Ben babannesiyim

köpeğin duası ne demek tanımadığınız yaşlı kadın için. çok ilginç. konu sahibinin beğenmesi daha da ilginç.

köpeğin duası ne demek tanımadığınız yaşlı kadın için. çok ilginç. konu sahibinin beğenmesi daha da ilginç.
Çokkk çokkk yanlış bir söz 3. Şahıslar içinde burada hakaret içerikli deyim atasözü kullanmakta ban sebebi idi. Vaktiyle ben hamurunda varsa malum hayvanlık diye başlayan deyimle ceza almıştımdaa

Aslinda kotu bir taraf gormedim torunlari arasinda onun huyunu cok seviyor demekki ona benzesin istemiş. Kötü art niyet bulamadım. Gebelik den dolayi alingan olabiliyor insan hormonlar cok takilmayin bu gibi şeyleri daha cok duycaksiniz emin olun. Oglum 3 yaşinda hala birilerine benzetiyorlar kale almayin he deyin gecin

Yeni doğum yaptın diye bu kadar takılıyorsun ama sana tavsiyem kv yi kaale alma yoksa ilerde daha ciddi sorunlar yaşarsın lohusalık depresyonu hiç bişeye benzemiyor ve sen bu kadar ufak şeylerden sinirlenip sıkılıyorsan ileride düşünemiyorum.

Takilma boyle cahil insanlara Allah bilir kime benzeyecegini. Sen kocanla iyi ol . Yeterki evladin saglikli hayirli olsun .

Sen kaç yaşındasın yorumların 25 altı geldi bana bunu kızdırmak için yazmıyorum öyleyse zamanla değişiceksin herşeye öfkelenme hayat kvalidenin yaptırım gücü olmayan söylemlerini takacak kadar uzun değil bir abla kardeş tavsiyesi sana

Ozellille insan icindeyken sorardim ne demek istediğini, anne babasına benzemesin mi diyerek ısrarla sora sora kötü niyetini millete gösterirdim. Üstü kapali imalı laflari hiç sevmem ve salağa yatıp dediklerinin anlamını sorarım. Böyle böyle bulaşamaz kimse.

Çok fazla takma her denileni sağlıklı sıhatli uzun ömürlü hayirli evlat olurlar tüm evlatlar inşallah.Şuna buna benzesin diyince benziycek hali yok ya.Sizde kv ole dediginde aynen anne insallah guzel huylu olur tatli dilli olur de hayirli evlat olur de neden yanlisa cekesiniz ki neden bunun icin stres yapasiniz ki hic gerek yokk

Benim kızımı görümcemin oğluna benzetmişlerdi
Şimdi 2 yaşında, kızım ve ikinci kızım da aynı ben oldular

Kimseye benzemesine gerek yok, kızım bana benzesin yeter derdim

Çok ilginç. Dünden beri neden banlandım diye düşünüyorum. Bu mesajım olacağı hiç aklıma gelmemişti. Söylediğim şey bir atasözüdür. Aşağıya alıntıladım:

Yaşlı kadına köpek demedim. Hiç kimseye köpek demedim. Atasözünü yazdım. Sizin gibi cahillerin ve kültürsüzlerin uyarısı ile beni banlayan yönetimi de burada esefle kınıyorum.

Atasözü:
İtin duası kabul olsaydı gökten kemik yağardı.
Atasözünün Anlamı:

Eğer art niyetli, aşağılık kişilerin istedikleri yerine gelseydi, onlar mutlu olurken dünya kötülüklerle dolar; iyilere de barınacak yer bulunamazdı. Şükür ki bunların dilekleri yerine gelmemektedir.

inciler damlıyor ağzınızdan yine, yine hakkında hiç bilgi sahibi olmadığınız bir insan için cahil ve kültürsüz demek.
daha zarif atasözlerimiz de var. yaşlı bir kadın a köpek teşbihi yapabildiğimiz atasözlerimiz haricinde.
hoşgörü ve mutlu günler diliyorum.

Uyarı alan yorumunuz yukarıdaki mesajınızdır GelenKutusu, burada her aklımıza gelen atasözü veya deyimi adlı adınca yazamayız, zira öyle atasözleri deyimler vardır ki karşımızdakine pekala hakaret etmek için kullanabilir sonra da bu bir atasözü deyip işin içinden çıkabiliriz.

Bu atasözü kişi hedefleyerek söylenecek bir atasözüdür, bir olay karşısında kötü düşünceli insanlar için kullanılır, kayınvalideye demediniz diyelim peki kullanım amacı nedir, atasözü kullanmış olmak için mi yazıldı?
Ayrıca üyeleri cahil veya kültürsüz olmakla suçlamayınız, herkes atasözünün manasını biliyor, aldığınız uyarının onların kültürüyle alakası yok, kayınvalideye atasözüyle giydirdiğiniz için uyarı aldınız.

Atasözü kişi hedeflemiş öyle mi? Ne konu sahibini ne kayınvalidesini tanırım. Kayınvalideye giydirsem ne giydirmesem ne.
Atasözünün kullanım amacını zaten önceki cümlelerimde yazmışım. Herkesin her isteği gerçek olmaz demişim. Bunu perçinlemek için “hatta bu anlama gelen atasözümüz var” deyip paylaşmışım.

Atasözünün hakaret içermesi gibi bir durum söz konusu değil sandığınız gibi. İçinde geçen köpek kelimesi irrite ediyorsa TDK’ya yazayım, köpekli bütün atasözlerini iptal etsinler...

Eğer sinirleniyorsan ki gerçekten sinir olunacak bir durum açık açık söyle derdini ben yeni doğum yaptım, lohusayım ve senin dediğin şeye bak anne de. Açıkca söyle ya o zaman ters yaparsa bile bak ben açıkca dersimi söyledim ama kendisi anlamıyor daha ne yapayım dersin eşine de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…