- 10 Temmuz 2018
- 5.935
- 7.244
- 148
- 44
Boşanmaya vardırma ama bunu güzelce kullan derim. "Hayatim annem torununu özlemiş gitsek mi"diye gelirse eşin,"ben evime kahvaltıya çağırdığımda ki biliyorsun her gelişinde muhakkak bir sorun çıkarıyor annen ona rağmen çağırdım,üzerime yürümeseydi giderdik" der geçersin.Bu sAatten sonra konusunu dahi açarsa koskoca bi boşanma sözleşmesi fırlatırım suratına.
Yuhh ya ne biçim insan bu kadın böyle! Ama eşinizden yüz bulmasa size bu şekil davranamazdı sanırsam ailede kimse söz geçiremiyor kayınvalidene yazık ya kendisine acıyorum bu kin bu öfke ne böyle aynısı kendi kızına yapılsa hosuna gider mi acaba sizde bu yaptıkları bahaneniz olsun artık görüşmeyin kesinlikle ayıptır ya koskaca kadının yaptıgına bakınşuan o kadar sinirliyim ki,alttan ala ala tepeme çıkarmışım farkında bile değilim.
Görümcem geldi normalde farklı bir şehirde oturuyorlar. Kızlarıyla birlikte geldiler,çok severim kendisini gayet de güzel anlaşıyoruz.
Arar konuşur sohbet ederiz geldiğinde keyifli zaman geçiririz.
Bugün kahvaltoya davet ettim hepsini,eşimin annesi olacak kadını da tabi.
Kendisi ile anlaşamıyoruz birbirimizi sevmiyoruz ama ben her zaman saygılı davrandım bu kadına,baktım olmuyo muhattap olmadım. Çünkü hiç bir şekilde laftan anlamayan bir kadındır kendisi. En son geçen hafta geldiğinde yine başladı çocuğa bakamıyorsun demeye. Yine alttan aldım kendi evimde problem çıkarmamak için,bana lütfen bunu söyleme artık doğum yaptığımdan beri hep aynı şeyi söyleyip duruyorsun rahatsız oluyorum. Çocuğuma yalnız baktım 4 aya kadar hiç de bir problem yaşamadım çok şükğr diyip konuyu kapattırdım..
Ggelelim bu sabaha,günüm içine s.tığı sabah.
Çok güzel bir kahvaltı hazırladım,hep birlikte kahvalto yaparken oğlu ile tartışmaya başladılar ve sesini öyle bir yükseltiyor ki anlatamam. Ben gerildim zaten çocuk da yanımda o da etkileniyor haliyle biraz sessiz konuşun diye defalarca uyardık görümcemle.
Kadın bu sefer dönüp dolaşıp bana sarmaya başladı “ senin karın da senin gibi,beni hiç yüceltmiyorsun,karın da çocuk büyütüyor görücem ben onu”gibi gibi şeyler söylemeye başlado bende konu nasıl bana döndü dedim,görümcem de aynı şekilde konuyu jameyaya getirmene gerek yok anne şuan mevzu jameya değil dedi. Ben kendime çay koymaya kalktım bağırıyor da bağırıyor.
Biraz sessiz olur musun burda çocuk var Diye sakince tekrar uyardım ama boşa uyardım.bana onunla durmadan tartıştığımı söyledi ki şok oldum asla muhattap bile olmuyorum sürekli konuları kapatıp geçiştiriyorum,bazen güzellikle anlatıyorum anlamayınca laf sokuyorum ama şu 5 yıllık evliliğimde bir kere bile tartışmadım onunla. Bende o an gerilip ben seninle sohbet bile etmiyorum ki ne ara tartışıcam dedim,daha da alevlendi sen kimsin asıl ben seninle muhattap olmuyorum,oğlum için yan yana geliyorum diye bas bas bağırmaya. Bende oğlun için bir araya geliyorum dedim ve tam mutfaktan çıkıcakken üstüme yürüyüp önümde duran bebek arabasını ittirmeye başladı! İçinde çocuk var!
