Belki de bu yuzden cennet analarin ayaklari altindadir...

Baba terbiyesini bizde veririz artık. Dur ben bi oğlan yapıp geliyorum senin kızı almaya. İki üç yaş küçük olsa sorun olmaz dimi? Zengin olurlar.
Yapilmisini buldum. Kizima talip çıktı. Üzgünüm sekerim :))[/QUOTE]
Tüh kaçırdık güzelim kızı... milenaJesenska sana kaldık. Naber dünür?

Ben kendi adıma konuşayım
Söylediklerinde çok haklısın erkeklerin nazik ince düşünceli olmadığını bile bile hep beklentiler içerisinde oluyoruz. Sonra istediklerimiz olmayınca hayaller suya düşüyor bizde tabi haliyle surat asmaya başlıyoruz fakat onun ondan ne beklediğimizden haberi yokki nereden bilsin. Bence evliliğin yürümesinde en büyük yük kadınlara düşüyor

Yani erkekler nazik ve ince düşünceli değiller. Onların fıtratı bu değil.

Biz kadınlarda nazik ve ince düşünceli erkekler istiyoruz. Çünkü bizim fıtratımızda da sevilmek, hoş tutulmak gibi özellikler var.

Peki bu durumda neden fedakarlık eden kadınlar oluyor? Ortada buluşulunca erkeklerin incileri mi dökülüyor?

Birkaç nokta dışında yazınızı doğru ve faydalı buldum. Ancak alttan alması gereken, sabır ve sebat etmesi gereken, odunluğa tahammül etmesi gereken tarafın kadınlara yüklenmesine onay vermiyorum. Her erkekte sandığınız gibi duygudan incelikten yoksun değildir. Benim sözlüm benden de duygulu ve ince fikirlidir. Aksine çoğu zaman kıran ve odun taraf ben oluyorum. Çevremde bunun gibi de çok örnek var. Odun bir eşi olan her erkek böyledir öyleyse katlanmalıyım dememeli. En başında ölçüp tartacaksın evleneceğin adamı, kaşı güzel gözü güzel yada gereksiz hırslarla bir erkekle evlenip sonra aa bu nasıl fos adam çıktı böyle diye üzülmenin mantığı yok. Bu sitedeki çoğu eşinden yakınan kadında evlenmeden önce bu huylarını farketmediğini söylüyor. Farkedeceksin, zaman tanıyacaksın ilişkine. Yangından mal kaçırır gibi birkaç ayda evlilik olursa ne hayır gelir ki ? Acele giden ecele gider. Yada sevgiliyken yaptğı hataları aşkına yenik düşüp görmezden gelmeyeceksin, çünkü evlenince görmezden gelinmeden edilmiyor o hatalar. Yani biraz daha duygularla değilde mantıkla hareket etmek gerek. İyice ölçüp tartmak gerek. Yoksa güya sabretmesi gereken kadınlar ortaya çıkıyor işte. Neden doğru bir adamla evlenmek varken sabretmeyi seçeyim ben ? Ve evlilikte bir sorun varsa ortak şekilde çözülür, sabır değildir edilmesi gereken oturup karşılıklı o sorunu halletmek gereklidir. Eşinin o rahatsız olduğun durumunu ortadan kaldırmak gereklidir. Gerekirse bir evlilik terapistine gidilir her türlü yol denenir. Yoksa sabret sabret nereye kadar. Sabrın selameti de bir yere kadardır..

