Ben bu dili anlamıyorum diyenler...

BTS hayranlığı ortaokul çağındaki kızlarda da var hatta bi-ti-es diye okumayıp Türkçe karakterlerle okuyup sınıftaki kızları çıldırtan erkek çocukları da :) Ergenlerde bir gruba dahil olabilmek çok mühimdir her ne kadar bize saçma gelse de BTS dinlemek ve bunu sevdiğini gösterebilmek onlarda bir prestij :)

Hatta müdür yardımcımızın kızı benim öğrencim. Bu BTS ne heryere yazmışsın diye sormuş kızına 'sakın bir yerde söyleme baba rezil olursun' demiş.'Siz biliyor musunuz BTS'yi' diyor adam bana evet dedim Koreli bir müzik grubu.Kızım rezil olursun dedi de demek doğruymus diyor kahkaha attım ben de çocuklardan duyuyorum zaten ergen bir grup siz sınıflara derse girmediğinizden bilmiyorsunuzdur dedim.Yani onlar için tanımamak bu grubu utanç nedeni.

Ben nedense burada biraz yaşından daha ufak bir ergen tavrı sezdim. Çünkü bu anneden isteklerin sıralanması falan ilkokulda ortaokulda kalmıştır diye düşünüyorum şahsen, bilmiyorum doğru mu? Bu yaşlarda bir çocuğun hele de kız çocuğu ise annesi ile kol kola arkadaşçasına alışverişe gidip beğendiklerini alması daha mantıklı ve eğlenceli geliyor. Hem de kendi yavaş yavaş sorumluluk alması gerek. Biz öyle yapardık, yaşım da çok ileri değil bts bizim sınıfta da popülerdi yani oradan düşünüyorum :)

Şimdiki çocuklar birbirlerinden ve maalesef sosyal medyadan ne görüyorlarsa onu kopyalama gayretindeler. Bu konularda dikkatli olmanız iyi olur. Video izlenen platformlarda aile seçenekleri falan var, bir şekilde düzenleme getirilebilir. Geçenlerde liseye başlayacaklara tavsiyeler adı altında küçücük bir kız çocuğunun öyle tavsiyeler (veya emirler) verdiğini izledim ki kanım dondu, resmen birden yetişkin olma çabasında olabiliyorlar. Ama bunlara dikkat edeyim derken üzerine de fazla gitmemek lazım tabii. O dediğiniz grubun hayranı olan sınıf arkadaşlarım şu an bizim başka işimiz mi yokmuş diye gülüyorlar kendilerine mesela :) yani hayranlıklar geçici. Ama siz üzerine fazla giderseniz kötü anılar zihninde kalıcı olur. Durumunuz varsa çanta, suluk neyse alınması çok can sıkıcı bir durum değil bence, evet ergence ama o da fark edecek bunu günü gelince. Forma için okulun izin vermediği bir şey istiyorsa sakince anlatın bunun olamayacağını. Telefon için de mesela bir bütçe sınırı koyardım ben olsam ve seçmesini isterdim. Daha sonra neden bunu aldınız dememesi için. Bu kimsede olmama isteği falan bana biraz acayip geldi, sanki imkanları sınırsız da o da bunun farkında gibi. İmkanlar sonsuz olsa da yetişkin olana kadar çocukları tüketim hazzına kaptırmayıp kanaatkarlığı da öğretmek iyi bir seçenek. Çünkü bunun bir sonu olmayabilir.

bence sosyal medyayla alakası yok 2009-2010da ben ve çevremde böyleydi ahhah tamamen çevresinde ki arkadaslarıyla alaakalı durum. böyle şeyler istemesi dert edilcek kadar kötü bişey değil bence. özenip kendini diğerlerine kabul e ttirme çabası sadece. biçok şeyden geri kalmak dşlnmak istemiyolar ergenliğin başında çoook normal yani. böyle şeylere takmaktansa arkadasılarının karakteri nasıl iyi mi düzgünmü çevresi diye dikkat etmenizi tavsiye ederim 10seneyle bugun aynı değil ben bile takip edemiyorum artık maalesef..

