"Ben böyle bir hayat istemiyorum " dedi.

Cok guzel anlatmissiniz :)

"Bana sordun mu?" nedir ya? Karsinizda 6 yasinda cocugunuz var sanki. Cok itici bir uslubunuz var kocaniza karsi anlasilan. Dogru duzgun anlatsaydiniz derdinizi. Bana adami boguyormussunuz gibi geldi dediklerinden sonra. Kendinize kocaniz disinda ugraslar da bulun bence.

yorumlarinizi okuyorum ve bunlar icin tesekkür ediyorum benim konularima yapmasaniz bile sizin yorumlariniz bana huzur veriyor. ve kendimi ne yönde gelistirmem gerektigini anliyorum. sema marasli... evet bir kitabini okumustum sonra biyerde sema maraslinin cok tepki aldigini ve sonradan kendi kitaplarinda yazdiklarini geriye aldigini veya yalanladigini okudum ve sogudum...onun disinda videolarinida izlemisligim var ve gercekten cok dogru diyorum anlattiklarina tavsiyelerine...
peki siz bu erdemlige bu olgunluga ulasabilmek icin baska ne yaptiniz. bana bize tavsiyelere bulunabilirmisiniz?

Konu olarak sen haklısın ama uslüp olarak kesinlikle hatalısın... Bana sordun mu nedir yani, canım keşke önceden haber verseydin ben de sıkılıyorum arkadaşlarımla plan yapardım falan deseydin.

Konusmamazlik yapma bence cool takil seni takmiyorum sensiz de mutluyum havasinda

Çok teşekkür ederim :) ne güzel bir kalbiniz var... Sema hanımla ilgili duyumunuz sanırım bir yanlış anlaşılma. Genelde eskiden feministtim artık değilim der. Kitap tavsiyelerinin sebebi uzun uzun anlatabilmenin mümkün olmaması sanırım daha çok :) cümlelerimin tamamlayıcısı gibi geliyor bana. Belki de kitapları ilaç olarak kullanmamdan kaynaklanıyor olabilir.
Kendi kişisel sürecimde hala devam eden bir seyrim var . İyi biri olmak istiyorum ben. Bunun yolunun okuduklarımdan aldığım eğitimlerden çıkardığım başkalarına iyilik etmekten geçtiği sonucuydu. Birilerini mutlu etmek gerçekte bizi mutlu eden. Bunu en çok yakınlarımız hak ediyor öyle değil mi :) iyileştirerek iyileşebiliyoruz aslında. Çünkü muhataplarımız da bizim gibi yaralılar :)
Ve gerçwkte kriz anında nasıl biri olmak istediğimize karar vermek . İyi zamanda hepimiz iyiyiz zaten :) problem karşısında daha çözüm odaklı bakmak. Evlilikte bunun için iyi bir öğretmen bana göre ...
Şimdilik aklıma gelenler bunlar :)

Ben esime bana sordun mu diyecek olsam,
Hesap mi vericem der kestirir atar.. Oyle soruya boyle cevap yakisir zaten. Biraz oyunlu olun bu tur seylerde. Kadin isterse yapar unutmayin

Konu sahibinin sıkıntısına bir çok güzel çözüm üretilmiş,istugul ve xperiaZ sırf son sayfada gözüme çarpan faydalı yorumlardan mesela.
Bazı arkadaşlar "çocuğa hesap sorar gibi" demiş,ben katılıyor ve ekliyorum çocuk da insanın malı/kölesi değil.çocuğa 'bile' öyle kaba olmak anormal.
Bence evliliğe bakışınızı değiştirmelisiniz.İki taraf da hesap soramaz,psikolojik/fiziksel şiddet uygulayamaz ve evlenmek yapışık tek hayat olmak demek değil,birleşen iki hayat demektir.

EşiM iş adamı çok büyük çaplı değil amama kendi alanında büyük. Bu kişiler de iş yaptığı kişiler onlarda şirket sahibi.
Eşimden 20 25 yaş büyükler. Ki eşimde genelde kendinden büyüklerle takılır.
Tanıyorum ama eşlerini pek tanımıyorum. Tanısam da ortak yanlarimiz pek yok.
Çok haklısınız bundan snra bunlara dikkat edicem. Gerçekten buradaki herkesten Allah razı olsun doğru yonlendrdiler beni.

