Ben birine şans verdim fakat tek eksisi var o da biraz BÜYÜK bir eksi...:(

Kimse istemedikten sonra ona bir şeyi kabul ettiremezsin. Ve bir gün biri isterse istediği şeyi kabul eder zaten :) Buna inanıyorum ben.
Tabii ki zorla kabul ettiremezsin de bunu bile bile de telkin yapılmaz.

Tabi bu ihtimal de var, yok dersem yalan söylemiş olurum . :/

Olumlu ,olumsuz yorum yapan herkese çok teşekkür ederim. Konum kapanabilir teşekkür ederim .
Ben denemeye karar verdim. Denemeden kestirip atmanın çok korkakça ve peşin hükümlü olacağını düşünüyorum.:)
Zamana bırakıyorum. Nasılsa hemen evlenecek değiliz.

Bunu neden problem olarak gördüğünüzü anlayamadım? Dini görüş insanın kişisel tercihidir. O sizin inançlı olmanıza saygı duymuş, sizin de onun inançsız olmasına saygı duymanız gerektiğini düşünüyorum. Önemli olan karşınızdakinin karakteri. Bunu baz alın lütfen.

Kuzum merhaba.

Cidden çok zor bir durum. Ama ben açıkçası hayatına müdahale etmem muhabbetini samimi bulmuyorum. Sen ibadet etmek isteyeceksin, anlamsız bulacak. Yada tam tersi, inancıyla alakalı bir yorum yaptığında senin belki kalbin kırılacak. Böyle büyük bir zıtlık varken arkadaş olunur, çok şey paylaşılır ama hayat paylaşılmaz bence. Evlendiğinizi düşün, çocuğunuz kimin doğrularıyla yetişecek.

Bir de maneviyat çok mühim ne bileyim. Çok büyük bir boşluktadır gibime geliyor benim ateistler. Hepimizin ortada bir sebep bile yokken bunalım takıldığımız, buhranlı dönemlerimiz oluyor. Kendi adıma konuşuyorum; dua ediyorum Allahın ferahlık vereceğine inanıyorum bir şekilde meşgul ediyor. Tüm bunlara inanmayan insan o boşluğu nasıl doldurur ki acaba :26:

Ben de 1 ay önce antidepresanlara başlamasaydım resmen inkara gidiyorum :/ Çok sorguladım çok küstüm.
Ama sizin sevgiliniz bu şekilde mi inancını kaybetti, yoksa mantıken evrime mi inanıyor, yoksa sadece umursamadığı için mi inaçlı değil, bunu bilmiyoruz. Mesela benim arkadaşım vardı, bilimsel açıdan Tanrı'nın yanılgıdan ibaret olduğunu anıtlamaya çalışırdı. Böyle tipler zor fikir değiştirir. Pek çok müslüman arkadaşım olduğu gibi, pek çok hristiyan/ateist hatta budist arkadaşım var, hangisine sorsan inandığı şeyleri sonuna kadar savunur, kendilerince haklı noktaları hep olur. Biz çok tartışma yapardık aramızda, birbirimizin tezini çürütüp kendi inandığımızı kanıtlamaya çalışırdık. Dinleseniz, herkesin dini, kendine göre mantıklı, düşündüğünüz zaman kafanız bile karışabilir, acaba diye. Demek istediğim, iş kişide bitiyor, ve sonunda vereceği karar ancak kendisine ait olacak. Bu yüzden sizin için ateist olması sorunsa hiç başalmayın derim. Yok birbirimizin inancına saygı gösteririz, olduğumuz gibi kabul ederiz derseniz, o zaman düşünece bir şey yok, tarif ettiğiniz gibi bir erkekse kaçırmayın. =)

İnsanın dini vicdanıdır. Çok dindar olan insan da namussuzluk, hırsızlık vs. şeyler yapıyor. Anlatmak istediğini anladım, inançsız olması iyi bir insan olmasının önüne asla engel değil. Belki birçok müslümandan daha iyi yani. Birbirnize saygı duyduyğunuz sürece sorun yok bence. Elhamdülillah müslümanım ama nişanlım ateist olsaydı bunu sorun etmezdim. İnan bana siyasi görünün farklı olduğu biriyle anlaşman daha zordur.

