Beklenmeyen bir hamilelik, şimdi ne yapacağım?

Herşeyden önce o minik kalp size verilen bir mucize allah tarafından kader diye birşey var bazı şeyleri çok isteriz olmaz bazı seylerse istemeden olur ileride bunun pişmanlığını yaşamaktansa ve çocuk sahibi olamama gibi bir ihtimal de var o yüzden sukredin ve eşinizle konuşun kötü bir aile de büyümek sizide kötü bir anne yapmaz aksine kendi yasadiginiz kötülükleri ona yasatmassiniz daha iyi bir ebeveyn olursunuz fikrim bu nacizane umarım sağlıklı kararlar alirsiniz

Elbette yalnız değilsiniz, bu bebeği ikiniz yaptınız :)
İçeride mışıl mışıl uyuyan bir yenidoğanım var,berbat bir hamilelikten sonra aldım kucağıma. Ah onu nasıl sevdiğimi anlatmaya kelimelerim, duygularım yetmez. Yüce Yaradan her dileyene versin!

Doktor bir çift olarak korunmayı bilmeden hamile kalmadınız herhalde. Dolayısıyla bu bir mucize.
Mucizenize sahip çıkın.
Emin olun su akar yolunu bulur. Sağlıkla...

34 yasinda cok zor karar vererek hamile kalmis sizinle ayni duygulara sahip biri olarak sunu soyleyebilirim. Henuz dogmadi. Ona alismam cok zor oldu. Muhtemelen hayatimin en zorlu donemlerinden birine giriyorum. Hamileligi ve kilolarimi da sevmedim acikcasi ama su sipanin icimde kimildamasi ultrasonda gordugum o garip surat benim gibi annelik tarafi odun bi insani bile acaip bi hale soktu. Guzel seymis be dogur valla

Bence korktuklarinızın hiçbiri olmayacak.Eşiniz çok mutlu olacak ,çok güzel bisey deneyimleyeceksiniz beraber.Kariyerinizde de belli bi noktaya gelmişsiniz ,yavaşlasa bile kalinan yerden devam eder.Erken de degil ,gec de degil bence yaşınız bebek için.Mutsuz çocuklugunuzu ,mutlu bir çocuk yetiştirerek temize çeker ,siz kendi ailenizin yaptığı hataları yapmazsınız .

Konuyu gördüm sinirlerim bozuldu

Kesinlikle oyle.
Ben annemin metodlarina hic yonelmedim.
Annem sectigi sozlerle can acitirdi.
Onemli olan farkindalik,hayvanlar gibi içgüdülerimizle hareket etmiyoruz sonucta...

29 yaş biyolojik olarak ilk çocuk için ideal yani nereye kadar erteleyebilirsiniz hiç istemezsiniz orasi ayrı.. siz çaresiz değilsiniz koskoca doktor olmuşsunuz. 2 doktor 2 eğitimli insan sizin yetiştireceginiz çocuklara ihtiyaç var bu memlekette. Birsuru bilinçsiz insan anne baba olurken. Asla ama asla aldırmayın. Dogurunca iyiki diyeceksiniz ❤

Hayatınızın bir aşamasında bebek sahibi olurum diye biR düşünceniz varsa o zaman şimdiymiş böyle düşünün.
Ama asla istemiyorum eşim çocuk diye diretirse ondan da ayrılırım. Asla istemiyorum diye katı bir karşıtlığınız varsa dünyaya getirmemeyi düşünün derim.

Şöyle söyleyeyim kötü anne olacak biri olsaydınız , acaba iyi anne olamayacak mıyım korkularınız olmazdı. Ya direk aldırırdınız ya da tutarım bir bakıcı kocamın ağzı kapanır modunda takılırdınız. Siz farkında değilsiniz ama daha şimdiden çocuğunızu sahiplenmiş, onun geleceği için korkmaya başlamışsınız. Bir anne olarak söylüyorum, çalışan her kadın sizinle hemen hemen aynı korkuları yaşıyor ve emin olun kariyerinizde aldığınız hiçbir başarı evladınızın gözünüze bakıp sizi sevdiğini söylemesi kadar sizi gururlandırmıyor. Kızıma hamile kaldığımda süpriz olmuştu. Aynı korkuları yaşadım. Hatta iki yaşına kadar çok yoğun çalışmak zorunda kaldığım için iki saatlik uykuyla süründüğüm çok olmuştur. Ama şimdi onun bana sarılması, annemin bana yapmadıklarını ve benim içimde kalanları onunla yapabiliyor olmak inanın geçmişimdeki yaralarıma da ilaç oldu. Umarım evladınız sizede huzur getirir.

Bu mesajınızı yeni gördüm
Ben isteyerek çocuk sahibi oldum. Buna rağmen hamilelikte ilk 4 ay bir şey hissetmedim. Asla karnıyla konuşan, annelik duyguları taşıyan bir hamile değildim. Doğumda bile pek duygulanmadım, bebek doğduğu anda ben onu sormak yerine çok rahatladım diye düşünüyordum
Ama bu demek değil ki bebeği sevmedim
Şu an diğer odada uyuyor ve ben onu çok özleyip fotoğraflarına bakıyorum. Onu anlıyor, isteklerine saygı gösteriyor ve çok çok çok seviyorum. Ailemin yaptığı hataları yapmamaya çalışıyorum. Merak etmeyin aylar var önünüzde hazır olmak için.

