Ben bu kadarda bırakmam diyen kitle hadi koşun hemen feyZbokunuza.

Suriyede düşen uçağımız bana 1. Dünya Savaşına nasıl itildiğimizi hatırlattı. Bizim bayrağımızı taşıyan 2 gemi Rusyanın limanlarını topa tutmuştu hani. Şimdi de benzer bir senaryo yürürlüğe konuldu sanki, birileri Suriye ile savaşa girmemizi istiyor bu zaten belli.

ve niyeyse terör saldırısının hemen ardından oluyor bu durum..bir rahat nefes almak yok haniii..

ama savaşa katılmanın bu kadar kolay olduğunu da düşünmüyorum açıkçası..

sehitlerin kanıyla vebal altında bırakılmak ile bu anlattıklarınızı aynı mısal tutup görmezden gel geçin demenizden sonra başka birşey dıyemıyorum

dünden beri şu Suriye olayını düşünüyorum..yine nasıl bir oyun yazıldı,roller biçildi ve yine nasıl bir tiyatro sahnesinde rolümüzü oynayacağız acaba diye düşünüyorum..birileri bizimle fena oynuyor ama biz anlayamıyoruz!

ırakla iran la bizi birbirimize sokmaya calıstırlar masa varken ellerını nıye yaksınlar bız bırbırımıze gırelım
sonra abd israil ve tum bu topraklara gözünü dikmişler!! elını kolunu sallıya sallıya her yerı ısgal etsın
surıye ıle bırıbırmıze gırmemızı 4 gözle beklıyorlar bırı pimi çekti tek tek petrol zengını ve vadedılmıs topraklarda olanlar
kaos savas ıle gozunu yenı gune actı en son fınal turkıye
bız bırlık olup sahlanmadıkca tum kardes ulkeler bırlesmedıkce emellerı ıcın cok buyuk adımlar atılmaya devam...

Acil cevaplanmasi gereken sorular var.
Ucagin tam ucus koordinatlari neresi.?
Ucak Türkiyenin kabul ettigi Suriye nin 6 millik karasulari icinde alcak ucus yaparken vuruldu ise, o pilotlara, o koordinatlarda alcak ucus yappilmasi emrini kim verdi?
Suriyenin yayinladigi ucagi vurma anlarinin görüntülerinde, Suriyelilerin bulundugu yer bir karargah yada askeri üsse hic benzemiyor, orada insanlar denize giriyor ve mayolu kisiler var. Peki bu Suriyeliler ucagin orda alcak ucus yapacagini nereden biliyorlardi da oraya ucaksavarlar kurdular?
Eger Suriye ucagimizi karasulari disinda vurmussa, bu nato üyesi bir ülkeye saldiridir ve Türkiye kendi yanliz basina bir adim atmamalidir.
En önemliside ayladir Suriye ye girmesi icin kiskirtilan Türkiye var. Birileri suriye ye kendi girmek istemiyor cünkü Cin ve Rusya Suriye ye silah satisi yapiyor bu nedenlede isinin bozulmasini istemiyor. Ama birileride Suriye girilmesini istiyor bunun icinde yem olarak Türkiye yi kullanmak istiyor.
Böyle bir durumda kesinlikle natoyu devreye sokmayacaklardir, peki bu durumda Türkiye tuzaga düsüp suriye ye karsilik vermeli mi?
Yoksa bir jetimizin düsürülmesini sineye mi cekmeli?

kimse kürt olduğu için dışlanmadı ...ben ne kürtler biliyorum ..doktor avukat öğrenmen ...sen kürtsün okuyamazsın demedi kimse, bazı bölücü beyinsizler çıkardı bunu çalışmayı gö..ü yemeyen aylaklar gidip hırsızlık kapkaçlık yapınca kürdüz diye iş vermiyorlar demeye başlayınca yayıldı gitti ...yok dışlandık yok küçümsendik geçin bunu saçma şeyler bunlar biz neden çerkezlere lazlara vs. bişey demiyoruz ..onlar cahilliklerine kılıf uydumuyor ...

