Ben birine şans verdim fakat tek eksisi var o da biraz BÜYÜK bir eksi...:(

Hadisler var.. Onlari da reddemezsiniz ya.. Benimle tartismak yerine bu konuyu arastirin.. Ben tartisma ortami yaratmak icin degil bilgi vermek icin yorum yaptim..
Şu araştırın lafından vazgeçin...
Kaç yaşında insanım burda araştırmadığım bi konuyu savunacak değilim.
Ailen rıza gösterdiyse, yaşın tutuyorsa, şahitlerin varsa, gerekli belgeler hazırsa, mehir konusu konuşulduysa ayrıyeten bir 'imam' nikahına gerek yok.
Ama gizli saklı iki kişi kimseye haber vermeden evlenirse o nikah sayılmaz.
Ayrıca imam nikahı kültürümüze 1926da kilise nikahından esinlenerek gelmiştir.

müslüman bir kadinin müslüman olmayan bir erkege nikahi düsmez.
bu durumda resmi nikah da bisey ifade etmez, zina olur.

şu cümleye ek yapmaya gerek yok
Müslümansan eğer buna uymalısın
neden sürekli bu cümleleri bizler kafadan uyduruyormuşuz gibi bi izlenim var anlamam

Haklısın cümlende canım . Sana da haksızsın diyemem ...:) Sağol canım benim.

İki tarafta muslumansa kismini unutmayin o halde.. Burda boyle bi durum olmadigi icin ben dini nikaj konusuna girdim.. Uzgunum ama o halde biraz daha arastirin.

Nikah denilen sey,iki kisi arasindaki iliskinin duyurulmasi amaciyla yapilir dinde yeri budur,resmi nikah olduktan sonra dini nikaha gerek yoktur,zaten dini nikah yapilrken okunan duanin turkcesiyle resmi nikahin anlami neredeyse aynidir.dini nikah yapilmazsa zina olur diyenlere sadece gulerim,element uydurmayalim lutfen.konu sahibi arkadasim,allah a inanmasi gerekmiyor,adam gibi adamsa herseyi gecebilirsin,icine sindiyse sorun yoktur,biz ne inanclilar gorduk bu ulkede,allah deyip yetim hakki yiyenlerden olacagina dinsiz olsun allaha inanmasin dert degil,yaradan ileride yuregine inanc tohumlari serper belki bilinmez.hayirlisi olsun,dilerim bahtiniz acik olur.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Değiştirme gibi bir çabam yok. Onu o haliyle sevip hergün daha fazla dua edeceğim onun yerine de.

Teşekkür ederim ... :) Ben sanırım Müslümanlıktan çok ALLAHa inanıyorum çünkü bazı yasak ve emirler beni benden alıyor .

siz zaten kararınızı vermişsiniz ,bize sormanıza gerek bile yokmuş ki ,konu başlığınızdan da belli olduğu ve kabul ettiğiniz gibi ,bu sizin içinde bir eksi.hemde büyük bir eksi .

Aynen kararımı verdim. Hep öyle değil midir ? Sadece fikirlerinizi merak ettim . Ben kendimi kadere bırakmaya karar verdim. Her zaman yapıp ,biraz da yanıp ama sonunda piştiğim gibi olacağına inanıyorum.

Aynen canm haklsn bnde sna katiliyorm ilerde ewlilk olnca cocuk knusuda dogru aslnda evet .. cocuk nasol yetstirilecek kiii dinimzce bi kadn msllmn olmyn bi erkekle evlenemiyo

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canm bnce tanimaya calis yani bigun basladnz yarn ewlenck degilsniz dusuncelrrini zmnla cozersn ve en iyi sn analiz edersn bz brdn bilemeyiz. Ama dininz farklilligi etki edecektr bi arkdsn dedgi gbi evlnsnz cocgnuzu yetstrirken bir suru knuda onunuze gececktr bnce ..

