- 10 Ekim 2014
- 32.537
- 146.266
- 798
- Konu Sahibi Galaxyeliz61
-
Ben empati kuruyorum benim çocuğum. Cinsiyetinin ne olduğu belirsiz bir grubu.utopik bir şekilde hayat yaşayan kisileri izlemesini kendine örnek almasını istemezdim.
Ergenlerin her zaman denetime ihtiyacı vardır.kontrollu olmak gerekir.bir ara bts nin gençler üzerindeki etkisini arastirirsaniz ,merakınız daha iyi gidermiş olursunuz
Dediğim gibi herkes özgür ,istediğini izleyebilir izletebilir.
Aslında çok farklı yerlerde değiliz.ben hiç bir zaman o grupları dinlemesin takip etmesin demiyorum ki.sadece daha dikkatli olalım dedim.Ben de sizi anlamiyorum ne diyeyim.
Yorumlari okudum biraz. Kimisinin istedigi saç modeline karişilmiş, kiminin kiyafeti satanist diye yargilanmiş, kimi bir poster bile asamamiş hatta hoş karşilanmaz diye bazi gruplari sevememiş.
Benim sacima, kiyafetime, sevdigim gruba vs karişilmadi. Cocugum olsaydi takipte olurdum ama hayatini tamamen yonetip neyi sevip, neyi dinleyecegine, odasina asacagi bir postere kadar mudahale etmezdim ve sirf bu yuzden cocuğun hayati mahvolmazdi eminim.
Herkes kendi bilir elbet ama insanlar "şuna izin yoktu, bunu yapamadim" anilari birakmaktan başka bir şeye yaramiyor bu denli baski.
Benim kardeşimde 13 yaşında sizi çok iyi anlıyorum. Herkesin ergenlik dönemininde popiler olan bir grup vardır benim dönemimde de One Direction vardı şimdide BTS var bir süre sonra zaten artık grubun şarkılarını bile dinlemiycek umrunda olmayacak. Zaten kocaman büyük çantalara gerek yok 2 gözlü çantalar yeterli oluyor. Pantolon konusunda gelecek olur isek bence sizin gözetiminizde çok dar olmuyacak şekilde daraltın hevesini almış olur en azından yapmaz isenizde o zaman ergenligin vermiş oldugu asilikle sizden gizli daraltırır hatta okula gidince degiştirebilir sizin gözetiminizde olması daha iyi olur bence. Telefon zaten şart kesinlikle gerekli.14 yaşındaki kızım bu sene lise bir ,hazırlık yapıyoruz sözde ,çanta forma vs
Forma alttan pantolon dar paça olsa nolurmuş
Çanta bilmem hangi memlekette BTS grup varmış kalemlik suluk dahil bts olsunmuş (Bi bakayım dedim gruba sözde hepsi erkek ayy hepsi kıza benziyor fazla güzel adamlar tabi bebek gibi suratlar)
Çanta en fazla 2 gözlü olacakmış bu arada liseye gidenler fazla kitap defter götürmüyormuş...(bu kısım beni benden alıyor zaten)
Telefon sorunumuz var ki bu zamana kadar almadık gerek yok dedik ama aldığı telde eğer Bi arkadaşında bulunacaksa olmazmış ( nerelere gideyim)...
Anlayan varsa anlatsın bana birileri gözünüzü seveyim... şuan seyirci konumundayım...susma hakkımı kullanıyorum..
Aslında çok farklı yerlerde değiliz.ben hiç bir zaman o grupları dinlemesin takip etmesin demiyorum ki.sadece daha dikkatli olalım dedim.
Zaten tamamen yasaklamak hiç birseyde çözüm değil.ama gençlerimiz çok değerli temkinli olmalıyız.suan ki ortamlar sosyal medya,akran zorbalığı bizim donemlerimizde ki gibi değil malesef. Bence çok daha kötüler.
Örnek vereyim sosyal medyayı ben nasıl kullanıyorum. Canım sıkılınca biraz bakınıyorum sonra çıkıyorum o kadar.bu yıl o kadar çok öğrencimizle problem yaşadık ki.netden tanıştıktiklari adamlara uygunsuz fotoğraf video atmışlar.ayni anda 4,5 erkekle konuşmalar. Bunu yapanlar diğerlerine zorbalık yapıyor,kendince cesur olduğunu düşünüyor.sosyal medyayı bu şekilde kullanan da var.
Netde oyun oynarken kız olduğu söyleyip arkadaş olmaya çalışanlar.kendi görüşlerini empoze etmeye çalışanlar var.
Ben bu işin içindeyim nelere şahit oluyoruz.belki oyuzden daha temkinli yaklasiyorumdur.
