Beklenmeyen hamilelelik

Ben hamile olduğumu bilmiyordum iki hafta önce sırtım ağrıyordu röntgen çektirdim yani 2-3 haftalık hamileyken bu da sorun olur dımı
Yani radyasyon çok çok zararlı zaten hastanelerde radyoloji bölümünde calisan hamileler çok dikkat ediyorlar kısırlık yapıcı etkisi..cok sık aşırı radyasyona maruz kalınca çocukta kalıcı özür durumları vs ama senin durumun farklı tabi 1 kez film çekilmiş suresi uzun degildir zaten insaallah saglik konusunda kotu seyler aklina getirme..aslında telefon kadar radyasyon yayan bir araç yok ve telefonlar sürekli elimizde

O biyolojik sosyolojik olaylar dediginiz seylerin hepsi Rabbim ol diyor da oluyor hanimefendi. Doğanin kanunu değil yani..!

belki bu senin sınavındır allah seni bununla imhihan ediyordur aldırırsan belki sınavdan kalıcaksın düsünsene korundugun halde girdıyse dünyana vardır bunda bir hayr iyi düsün hakkında hayırsısı neyse o olsun bende 5 aydır bebek ıstıyorum ama olmuyor ama senin yerınde olsaydın ne hissederdim bilmiyorum dogrusu

Eger 2.bebegi suan degilse bile istiyorduysaniz aldirmasaniz keske. Olayin dini boyutunda degilim yanlis anlasilmasin ama kizinizda küçük sayilmaz o dogana kadar büyür iyice. Umarim aksi karar verirsenizde pismanlik yasamazsiniz. Kiz kardesimde bebegi 5 aylikken 5 haftalik hamile oldugunu ogrenmisti. Isine geri baslamak uzereydi. Cok üzüldü digeri emiyordu ve istemiyordu gelgitleri oldu ama aldirmadi. 15.haftada bebegin kalbi durmus. Aldirsa belkide pişmanlığını yasayacakti ama Rabbimin işi işte biz bunun onun icin bir sinav oldugunu dusunduk. 10 haftalik bir sureciniz var iyice analiz edin derim ben. Hakkinizda hayirlisi olsun.

Mesleğin çok güzel abla sen bu şekilde ayrıntılı fotoğraflar falan kendi bebegin açısından zor olmuştur tabi aynı şekilde gormediysen bile biliyorsun sonuçta(
Evet canım ama özel hayatla meslek çok farklı oluyor. Mesleğimi yaparken duygusal davranmıyordum.
2. Bebeğimi kaybettiğim zaman mesleğimi bırakmıştım hala daha mesleğimi yapmıyorum.Sadece arada bir kıramayacağım kişilerden netten iş gelirse evde yaparım.Evde home ofis tarzı bir alanım var bazen iş olunca çalışıyorum ama bebek otopsisi değil tabi normal çalışmalar

Bes aylıkken kromozomla alakalı bir sıkıntı yaşadım aldırmaktan bahsedildi. Her şey üstüme üstüme geldi nefes alamadım. Vicdanım sızladı yapamam ne olursa olsun dogurcam dedim. Bebegime kıyamam dedim. Aldırıp nasıl rahat uyuyor insanlar?

İyi düşünmüşün abla her seferinde kendi bebeğin aklina gelmesindense işte kariyer bi yerden sonra geri plan da kalıyor

Rabbim istemeyen birine bu yavruyu verdiyse elbet bir hayr vardır. Imtihandasiniz suanda.O kadar cocuk isteyen olmayan veya çocuğu olup kaybeden insanlarinki de imtihan. Ne diyecegimi bilemiyorum. Ne dusunurseniz düşünün nasil bir anlayis dusunce icinde oldugunuzda umrumda değil . ben boyle seyler gördükçe yapmasin Allahim diye yalvariyorum. Kalbi duran yavrumu almalari icin kurtaj yaptilar ya hani.Aylarca kendime gelemedim ya hani. Boyle seyler gordukce cidden büyük üzüntü icinde kaliyorum. Cumle bile kuramiyorum suan. Neyse bosverin beni.. Yalnizca bir arkadasin yazdigi vardi o cok dogru. Allah korusun, ya kizinizi kaybederseniz sonra cocugunuz olmazsa cok buyuk pismanlik yasarsiniz. Rabbim dogru karar verdirsin

Vay arkadaş, hücre parçası diyor ya. Siz de bir zamanlar bir hücre parçasıydınız. Kalbi atiyor suan yahu. Kollari olusmustur belki elleri. Unuttum simdi evrelerini 3 sene gecti ustunden. Orada bi can var can. Sesi cikmiyor diye mi bu aldirmazlik?

Yani evet yasal, aldirmak isteyebilir. Ama su ''ne kadar abartiyorsunuz" vb sozlerinden nefret ediyorum. Kendi karari evet ama bi zamhet vicdan azabini ve uzuntusunu de ceksin yani. Bu insan olmaktir tam olarak. Oyle onemli olan senin psikolojin diye birsey yok. Dogmamis daolsa insan hayati > insan psikolojisi

Ben reklam yapmadim nasil doganin kanunu diye bir kelime kullaniliyorsa bende doganin kanunu degil Allahin kanunu diyorum. O rahat kullanirsa bende rahat kullanirim. Sizi mi ilgilendirir.
Biyolojik fizyolijik olaydir nasip degildir ne demek sizce. Bu olaylar bu biyolojik fizyolojik olaylar kendi kendine mi oluyor. Kim yapti bunlari. Bhnu aciklamam sizi niye rahatsz ediyor

Mune

Sen dini inanç empoze ediyorsun. Hiç de hakkin olmadığı halde. Daha da cevap yazamiycam. Mune
Benim birsey empoze ettigim yok inancima laf eden sensin en başta. Sizin inanciniz diyen. Benim inancimsa inancimi sana direk söyledim. Oyle bir amacim olsa konu acar bagiririm. Sacmalamaktan baska birsey yapmiyorsunuz suan.

Benim birsey empoze ettigim yok inancima laf eden sensin en başta. Sizin inanciniz diyen. Benim inancimsa inancimi sana direk söyledim. Oyle bir amacim olsa konu acar bagiririm. Sacmalamaktan baska birsey yapmiyorsunuz suan.
Kadın doğa kanunu demiş, hayır bu allahın hikmeti diye dalan sensin. Burası dini fetva online sitesi değil. Öğrenin artık şunu bi.

Cok zor durum aldirmayin derim ben bi kez yasadim bu durumu cok pismanim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…