Bende terbiyesizleşme yeter artık diye sesimi yükseltiim,köpek diye bir kelime etti ama tam duymadım ne dediğini. Sanırım orda bana hakaret etmeye çalışmış. Herneyse bidaha bu eve gelmicem diye bağırıyor ve el kol hareket etmeye başladı bana doğru. Geri çekildikçe önümüze görümcemin kızı geçti. Yani o hale nasıl geldiğini bile anlamıyorum aramızda çocuk var,çocuk dediğim 4 aylık bebek,ve o inatla ittirip üzerime geliyor.sonra çekip gitti bidaha da gelmz. Beddua ede ede gitti. Allah herkesin gönlüne göre verir merak etme dedim ve sende büyütüyorsun diyip çıtı evden. Ellerim tir tir titredi sinirden. Böyle bir ruh hastası manyak insan görmedim bu zamana kadar o kadar çok alttan aldım ki. Artık kendimi tutamıyorum bu kadına karşı. Bana sarmasından bıktım artık.
Bir daha bu evin yanından dahi geçemez. Eşimle ablası gittikten sonra konuşucam zaten. Evet alttan alınca bu şekilde oluyor kimseyi alttan almamak gerekiyor.Bir daha eve almayın, kocanız kem küm ederse gerekirse onu da almayın bu nasıl bir saygısızlıktır hem de 4 aylık bebeğinizin yanında. O bebeğin korkacağını düşünmeyen, üstünüze yürüyen bir kadından şu saatten sonra bir halt olmaz. İpleri komple koparmanız için fırsat olsun sizin için. Eşimin annesi bunun biraz daha hafifini sergilediği halde evime almıyorum, susup alttan alınca işte böyle oluyor.
Eşim bu konuda çok suçlu ben ona anlatamadım bir türlü. Beni yan yana getirme dedim torununu özlüyor diye duygu sömürüsü yaptı. Şimdi kendi gözleriyle gördü bir daha annem demeye cesaret edemez.Yuhh ya ne biçim insan bu kadın böyle! Ama eşinizden yüz bulmasa size bu şekil davranamazdı sanırsam ailede kimse söz geçiremiyor kayınvalidene yazık ya kendisine acıyorum bu kin bu öfke ne böyle aynısı kendi kızına yapılsa hosuna gider mi acaba sizde bu yaptıkları bahaneniz olsun artık görüşmeyin kesinlikle ayıptır ya koskaca kadının yaptıgına bakın
Teşekkür ederim empati yapıp yorum yaptığınız için. Bu zamana kadar ona üzüldüğüm için arada kalıyorum üzülüyorum dediği için görüştüm ve hep saygılı davrandım. Ama ben gelin olduğum için insan olmuyorum anlaşılan.Ya yemin ederim ben bu oğlan analarını anlamıyorum.
Be hey kadın hadi gelinini sevmedin, şu hareketlerinden; gelinin ile aranda kalan oğlun ne kadar rahatsız oluyordur. Onu da mı düşünmezsin?
Henüz dört aylık bir oğlum var; azıcık ağlasa yüreğim yanıyor. Aman üzülmesin diye yapmadığım şebeklik kalmıyor. Yeri geliyor kucağımda ev temizliyorum; sırf kendini yalnız hissetmesin diye. İçimde öyle bir sevgi var işte. Şimdi ben nasıl oğluma kıyarım da gelinime eziyet ederim aklım almıyor? Herşeyden önce evladımın yuvasında mutlu olması değil mi önemli olan...
Oğlum için geliyorum bu eve demiş kvdeniz; her geldiğinde oğlunu gelinini üzeceksen gelme be kadın. Ne biçim anasın sen ya. Kimse gelinini sevmek zorunda değil ama bir anne evladının mutluluğu için çabalamak zorunda bir ömür boyu. O yüzden onun aile hayatının da içine etmeyeceksin.
Çok sinir oldum kvdenize... olanlarda bir hatanızı da göremedim ayrıca .