Yok yok canım ben öyle ztn şuanlık düşüncelerimi söyledim :) ALLAH şaşırtmasın inşallah.
Bakma öyle konuştuğuma inan ben kendimi çok sorgularım. İnanaamam:) Burda anlatırken öyle çıktı.

anlaşma konusunda sıkıntı olmaz gibi görünüyor. benim iş ark.larım da farklı düşünceye sahipler lakin çok saygılılar. AMA!!!! dinimizde bir bayanın inançsız bir erkekle evlenmesi yasak diye biliyorum. inançsız derken tamamen Allahın varlığını reddedenler... erkekler için durum biraz farklı. müslüman bi erkek kitabi dinlere mensup bayanlarla evlenebiliyormuş, bu kısmı bizi ilgilendirmz niyetiniz ciddiyse bi araştır bakalım

Son düzenleme:
Hayvanları özellikle sokak hayvanlarını seven insandan kimseye zarar gelmez inançlı olup olmaması benide ilgilendirmezdi açıkçası koca insan kararını kendi vermiş canım mutlu huzurluysan daha ne

Sokak hayvanlarını sevip insanlara hor davranan da gördüm ama işte diyorum ya bakalım kader nereye savuracak :)))) Sağol canım ya çok tatlısın bir an öyle geldin bana yani :)

Ben sorgulanmayan dine inanmıyorum mesela işte. Kitapta ne yazıyorsa o . Tarzı çok yok sayıcı. Buna direk düz inanmıyorum mutlaka ima edilen farklı kitapta okuduğumuz düz anlatımlardan.

ayet paslasmak istemiyorum ama baska türlü anlatamicam.

Onlar (mü'min hanımlar), diğerlerine (kâfir erkeklere) helâl değildir. Diğerleri de (kâfir erkekler de), onlar için (mü'min hanımlar için) helâl değildir.
(Mümtehine 10).

Sorgulayin elbette.
Ama olanlari da göz ardi etmeyin, bu dediginiz Kur'an da apacik belirtirmis biseydir.

Değiştirme gibi bir çabam yok. Onu o haliyle sevip hergün daha fazla dua edeceğim onun yerine de.

Degistirme cabasi olmamasi daha güzel, ben bisey ögrendiysem oda insanlarin degismesinin cok cok zor oldugu,
tabi günahi da sevabi da benim diyorsaniz bisey diyemeyiz, sizin tercihiniz.

Son düzenleme:

Canm bide yanllls anlamadiysam allaha dua edrrken hep kalbinde allah sevgsi olan birini istemissin dimi ?? Ve o kisinin kalbnde allah ianci yok sebebi belki cocklgnda yasafgi olay olur baska sey olur ama yok sonucda o haric butun ozellilleri harika super tam istedign gibi .. ama allah sewgsi yok bu da senin imtihanin olabilir mi yani nasil desem " butun ozellikleriyle essiz harika bi insan fakat kalbnde benm se vgm inancim yok ne yapacaksn ??" Diyo olablrmi allah... bnce tanimaya cals dusuncelerni .. insn kndni belli eder belki muslmn olr.. bu senin elinde

AMin CANIM benim sağolasın güzel dileklerin için. Aynen senin gibi düşünüyorum :)

Aynen canım hemen evlenmeyeceğiz, bir ölçüp tartalım bakalım :)) Sağolasın yorum için.

Kabul et ya da etme, beni ilgilendirmez. Tek şeye yorum yapacağım, ateizm 'Allah bana şöyle yaptı, oooo çok kızdım, ateistim' şeklinde bir şey değil. Ben de ateistim, gayet de okuyarak, sorgulayarak oldum. Çocukça kızdığım için değil. Nasıl siz inançlıysanız, o da basit bir şekilde inançsız. İnciğini cinciğini aramaya gerek yok.

Belki de RABBİM tam anlamıyla istediğim gibi vermiştir onu bana :) Kalbin ALLAH vardır ama dilinde yoktur. Küstür ona. Ben sanırım o konuda biraz yanlış dua ettim canım :/

Teşekkür ederim ... :) Ben sanırım Müslümanlıktan çok ALLAHa inanıyorum çünkü bazı yasak ve emirler beni benden alıyor .

"Şu anda namaz kılmıyorum ama ileride kılacağım" dediğiniz, Peygamber Efendimiz'den bahsettiğiniz için ve açtığınız konudan ötürü ben(ve sanırım pek çok kişi) Müslüman olduğunuz varsayımından yola çıkarak yorum yaptım. Deistseniz zaten kafaya takacak çok fazla bir şey yok. Yalnız Kuran-ı Kerim'in bir kısmına inanıp bir kısmına(bazı emir ve yasaklar gibi) inanmamak gibi bir durum olamaz. Daha doğrusu böyle bir durumda kişi zaten Müslüman sayılmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…