Anne ve babanizin yaptigi hatalari yapmayip bebeginze cok guzel bir aile olabilirsiniz.
Şayet şuan bebek onu istemediginizi kafasinda yer ediniyor bile olabilir

Kontorole gidin kalp atislarini duyun onu görün birde onu hissetmeye başladiginizda fikriniz degisecektir.

Kimileri çok ister olmaz, kimileri henüz istemez oluverir. Allahın takdiri işte..
Evet süpriz olmuş, hazırlıksızsınız belli ki ama madem sizi seçip gelmiş bence aldırmayın derim ben. Şuanki endişenize saygı duyuyorum tabiki ama sonrası belki sizin için güzel olacak...

9 Ağustosta benzer şeyler yaşadım. Büyük kızımın 5 yaşına girmesine üç gün vardı. Küçük kızım 14 aylık olacaktı. Dünya yıkıldı üzerime sanki. Saatlerce kendimi yedim durdum. İnanamadım şok geçirdim, şaka gibi geldi. Burada konu açtım. Daha sonra eşime haber verdim, ailemde bana o an destek olabilecek kim varsa aradım. Aman bebeğin çok küçük sakın hamile kalayım deme, diye sıkı sıkı tembih eden ablalarım, annem, yengem, eltim hepsi öyle bir destek oldu ki... eşim geldi akşam oturduk konuştuk çok destek oldu ve insanların desteği kendimi daha iyi hissettirdi. 9 Eylülde düşük yaptım. Hamile olduğumu öğrendiğimde dünya yıkılmıştı, düşük yaptığımda canım çok acıdı. İnsanın yalnız olmaması böyle bir şey işte. Bana hamileliğimi sevdiren, desteğini esirgemeyenler oldu.

Bak kendini beklentiye sokma. Kalp atışını duyunca ısınırım, tekmesini hissedince alışırım, kucağıma aldığımda severim belki deme. Bunların hiçbirinde bir şey hissetmeyebilirsin. Fakat sonra bir an bir bakıyorsun senin dünyan o. İnsan başka birini nasıl kendinden daha çok sevebilir ki, diye düşünüyorsun. Belki bunları karnındayken, belki doğumdan sonra belki ilk emzirişinde belki de doğum sonrasını atlattığında hissedeceksin. Sadece kendine zaman tanı, rahatla, nefes al... kimse anne olmayı bilmez, öğrenir. İlk kızımda doğsun diye gün sayarken, kucağıma almak için sabırsızlanırken anesteziden uyanıp odaya çıktığımda sesini ilk duyduğumdaki hissi hâlâ hatırlıyorum; yabancılık. İlk kucağıma verdiklerinde sevemedim. Bebekleri çok seven ben, kendi bebeğime baktığımda hiçbir şey hissedemedim. Korkunçtu. İnsanlara gülümsemek zorunda kaldım. Kucağımdan alın diyemedim. Emzirme olayı kabus gibi geldi, alın istemiyorum diyecektim neredeyse. Bir türlü tutamıyor, tutabilsin diye uğraşıyorlar. Kendimi deli gibi suçluyorum bebeğimi sevemedim diye derken pat diye tuttu göğsümü ağzıyla ve o an işte ilk defa başka bir gözle baktım bebeğime. İçime oluk oluk aktı sevgisi. Bu durumun daha beterini yaşayan insanlar var. Deli gibi bebeğini kollarına almayı beklerken, doğumdan sonra bebeğini kabullenemiyorlar. Yani annelik deneyimleyerek öğrendiğimiz bir şey.

Kötü bir çocukluk kötü bir ergenlik ve yapayalnız bir ömür geçirdim. Simdi bunlarin tam aksine kalabalık bir aile istiyorum. Cocuguma kötü bir anne olmadim bana yapilanlari ona yapmadım. Tam tersini yasiyorum yasamak icin elimden geleni yapiyorum. Istediğim mesleğe sahibim. Sağlıklıyım. Şükrediyorum. Iki çocuğum var 3. Yu bile düşünüyorum. Yaşadıklarınızı yaşatmak zorunda değilsiniz. Şartlar dahilinde hayatınızı kolaylaştırın. Her şeye rağmen bu çocuk olduysa eminim mutlulugunuza mutluluk katacaktır. Hayatım alt üst olur diye korkmayin; altının üstünden daha iyi olmayacağını nerden biliyorsunuz. Biraz da akışına birakin.. Ne kariyerinize ne de hayatınızı yaşamanıza engel. Siz yeter ki isteyin. Ama her seye rağmen imkansiz istemiyorum, yapamam, bakamam, ilgilenemem, sabredememem diyorsanız karar sizin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…