Üzerinize alınmayın işte diyorum.Siyasetten 50 kişinin üyeliği silindiyse hakaret edip,tartışma çıkardığı için silinmiştir.Üslubunuza dikkat edip,sataşmadan,kurallara uyarak yorumunu yapanların üyeliği neden silinsin.
Benim saç rengim kahverengi,şimdi saç topiğinde birileri kahverengi saçlılara hakaret ederse hiç girip ilgilenmediğim topiğe laf yetiştirmek için girip,sataşırsam bende alırım cezamı.Ama yapmam,ben saç rengimi beğeniyorum,bana yakıştığındanda eminim gerisi vız gelir..yazar yazar giderler gerekiyorsa kötü içerik butonuyla şikayetimi yapıp çıkarım..kahverengi saçlara hakaret edildi diye saç topiğinimi kaldıralım gibi...
dünden beri şu Suriye olayını düşünüyorum..yine nasıl bir oyun yazıldı,roller biçildi ve yine nasıl bir tiyatro sahnesinde rolümüzü oynayacağız acaba diye düşünüyorum..birileri bizimle fena oynuyor ama biz anlayamıyoruz!
Keşke Türk-Kürt ayrımı yapılmasa.Ben de başta öyle düşünüyordum,sonra okudum,araştırdım,Kürt arkadaşlarım oldu ve kendimden utandım.Kürt olduğu için dışlanan,hor görülen insanları gördüm.Kendimi onların yerine koydum.Bu tür aşağılamalar maalesef bu günlere gelinmesine neden oldu.Türk olmayan birine zorla Türk dedirtemeyiz.Bu kadar basit görünse de durum bu.Kürt olduğu için işe alınmayan birini artık küstürmeyelim,herkes bu ülkede kardeşçe yaşasın.Topla,tüfekle,kanla çözülseydi bu günlere gelinmezdi,hala terörü konuşuyor olmazdık.
lazlar, çerkezler alınmasın lütfen cahilliklerine derken demek istediğim başka bişey yani türklerde cahilliklerine kılıf uydurmuyor asla ....kimse kürt olduğu için dışlanmadı ...ben ne kürtler biliyorum ..doktor avukat öğrenmen ...sen kürtsün okuyamazsın demedi kimse, bazı bölücü beyinsizler çıkardı bunu çalışmayı gö..ü yemeyen aylaklar gidip hırsızlık kapkaçlık yapınca kürdüz diye iş vermiyorlar demeye başlayınca yayıldı gitti ...yok dışlandık yok küçümsendik geçin bunu saçma şeyler bunlar biz neden çerkezlere lazlara vs. bişey demiyoruz ..onlar cahilliklerine kılıf uydumuyor ...
lazlar, çerkezler alınmasın lütfen cahilliklerine derken demek istediğim başka bişey yani türklerde cahilliklerine kılıf uydurmuyor asla ....
madem dışlanıyorlar da neden meclise kadar çıktılar hani dışlanıyorlar küçümseniyorlardı ...dağdan inince davul zurnayla karşılanıyorlar,hemen iş veriliyor vs. onlar kendinilerini dışlıyorlar ayrı ülke ayrı bayrak istiyorlar ...ayrımcılık yapan bölücülük yapan kürtler ...benim büsürü kürt arkadaşım var okumuş insanlar onlar böyle bişey istemiyor lanet ediyorlar bölücülere daha doğrusu cahillere ......
hepimiz aynı ülkenin insanıyız kimsenin oyununa gelmemeliyiz ....
lazlar, çerkezler alınmasın lütfen cahilliklerine derken demek istediğim başka bişey yani türklerde cahilliklerine kılıf uydurmuyor asla ....
madem dışlanıyorlar da neden meclise kadar çıktılar hani dışlanıyorlar küçümseniyorlardı ...dağdan inince davul zurnayla karşılanıyorlar,hemen iş veriliyor vs. onlar kendinilerini dışlıyorlar ayrı ülke ayrı bayrak istiyorlar ...ayrımcılık yapan bölücülük yapan kürtler ...benim büsürü kürt arkadaşım var okumuş insanlar onlar böyle bişey istemiyor lanet ediyorlar bölücülere daha doğrusu cahillere ......
hepimiz aynı ülkenin insanıyız kimsenin oyununa gelmemeliyiz ....
anlattıklarını okuduğumda geçen gün bir arkadaşımın paylaştığı resim geldi aklıma:çok çok dogru bi konuya deginmişsin...
benimde yıgınla kürt arkadaşım var hiç birinide şimdiye kadar dışlamadım yani ama bi arkadaşım malum paylaşım sitesinde bi video paylaşmıştı.kürtlere yapılan işkenceyi görün başlıgında içerigindede işte kürt halkı bi eylem sırasında polisler dövüyor falan.
bende altına yorum olarak çok güzel bi örnek verdim ve o kişiyle arkadaşlıgımı bitirdim..
babam polis daha öncede yazmıştım.biz daha dogmamışken annem yaşadıkları bişeyi anlatmıştı bize.
babam ailecede görüştügümüz bi polis arkadaşıyla gece görevde annemlerde evde babamla arkadaşı sabah eve geliyorlar elleri mosmor bi şekilde annem noldu dio babam anlatıyo.bi araba durdurmuşlar ceza yazacaklar adam babamları kenara çekip diyoki abi arabada karım var pek güzel degildir ama idare eder babamlarda bunu duyunca adamı dövüyolar elleri morarana kadar.
şimdi babalar adamı döverlerken kameraya çekilmiş olsa herkez derki aa işte polise bak adamı nasıl dövüyo der polisi düşman eder iki dakikada ama orada ne oldugunu o adamdan dinlersen yada o kamera görüntüsünde ses olsa adama lanet okur herkez.
herkez kendi gördügüyle yorumluyor herşeyi ama iç tarafta ne yaşanıyor kimse bilmez.
bu insanogluna has bişey malesef bişi duyduklarında yada gördüklerinde hemen savunma alınıp hakaretler edilir.önemli olan dışa degil içe bakmaktır....
bu resimden sonra ben de nette ufak tefek araştırmalar yapmaya başladım. Merak ettim açıkçası kimdir nedir diye.Malkom x in adi gecince söylemeden gecemeyecegim.
Hayati okunmasi gereken bir degerdir Malkomx.
Bir insanin sadece rengi ve secimi yüzünden nasil bir eziyete mahkum edilebileceginin örnegidir Malkomx.
Kendisi zenci bir hiristiyan olan Malkom x, sonradan müslümanligi secmistir ve cok degerli yazilari vardir.
Malkom x bu dünyada insanlarin kendi gibi olmayan, kendi gibi düsünmeyen, kendi gibi inanmayan insanlara nasil bir eziyet, baski ve zülüm yaptiginin kanitidir.
sözün bittiği yer..birazcık umudum vardı..az önceki haberi okuyana dek..
askerlerimizin postalları bulunmuş ve fırlatma koltuğundan yararlanamadıkları söylenmiş bir habere göre...
boğazım düğüm düğüm oldu..ben şuan çok üzgünüm, hangi çaba onları getirebilir ki? hangi savaş?
henüz ne babası çocuğunu görebildi ne de babası onu..off Allah ım sen sabır ver !! metanet ver...
bu resimden sonra ben de nette ufak tefek araştırmalar yapmaya başladım. Merak ettim açıkçası kimdir nedir diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?