Blue'dan Lee mi daha yakışıklı Duncan mı?!?!?Cemre mi daha güzel Eren mi diye tartışmalarımız dekskkenekskf
14 yaşındaki kızım bu sene lise bir ,hazırlık yapıyoruz sözde ,çanta forma vs
Çanta bilmem hangi memlekette BTS grup varmış kalemlik suluk dahil bts olsunmuş (Bi bakayım dedim gruba sözde hepsi erkek ayy hepsi kıza benziyor fazla güzel adamlar tabi bebek gibi suratlar)
Çanta en fazla 2 gözlü olacakmış bu arada liseye gidenler fazla kitap defter götürmüyormuş...(bu kısım beni benden alıyor zaten)
Telefon sorunumuz var ki bu zamana kadar almadık gerek yok dedik ama aldığı telde eğer Bi arkadaşında bulunacaksa olmazmış ( nerelere gideyim)...
Anlayan varsa anlatsın bana birileri gözünüzü seveyim... şuan seyirci konumundayım...susma hakkımı kullanıyorum..
Ben Türkiye'de yetiştim gayet lisedeyken facebook vardı. 12 yaşında ilk telefonum alındı zaten internete 13 yaşından beri erişebiliyordum. Başıma da korkunç bir şey gelmedi dijital ortamdan dolayı. Gerçek hayat daha kötü bence sanalda hoşlanmadığı çat blockluyosun reeldeyse katlanmak zorundasın okuldaki saçma tiplere falan haha29 yaşimdayim. Hepsi benim ergenliğimde de vardı. Yukarida saydiğiniz, soylediginiz her sey benim dönemimde de yaşaniyordu. :) Ama bu konuda yorumlarim isabetli olmayabilir ayni kulturde buyumedim tamamen.
Çoook daha eskilerden bahsediyorsaniz bilemeyecegim. Şu grubu sevdi, çantasini istedi vs diye paniğe kapilacak bir şey gormuyorum sadece, baştan beri bunu soyluyorum sadece. Yoksa kimse cocugunu öyleyece salmaz.
Suluk derken matara bu ara revaçta anladığım kadarıyla ,aradıkları netten olunca kart gerekiyor malum ondan haberm var yoksa bana kargoları almak düşüyorLise bire giden çocuğunuza suluk alıyor olmanız ve hatta kızınızın alışverişinizi yapmanız bana tuhaf geldi açıkçası. Ergenlik kimlik karmaşasının ve kendini bulmanın zamanıdır. Annesinin suluk aldığı bir ergen düşünemiyorum.
Ben on dört yaşındayken memleketten altı yüz km. uzağa lise okumaya gitmiştim iki valizimle.
Suluk kullanılıyor mu o yaşta ya?
Benden old’u gelmedi. New Kids On The Block diyorum bak. Sol alttaki mahzun bakışlı Joe ilk aşkımdı
+100Ben de sizi anlamiyorum ne diyeyim.
Yorumlari okudum biraz. Kimisinin istedigi saç modeline karişilmiş, kiminin kiyafeti satanist diye yargilanmiş, kimi bir poster bile asamamiş hatta hoş karşilanmaz diye bazi gruplari sevememiş.
Benim sacima, kiyafetime, sevdigim gruba vs karişilmadi. Cocugum olsaydi takipte olurdum ama hayatini tamamen yonetip neyi sevip, neyi dinleyecegine, odasina asacagi bir postere kadar mudahale etmezdim ve sirf bu yuzden cocuğun hayati mahvolmazdi eminim.
Herkes kendi bilir elbet ama insanlar "şuna izin yoktu, bunu yapamadim" anilari birakmaktan başka bir şeye yaramiyor bu denli baski.
Nokia 3310 alın. Arkadaşlarında kesin olmazTelefon sorunumuz var ki bu zamana kadar almadık gerek yok dedik ama aldığı telde eğer Bi arkadaşında bulunacaksa olmazmış
Yelizim senin o dediğinden bizim evde 2 tane var14 yaşındaki kızım bu sene lise bir ,hazırlık yapıyoruz sözde ,çanta forma vs
Suluk veya matara her neyse, kelimeler birbiri yerine kullanılır herhalde, yaşı var mı bunu kullanmanın ya?Lise bire giden çocuğunuza suluk alıyor olmanız ve hatta kızınızın alışverişinizi yapmanız bana tuhaf geldi açıkçası. Ergenlik kimlik karmaşasının ve kendini bulmanın zamanıdır. Annesinin suluk aldığı bir ergen düşünemiyorum.
Ben on dört yaşındayken memleketten altı yüz km. uzağa lise okumaya gitmiştim iki valizimle.
Suluk kullanılıyor mu o yaşta ya?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?