lazlar, çerkezler alınmasın lütfen cahilliklerine derken demek istediğim başka bişey yani türklerde cahilliklerine kılıf uydurmuyor asla ....
madem dışlanıyorlar da neden meclise kadar çıktılar hani dışlanıyorlar küçümseniyorlardı ...dağdan inince davul zurnayla karşılanıyorlar,hemen iş veriliyor vs. onlar kendinilerini dışlıyorlar ayrı ülke ayrı bayrak istiyorlar ...ayrımcılık yapan bölücülük yapan kürtler ...benim büsürü kürt arkadaşım var okumuş insanlar onlar böyle bişey istemiyor lanet ediyorlar bölücülere daha doğrusu cahillere ......
hepimiz aynı ülkenin insanıyız kimsenin oyununa gelmemeliyiz ....

ortaokuldayken sosyal bilgiler dersinde ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar diye bir konu vardı.muhtemelen şimdi yoktur öyle bir konu müfredatta.oyunlar yine aynı oyunlar.
süper güç türkiye safsatası, bizi uyutup yaptıklarımızı,sınır ülkelerin işine karışmamızı haklı çıkarmak adına ortaya atılan yalan.
türkiyenin süper güç olduğu filan yok.birilerinin maşasıyız.düpedüz provakasyon bu uçak olayı.düzmece bir oyun.
adamlar yüzyıllık plan yapıp uyguluyor.biz yarınımızı göremiyoruz..ne kadar aciziz.neden buna izin veriliyor?niye emperyalist siyonistlere hizmet ediliyor?
iki türlüde savaşacaksak ben emperyalistler için değil emperyalizme karşı savaşmak istiyorum.kurtuluş savaşında olduğu gibi.
kartlar açıkça oynanıyor vadedilmiş toprakları birbir dağıtma parçalama politikası bunlar.
ve buna alet olmak çok acı.

Lazlar, Cerkesler alinmasin ama Kürtler alinsin. Haberin olsun , sen oyuna gelmissin bile. Simdi sakin ol ve o kafandaki irkciligi yere birak.

Son düzenleme:
söyleyecek o kadar çok şey var ki,yazılan bazı şeyler resmen içimi acıttı.Bu vatan toprağında yaşayan,bayrağına ve milletine sahip çıkan herkes bu vatanın evladıdır. vatana ihanet etmedikten sonra İsteyen istediği gibi düşünür, konusur, yazar, çizer,giyinir evet, ama kimse kimseyi hür iradesinden dolayı aşağılayamaz,hor göremez.Ülkenin %50 si cahil diyen kesime sadece acıdığımı söylemek istiyorum. buradan bakınca sizler bu tutumunuzla zırcahil olarak görünüyorsunuz.Ama ben yine de benim gibi düşünmeyene zırcahil demeyeceğim ve dediğim gibi ülkedeki güzelim insanımızı ikiye böldüğünüz için size acımakla yetineceğim...

çok çok dogru bi konuya deginmişsin...
benimde yıgınla kürt arkadaşım var hiç birinide şimdiye kadar dışlamadım yani ama bi arkadaşım malum paylaşım sitesinde bi video paylaşmıştı.kürtlere yapılan işkenceyi görün başlıgında içerigindede işte kürt halkı bi eylem sırasında polisler dövüyor falan.
bende altına yorum olarak çok güzel bi örnek verdim ve o kişiyle arkadaşlıgımı bitirdim..

babam polis daha öncede yazmıştım.biz daha dogmamışken annem yaşadıkları bişeyi anlatmıştı bize.
babam ailecede görüştügümüz bi polis arkadaşıyla gece görevde annemlerde evde babamla arkadaşı sabah eve geliyorlar elleri mosmor bi şekilde annem noldu dio babam anlatıyo.bi araba durdurmuşlar ceza yazacaklar adam babamları kenara çekip diyoki abi arabada karım var pek güzel degildir ama idare eder babamlarda bunu duyunca adamı dövüyolar elleri morarana kadar.
şimdi babalar adamı döverlerken kameraya çekilmiş olsa herkez derki aa işte polise bak adamı nasıl dövüyo der polisi düşman eder iki dakikada ama orada ne oldugunu o adamdan dinlersen yada o kamera görüntüsünde ses olsa adama lanet okur herkez.

