Ben babannesiyim

Benim kv beğendigi yönleri kendine ve oğluna ağız burun buktuklerini bana benzetiyor bende sen kahkahalar atıyorum takmayun bu dangalak cahiller i bu kadar

Tıpa tıp annesine nasıl benzeyebilir yeni doğmuş bir bebek? Siz tipini benzetiyorsunuz, kayınvalide huyu suyu benzesin diyor. Ne var bunda sorun edecek? Sizin ya eşinizin huyları mükemmel midir? Benzemesini umduğu kişi bir çocuk ve çocuklar bence mükemmeller. Kötülük, art niyet barındırmazlar.

Yeni doğum yaptığınız, lohusasınız tamam ama şu triplerle boğmayın insanları.

Bir de kızım deyip duruyor torunum der insan. Çok yapınıyor

Torunum ordan bi bardak su getiriver mi desin.

Sokaklarda karşılaştığımız büyük kadınlara teyze,büyük erkeklere amca diyoruz. Onlar da bize kızım diyorlar. Demek ki hepsinin bizi nufusuna almak gibi düşünceleri var..

Ben yeğenlerime "annesi" diyorum, "evlat" diyorum... ama küçücük olmalarına ragmen beni anneleri zannetmiyorlar . Çünkü çocuklar gerizekalı değiller.

Sizin gibi takıntılı insanların cocuklarina bakışlarım değer de başım belaya girer diye korkuyorum.

Siziboğduysam yorum yazmayabilirdiniz

Bir insan dünyaya gelir... Ben diyen anne, ben diyen Babannem, ben diyen diğerleri... O insan başta anlamaz bebektir çünkü. Aslında en çok ben demek ona yakışır. Benim oyuncağım benim annem dünya benim der. Gülümsetir çünkü doğası budur. Dünya onun dur ve herşey onun uzantısıdır. Gel zaman git zaman insan bakarki bu evrende sadece bir tozdur ve hiç birşey onun değildir. Ama gel gör ki şaşırır küçük çocuk çünkü kocaman annesi babannesi ve diğer kocamanlar hala inatla ben demektedir. Kafası karışır bocalar. Kendini korumanın tek yolu ben demeye devam etmektir der ve sıradanlasir... İşin özeti olgunlasamaz işte böylece ilkel benliğinden kopamamis kocaman yetişkinlerle dolu dünya bir arpa boyu yol alamadan döner durur. Benim bebeğim diyen insanın benim torunum diyen insandan farkı yoktur. Ona anne olun, ona hayatı öğretin, onu sahiplenmeyin onu buyutun. Onun hizmetçisi olmayın, onu çekiştirmeyin, onu karşılaştırmayın, karşılaştırana bilenmeyin ona bunların arasındaki farkı ogretebilmeyi hedefleyin. Bilmem ki anlatabildim mi...

Bu kk da çok okudum böyle muhabbetler. Yok çocuğuma kızım diyorlar vs diye. İlk açan ben değilim

Siziboğduysam yorum yazmayabilirdiniz
Beni ne boğacaksınız canım, ne kocanızım ne kayınvalidenizim. İnsancıklarda bu duyguyu ilk defa yaşıyor. Orman çocuğu doğurmadınız ki, onlarda ailenin bi parçası. Onları boğmayında doğru düzgün bi duygularını yaşasınlar.

Bu kk da çok okudum böyle muhabbetler. Yok çocuğuma kızım diyorlar vs diye. İlk açan ben değilim
Kendi sağlınız için bunları önemsemeyin. Sağlıkli bir evladınız varsa bunlarla gerilim yaratmayın. Kadın kötü bi şey demiyor. Buna inanin.

Bi de ilimli mi yoksa ılımlı mı demek istiyir. O konuyu tam anlayamadık. Bizi aydınlatır mısınız

Benzetme konusunda ben size hak verdim. Benzettiği kişi de yine bebeğiniz gibi küçük bir çocuk olsa neyse de nerdeyse sizle akranmış namı değer ayşe :) ayşe gibi ilimli olsun deyince sanki annesi babası ilimsiz cahil de aman bu torun ayşe gibi ilimli olsun der gibi olmuş. Ayıp bence de.

Kapalı olmasıyla ne ilgilisi var anlamadım? Kayınvalideniz tutucu mu? Torunu büyüyünce kapalı olsun mu istiyor ondan mı Ayşe'ye benzemesini istiyor?

Bir daha derse ayşeye benzesin diye "yok ne ayşeye ne sana ne bana benzesin, her insan kendi karakterinde olsun. Nasıl sen diğer kaynanalara benzeyemiyorsan bebekler de birbirine benzemesin. Ayşeyi de çok övme nazar değdireceksin" de.

Hayatım ağzından "İ" harfi çıkıyor. Yani "İlimli" diyor "İ". Ve görmcmn kızı benden 3 yaş küçük. Küçük bir çocuk değil.

Valla hiç umurumda olmaz, ama inadına herkesin içinde gülerek "neden anasına benzemesin? senin bende sevmediğin bi huy mu var da onu mu ima ediyorsun" derim.
Hele de yeni doğum yaptığınız zaman böyle konuştuysa lohusa bunalımını bahane edip saldıracaktınız böyle :) acımadan. Bir de üzerine ağlarsanız mağduru oynarsınız :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…