Beklenmeyen bir hamilelik, şimdi ne yapacağım?

Ne olacağını kimse bilemez, çocuk da bir kumar değil. Duygusal bir insan değilim ama gözlerimden yaş geldi. Sizi bu kadar anne olmaktan korkutan annenize öfkelendim, ona acıdım. Çok iyi bir anne olacaksın tamam mı? Kork ama o korkuların hepsini çocuğunla aşacaksın. Madem aldırmayacaksın, o halde kendine bir şans ver.

Bence şimdiden böyle on yargılı olmayın. Siz onun kokusunu içinize çektiğinizde o minnacık gözlerine baktığınızda içiniz gidecek. Onun kokusu olmadan yapamayacak işten eve koşa koşa geleceksiniz. Şimdi böyle korkuyor olabilirsiniz endişeleriniz olabilir ama çocuk onu oyle güzel programlatiyorki size aklınız durur ev çocuksuz olmaz. Allah verdiyse vardr bir bildiği. Siz güçlü bir kadınsınız. Koskoca doktorsunuz. Akşama kadar nelerin üstesinden geliyorsunuz. O el kadar bebeğin size muhtaç olan o minnosun size ne zorluğu olabilir. Bence hiçbir şeyden korkmayın. Geçmişte aile olarak zorluklar yaşamış olabilirsiniz ama siz anneniz yada babanız gibi degilsiniz. Ve çocuğunuza güzel şartlar sunabilecek durumunuz var. Eşiniz de sizi seviyor sayıyor. Bebeğimiz de gelse mutluluğunuz 2 kat artacak. Nolur aldırmayın korkmayın. Sevincini mutluluğunu yaşayın. Tadını çıkarın. Bişeyleri yaşamadan bilemezsiniz

Bende kotu bir ailede büyüdüm bu sebeple hep korktum hic istemedim cocuk. Iyi anne olamam dedim yapamam dedim ama hamile kaldim tipki siz gibi. Hicbisey hissetmedim ama gerekenleride yaptim sigarayi bıraktım mesela. Doğum oluncada hicbirsey hissetmedim bebege baka baka anneligi ogrendim hissetmeyi bana muhtac olusu bir parcam olusu benden olusmasi. Bunlara hayret ede ede annr oldum simdi annelik askindan ölüyorum resmen ikinci cocugu bile yaptim. Dünyanın en guzel şeyiymiş nasil anlatayim size. Iyiki diyorum iyiki evlatlarim var ve anne olmusum. Oyle annelik ogrenir ogrenmez hissedilecek bisey degil yasadikca onu büyüttukce bag olusuyor bence ve sımsıkı hic kopmamacasina

Çok seveceksin emin ol en çok onu seveceksin:)

Korkularınızı anlıyorum, böyle bir şeye hazır değilsiniz ve ona yetememekten, sevgi verememekten korkuyorsunuz.

Ben anne değilim fakat çevremde sizin gibi örneklere rastladım, hepsi anneliği kucağına alınca tattığını ve böyle bir sevgiyi hayatları boyunca görmediklerini söylerlerdi.
Şimdi de o kadar iyi ebeveynler ki görünce hayret ediyorum çok mutlu oluyorum onlar için.

Genelde hamilelik süresince o duygular özellikle hazır değilseniz pek hissedilmiyor zaten. Kıpırdanmaya başlayınca bir şeyler dank ediyor içimde bebeğimi büyütüyorum diyorsunuz. Benim bebeğim ve bana ait bir parça, sevdiğim adamla benim miniğim, eşsiz bir parça yani düşünsenize :)

siz kendinize inanmıyorsunuz ama ben sizin çookk sevgi dolu bir anne olacağınızdan şüphe duymuyorum.
Neden mi?
Şimdiden onun için endişelenmeye başlamışsınız çünkü sevgi veremezsem diye.

Kariyerinize engel değil korkmayın. Maddi durumunuz iyi, güvenilir bir bakıcı her şeyi kolaylaştırır kendinizi korkutmayın.
Sağlıcakla kalın :)

Etik olarak eşinizle paylaşmanız lazım. Sonuçta çocuk ikinizin çocuğu. Ama ben düşüncelerinizi normal bulmadım. Ben kötü bir çocukluk geçirsem çocuğumun da kötü geçirmemesi için çabalardım. Ailemin bana yaptığı yanlışları ben çocuğuma yaşatmamak için uğraşırdım ki eminim çocuğunuz doğsa siz çok daha fazla çaba gösterirsiniz bunun için. Maddi olarak durumunuzun iyi olduğunu ve eşinizin çocuğu istediğini düşünürsek geriye sadece sizin istemeniz kalıyor. Tabiki de zorla doğurun demiyorum ama şunu da unutmayın çocukla kariyeri bi arada götürmek bu kadar zor olmasa gerek

Birden pat diye telefonu bıraktım gittim eşime söyledim. Tamam ideal bir bebek haberi verme şekli değildi öyle dikilip burnunu çekerek hamileyim demek, sonra ağlamak... Çok çok sevindi ki bu hiç şaşırtıcı değildi. Ama bana sarılması bile o kadar iyi geldi ki. Hiç yargılamaması, ben duygularımı bir bir sayıp dökerken sadece sımsıkı sarılıp saçımı okşaması. Onun söyledikleri biraz daha rahatlamamı sağladı açıkçası. Yalnız olmadığımı hatırladım. Evet hâlâ korkutucu ama en azından yalnız değilim

Eşin baba olmak isteyebilir ancak burda ana etken sensin... Eğer bunu kaldıracak psikolojiye sahip değilsen doğurmamalısın.... Herkes anne olacak diye bir düstur yok keza bende anne olmak istemiyorum ve eski evliliğimde kürtaj geçmişim ve travmam da mevcut... Doğurmuş olsaydım o yükü kaldıramazdım kendimi biliyorum.... Toplum ne der, eşim ne isterden çok ben ne istiyorum tarzı ile yaşıyorum... Yaşın henüz çok genç.... İyi düşün taşın dostum... Alacağın karardan mutsuz olmazsın umarım... Hayırlısı olsun....

