Ben esime bana sordun mu diyecek olsam,
Hesap mi vericem der kestirir atar.. Oyle soruya boyle cevap yakisir zaten. Biraz oyunlu olun bu tur seylerde. Kadin isterse yapar unutmayin
Haklısınız. Buradaki herkes bunu görmemi sağladı aslında sağolsun herkes.Konu sahibinin sıkıntısına bir çok güzel çözüm üretilmiş,istugul ve xperiaZ sırf son sayfada gözüme çarpan faydalı yorumlardan mesela.
Bazı arkadaşlar "çocuğa hesap sorar gibi" demiş,ben katılıyor ve ekliyorum çocuk da insanın malı/kölesi değil.çocuğa 'bile' öyle kaba olmak anormal.
Bence evliliğe bakışınızı değiştirmelisiniz.İki taraf da hesap soramaz,psikolojik/fiziksel şiddet uygulayamaz ve evlenmek yapışık tek hayat olmak demek değil,birleşen iki hayat demektir.
SizE çok teşekkür ederm bana bir abla gibi yaklastiniz çözüm odaklı olup derdimi dinlediniz ALLAH razı olsun.Beni çok kırdın suçlayıcı dil, söylediklerine kırıldım derseniz bundan sonra o da hemen sen de beni kırdın demez. Hislerimizi anlatmamız zor başlarda .o sebeple bu adımınız bile önemli. İnşallah her zaman çözüm ehli olmak nasip olsun .
Aslında söylemeye çalıştığım bu duruşunuzdu.surat assanız kavga etseniz ne olacaktı. Belki de yine kendini dışarı atacaktı. Oysa çıktım ama vicdan azabı çektim söylediklerimden demiş eşiniz. daha önceki yazdıklarımı yinelemek istemem nacizane son tavsiyem de şu ; eşinize kızdığınızda size yaptığı güzellikler hatırlayın. Kendinizi köpürtmek yerine soğutursanız daha kolay anlatabilirsiniz hislerinizi. Her geçen yıl daha da artan muhabbetler dilerim... Hayırlı sabahlr
Canımmm sorunu cozduk sağol.Mavikara konunu smdi gordum.uzuldum ama esinin tavrina..bu erkekler hepmi boyle yaaa.uzulme canim barisir gidersiniz.agir knusmus ama
Canımmm sorunu cozduk sağol.
Ya bilemedim işte o anda deyiverdim öyle.
Aslında birşey itiraf etmem gerekirse bunu hep yapıyorum
Ama eşim genelde buna takılmaz neden sorun çıkarttığıma takılır.
Ee bende bidaha söylemem artık. Bakalim ne gbi değişimler olacak.
İşte aynen böyle oldu bu akşam bana.Ben evde akşam çocuklarla yalnız kalacaksam evet bana sormalı gidebilir miyim diye...Ben çocuklara güzel zaman geçirteyim diye çırpınırken o keyif yapmak için kendi kendine plan yapamaz net...Yada çocuklar olmasada akşam yalnız kalmaktan hoşlanmıyorsam yine kafasına göre plan yapamaz.Yaptıktan sonra bana söyleyip söylememesinin çokta önemi yok yani,ben böyle düşünüyorum,bana göre evlilik bu değil.
İşte aynen böyle oldu bu akşam bana.
Ve ben sürekli yalnız kalıyorum
Yani ben sizin " bana sordun mu" lafınızı yadırgamadım...Çünkü yapacağı şey sizi direkt
igilendiriyor,elbette plan yapmadan evvel sorup fikrinizi alması gerekirdi...Aksi bana çok bencilce geliyor...Eşlerin kendi başlarına arkadaşlarıyla zaman geçirmesi çok doğal,ama bunu yaparken eşine yalnız ve kötü hissettirmeyecekse !
Şimdilik barıştık bakalım bundan snra neler olacak.
Her bakış açısı farklı işte
İnşallahUmarım bir daha sorun yaşamazsınuz bu konuda,iki tarafında gönlü olur.
Haklısınız ama sürekli dışarı çıkmak isteyince tutamadım kendimiBelki üslubunuz hoşuna gitmemiştir
Emri vaki konuşmamaya çalışın ne kadar haklı olsanız da haksız duruma düşürür seni.
Çok sağolun.Çoğumuz evlenince tapusu bende misali gibi davranıyoruz. Erkek de kadın da. O flört dönemindeki şirinlikler gidiyor Prens ya da prenses kılığımızdan çıkıp kurbağa halimize dönüyoruz. Sonra da ilişkimiz niye eskisi gibi değil, onu kaybediyorum diye panik oluyoruz. Oysa evlilik denilen şey iktidar savaşı değildir, paylaşımdır. İyiyi ve kötüyü... ama her an da dip dibe olmak değildir. Sonuçta herkes birey olduğu için onlarında bazı özel alanları olmalıdır. Eşiniz arkadaşlarıyla ara sıra dışarı çıkabilir. Bu normal ama her gün her gün bunu yapması anormal. Bunu eşinize uygun bir dille anlatmalısınız. Bu durumdan rahatsız olduğunuzu onu suçlamadan anlatmalısınız ve daha önce de söylediğim gibi en önemlisi bütün hayatınız o imiş gibi de davranmayın. bütün hayatınız o olmasın. Siz onun nasıl bütün hayatı değilseniz, sizin de başka başka alanlarınız olsun ilginizi dağıtacağınız. Yoksa adam bir süre sonra boğulur ve terk eder. Bazen serbest bırakmak gerekir. su akar yolunu bulur. Bu arada evliliklerde küslükler de evliliği öldürür. Küserek derdinizi anlatamazsınız. İlk başta küsmek adam üzerinde etki yaratabilir ama ileriki yıllarda o da etkisini yitirir. Onun yerine konuşmayı deneyin, iletişim kurun. Sen şöyle yaptın, böyle yaptın diye suçlayıcı bir şekilde "sen" diliyle değil, ben bu hareketten rahatsız oldum, şöyle hissettim, kendimi yalnız hissediyorum, seninle vakit geçiririz diye düşünmüştüm gibi "ben" dilini kullanın. Bazen de susmayı deneyin ama küsmeden.
Ahhhh ahhh bu erkekler.Çözüm: Surat asmak ve tavır göstermek yok.. Eşinizden ilgi beklemeyin kendinize odaklanın.. Zaten dikkatini de çekecektir.. Kendi istediği gibi olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?