Bugün dışardan geldikten sonra yatak odasına geçti yattı.
Bende salondaydm ışığı kapattım geldm yatak odasına yattım. Arkamı döndüm sarıldı.
Beni çok kırıyorsun gerçekten dedim
Sende beni kırdın üzdün dedi
Neden böyle yapıyorsun he desen gitsem ikimizde huzurlu olcaz dedi. Zaten karışmasan bi gün 3 saat kalcsm orda bi gün 1 saat bigün canim hiç gitmek istrmeyecek ama sen böyle yapınca cazip geliyor dedi.
Tatile gitmek ister misin sıkıldım diyorsun dedi . Gideyim dedim. Arkadaşlarımla gidicem bayramda. Liseden beri sevdiğim arkadaşlarımla.
Bidaha kavga ettiğimizde boşanma konularını açma rica ediyorum dedim. Tamm dedi .
Böyle işte sonra kalktk çay içtik.
Çok pişman oldum laf söylediğime gittim ama hiç huzurlu değildm dedi.
Bakalim bundan snra ne olcak

Teşekkür ederm bu akşam olanları bi arkadaşın mesaj cevabına yazdım :) okursanız cevap yazarsanız mutlu olurum

Çok teşekkür ederim. Herkesin yazdığı benim için çok değerli . Bu akşam biraz konuştuk problemleri. Beni anladığını umuyorum

Kesinlikle.
Yalnız birşeyler yapmayı bende severim. Sanırım tatile cikicam ama arkadaşlarımla :) şuan alışveriş için birşeyler bakıyorum

Konu olarak sen haklısın ama uslüp olarak kesinlikle hatalısın... Bana sordun mu nedir yani, canım keşke önceden haber verseydin ben de sıkılıyorum arkadaşlarımla plan yapardım falan deseydin.
Ya bilemedim işte o anda deyiverdim öyle.
Aslında birşey itiraf etmem gerekirse bunu hep yapıyorum
Ama eşim genelde buna takılmaz neden sorun çıkarttığıma takılır.
Ee bende bidaha söylemem artık. Bakalim ne gbi değişimler olacak.

Ne güzel konuştunuz ya.
Benimde hedefimde hep byanımda vardr "iyi insan olmak "
Ama bazen şu kahrolasıca egomuz önüne geçiyor bazı şeylerin. Kahrolasıca diyorum çünkü bnde hoşlanmıyorum bu durumdan. Eşimle barıştık :)
Ama çok sağlıklı bi konuşma yaptık. Üslub olarak ve sakin yaklaşınca aslında onun daha da sakın yaklaştığını gördüm.
Rahatsz olduğum şeyleri dile getirdim.
O da getirdi. Ve çözüme yönelik neler yapabiliriz onu konuştuk. Çok teşekkür ederim size

Beni çok kırdın suçlayıcı dil, söylediklerine kırıldım derseniz bundan sonra o da hemen sen de beni kırdın demez. Hislerimizi anlatmamız zor başlarda .o sebeple bu adımınız bile önemli. İnşallah her zaman çözüm ehli olmak nasip olsun .
Aslında söylemeye çalıştığım bu duruşunuzdu.surat assanız kavga etseniz ne olacaktı. Belki de yine kendini dışarı atacaktı. Oysa çıktım ama vicdan azabı çektim söylediklerimden demiş eşiniz. daha önceki yazdıklarımı yinelemek istemem nacizane son tavsiyem de şu ; eşinize kızdığınızda size yaptığı güzellikler hatırlayın. Kendinizi köpürtmek yerine soğutursanız daha kolay anlatabilirsiniz hislerinizi. Her geçen yıl daha da artan muhabbetler dilerim... Hayırlı sabahlr

Ciddiyetle okuyodum su cümleye kadar. Bunu gorunce gulesim geldi kusura bakmayin. Esinizin arkadaslarinin eslerinden farkiniz ne ciddi merak ettim
Normaldr. Açıklayıcı bir cümle olmamış çünkü.
Çalışmıyorum ama evde oturuyor değilim. Ramazan dolayısıyla evdeyim ve haliyle bunaldım.
Kendi işlerimiz ile ilgili projelerim var . Onlarla ilgileniyorum daha cok

Rica ederim :) hiç bilmediğimiz birinin mutluluğu bile bizi bu kadar mutlu ediyorsa eşlermizin mutluluğu daha da eder bence :) çok sevindim gecenizin güzel bitmesine. Daha iyi insanlar olabiliri hep birlikte inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…