Belli bir yaştan sonra evlilik yapmak mümkün mü?

mesela kaç yılda bitti çocuk sahibi olamadığınız için

neden çocuk sahibi olunamıyordu

tedavi vs denendi mi

ikinci niye bitti onu bilmiyorum ne demek

siz o evliliğin bir tarafı değil miydiniz

bitiren eşiniz ise de bir şeyden şikayetçi olmuştur az çok büyük küçük bir iddiası vardır

bu arada bu şekilde giderseniz 3. kez evlenir ama yine mutsuz olursunuz

evlilik amaç değil araç olmalı güzel zaman geçirmek için

ama siz evleneyim diye üsteledikçe başarılı seçimler yapamayacaksınız

bence daha kendini tanımıyor. çok şaşırdım neden bitti bilmiyorum demesine.
:(

Öncelikle önünüze gelen hayatı yaşamaya bakın gezin tozun kitaplar okuyun doğa sporlarıyla ilgilenin tiyatroyla ilgilenin hobiler edinin kendinizi önemseyin değer verin hayatınıza yeni insanlar katın.

Neden hemen karamsarliga vuruyorsunuz kendinizi ben onu anlamiyorum.
Evlenmek istediginizi ve aile kurmak istediginizi anlayabiliyorum.
Ancak herseyin vakti zamani var diye dusunuyorum herkes icin.
Bazen de evlilik herkes icin olmayabilir, bu da gayet dogal birsey bence.
Yapmayin boyle.

Kendinizin de dedigi gibi zaten pandemi surecinde insanlar ne kadar sosyallesebiliyor ki?
Maalesef ki herkes evinde, 4 duvar arasinda, kisitli bir sosyal yasam ile mucadele etmek zorunda kaliyoruz.
Su durumda sizi mutlu eden neler varsa onlara odaklanma zamani.
Elbet karsiniza guzel bir yuva kuracaginiz biri gelecektir, burada onemli olan yasadiginiz durum ile birlikte yanlis kararlar vermemek.
Sadece sevilebilmek ugruna yanlis insanlar ile hayatini birlestiren bir cok insanin konusunu okuyoruz burada.
Bence kendinize deger verin, once kendi hayatiniza odaklanip ne istediginizi tartin derim.
Sadece evlenmis olmak icin evlenilmez ve sanirim sizin de kotu tecrubeleriniz var bu konuda.
O kotu tecrubelerinizi kendinize referans alarak, daha iyi iliskiler kurabilirsiniz.
Ama sanirim bu pandemi donemi gectikten sonra olusabilecek birsey.

Kesinlikle mümkün, cevremde kırk beş yaşında evlenip ve şuan çok mutlu bir evliliği olan bir tanıdığım var 👍💕 hatta onlara gıpta ile bakıyoruz, uzun süredir onlar kadar hem fiziksel hem ruh olarak birbirine yakışan bir çift görmedim 👏 bence ilerleyen yaşlarda alınan kararlar daha doğru, fikirler daha oturuyor 👍 umutsuz olmayın siz neden o çift gibi olmayasınız, o kadar mümkün ki bu 🙏💕 boşuna dememişler geç olsun güç olmasın. Sizi bekleyen güzellikleri bilemezsiniz 💕allah gönlünüze göre versin inş 💕🙏

Kızlar var mı böyle belli bir yaştan sonra evlilik yapıp mutluluğu yakalayanınız? Ben başaramadım bu işi. bu konu hakkında bu aralar çok konu açılıyor sanırım evlerde karantina herkesi etkiledi. Yaşım 40. Bu yaşa kadar düzgün bür evlilik yapamadım, hepsi kötü sonuçlandı. Kaderim yalnızlık mı? Kendimi buna nasıl alıştırabilirim? Sevgisizlik ile nasıl yaşamaya alışabilirim?

