , samimi arkadasinizsa acik acik durumunuzu da soyleyebilirsiniz

Ya heralde eglence kulubune gider gibi yada bi konser falan oyle parani verip iceri giriyon bilet usulu.. demekki yeni icatlar illaki yapan birileride vardir.. ama butceni asiyosa tabiki zorlama kendini..
Parti sahibide bunu karsilayamaycak guc yoksa yapmasaymis herkeside zor durumda birakmak sacma.. paran varsa belli sayida kisinin ucrerini kendin öde partini yap dimi .. yoksa aman evdede iki cekirdek bir cips aha veda partisi hemde enn özelinden:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…