Ruha da inanmadığını söyledi bana ... :S

kesinlikle katılıyorum. ben inançlı bi ailede yetişmiş olmama rağmen zaman zaman şüphe konusunda sınıra geliyorum. kendimi ne kadar diğer tarafa çekmeye çalışsam da acaba demekten kendimi alamıyorum
Sürekli acaba diye düşüneceğinize, varın araştırın. Körü körüne inanmayın bir şeye, GERÇEKTEN inanın, inanacaksanız.

Valla istihareyi ben de düşündüm ama ondan etkilenirim ben :S

Bak ben şöyle de düşünüyorum. Kalbinde sen olan dedim. Belki de kalbinde var ve kimseye söylemiyor. Bunu da benim bulmamı istedi ALLAH .

Tabi oyle de olabilir. Belki sen onun kalbindeki inancini bulmaya yardimci olabilirsin.Cok zor bir karar

Canım benim merhaba, sana cevap vermeden kapansın istemedim konum. Bunları düşündüm inan ama işte ALLAH göstermeden bilemeyeceğim sanırım :)

Canım benim merhaba, sana cevap vermeden kapansın istemedim konum. Bunları düşündüm inan ama işte ALLAH göstermeden bilemeyeceğim sanırım :)

Oyy canımm

Allah utandırmasın. Bir önceki yorumunda evlenecek değiliz zaten demişsin, öyleyse şimdilik bir problem yok zaten. Umarım gerçekten saygı duyar inancına.

Ruha da inanmadığını söyledi bana ... :S
Ateistler bilimsel olarak kanıtlanmayan hiçbir şeye inanmazlar; Tanrı, ruh, cin, hayalet, uzaylı vs. Meleklere de inanmıyor, şeytana da. Sadece somut şeylere. Dünyanın oluşumuna dair değişik teoriler var, evrim en yaygını, o şekilde düşünürler. Bir yanlışım varsa, ateist arkadaşlarım düzeltsin=)

Ahmett beyyyyyy Nihayet Bence onun kendi acisindan buyuk bir eksigi ama senin icin olmamali.Dusunceleri gercekten nasil bir insan oldugunu gosteriyor.Her koyun kendi ayagindan asilir. kimse kimsenin mezarina girip de kimsenin gunahini odemeyecek.Belkide zamanla kendi kendine fikri degisecektir.seni mutlu ettikten sonra ne farkederki..Herkes hesabini tek basina Allaha kendi vericek.Sen onla evleniceksin diye sen odemiceksin.Bazi yorumlara buyuzden cok sinir oldum. Herkesin inanci ya da inancsizligi kendine. Ahmet beyin soyledigi gibi "saygi duyulmali." Ateist tanidigim var esleri namaz kilan..bu da ornek.

Son düzenleme:
Sokak hayvanlarını sevip insanlara hor davranan da gördüm ama işte diyorum ya bakalım kader nereye savuracak :)))) Sağol canım ya çok tatlısın bir an öyle geldin bana yani :)

Hem burda hem facede arkadaş olduğumuzdan olabilirmiki

ateist birini kurtarılacak bir hasta olarak mı görüyorsun

ateist oldugu için büyük ihtimalle sana karışmayacaktır hatta bazı ibadetlerinde seni yalnız da bırakmayacaktır (mesela ramazanda sahura kalkmak gibi) ama sen ona karışacaksan sorun çıkar ki büyük ihtimalle de karışırsın.

ben de inanmıyorum tanrı, ruh, din bilmem ne...

eger müslümanım diyorsan senin dinine göre müslüman olmayanla evlenmen yasak. ama ''herkes günah işliyor, benim günahım da bu olsun'' diyebilirsin.

Kimsenin canını yakmayan şeylerin günah olduğuna inanmıyorum. Benim günah anlayışım biraz karışık belki de bu yüzden dine değil ALLAHa inanıyorum diye düşünülebilinir :)
Yo hasta olarak görmüyorum onu da nereden çıkardın ? Yanlış anlattım sanırım.

Bir arkadaşımın dediği gibi Ateist olduğu için çoğu ibadetime benle birlikte eşlik edecektir örneğin imam nikahında yanıma oturacaktır yani çünkü onun için fark eden bir şey olmayacak :)

Aynen Ahmet Bey. Nasıl da hatırladın. Ya sadece yazmıyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrr .... :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…