Bir kadının en büyük zehiri sevgi ihtiyacının olması. Allah bizi sevgi dolu yaratmış. Sevmeden de sevilmeden de mutlu olamıyoruz. Ama psikiyatristim bana dedi ki, yalnız kalmayla mücadele edebilen insanlar, yalnızlığı kanıksamış insanlar daha mutlu ilişkiler kurabiliyormuş.

Bir kadının en büyük zehiri sevgi ihtiyacının olması. Allah bizi sevgi dolu yaratmış. Sevmeden de sevilmeden de mutlu olamıyoruz. Ama psikiyatristim bana dedi ki, yalnız kalmayla mücadele edebilen insanlar, yalnızlığı kanıksamış insanlar daha mutlu ilişkiler kurabiliyormuş.

Bence doğru değil....uzun süre yalnız kalmış ve sevgiye susamış kadınlar adamı bulunca biranda sevgi bonbardımanıyla korkutabiliyor veya beklentileri yüksek oluyor...
Ah keşke psikolog olsaymışım

Bence doğru değil....uzun süre yalnız kalmış ve sevgiye susamış kadınlar adamı bulunca biranda sevgi bonbardımanıyla korkutabiliyor veya beklentileri yüksek oluyor...
Ah keşke psikolog olsaymışım

Konu sevgiye susamak değil, o ihtiyacı içsel dinamiklerimizle doldurmak. Başkasının sevgisi ve ilgisi olmadan da birey olabilmeli mutlu olabilmeliyiz.

Ben psikiyatristime katılıyorum. Erkeklerin böyle bir ihtiyaçları yok mesela. Onlarda da ihtiyaç cinsellik bazında oluyor. Sadece cinselliği baz alarak yaptıkları evliliklerde de mutlu olamıyorlar. Hep eksik bir şeyler kalıyor.

Aynı yastayız bana da durup dururken eskıden tanıdıgım ıkı kısı evlenelım dedı dün. Bırı acık acık sordu telefonda dıgerı de agzımı yokladı. Bırını ıkı yıldır oburunu uc aydır gormuyordum bıle. Demem o kı pandemı herkeste bı evlılık hevesı yarattı bunlar evlenecek adam değiller istemıyorlardı. Dogru zamanda dogru ınsanı bekleyın bence
Hizmet ettirecek kadın arıyolardır kendilerine , erkek milleti 🙄işte

Sürekli aynı konuyu açmak sorunlarınızı çözüyor mu merak ediyorum. Troll olduğunuzu düşünmeye başladım.
Siz ve sizin gibi düşünenleri anlayamıyorum yani bu platformun adı Bir Derdim Var, e sorun ne o zaman.
Trol yada değil içini dökmek istemiş ve dökmüş burada bulunma amacımız trol takip etmekmi yoksa dert paylaşmakmı??
Kızlar var mı böyle belli bir yaştan sonra evlilik yapıp mutluluğu yakalayanınız? Ben başaramadım bu işi. bu konu hakkında bu aralar çok konu açılıyor sanırım evlerde karantina herkesi etkiledi. Yaşım 40. Bu yaşa kadar düzgün bür evlilik yapamadım, hepsi kötü sonuçlandı. Kaderim yalnızlık mı? Kendimi buna nasıl alıştırabilirim? Sevgisizlik ile nasıl yaşamaya alışabilirim?
sizin sorunuza gelince
Evliliğin yaşı başı yoktur. Pek çok arkadaşım 50’sine yakın evlendi ve mutlular.
Kimseye kulak asmayın armudun sapı incirin çöpü demeyin seviyorsanız gerekirse evlilik teklifi sizden gelsin

Siz ve sizin gibi düşünenleri anlayamıyorum yani bu platformun adı Bir Derdim Var, e sorun ne o zaman.
Trol yada değil içini dökmek istemiş ve dökmüş burada bulunma amacımız trol takip etmekmi yoksa dert paylaşmakmı??
Troll ne demek biliyor musunuz acaba...

