- 4 Mart 2014
- 873
- 459
- 323
- Konu Sahibi Perfect0123
-
❤O söylemeden siz söyleyin “ay inşallah Ayşe gibi bir kız olur benim da” deyin
İnsanların ağızlarına kilit vuramayacağımıza göre takılmamayı öğrenmemiz lazım.
Benzemesini istediği kişi kötü biri değilse, sorun etmeyin bence.
Ayrıca köpeğin duası kabul olsa gökten kemik yağarmış derler. Kayınvalideniz kime benzesin derse ona mı benzeyecek Allah aşkına???
Bırakın konuşsun.
Elbette size ve babasına benzeyecek.
O söylemeden siz söyleyin “ay inşallah Ayşe gibi bir kız olur benim da” deyin
İnsanların ağızlarına kilit vuramayacağımıza göre takılmamayı öğrenmemiz lazım.
Benzemesini istediği kişi kötü biri değilse, sorun etmeyin bence.
Ayrıca köpeğin duası kabul olsa gökten kemik yağarmış derler. Kayınvalideniz kime benzesin derse ona mı benzeyecek Allah aşkına???
Bırakın konuşsun.
Elbette size ve babasına benzeyecek.
Ama işte burda ne çıkıyor demekkı benım huylarımı vs beğenmiyorBen takılacak bir şey görmedim.Görümcenizin kızının huyunu siz de beğeniyorsanız siz de takılmayın bence.
Bir de kızım deyip duruyor torunum der insan. Çok yapınıyorKaale almazdım bebek senin bebeğin :) anası babası varken başka kimseye benzemez derdim . Sinir oluyorum ya istediği kadar babaanne olsun omu derdi çileyi çekmiş ....
Bir arkadaşımın da k validesi bu tarz cümleler kurunca eşi, annesine "anne, bir dedin 2 dedin. Başka şeyler konuşalım" diye uyarmış..k valide anlamış imayı, daha ses etmemişSizin bir bebeğiniz var ve ilk bebeğiniz. Hamileliğiniz de çok zor geçti. O sizin en kıymetliniz ve tıpkı size benziyor (yani annesine)
Kaynananız duruyor duruyor görümcenizin kızını övüyor Bebeğiniz Görümcenizin kızına benzesin diye dua ediyor . Yani kendi torununabenzemesini süreklı birşey ima eder gibi söylüyor.
Ya ben sıkıldım artık bu konusmalarından. Yeni doğum yapmışım kaynanam durup durup (görümcemin kızı Ayşe olsun) ayşe ye benzesin benim kızım Ayşe gibi ilimli olsun diye dua ediyor.
Karşısında eşim ve kayınpederım de vardı onlar birşey demedi.
İlk değil bu üçüncü oldu imaları
Görümcemın kızıyla aramda 3 yas fark var. Benden küçük. Kapalı eğitimli bir kız. Tamam ona birşey demiyorum kötü de birşey demiyorda . Neden ilk doğum yaptığım da öyle bir cümle kuruyor. Demiyor ki annesine babasına benzesin. Daha 5 tane kız torunu var kaynanamın. Sadece o yok
Yada hiç bir şeyi demesin. Neden illa benzesin çabalarında. Geçen hafta evıme geldıler yine aynı söz. Sessizlik vardı. Oturuyorduk."Ayşe ablası çok seviyo kızımı..bnm kızım ayşe ablasına benzesın onun gibi ilimli olsun " diyor
Dedımkı annesi babası varken neden kuzenıne benzesinmiş.
"Ben de babannesiyim" dedi
Durduk yere illa üstü kapalı birşey ima edecek. Sizin bebeğiniz için "görümcenızın kızına benzesın" dense ne dersınız
Çünkü eminim bir dahaki görüşmemizde yine söyleyecek.
Beğense de kaynanaların yüzde doksanı bunu belli etmez.Yani bir kaynanadan gelinini övme gibi bir durum beklememek lazım.Kaldı ki kadın oğluma benzesin de dememiş.Diğer torunu gibi olsun istemiş.Çok dert edilecek bir şey değil gülün geçinAma işte burda ne çıkıyor demekkı benım huylarımı vs beğenmiyor
Ama işte burda ne çıkıyor demekkı benım huylarımı vs beğenmiyor
Ama sizin babanneniz babanızı örnek gösteriyormuş. Yani oğlunu. Bu oğlunu da gelinini de lafa katmıyorya bu cidden zor olmuyor mu size her lafın altında anlam aramak?
benim babannem de mesela herkese ama herkese babamı örnek gösterir. beşikteki bebekten tutun komşunun torununa kadar herkese "allah x gibi kader versin, x gibi okusun, yumuşak başlı olsun ailesine baksın" daha aklıma gelmeyen milyon tane şey sayar. bu biz kötü olduğumuz için değil ki adamın özellikleri iyi yani kadın iyi dilekte bulunuyor.
hani gidip de çocuk ipsiz sapsız birine benzesin diye dua etse neyse de iyi huylu, eğitimli birine benzesin diyormuş ne var bunda hemen laf sokmuşsunuz.
siz çok yaşamazsınız böyle giderseBir de kızım deyip duruyor torunum der insan. Çok yapınıyor
Ama sizin babanneniz babanızı örnek gösteriyormuş. Yani oğlunu. Bu oğlunu da gelinini de lafa katmıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?