Ben babannesiyim

Perfect0123

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2014
873
459
323
Sizin bir bebeğiniz var ve ilk bebeğiniz. Hamileliğiniz de çok zor geçti. O sizin en kıymetliniz ve tıpkı size benziyor (yani annesine)
Kaynananız duruyor duruyor görümcenizin kızını övüyor Bebeğiniz Görümcenizin kızına benzesin diye dua ediyor . Yani kendi torununabenzemesini süreklı birşey ima eder gibi söylüyor.

Ya ben sıkıldım artık bu konusmalarından. Yeni doğum yapmışım kaynanam durup durup (görümcemin kızı Ayşe olsun) ayşe ye benzesin benim kızım Ayşe gibi ilimli olsun diye dua ediyor.
Karşısında eşim ve kayınpederım de vardı onlar birşey demedi.

İlk değil bu üçüncü oldu imaları
Görümcemın kızıyla aramda 3 yas fark var. Benden küçük. Kapalı eğitimli bir kız. Tamam ona birşey demiyorum kötü de birşey demiyorda . Neden ilk doğum yaptığım da öyle bir cümle kuruyor. Demiyor ki annesine babasına benzesin. Daha 5 tane kız torunu var kaynanamın. Sadece o yok

Yada hiç bir şeyi demesin. Neden illa benzesin çabalarında. Geçen hafta evıme geldıler yine aynı söz. Sessizlik vardı. Oturuyorduk."Ayşe ablası çok seviyo kızımı..bnm kızım ayşe ablasına benzesın onun gibi ilimli olsun " diyor

Dedımkı annesi babası varken neden kuzenıne benzesinmiş.

"Ben de babannesiyim" dedi

Durduk yere illa üstü kapalı birşey ima edecek. Sizin bebeğiniz için "görümcenızın kızına benzesın" dense ne dersınız

Çünkü eminim bir dahaki görüşmemizde yine söyleyecek.

Buarada kv nin işine gelmeyınce bu Ayşe için "babası gibi sinirli" diyor

Son düzenleme:
O söylemeden siz söyleyin “ay inşallah Ayşe gibi bir kız olur benim da” deyin

İnsanların ağızlarına kilit vuramayacağımıza göre takılmamayı öğrenmemiz lazım.

Benzemesini istediği kişi kötü biri değilse, sorun etmeyin bence.

Ayrıca köpeğin duası kabul olsa gökten kemik yağarmış derler. Kayınvalideniz kime benzesin derse ona mı benzeyecek Allah aşkına???
Bırakın konuşsun.

Elbette size ve babasına benzeyecek.

hiç birşey demem
desin desin dursun
ama siz rahatsız olmuşsunuz koca kayınbaba demeyim rahatsızlığınızı dile getirin
benzesin demekle kimse kimseye benzemez zira

Bence kötü birşey yok, sırf gorumce kızı diye mi acaba rahatsız oldunuz..
Esimde bende bizim cocugumuz da inşallah, ablamın oğluna benzesin derdik.
Hatta kuzenimin sakin akıllı bir kızı var, bir tane de kızımız olsa onun gibi olsun inşallah deriz..
Ama sevmiyorsaniz o ayrı, benim çocukluğuma benzesin inşallah deyin geçin..

ya bu cidden zor olmuyor mu size her lafın altında anlam aramak?

benim babannem de mesela herkese ama herkese babamı örnek gösterir. beşikteki bebekten tutun komşunun torununa kadar herkese "allah x gibi kader versin, x gibi okusun, yumuşak başlı olsun ailesine baksın" daha aklıma gelmeyen milyon tane şey sayar. bu biz kötü olduğumuz için değil ki adamın özellikleri iyi yani kadın iyi dilekte bulunuyor.

hani gidip de çocuk ipsiz sapsız birine benzesin diye dua etse neyse de iyi huylu, eğitimli birine benzesin diyormuş ne var bunda hemen laf sokmuşsunuz.

Bir arkadaşımın da k validesi bu tarz cümleler kurunca eşi, annesine "anne, bir dedin 2 dedin. Başka şeyler konuşalım" diye uyarmış..k valide anlamış imayı, daha ses etmemiş

Ama işte burda ne çıkıyor demekkı benım huylarımı vs beğenmiyor
Beğense de kaynanaların yüzde doksanı bunu belli etmez.Yani bir kaynanadan gelinini övme gibi bir durum beklememek lazım.Kaldı ki kadın oğluma benzesin de dememiş.Diğer torunu gibi olsun istemiş.Çok dert edilecek bir şey değil gülün geçin

Ama işte burda ne çıkıyor demekkı benım huylarımı vs beğenmiyor

Ya adı üstünde kayınvalide
Kendi kızının kızı dururken sizin huylarınızı mı beğenecek :)))

Hem sizi daha kaç senedir tanıyor, görümcenin kızını ise kaç senedir tanıyor

Takılmayın
Duymayın
He he deyip geçin

Vizyonu dar oluyor bazı insanların. Hayatında gördüğü en iyi kişi Ayşeymiş demek ki, ona benzesin istiyor. Ne yapacağız, kayınvalidenin vizyonunu genişletecek değiliz ya.

BOŞVERİN.

Ama sizin babanneniz babanızı örnek gösteriyormuş. Yani oğlunu. Bu oğlunu da gelinini de lafa katmıyor

Ama sizin babanneniz babanızı örnek gösteriyormuş. Yani oğlunu. Bu oğlunu da gelinini de lafa katmıyor

e ama kız sizden daha iyi olamaz mı? hani babasına benzesin dese size ayıp olur ama ne babayı ne sizi katıyor demekki onun gözünde ayşe daha iyi. eşinizi söylese de siz alınsanız normal ama burda alınacak biri varsa o da diğer torunları bence boşuna kafanızı yormayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…