Görümcenizi de siZi destwklediği için tebrik ederim.
Eşinize çok yüklenmeyin o da arada kalmış yazık
Eşimin bunu yüzüme vurması için hiçbir sebebi yok zaten bu mevzuyu uzatırsa tepkim çok net olucak bu saatten sonra. Evet çok fazla fırsat kolları ama ben tepkisiz kaldığımdan dolayı ulaşamadı istediğine özellikle eşim yokken benim çok üstüme geldi ama oralı olmadım hiç. Bugün kendimi tutamadım o da durup durup sesini yükselttiği için yoksa yine olay çıkmazdı.Bence kavga etmek için çok yer aramış ama sen muhattap olmayınca bugune kalmış bu durum. Belli ki kv biraz zor bir karakter. Bundan sonra evine gelmez sende gitmezsin kafan rahat olur. Ama umarım eşin bunu yüzüne vurmaz
Hadi seni sevmiyor torununu da mi düşünmüyor? Bırak daha muhattap olma benceEşimin bunu yüzüme vurması için hiçbir sebebi yok zaten bu mevzuyu uzatırsa tepkim çok net olucak bu saatten sonra. Evet çok fazla fırsat kolları ama ben tepkisiz kaldığımdan dolayı ulaşamadı istediğine özellikle eşim yokken benim çok üstüme geldi ama oralı olmadım hiç. Bugün kendimi tutamadım o da durup durup sesini yükselttiği için yoksa yine olay çıkmazdı.
Var senelerdir ne derdi var çözebilmiş değilim öyle bir kin kustu ki.Kadın tartışmaya zaten konu size dönsün diye başlamış anlaşılan, amacı size saldırmakmış. Anlattıklarınızdan psikopatlığı anlaşılıyor. Size karşı hastalık derecesinde bir kini, hıncı var gibi. Böylesini evime sokmam bir daha. Eşiniz herhalde biliyordur annesinin saçmalığını, sizi görüş diye zorlayacak biri değildir herhalde. Bir daha alttan almaya çalışmak bir yana, çağırmayın, görüşmeyin bence.
O kimseyi sevmez. Torununu zaten sevmiyordur. Bitek benim değil beni savunan görümcemin kızlarını da sevmiyor ordan tahmin ediyorum.Hadi seni sevmiyor torununu da mi düşünmüyor? Bırak daha muhattap olma bence
Psikolojik olarak zaten iyi değil besbelli bende o şekilde düşünerek pek muhattap olmuyordum. 5 senelik evliyim yan yana geldiğimde bile soru cevap şeklinde geçiyordu konular çünkü ilk zamanlar aşırı iyi niyetle yaklaştım ve çok kötülük gördüm ondan. O yüzden mesafeliydim hep. Ama yetmemiş demek ki.hiç normal degil gibi..ruhsal sikinti var, saglikli davranış degil bunlar...
Derdini çözemiyorum yıllardır. Hatta senin benimle ne derdin var diye de sordum ama bir derdim yok demişti. Samimiyetsiz bir insan.Sana aşırı bilenmiş sebebini bilmiyorum konu başka bir şey de olsaydı yine sana gelip kavga çıkartacaktı belki torununu kıskanıyordur bilemiyorum bu kv hep pohpoh bekliyor yapmayınca da cirkeflesiyor ins tekrar görüşmek zorunda kalmazsiniz
Ben uğraşmıyorum onu ben davet etmiyorum ki annesini oğlu getiriyor. Evet söylediğim halde ısrarla beni yan yana getirmeye uğraşan da eşim bunu anlamakta zorlanıyor anlaşılan yada ne için bu kadar ısrar anlamıyorum. Ev bile tuttu tatile gidelim diye hep birlikte ama ben 1 hafta önce de söyledim kesinlikle gelmeyi düşünmüyorum annenle aynı ortamda kalırsak olayları çok farklı yere çekecektir bende kendime engel olmicam bu saatten sonra olan sana olucak diye. Ama anlamamış besbelli.Ben anlasamadigim insanla kim ve ne olursa olsun asla bir araya gelmem. Esimde ayni bu sekilde.