9,5 aylık bir kızım var 34,5 yaşındayım (buçuğumda var ahahah)
Sana abla tavsiyesi her çocuk güzelliğinle mutlulukla ve sürprizlerle gelir..bu çocuk senin küçük mucizen..annemle babam ben 13 yasındayken boşandılar tartışmalar vardı hep ama ben kötü bir çocukluk geçirdim diye anne olmamayı seçmedim..özellikle istedim bir ömür boyu benim yanimda olsun beraber eğlenelim gülelim ağlayalım diye ve doğurdum..belki bunlardan dolayı tedirginsin belki baska seyler yasadın çocukluğunda bilemiyorum ama sen çok güzel bir anne olucaksın öncelikle buna inan..senin yasadıklarını o bebişe yasatmıycaksin..bak ne güzel doktorsun bir doktor olarak böyle umutsuzca düşünmene üzüldüm sizler onca insanı iyileştiriyorsunuz ama o micizeyi öldürmeye hakkın yok..zorlanacağın zamanlar olucak olmıycak demiyorum ama onun bir gülüşü ve en önemlisi sana "anne"demesini duyunca bambaşka bir duyguya giriceksin..ne zaman istersen bana yazabilirsin dinlerim..ama o mucizeni öldürme seni çok iyi anlıyorum ama yapma inan pişman olucaksın..

Bir psikologla görüşmeniz sizin icin en sağlıklısı olacak . Üç kişinin hayatı çok yönlü olarak söz konusu iyi bir değerlendirme lazım durumunuz ciddi kararınız çok önemli. Rabbim en doğru kararı almayı sağlasın .

Evlenmeden kocanla bu konuyu konusmadiniz mi? Adam 40 yasinda tabiiki artik ister, eger bi gun babalik istiyorsa.. okumus dirsek curutmus o kadar. Sirasi geldi diye dusunuyodur..Boyle seyler onceden konusulmali.. ama zaten hamilesiniz.. yani aldirsan muhtemelen evliliginde buyuk hasar gorecek

Seni çok iyi anlıyorum bundan tam 5 sene önce ben de ansızın gebelik haberi almıştım çok şaşırdım böyle korunurken nasıl oldu diye, istemedim bu çocuk olmasın şimdi dedim kariyerim açısından da riskli idi. Sonra dedim ki buna sen karar veremezsin, sonra kendimi alıştırmaya çalıştım kabullendim ve olmadı düşük yaptım. Üzüldüm mi evet ama demek anomali vardı sistem eledi dedim. Bebek istemeye başlayınca da olmadı hiç. Yani gebe kalabiliyorum ama hep bir sıkıntı oldu ve kürtajla sonuçlandı. En son her şeyi kontrol altına alalım sağlıklı embriyo seçelim dedik öyle de oldu ama kucağıma almama gün sayarken hiç bir sebebi yokken öldü karnımda. Yerinde olmak için her şeyi yapmak isterdim.

Siz en iyisi aldırın bu çocuğu. Biz size içimizden diş bilemeyelim.
5 sene sonra da buraya yazarsınız artık , istiyoruz olmuyor, eşim 45 ben 35 diye...
siz doktorsanız direk el altından otomatik bebek düşürten o ilaçtan da alıp doğal düşük gibi gösterebilirsiniz de heralde. Ne olacak yani, haftasonu şehir dışı gezilerinden önemli mi bi çocuk!!

Çocuk konuları burada çok su götürür. Ve burada kimse yardımcı olamaz, bir grup çıkar biz çocuk sahibi olamıyoruz der, bir grup aldır der, bir grup niye korunmadın der. He bir de doktorsun bak tü sana korunmayı nasıl bilmezsin bile derler. Ama bu sitede millete korunurken nasıl hamile kalınır şaşırıyorum diyip kendisi korunurken hamile kalanlar var. Önleme rağmen gelen bir bebek varsa ben nasip diyorum yiyecek ekmeği içecek suyu var demek ki. Bence önce eşinle durumu paylaşıp sonra psikolojik destek alarak süreci doğru yönlendirmeye bak. Anneliğe hazır olmaman tamamen geçmişinle alakalı olabilir ve bilinçaltı temizliği ile bunu halledebilirsin. İş güç vs. para olduktan sonra yardımcı alıp yükünü hafifletirsin

Çok seveceksin emin ol en çok onu seveceksin:)
Bak iste bu kadini dinle konu sahibi. Neler yasadigini bir de ondan dinle.
Koalina seni basta etiketleyecektim konuya ama kizar misin diye emin olamadim etiketleyemedim Yorumunu gorunce cook sevindim

Burda veya dışarda kimse size bu durumda şunu yap bunu yap diyemez eşinizden başka gidin ona anlatın bunları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…