herkez kendi gördügüyle yorumluyor herşeyi ama iç tarafta ne yaşanıyor kimse bilmez.
bu insanogluna has bişey malesef bişi duyduklarında yada gördüklerinde hemen savunma alınıp hakaretler edilir.önemli olan dışa degil içe bakmaktır....

sözün bittiği yer..birazcık umudum vardı..az önceki haberi okuyana dek..

askerlerimizin postalları bulunmuş ve fırlatma koltuğundan yararlanamadıkları söylenmiş bir habere göre...

boğazım düğüm düğüm oldu..ben şuan çok üzgünüm, hangi çaba onları getirebilir ki? hangi savaş?

henüz ne babası çocuğunu görebildi ne de babası onu..off Allah ım sen sabır ver !! metanet ver...

anlattıklarını okuduğumda geçen gün bir arkadaşımın paylaştığı resim geldi aklıma:

Malkom x in adi gecince söylemeden gecemeyecegim.
Hayati okunmasi gereken bir degerdir Malkomx.
Bir insanin sadece rengi ve secimi yüzünden nasil bir eziyete mahkum edilebileceginin örnegidir Malkomx.
Kendisi zenci bir hiristiyan olan Malkom x, sonradan müslümanligi secmistir ve cok degerli yazilari vardir.
Malkom x bu dünyada insanlarin kendi gibi olmayan, kendi gibi düsünmeyen, kendi gibi inanmayan insanlara nasil bir eziyet, baski ve zülüm yaptiginin kanitidir.

bu resimden sonra ben de nette ufak tefek araştırmalar yapmaya başladım. Merak ettim açıkçası kimdir nedir diye.

Aynen ben de çok üzgünüm.

İlk etapta radar ve sinyalizasyon kilitlenip uçağın düşürüldüğünü sanmıştım öyle olsa kurtulma şansları olurdu.Çünkü fırlatma koltuklarında suya iniş için bot ve hatta deniz suyunu içme suyuna çeviren aletleri var.Yani sağ olarak denize düşmüş olsalar da tüm pilotlarımız hayatta kalabilecek şekilde eğitiliyorlar.

Ancak uçak vurulmuş hatta direk kokpitten vurulduğu söyleniyor.

Allah sabır versin ,sözün bittiği yer.

bu resimden sonra ben de nette ufak tefek araştırmalar yapmaya başladım. Merak ettim açıkçası kimdir nedir diye.

Sevindirm arastirmaniza.
Cok sevdigim biridir kendisi.
Cok büyük bir degerdir.
KEske herkes bir kez okusa hayatini.
NEler cektigini, mahkumluk dönemini.
Ve en önemlisi bu sözü nicin söyledigini.
Ve bunun kadar önemli bir sözü daha varda onu burada söylemeyeyim.
Netten tam anlami ile bulamazsiniz hayatini, eger ilgi duyduysaniz, arastirmak istiyorsaniz bir kac kitap önerebilirim.

Son düzenleme:
altınla kömürle.önce insanları bunlara muhtaç ettiler sonrada ona yardım buna yardım milleti dilenci ettiler.aç gözlu doyumsuz.insanlıktan çılmış her zaman menfaatler peşinde bir toplum olduk artık kimse kimseyi tanımıyor.kimse için üzülmüyor.bana dokunmayan bin yaşasın felsefesi güden.tüm insani duygularını kaybetmiş bir toplum olduk. avrupalaşma adı altında eski türk adetlerimizi terk ettik.kim kime dumduma bir yaşam suren millet olduk allah sonumuzu hayır etsin ama hiç de iyi gözükmüyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…