Ben bu dili anlamıyorum diyenler...

Anlattığınız şeyler gayet normal. Ben 26 yaşındayım, 7. 8.sınıfta herkesin telefonu vardı. 10bin sms yapıp birbirimizle mesajlaşıp dururduk. Lisede bizim de pantolon paçalarımız hep dardı, yeni şeyler değil aslında. BTS fanı da olabilir çantasını vs. alıverin bütçeniz elveriyorsa n'olacak birkaç senelik hevestir zaten alsın hevesini, seneye çocukça gelip takmak istemeyebilir ama.

ergen kız normal bence, oğlum 6 yaşında herşeyi örümcek adam oldu :) okul çantası, odasına halı, nevresim takımı, bornozu, havuz gözlüğü, ayakkabısı, kıyafetleri (Allahtan okulda forma giyiyor) herşey örümcek adam :))) filmini izlemiyor. arada oyununu oynuyor o kadar. hevesini alsın.

Suluğun yaşımı var
40 yaşındayım benimde suluğum var
Sıradan şefaf, tupper… suluğu
Onları biz de kullanıyoruz da suluk deyince insanın aklına çizgi film karakterli, dürbün şeklinde veya tekli ilkokuldaki pipetli suluklar geliyor. Ben su şişesi diyordum. Suluk diye aratınca su şişesi dediklerim çıktı

Bizim işyerinde su sebili tarzı makinalar var
Hem soda hem normal su için
Soda için su sebili mi? Vay be. Mineralwasser bizim yurdum doğal maden suları değil mi? Amma geğiriyorlardır

2001 yılında 13 yaşındaydım ve KoRn faniydim. Buna rağmen şu an sağlıklı filan bir bireyim. Şu an gençlerin bebek suratli koreli grupları begenmeleri bence anneler açısından harika bir gelişme. Benim annem yazık odamda her yeri dövmeli makyajlı korkunçlu garip garip adamların posterlerine maruz kaldı kızım bu adamlar neden böyle ne dertleri var diye sormuştu bir keresinde

Ben hala sinirlendiğimde yüzümde zarif bir gülümsemeyle ayrılıp yürürken slipknot people = shit falan dinliyorum ashshhssh

Ama ben de kendimi sağlıklı görüyorum annemin de bir sikayeti yok benden :d

Boyle sorunlar yaasayacak miyim bende ya?Cunku benimki 3 yasinda,babasinin genlerini gurul gurul aldigindan,markette arkamdan sut pahali anne alamayiz,peynir pahali anne alamayiz diye geziyir
Emekli Ahmet amca gibi geziyor yanimda 3 yasinda bebeKasa da tek tek bu nekadarmis anne diyor Sakasiz

Tek değilsin inan. Karşı çıksan arkadaslarinin yanında ezildim diye sana dolacak. Alsan simarir korkusu.. bizim zamanimizda anne babam memnun olsun diye ugrasirdik şimdide kendimiz yaşamadık diyip evlat memnun etmeye çalışıyoruz bende aliyorum yine kisitladigim noktalar oluyor buyuzden babamla gitmek istiyorum sen gelme diyor eşim hiç karşı çıkmıyor ne derse alalım dediği için oy oyy

38 yasinda bir BTS fan i olarak fikir belirtmeye geldim:)) internette daha fazla tiklanmak icin komplo teorileri ureten isimler yuzuden sanki bu grubu seven gencler satanist olmus gibi bir hava yaratiliyor. Sanki ormanda toplanip ayin yapiyorlar. İste kiza benziyorlarmis vs su bu. Birincisi hic de degil. O sarkinin konsepti neyse onu yansitiyorlar. Ayrica surekli ekranda olan birilerinin makyaj yapmasi gayet dogal. Ayrica zaten gunumuzde asiri maskulenlikten ziyade daha bakimli olmak tercih ediliyor. Sadece deodorant kullanip suratini sabunla yikayan adamlarin ‘erkek’ kabul edildigi kulturlerde garipsenmesi dogal tabii ama hepsinin cildi muhtesem:) keske tum erkekler bu kadar ozenli dikkatli olsa:)
Ama bu grup Birlesmis milletlerde kac kez davet alarak konusma yapmis ve gencleri ‘kendilerini sevme ve deger verme’ ‘cevreye ve iklim degisikligine duyarli olma’ ‘kimseyi yargilamama ve ezmeme’ ‘depresyon vs kisilik gelisimindeki sorunlar’ ‘kendi ile barisik olma’ gibi konularda sarkilar yapan insanlar. Gectigimiz aylarda Beyaz Sarayda ABD baskaninin davetiyle ‘irkcilik’ karsiti calismalar yaptilar. Yani demem o ki ‘sahnede dudaklarinda parlatici var veya firfirli bluz giymis’ diye insanlari yargilamak yersiz.
Hayranlarinin cogu ergen dedigimiz yaslarda olabilir ama bizim gibi de cok seveni var:) keske onlar gibi oglum olsa dedigim cok olmustur:) ama insallah kizimin karakteri de onlara benzer cunku yillardir onlari takip eden ve mesajlarina kulak veren biri olarak bunu cok isterim.
60 yillarda da Beatles dinleyen genclere ‘asi ve yoldan cikmis’ muamelesi yapiliyordu. (Farkli muzikler tabii) ama hayran kitlelewrinin gordugu muamele ayniydi. ‘Ciglik cigliga bagiran aptal kizlar’!!!
Neyse:) konu hakkinda baska sorulariniz olursa destek olmayanjazirim:)
Onerim belki onla daha iyi bag kurmak isterseniz birkac sarkisini acip cevirilerine bakmaniz. Zevkinize uymayabilir saygi duyarim ama neden bahsettigine bi bakin:) uzerinde konusun. Ben cogu ogrencimle onlar sayesinde cok guzel baglar kurdum. Derslerimde bile orneklendirdim tartistik inceledik.

Evet soda stream tarzı
Almanlar doğar doğmaz Mineralwasser içmeye başladıkları için onlara bişey yapmiyor
Ben çok nadir içerim, çok sıcak günlerde içine 1-2 damla limon ile arada iyi gidiyor.
Su şişesi, suluk bana göre hepsi aynı
O desenli, şekilli, pipetli olanlar genelde çok adi plastikten yapılıyor bir süre sonra kokuyorlar
Çocuklar istedi diye bir iki aldım ama sonra hepsi çöpe

9 yaşındaki kızım bile bts diyor.dun lol lü kapağı olan defter istedi.digerleri 15 bu 30 tl..olmaz dedim.ben lisedeyken çanta götürmüyor, kitap ve defteri elimde taşıyordum.normal geldi

Bence her istegi almak dogru degil bazi yorumlarda görüyorum ve buna doymak bilmeyen bi nesli yetistiriyorlar farkinda varmadan. Örnek veriyorum bts canta alinirsa alinir. Kalemlik uyguna alinir vs illa herseye bts olmak zorunda degil veya cocugunuzun her dedigi almak zorunda degilsiniz bunun farkinda olmali cok istiyorsa eger okuyup belli bi yasa gelince kendi istegine göre alabilecegi farkindaligi yaratmak asil önemli burdan basliyor tozuna göre harcayin zaten bir sene sonra sıkılacak eşyalardan :) telefon önemli bende zamaninda 13 yasinda iken telefon istedim bunda gayet normal karsiliyorum

Aynen tamda durum bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…