Ben babannesiyim

İlk evlat, lohusalık... herşeye alınır ve anlam yükler insan. Evet sürekli söylenmesi gerçekten batar insana.
Ancak Ayşe gibi güzel olsun Ayşe gibi akıllı olsun demiyor da ılımlı olsun diyor. Hani anne babasından alabileceği bir özellik değil. Eltimin bir kızı var top gibi ordan oraya getir götür sesi çıkmıyor kızın her ortama uyuyor. Yemesi içmesi çok kolay. Benim oğlan tam tersi. İlk başta bana da denilseydi belki alınırdım. Ama artık kendim söylüyorum keşke x gibi ılımlı olsa diye.
Kv nin başka falsoları yoksa kötü anlamda söylemiyor olabilir. Sizin de rahat edebileceğiniz uyumlu bir bebek olsun istiyordur.

"He Ayşe'ye benzer he" deyin geçin aman nolcak. Kadın benzetsin dursun, onun benzetmesi ile benzemeyecek sonuçta. Ama çok canınız sıkılırsa "Babaanne hayal mi kuruyormuş kızım, hayal kurmak bedava kursun tabi kızım, annesinin kızı annesi gibi olacak babaanne de ağzı açık bakacak" diye nispet yapabilir, ardandan da kahkaha basabilirsiniz.
Bi şey diyecek olursa da "Ben de annesiyim ahhahaa" diyerek devam edersiniz.

Düşüncesi bile güzel, mortingen babaanniş ^_^

amaaaaaannnnnn....
kimse iki laf etti diye çocuğunuza bir şey olmaz.
kadın kendince iyi dileklerde bulunuyor.
kızım dese ne olacak? onun demesiyle kızı mı oldu?
korkmayın bu kadar. o çocuk sizin. her lafın altını bu kadar deşmeyin.
benim de görümcem doktor, dedesi çocukları severken halaları gibi doktor olurlar inşallah diyor.
şimdi benim zekamı yada mesleğimi küçük görmüş falan mı oluyor?
bu özgüvensiz insan çıkarımı.
başkalarının kızınız için dilediklerine değil, kendinizin kızınız için neler yapabileceğine kafa yormaya çalışın.

kizim 3 yasina girecek hala kaynanam israrla birilerini one surup kizimin babasina yani esime cektiginin altini ciziyor.tamam benzesin sanki benzemesin diyen mi var.oda cok iyi biliyor bana benzedigini kendini kandiriyor aklinca.o boyle soyleyince icimden gulup yaw he hr diyorum

Ama şöyle bir durum var bu Ayşe için demişti ki
(damadına DOMUZ diyen bir insan bu kv damadını sevmeyen bir kv,ve bu Ayşe için ; "babası gibi sinirli "demişti ) yani Ayşe hem ilimli işine gelince . İşine gelmeyınce sinirli

Kız halaya çekermiş diye bir söz var. Bir şekilde kan mı çekiyor nedir. Mesela kardeşim halama çok benzer ama huy olarak hiç benzemez. Bende huysal olarak halama benzerim.
Oğlan da dayıya mı ne benzer. Sözlerin ünlülüğü olabiliyor.
Takılmayın bu kadar benzerlik konusuna. Önemsiz.

İstediğin kadar ayşe ye benzetmeye çalış ama benim bebeğim bana benzeyecek çatla kaynana deyin.

İnşallah anana benzemezsin diyememiş böyle bi yol izlemiş aklınca..Ah bu kaynanalar..Salla gitsin.O öyle dedikçe anasına benzesin inşallah deyin,kudursun

Doğru söylüyosun babası gibi sinirli olur inşallah de

Bir de kızım deyip duruyor torunum der insan. Çok yapınıyor
Oy oy ne büyük kabahat,
torunum değil de kızım demiş kv.
Tiz kellesi vurula,zinhar kimse konu sahibinin kızına 'kızım' demeye.
Şaka bir yana hayatınızı zorlaştırmaktan başka bir şey değil bu.
Açıkcası böyle her lafın,her hareketin altından anlam çıkarırsanız sinir hastası olmanız işten bile değil.

Gereksiz alınganlık yapmışsınız. Birsürü torunu varmış demek ki o torun gerçekten uysal ki öyle demiş. Kötü bir şey değil. Fiziksel olarak benzemesini kastetmemiş zaten.
Bir de ben de sizin gibi bebeğimi oğlum diye sevenlere sinir oluyordum. Sonra annem, kardeşim, babam da söyleyince kötü niyetle olmadığını anladım. Benimki biraz ötekileştirmek olmuş diye vicdan azabı çekmiştim. Yeni annesiniz çok normal bunlar. Birkaç aya güler geçersiniz. Kimseyi kırmamaya bakın.

Kızım demesin aile içinde güzel huyu olan kişi yada kişiler den güzel huylar alması için dua etmesin gb gb..
Siz evladınızın sizin yetiştireceginiz gb olacagını bilmiyormusunuz?
İleri ki zamanda anneye yada babaya benziyor diyenler de çıkacak ozaman ne yapacaksınız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…