Ben bu dili anlamıyorum diyenler...

Galaxyeliz61

En kötüsü yarı cahil.. İlber hoca haklı..
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2011
3.520
6.086
358
Trabzon
14 yaşındaki kızım bu sene lise bir ,hazırlık yapıyoruz sözde ,çanta forma vs
Forma alttan pantolon dar paça olsa nolurmuş
Çanta bilmem hangi memlekette BTS grup varmış kalemlik suluk dahil bts olsunmuş (Bi bakayım dedim gruba sözde hepsi erkek ayy hepsi kıza benziyor fazla güzel adamlar tabi bebek gibi suratlar)
Çanta en fazla 2 gözlü olacakmış bu arada liseye gidenler fazla kitap defter götürmüyormuş...(bu kısım beni benden alıyor zaten)
Telefon sorunumuz var ki bu zamana kadar almadık gerek yok dedik ama aldığı telde eğer Bi arkadaşında bulunacaksa olmazmış ( nerelere gideyim)...
Anlayan varsa anlatsın bana birileri gözünüzü seveyim... şuan seyirci konumundayım...susma hakkımı kullanıyorum..

Anormal bi şey bulamadım ben dediklerinde. Ergenlik döneminde dış görünüşünü, arkadaşlarının fikirlerini önemsemesinden doğal bi şey yok. BTS de yeni neslin gözde grubu, seviyorsa dinlesin çantasını da alsın fiyatı konusunda değilse tedirginliğiniz nolacak :)

Çok şükür almakta sorunumuz yok .. ben geride kaldım... canım annemle aramızda hiç böyle durumlar yaşamadık ,iletişimde sıkıntı yok ama İstekler şelale...

Ergenlik dönemi normal şeyler bence. Bugünün çağı da bu işte. Benim zamanımda da okul gömleğinin üstüne tişört giymek, jöleli veya ütülü düz saçlar, kulağa ekstra 2 küpe deliği deldirmek falan vardı. Biz birbirimizden gördüğümüze özenirdik. Şimdi teknoloji çağı daha geniş kitleye sahipler.

Boynumu mu yakmadım saç derimi mi ensemi mi. Ne mantıkmış ütü hala çözemiyorum düşününce

Boynumu mu yakmadım saç derimi mi ensemi mi. Ne mantıkmış ütü hala çözemiyorum düşününce
Bende bende bir de yarısı dalgalı yarısı düz oluyordu iğrenç görünüyormuşuz aslında ya Allah'tan son sene staj paramla düzleştici almıştım ama sonrada okul bitti zaten

Aslında normal. Hepimiz geçtik o yollardan. Bizim ki Grup Hepsi hayranlığıyken onların BTS Biz bile telefon kullanmaya ortaokul 6. sınıfta falan başlamıştık tek avantajımız sosyal medya yoktu. Fazla kitabı da hoca zorlasa ya da getirin dese mecbur götürürler aslında ben mesela en az 8 kitap 2 defter koyuyordum Ama yetiyor demek ki. Çok düşünmeyin sadece fazla şeylere özenmemesi için birkaç konuşma yapın siz Geçende komşumuzun kızı da özelde okuyormuş serbest kıyafet giyiyorlar ilkokulda bence en yanlış ve saçma olan şey bu. Doğal olarak kızlar marka giyiniyor öte ki giymek istiyor komşu kızı da '' ceren Mavi'den sweat almış çok güzeldi whatpsapptan atmış '' diyor. Birde birbirlerini özendirmek için resim atıyorlar gruptan Mavi ne la ben maviden alışverişimi en son 2014 yılında yaptım Bu daha kötü sürekli marka istemeleri onun giydiğini taktığını istemesi sizi zorlar. Bırakın hayranlığı olsun şarkıcılara keşke o olsa sadece Forma kısmını anlamadım sadece :))

Ergenlik boyle birsey iste. Kizinizin zarar gormeyecegine inandiginiz isteklerini gerceklestirmeye çalışın. Disarida gorup, sahip olamadigi seyler icin bocalamasin. Canta, suluk, kalemlik bunlari alabiliyorsaniz alin derim. Zarar gorebilecegine inandiginiz konularda hayır deyin. Herseye hayir derseniz bu sefer gizli gizli birseyler yapmaya calisiyorlar.

