Arkadaşlar gecenin bu saatinde hala uyumamamın nedeni eşim. Okadar sessiz asosyal bi insan ki beni benden aldı. Ben gezmeyi insanlarla sohbet etmeyi çok severim. Eşim ise tam bir ev kedisi. Evde oturup bütün gün tv izlese, pes oynasa. Ya çatlıcam. Bu kadar da olmaz ki. Ailelerimiz üzakta doğu görevini yapıyoruz. Etrafızmız da da pek öyle samimi olduğumuz kimse yok. Allah bi yolunu çıkarsa da şu evlilikten kurtulsam diye dua ediyorum. Bi de ailesinin müptelasıdır bizimki. Onlar otur der oturur. Kalk der kalkar. Hiçbir şeye kendi aklıyla karar veremez. 5 yıl çalışmış son kuruşuna kadar ailesine yedirmiş. şimdi de yeni evli olduğumuz için bir sürü borcun içindeyiz. Beyefendinin umrunda değil. Ben bu adamla niye evlendim ya.
sakin olun kötümser bakma bu kadar, elbet sevdiğin yönleri de vardır. Asıl sorun nedir şu an seni üzen, son damla ne oldu?
zaten tanıştığımızdan beri vardı sorunlar ama ben onu çok seviyordum. Erzurumlu benim eşim. Ailecek birbirlerine çok tutkunlar. Onlarda bir kişi kazanır elli kişi yermiş. Amcası abisi yan gelip yatıyo babası bütün sülaleye bakıyo. Tabi inşaatte kazandığı para yetmeyince bu sefer bizi buluyo. Sülalade tek okuyan kişi benim eşim. Bi insan hiçbir şeye heyır demez mi ya. Bi de çok tutucular kadınları günah iye evden çıkarmıyorlar. Adamlar bana gelip sen okuyosun diye hakaret ediyo bizimki de tv izler gibi izliyo. Onlarda büyüğe karşılık verilmezmiş.
Ikimizin ailesi de aynı şehirde yaşıyo. Benim ailem eğitime çok önem verir. Kız çocuklarının okumasına. öğretmen adayıyım kpssye hazırlanıyorum. Onlarda ise gelin konuşmaz günah. Evden dışarı çıkmaz günah sadece iş yapar çocuk doğurur. Kadın çalışmaz günah ama başkasının kazandığını yemeye gelince o sevap!
[sıze=2]gerçekten can sıkıcı konular ama aile yapısı buysa değiştirmen imkansız gibi bişey canım.
Kadın çalışmaz günah ne demek aklım almıyor.
Sana sadece eşin destek olabilir bu konuda. Ama eşin karşı gelerek değil araya bularak bazı şeyleri düzeltebilir ama bunu da büyüğe saygısızlık olarak algılarlar bu sefer.
Umarım halledebilirsiniz.[/sıze]
[sıze=2]eşinin yetiştirilme tarzı buysa muhtemelen konu sahibi anlatsada o ailesine ve akrabalarına hak verir gibi geldi bana..
Gerçi tek okuyan eşiniz o yüzden fikirleri biraz daha farklıdır yani öyle umuyorum.[/sıze]
[ı]aile zaten değişmez ama eşinin de değişeceğini pek sanmıyorum anlattıklarına göre..
Bence bu şekilde kabul etmelisin.. Aileden uzakta ve ayrı yaşayacaksanız, eşini zamanla ilerde değiştirebilirsin ufak ufak..[/ı]
ben çok özgürlükçü bir kadınım eşim hayatta sesini çıkaramaz. O yüzden 6 aylık evliyiz her günü kavgayla geçti.
Evlendiğimiz gün ailesinin evi çok kalabalık olduğu için otele gitcekdik. Babası amcası bunu köşeye sıkıştıryolar sen nasıl otele gidersin hani borcunuz vardı diye. Onları ne ilgilendiriyo. Bu da gelmiş bana bunları söyleyip gitmeyelim diye. Ben de yıktım döktüm ortalığı.kim daha çok dişini gösterrse onun dediği oluyo. Babası kredi çektirip 50milyarlık arbayı aldırıyo ben bişey istesem olay oluyo
[sıze=2]seni üzmek istemem ama işin baya zor görünüyor.
öncelikle allah sabır versin.
Henüz çok yeni evlisiniz bence bi süre sessiz kalıp gözlemleyin ve size bi arkadaş tavsiyesi bu zaman zarfında lütfen hamile kalmamaya dikkat edin.
Bende eşimle tanıştığımda 14 yaşındaydım nerdeyse birlikte büyüdük. Ama aynı evde yaşamak çok çok farklıymış. O yüzden sende biraz sabırlı ol lütfen.
Birbirinizi seviyorsanız saygınızı kaybetmemeye de özen gösterin. Zira saygı bittikten sonra sevginin pek bir anlamı kalmıyor malesef..[/sıze]
Sen anlattın ben deli oldum ya burda
Bu erzurumlular hep böyle
Yetiştiriyolar sonra da kuyruğunu bırakmıyolar sömürmek için
İyileri de var mesela benim eşim..
Ama o bile çok çekinir öyle rahat fikrini söyleyemez
Ben onun yanında çok geniş ve arsız kalıyorum tabiri caizse
Eşimin arkadaşlarını aileleri çocuklarını sevdiği kızdan ayırdılar da sonra da yanına taşındılar parasını yemek için...
İlginç insanlar var şu dünyada...
Ama sen tepkini koymaya devam etmelisin
Çünkü sustuğun zaman kabullendiğini sanacaklar :26:
Anladığım kadarıyla sevgide bitmiş sanırım canım sende baban gün gelir ikna olur inşallah kpss olayın olur kurtulursun ne diyelim. Sen o çalışırken en azondan çarşıya vs dolaşmaya çıkamıyormusun sende kapandın eve eşin yüzünden?zaten kesinlikle çocuk düşünmüyorum. Bitircem kararlıyım. Annem biliyo bütün sıkıntılarımı destekliyo boşanmamı ama babam asla izin vermez. çünkü çok söyledi dinlemedim. öldürür beni. Kültürlei çok farklı bütün gün 4 kere sofra kurup yarışma proğramları izliyolar 4 aile beaber yiyip içiyo sadec bir kişi çalışıyo.ben böyle bağnazlık göemedim gelinlerden sınıf öğretmeni olan da boşandı zaten. Biz kadınlar hep duygularımızla hareket ediyoruz.
Biz şimdi uzaktayız ama yine de huzursuzum benle hiç konuşmuyo. Atandığım gün ayrılmayı düşünüyorum
ben zaten boşanmayı çok istiyorum ama kendim ettim. Babam önce atan acele etme dedi ben dinlemedim. şimdi gitmeye yüzüm yok. çalışmaya başlayınca hem çift maaş diye paranı yerler hem de günah işliyo diye lafını ederler diğer iki geli de biri ing. Işletmeyi diğeri sınıf öğretmenliğini yarıda bırakmışlar. şimdi evden dışarı çıkamıyolar. Ben de babasıyla kavga ettim. Sen bana karışamazsın diye. Ailemizin oturduğu şehre gidince tek başıma ailemin yanına gidemezmişim.adam bana ağzına geleni sayıyo bu da tiyatro izler gibi izliyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?