Son düzenleme:
Dediginiz turden, edilgen, fıtratı geregi her seyi alttan alan, kendisine gore her seyi cocukları icin yapan, cocukları icin bosanamayıp 25 sene bir evliligi surdurdugunu iddia eden, kocasını cocukları icin cektigini soyleyen ama bana gore kocasız kalmamak bosanmıs olmamak icin bu kadar dayanmıs EZİK bir kadının kızıyım.
Kucukken babamı sinirli ve asabi bulurdum. Annemle sık sık kavga eder, icki icer, abimle beni dovmek icin bahane arardı. Annem de babamın kıskanclıklarını, psikolojik baskısını cekip hıncını cocuklarından cıkartırdı. Babam sık sık bosanmak istedigini soyledi, annem intihar ederim bosanmam dedi. Adamı boyle bir evliligi surdurmeye mecbur bıraktı yani. Sırf bosanmıs bir kadın olmamak icin. Annemin ekonomik ozgurlugu vardı, para kazanabilen genc-guzel bir kadındı, babam da iyi bir adamdır ozunde, bizi ozel okullarda okuttu, hicbir seyimizi eksik etmedi ama karı-koca olarak hicler. O kadar mutsuz ki evlilikleri. 25 sene boyunca birbirlerine sinirlenip sevgisizliklerini bizden cıkardılar. Cok dayak yedik abimle, surekli suratların asık oldugu, kavgada esyaların paramparca edildigi, bagırıs cagırıs dolu bi evde buyuduk. Benim buyudugum evde pamukta fasulye bile yetismezdi oyle soyleyeyim:) yani hem karı-koca olarak sınıfta kaldılar hem de iyi bir anne-baba olanadılar. Ve soyluyorum ozlerinde muthis insanlardır, egitimli, iyi kalpli, kulturlu... Ama bir evliligi surdurmek ve ebeveyn olmak icin vu vasıflardan fazlası gerekiyor. hasbelkader abim ve ben buyuduk, ikimizin de ciddi psikolojik sorunları var cocukluk kaynaklı travmalar yuzunden. İkimiz de onlara kin doluyuz. Anneme sorsan babamın kıskanclıklarını, ofkesini, odunlugunu cekti ne cilekes ne fedakar kadın(( aslına bakarsanız onları abim ve ben cektik. Her allahın gunu kavga dolu bi evde, ezik bi anneyi deli bir babayı biz cektik. Anneme baktıgımda ay zavallı annem, bosanmadı sıktı disini bizi babasız bırakmadı diyemiyorum ben. Bosanmak gibi bir secenegi vardı, parası pulu vardı, istese bizi kimseye muhtac etmeden, kocasını cekmeden gul gibi yasardı. Ama o aslında sevmedigi, it gibi korktugu kocasını ve mutsuz evliligini secti. Gıkını bile cıkarmadan. Dolayısıyla ben annemi ne cilekes ve fedakar buluyorum ne de cennetin ayaklarının altında oldugunu dusunuyorum:) cekti ve bize cektirdi, hala da cekiyor, olene kadar da cekecek:)

Konunun amacını anlamadım.Size niye dert oldu kimin neden boşanmak istediği onuda anlamadım.
Kadın aldatılsın alttan alsın, kocası evden kovsun alttan alsın, kaynana/görümce/kayınpeder çeksin alttan alsın.
Adamda keyfince at koştursun öyle mi?
İnsanların katlanma eşiği , sabrı, tavrı farklıdır. Alttan alma konusunu yada boşanma sebeplerini böyle genellemeniz yanlış. Ben küfür duyarım boşanırım bir başkası aldatılır boşanmaz vs vs
Erkek şöyledir, erkek böyledir diyerek bu kadar yüceltmenizde yanlış, etten kemikten insanız hepimiz. İnsani duyguları yoksa, vicdansız, sorumsuz, bencilse kadın niye idare etsin ki.
Hata yapar iki taraftan biri , hatalı olan alttan alır bu kadar net bir durum.
Erkek kadın ayrımına girmeye gerek yok bence.
Son olarakta insanların sebepleri kendilerini ilgilendirir.

Sizin adiniza çok üzüldüm... Umarim sevgi dolu bir yuva kurarsiniz bu yasadiklariniza inat...

"Çocuklarım için bosanamam" diyenlere israr ettiğimizde "yuva yikan, feminist, bekara boşamak kolaydir sana ne oluyor" laflarini duyuyoruz....ama istediklerini desinler sadece kendilerini kandirirlar, bizleri değil..