Çok yanlış bir şey göremedim her dönemin kendine göre modası oluyor. bence liseye giden bir çocuğun telefonu olmalı zaten.okulda topluyolar. Telefon kutusu oluyo ona koyuyolar

Çok şükür almakta sorunumuz yok .. ben geride kaldım... canım annemle aramızda hiç böyle durumlar yaşamadık ,iletişimde sıkıntı yok ama İstekler şelale...
Sorumluluk verin telefon istiyorsa harçlığını biriktirsin.

10 yaşındaki oğlum kumbarasını yarıladı telefon alacak tam zamanlı çalışacağım eve tek gelecek tel lazım. İlla Samsung istiyor ozaman yarısını sen yarısını ben dedim.

Bazı isteklerine izin verin yoksa asi ve mutsuz olurlar ama seçenekler sunun.

Ergenlikte bunlar normal ama döneme ve modaya göre değişen istekler.

Ben woltmen di galiba doğru yazdımmı bilmiyorum onun için çok ağlamıştım babam alana kadar evde savaş çıkarı dururdum .

Ilımlı ve yadırgamadan yaklaşın size akıl veriyorum ama kendime faydam yok oğlanla az tartışmadım Nintendo oyun konsolu için bazen sabrımız kalmıyor şükürsüz sabırsız bir nesil gibi görsekte bir fark yok bir önceki nesilde aynıydı.
Z kuşağı diye diye gençleri harcıyorlar , biz sanki süperdik bizden önceki nesilde sanki harikaydı.

30 yaşındayım yeni telefonum iPhone olacak diye kendimi yedim durdum ayol 30 yaşında ergen bendeniz

Sahsen kore pop müzigi de dinliyorum sira. Genc yaslarda hepimizin begendigi sarkicalari olmustur. Bizim zamanimizda ilk kaset sonra cd leri veya dergileri alirdik. Bence bu istekler abartilmadiktan sonra Problem yok. Zamanla ama kore pop kültüründeki sorunlari da anlatmak lazim cocuklara. Bir kac genc koreli pop star ya intihar etti veya aniden öldü. Bunlar da gördükleri baskilar yüzünden oluyor. Kadin pop starlar icin is adamlara felan da pazarlaniyorlar deniliyor. Ne kadar dogru bilemeyiz cünkü kimse kariyerini tehlikeye atmak istemiyor. Sadece intihar eden genc bir kizin günlügünde vardi galiba (adini unuttum maalesef). Yani müzik sevilsin, hayranlik duyulsun, ama o basarinin nelere yol actigini zamanla da ögrenmek lazim.

13 yaşında kızım var
Kızımın dilini anliyorum ama sizinkini anlamadım?
Kötü veya size değişik gelen ne dedi çocuk?

Suluğun yaşımı var
40 yaşındayım benimde suluğum var
Sıradan şefaf, tupper… suluğu
Ne ile içeyim suyu işyerinde?
Çoçuklarında var benzerlerini kullanıyorlar kaç senedir.

Ben burak ozcivitin neden abartildigini anlmaiyorum hintli erkeklere benziyor .hic cekici bulmuyorum
Ay evet çok itici içi boş gibi

Kendine aşık bir yürüyen eğo

Ay gereksiz yükseldım

Benim favorim Kadir doğulu hem yakışıklı hem kültürlü hem de bilgili. Hemde ki en önemlisi mütevazi

Ayol Burak para karşılığında Arap kadınlarla yemek yiyor bunun TDK da ki karşılığı bellidir

Ve hep eşi hamileyken nedense

Suluğun yaşımı var
40 yaşındayım benimde suluğum var
Sıradan şefaf, tupper… suluğu
Ne ile içeyim suyu işyerinde?
Çoçuklarında var benzerlerini kullanıyorlar kaç senedir.
Almanyada yaşlısından küçüğüne suluk taşır