Merhaba benim teyzemin kizi 38 yaşinda evlendi. Ilk aydan da hamile kaldi. Kismet tabiki olur. Herkes sevmek sevilmek ister ama evlilerin hepsi mutlu mu sence? Yillarca aşk yasayip evlendikden sonra birbirlerine karşi aşklari biten binlerce çift var. Mutlu aileler yuzde bir civari. Guzel bir aile istemen normal canim ama onlar olmasa da gayet guzek ve mutlu ola bilirsin. Yaşin gec degil. Daha çok sosyel olki daha çok kisiyle tanişasin. En onemlisi hayirlisi olmasi için dua et. Hiçbir şey için geç değil.

Siz sevgisiz kaldiniz? Arkadaş, annebaba seviyo sizi. Evlenme yaşı yok. 40 normal yaş. Alistirma yapma, sevgiyi bul firsat yakala sonra incele tanı

Merhaba benim teyzemin kizi 38 yaşinda evlendi. Ilk aydan da hamile kaldi. Kismet tabiki olur. Herkes sevmek sevilmek ister ama evlilerin hepsi mutlu mu sence? Yillarca aşk yasayip evlendikden sonra birbirlerine karşi aşklari biten binlerce çift var. Mutlu aileler yuzde bir civari. Guzel bir aile istemen normal canim ama onlar olmasa da gayet guzek ve mutlu ola bilirsin. Yaşin gec degil. Daha çok sosyel olki daha çok kisiyle tanişasin. En onemlisi hayirlisi olmasi için dua et. Hiçbir şey için geç değil.
Bu sosyal medya olayları beni mahvediyor. Tüm arkadaşlarım aileleriyle mutlu mesut. “Bilmem kaç yılımı seninle geçirdiğim için dünyanın en şanslı kadınıyım.” “ Yine dünyaya gelsem yine seni severdim.” Bunlar tabi psikolojimi mahvediyor. Diyorum ben sorunluyum herhalde.

Bunun bir matematiği yok ki, kimin kaç yaşında evleneceği hiç belli olmaz. Sevmek, sevilmek, yuva kurmak istemeniz, kendi düzeniniz olmasını istemeniz çok doğal. Ama siz bu mevzuyu gerçekten çok kafanıza takıyorsunuz, olumsuza bu kadar odaklanırsanız yanlış evliliklere sürüklenmeniz kaçınılmaz olur. Misal daha önce 2 defa evlenip boşandığınızı belirtmişsiniz, bu kişilerle de “mutlaka evlenmeliyim” psikolojisiyle evlendiğiniz için yanlış evliliklere sürüklenmiş olabilir misiniz acaba? Bu düşünce yapınızı değiştirin ki, hayatınızda yaptığınız seçimlerin sonuçları da değişsin. Bunu bir sorgulayın derim.

Bu sosyal medya olayları beni mahvediyor. Tüm arkadaşlarım aileleriyle mutlu mesut. “Bilmem kaç yılımı seninle geçirdiğim için dünyanın en şanslı kadınıyım.” “ Yine dünyaya gelsem yine seni severdim.” Bunlar tabi psikolojimi mahvediyor. Diyorum ben sorunluyum herhalde.
Bunlara inanmayin.Bunu yazdiktan hemen sonra kocasiyla kavgaya tutusuyor belki de kadin.Ama o algıyı yaratacak ya yaziyor.Gercek duygularin baskalarina ilan edilmesine ihtiyaç yoktur.Bu olsa olsa mış gibi yapmaktir.Önce o mecradan uzaklasin .Bir de hic evlilik yaşamamış degilsiniz.Daha tecrübeli adımlar atabilirsiniz.2.evliliginizin bitiş sebebini analiz edin.Sizden kaynaklanan bir sey varsa kendinize özeleştiri yapin.Sebebi mutlaka biliyorsunuzdur.Bilmiyor olamazsiniz.Belki yazmak istemediniz.Gercek duygulari yasayip,yakalayinca, dürüst ve şeffaf bir insana rastlayinca evlilik bir prosedür dür.İmza atmak kolaydır yani.Zor olan o duygulari yakalamak.

Back
X