Evliyiz diye ne o benim ailemi cekmek , katlanmak zorunda nede ben onun ailesine katlanmak zorundayim.
Iș bunu kabullenmekte.
Esin senin bu kadinla ayni havayi bile tenefus edemedigini farkedemiyor mu ona sasiriyorum.
Ben sirf ogluyla bir araya gelsin diye anlasamadigim insani yemege davet etmem mesela
Cunku zaten onlar ana ogul ve her halukarda bir araya gelirler.
Senin bu ortami saglamak icin yaptigin seyse bu kadin tarafindan belli ki sadece iki yuzluluk veya samimiyetsizlik olarak aniliyor
Ee o zaman daha neden ugrasiyorsun?
Asla ara bulmayı düşünmüyoum bu saatten sonra. Evet eşim bir araya getirip durdu sadece gerisine karışmadı. Ben onun hatasının farkındayım zaten ama annesi yüzünden de eşim ile kötü olmak istemedim hatta gerilmek istemedim onlar Yüzünden. Ama anlayamadılar ana oğul.İkinizede birbiriniz hakkında konuşturmasa, yazlıkta da kalınır. Ama eşiniz bi türlü kayınvalidenizin sizi eleştirmesini, sizinde tepkinizi belli etmenizi engelleyemedi. Siz tarışmasanız bile laf sokmanız elbette dikkatini çekmiş kayınvalidenin. Oda kendi doğrusunu kabul ettirmek için çılgınlar gibi ısrar ediyor. Çok normaldi bu hale gelmeniz. İnşallah bundan sonrasında ya ara bulursunuz ya konuşmazsınız.
Ben biraz salakımdır bu konularda. Yani çağırma olmadı zaten ablasına gelin dedim onlar da annesilerini evde bırakıp gelmezlerdi haliyle.Zaten anlasamiyormussunuz.
Niye cagiriyorsun kahvaltiya?
Gorumceni cagirsaydin sadece cok seviyorsan onu.
Araya mesafe koymayinca boyle oluyor malesef
Görümcem şahit evet ama şu saatten sonra ne kocama ne görümceme güvenebiliyorum bu konuda. Haksız olduğunu dile getirdi görüncem ama nede olsa annesi.Ben hiç ağzını ama ihale onda kalsın. Sadece Allah değil görumcen de sahit.
Aynen böyle birşey olacağını zaten tahmin ediyordum çünkü son günlerde aşırı sabrımı zorluyordu. Ama ben büyük diye ses çıkarmadım sanırım erteledim tepkimi koymayı. Bir yandan iyi oldu bir daha benim evime gelemez oğlu da bu saatten sonra konusunu açamaz.Çok geçmiş olsun bu tipler her yerde var ve çok sinir bozucu oluyorlar. Her müsibette bir hayır var derler. Böylelikle artıkuhattap olmazsinız evinize de gelmez. Görüşmeyi kesmek için böyle bir şwy olmasi lazımmış
Ben defalarca beni bir araya getirme dedim eşime ama duygu sömürüsü yaparak geldi hep karşıma. Bende vicdan yapıp her defasında kabul ettim bşr araya gelmeyi.Anlaşamayan , kafa olarak uyuşmayan insanların zoraki bir araya getirilmesi doğuruyor bunları.
Tamam aile olmak çok güzel fakat birbirimizden zerre haz etmiyorsak ne alemi var bir araya gelmenin? Böyle olaylar patlak veriyor aradaki saygı da yok oluyor işte.
Bence sende tepkini koy ilerde bu kadar saygılı davrandığına pişman olacaksın. Bak mesela ben keşke daha önce tepki verseydim olay buralara gelip bidaha evime gelemeseydi.Varya böyle insanlar yeminle bizi sinir hastası eder benimde başında böyle biri var .Allah bana yardım etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?