İste tüm gerçekler sizin satırlarınızda...

Bu aralar konu başlığı ile konu içeriği çok farklı oluyor böyle bir başlıktan böyle bir içerik beklemiyordum başlığı okuyunca gerçekten annelikle ilgili bir yazı yazılmış zannettim ama içerik kadınlar her zaman alttan almalı bu yüzden evliliğinizi devam ettirin der gibi olmuş.

Ben böyle yapsam otoritem sarsılır Bazen susuyorum bakıyo sesim çıkmıyo çenesi açılıyo susmuyoSonunda höyyt yeter ha diyorum..Ozaman taam yaa off deyip kaçıyoBu mantık bizde tutmuyo bacım :)

Tesekkur ederim, umarım siz dahil hicbir kadın sırf evliligi devam ettirmek adına kendinden ve cocuklarından odun vermez. Bir koca bu kadar kıymetli olmamalı

Konudan anladigim su
Kadinlar sabirsiz, hemen bosanmayi dusunuyo bla bla bla
Olduu canimm

Dayak yiyen, oldurulen kadinlari, kadin cinayetlerini gormuyosunuz sanirim
sUan tv acin da az haber izleyin

Kkim mutlu yuvasini birakir gider

3 gun once bir forumda okudum
Biir bay?aynen soyle yyazmis bir avukata

Bosanmayi dusunuyorum cocugumda esimde kalicak
Ama namusuyla evinde otursun cocuguna baksin evlenmesin istiyorum napabilirim?

Honggg buuunedir yaa nasilll yani dedim
Ne piskopatlar var

Seksin evrimi belgeselini izleyin bu erkeklerle ilgili bi çok konuyu açıklığa kavuşturuyor. Çünkü sadece insan cinsi değil tüm canlıların erkekleri pek çok dişiyi döllemek ama dölledikleri her dişinin tek partneri olmak istiyorlar. Ben herkesle yapayım , ama karım yaparsa öldürürüm ben herkesle yatarım ama karım ilk benle yapsın ben boşarım ama benden başkasıyla yatamaz.. Adamların beyin sadece cinsellik işlevi görüyor

Çok haklısın gönül ister ama odunluk baki ise napalım
Bende filmlerde ya da dizilerdeki o romantik kapris çeken erkeklere özeniyorum ama inan çevremde yok. Benim eşim hiç naz çekmez bende haliyle naz yapamam hani bazende derler ya iş kadında biter. Erkeği parmağında oynatmasını bilecek ben bunun kadında bittiğine asla inanmıyorum şans meselesi

Şans meselesi değil, bilinçli evlilik meselesi.

Hep derler ya, aşk evliliği mi mantık evliliği mi diye. Ben bilinçli evlilik diye 3. bir seçenek olduğunu düşünüyorum. Bende nişanlıyım, nişanlım beni nazlar, tribimi çeker, benimle ilgilenir. Bende aynısını ona yaparım ama. Asla ilgimi eksik etmem. İkimizde insanız, ikimizde eşitiz, ikimizinde ruhunda dalgalanmalar olabilir. Hayatta benzer sorumluluklarımız var. İkimizinde nazlanmaya, saçımızın okşanmasına ihtiyacımız var. Ben evliliğin kadının sabrına değil, kadının mutluluğuna bağlı olduğunu düşünüyorum.

Bir evde kadın mutluysa, kocası da mutludur, çocukları da. Ama kadın mutlu değilse, kimse mutlu değildir.

Allah aşkına, bu yazıları okuyan genç kızlar, kadınlar.. Bakmayın konu sahibi gibi düşünen kadınlara, erkeklere. Siz bireysiniz, anne ve eş olmadan önce, KADINSINIZ. Siz kendinize saygı duymazsanız, kimse duymaz. Lütfen ezilmeyin kimsenin karşısında. Hayata bir defa geliyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…