Üstelik su ucuz olduğu halde neredeyse herkes de olur

Ben de alırım şişemi yanıma işe giderken yaşımı olur ayol

Almanyada yaşlısından küçüğüne suluk taşır

Üstelik su ucuz olduğu halde neredeyse herkes de olur

Ben de alırım şişemi yanıma işe giderken yaşımı olur ayol
Evet, en mantıklısı zaten öyle değilmi?
Bizim işyerinde su sebili tarzı makinalar var
Hem soda hem normal su için
Her su içmeye mutfağı gidip bardaklamı içeyim yani
Tabiki suluğum var masamda, bittikçe gidip dolduruyorum.
Akşamlarımda bulaşık makinasına atıyorum.

Ben burak ozcivitin neden abartildigini anlmaiyorum hintli erkeklere benziyor .hic cekici bulmuyorum
Bende eskiden begenirdim.
Fanatiği olmadım hani ama ergenlikte ki abaran kabaran hormonlar kime sulanacagini sasirtiyordu galiba insanaşimdi bakıyorum bu ne diyorum aman Yarabbi Habeş maymunu filan oluyorum .
Allah'ım affetsin çok iticiymis ya meger
Zaten eski sevgililerime bakınca da pu Allah belami vermesin oluyorum

ben de justin bieber hayraniydim yurtta odaya poster asmak yasakti ama sirf inadimdan her sene asiyordum sonra sene sonunda babam badana parasi oduyordu. duzgunce anlatti anlamadim kizdi anlamadim. halbuki o poster orada olunca elime ne geciyorsa artik.

justin bieber turkiyeye geldiginde benim matematik sinavim vardi. sinava girmemistim konsere gitmek icin. ollg secerdi bir kizi sahneye cikarirdi evi yikmistim babama tanidigin yok mu beni cikar sahneye diye ve cikarmayinca tam 3 hafta babamla konusmamistim o da ben matematik sinavina girmeyip justin bieber konserine gittim diye benle konusmamisti.

justin giyiyor diye supra haric ayakkabi giymezdik o da ne cirkindi. sirf onun yuzunden kaykay alip kolumuzu da kirmistik. neler neler ya ama geldi gecti. simdi bakinca utaniyorum ama ne yapayim herkes yasamis kizinizin da gecer herkesin gecti.

siz bu istekciklere şimdiden ''ne oluyor anlamıyorum ben'' diyorsanız kendinizi biraz güncelleyin.

normal şeyler bunlar

hatta telefon konusunda iyi dayanmış kızınız. milletin ilkokulda var artık

Çocuğunuza küçüklükten itibaren kapitalizmi anlatmalısınız; Ki marka manyaklarının arasında yem olmasın.
Ben de ergenken yabancı şarkıcılara mektup yazardım, annem babam eğitimli muhafazakar insanlar gayet milliyetçi ve kültürümüze hakim olarak büyütüldüm; fakat bu heveslerimde hiç beni terslemediler. BSB, Blue, Nsync ve daha neler..
Önemli olan milli bilinci vermek, özenti insanların arasında kaybolmasına engel olmak.. Çocuğunuzla iletişim halinde kalarak kendi benliğini unutmamasını sağlamak. O anda zıtlaşmak yerine farklı zamanda farklı bilinçaltı mesajlar göndermek. “Evet yavrum bunlar böyle, ama biz değiliz”. “Bunların inancı farklı, biz ise böyleyiz.” şeklinde.
Temel sağlam olursa, Gerisi geçici eğlenceler olarak kalıyor zaten.
Ama temel sağlam verilmezse,sonuç; hiçbir zaman yaşadığı hayattan memnun olmayan,atasını, özünü sevmeyen çıldırma derecesinde özenti gençler... Anahtar kelime “iletişim” ve bu arada kendinizi çok iyi yetiştirmelisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…