Ay saçımı kestirmeye bayılıyordum ben değişik model olcak sıkılıyorum ,yoncimik ve tar
Ya evet serbest olunca çoğu veli dertli oluyor.. anlaşmalı Bi mağaza var forma konusunda oradaki pantolonları beğenmedi güzel durmamış üstünde dar istiyor alttan dedim kızım okulda tayt pandemi var diye serbestti artık bol olmalı, cık yok nolurmuş dar olsa sanki okulun müdürü benim benle pazarlık yapıyor

Ergenlik döneminin olayı bu zaten, 15 yaşında kızım var. Telefon liseye gidecek bir çocukta olmazsa olmaz açıkçası, lisede herkesin ama herkesin son model oluyor. Benimki de anne benim telefon onların arasında eski kaldı diye şikayet etti mesela. Ki şuan aldıklarınız normal okul ihtiyaçları, bunda birşey yokki. Daha marka ayakkabılar croplar vs. isteyecek.

Müdür izin veriyor mu peki dar paçaya? Vermiyorsa tabi sıkıntı er geç hoca yenisini aldırtır bizde de kısa etek uzun etek muhabbetiyle yenisini aldırtırlardı Ya da maddi açıdan zorlamazsa sizi şuan fiyatları en durumda hiç bilmiyorum genişin yanında dar alırsınız arada giymesi için. Bu arada etek giymiyorlar mı? Bi ara şort etekli formalar görmüştüm bi okulda çok güzeldi gerçekten ne eteğin kalkma durumu var ne pantolonla kızlar sıkılıyordu ben gayet başarılı bulmuştum o formaları.

Dijital baba Orhan Toker i takip etmenizi tavsiye ederim . Bts dosyasını derin derin incelemişti

Marka en beteri ya

Aaa sizde mi armisiniz biz armiyiz . (Bts fanı). Umarım doğru yazmısımdır.
Ben çözümü söyle buldum. Armilik mi var kardeşim yalın ayak koşarım. Ne yapıyorsak beraber yapalım kanka modundayım.

Ama tabi ki doğruyu yanlışı farketmelerini sağladığımı düşünüyorum

Anlattıklarınizin hepsi ergen bir kız için normal. Tam olarak neyi dert ettiniz,vallahi anlayamadım
Nasıl dis çıkaran çocuk huysuzlanir,ateşi çıkar..bunu biliyorsunuz. Çocuklar da çocukluktan çıkıp yetişkin de olamadıkları o saçma evrede ne çocuk ne yetişkin, Ilgınc bri şey olurlar. Adına da ergen derler. Bazen saçma salak küçük cocuk gibi davranırlar, bazen koca kadın gibi kendi başına bir şeyler yapmak isterler. Vücut deli gibi hormon basar,cabuk ofkelenirler. Aidiyet hissi duyarlar bir gruba,bir arkadas çevresine yakın olmak için yapmayacaklari kalmaz
Ne var yani , şu dediklerinin hepsi çok normal şeyler.
Ayrıca evet lise öğrencisi o kadar kitap götürmez, ilkokuldaki gibi. Bu da doğru.
14 yaşında çocuğun telefon istemesi de çok normal çünkü arkadaşları onun her şeyi. İletişim halinde olmak istiyor. Ben bile 2005te 14 yaşındaydim,kendime telefon aldırdım. Küçük bir yaş değil ki. Almamak belki hakkınız ama o tabii ki isteyecek. Herkesin yeni nesil Applerle birbirine komik gif'ler,videolar gönderdiği alemde onu ev telefonundan mi arasınlar? İstemese anormal bulurdum .
Ayrıca BTS manyakligi yeni nesil içe kapanık çocukların alayını içine alan bir manyaklik..benim kuzenim de bu şekilde, ben onu Korece öğrenmeye teşvik ettim,alfabesini öğrendi. Sınav senesi geçsin, online Kurs alacağım. Nice türk kızı BTS dinleyip Kore dizisi izleye izleye kendi imkanlariyla Korece öğrendi, unide,yüksek lisansta seoule yerleşti. Ben cokuna tanık oldum yani, Instagram'da sayıca fazlalar.
'bu ne kız gibiler' diye küçük görene kadar hayranlık duyduğu şeylerden nasıl fayda goreceğine odaklanın.

Ve son olarak bence tek sorun sizin çocuğunuzun yetişkinliğe adım atmaya çalışan bir Ergen oldgunu tam olarak idrak edememeniz. Bu şekilde devam ederseniz tehlikeli yaşlar, aranızda bir uçurum olusabilir

Gayet dogal istekler belki dapdar paca degil ama boru paca yaptirabilirsiniz pantolilonu ,bende liseye giderken dar paca giyyordum oteki turlusu zaten yasli teyze pantolonu gibi oluyor hakli kiz .
E cantada cocuk nasil istyorsa maddi gunuzde yeterliyse oyle olsun neticede o kullanacak cantayi .
Neden cocugunuzun tercihlerine bu kadar takildiniz anlamadim oda bir birey kisisel begeni ve tercihleri olabilir .
Takildiginiz seyler cok yersiz olmus.

Cemre mi daha güzel Eren mi diye tartışmalarımız dekskkenekskf

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…