Ben bu kadarda bırakmam diyen kitle hadi koşun hemen feyZbokunuza.

Malcolm X direnişin simgesi, ezilenlerin sesi

Turkiye'de dogan ve yasayan herkes ne Turk olmak zorunda, ne de musluman olmak zorunda. Bu kisinin kendi terchidir. Artik bunu kabullenin ve bazi mesajlarda haddinizi asan cumleler sarfetmeyin. Aslinda cevap vermek isterim ama terbiyem buna musade ediyor cunku ben kimseye birsey dayatmak ya da dusuncelerimi birilerine empoze etmek zorunda hissetmiyorum kendimi.

Malcolm X direnişin simgesi, ezilenlerin sesi

Bir direnici olarak calismalar yaptigi siralarda aslinda hayatin direnisten öte birsey oldugunu kesfetmistir.
2 kez soyismini degistirmistir ve bu degisiklikler bile basli basina büyük anlamlar icermektedir.
Düsüncelerinin ve hayat görüsünün en olgun safhasina ulastigini ve cagrisinin, konusmalarinin insanlari bir akima sürükleyeceginin düsünüldügü günlerde, tüm büyük degerlere yapildigi gibi suikas düzenlenmis ve öldürülmüstür.

Yabanci yazar sevenler icin Alex Haley in Malcolm X kitabini tavsiye ederim. Genis capli Molcom x in hayatini anlatmaktadir ve insani düsünce denizlerine daldirmaktadir.
Yerli yazar sevenler icinse Recep Sentürk ün Malcolm X isimli kitabini tavsiye ederim. Bu kitapta hayatindan cok evrensel insan haklari ve islamiyetin tüm dünyaya mutluluk getirecek tek gercek oldugu düsüncesine ulastigi düsünce yolculugu anlatilmaktadir.

konuyu yenı goruyorum acıkcası ve sonuna kadar haklısınız..ancak kımısı orduya yuklenmıs ben bunu kabul etmıyorum sonucta emir-komuta zinciri denen bişey var .. bir catısma anında malum havan ve silah seslerın nerden geldiği belli edıyor nede olsa.. asker tutupta aa surda catısma var hurra kosun dıyemezler.. emir gelecekte oyle gidecekler gecen bir tv konusmasında emeklı general okadar guzel konustu ve anlattıkı.. hatta bir helikopter o bolgeye gidebılmesı için diyarbakırdan 2.5saatte,hakkariden 7.5 dakikada ancak kalktıgı filan soyledi .. izleyenınız varmı bılmıyorum.. eee bu emeklı general bılıyorda sımdıkı bastakıler nıye bılmıyor?? böyle stratejıler neden onların aklına gelmıyor?? işte kılıt cumle kazen beyınde dedıgı gibi kımse elını tasın altına sokmak istemıyor maalesef.. askerını dusunen bi devlet zaten sınır boylarındaki ''karakol'' denılen briketten kulube yapmaz bikere.. acemı bırlıgınden cıkanları oraya gondermez daha tecrubelileri gonderır ,gondermesı gerekırr.. sırf sınır boylarında yada sıcak temasta tecrubeli bu konuda egıtım almıs guvenlık guclerını orada tutmalı.. yaa benım aklıma bır baskasının aklına gelıyorda bunlar nedense hukumet aklına gelmıyor malum gundem yogun kürtaj-sezeryan falan bunları dusunecek vakıtlerı mı var aaaa tüü kaka bize bizim gibi dusunenlere...

aslında yazılcak konusulcak okadar cok sey var ama ıkı saatten berı yazıp yazıp sılıyorum vallahı..

size tek soyleyecgım özet olarak en azından.. arkdaslarınızdan cevrenızden bangır bngır bagırıp vatan sana canım feda nidaları atanlardan gun gelirde vatan için bişey yapmaları gerektıgınde seve seve yapmak yerıne ''ben bu işten nasıl sıyrılırım''hesapları yapan ınsanların.. ve bır sekılde bu işten kurtulmak için cırpınan nıhayetınde amacına ulaşan insanları lütfen ama lütfen KABULLENMEK , GORMEMEZLIGE GELMEK VS yerine özellıkle tepkınızı gosterın lütfen bu cok öenmlı tepkısız kalmayın ,gözyummayın bu duruma... bu en yakın arkdasınızın kardesı dahı olsaaa (benım gibi zaten benım sağlam itiraz dilekçemde sonra oda benımle gorusmek istemedi ,,,arkadaslıktan dostluktan dem vurarak aklınca lafları sokusturarak-keşke bunları kardesıne soyleseymıs vatan hainlerı nolcakkk- gorusmemıus son buldu...

kımse burda bana dostluktan sakın bahsetmesın dosttan anneden babadan önce vatan sonra iman gelir -benım gorusum boyle en azından-

neyse konuya donelım arkdaslıgınızı kesme durumunuz yoksa en azından tepkınızı belirtın lütfen kınayın onları yoksa burda dha çokk boyle konular acılır daha cokk canlar yanarr gözyıumdugumuz için bu zamanlara gelmedıkmı??

bu %50lık %54luk kısma gozyummadıkmı?? bircogu inanın gercekten niye hukumete oy verdıgını bılmıyorr gercekten ,,yaa gerceklerı bılmıyooorrrr bu mılletttt ,,,takım tutar gibi parti tutuyorlar.. hanı kımı ınsan vardı takım tutar ama takımda kımler var bılmez kadroda maçlar olur yenılırler yendık dıye sevılırler aha işte oyle bi topluluk var karsımızda bılıncsız.. önce bılınclendırmek gereklı.. azarlamadan kucumsemeden sınırlenmeden bak senın doğru bıldıgın yanlıslar diyerek hiç usanmadan tatlı dille anlatmak gerek..ben boyle boyle diye anlatınca annemın komsuları sasırıp bana bakıyorlar yaa oylemiii bak bılmıyorduk dıyorlarr... yaa bılmıyoruzz dıyorlar koca koca ınsanlar!!!!

neyse ben azından kendi adıma birseyler yapmaya calısıyorum ,çevremi BİLİNÇLENDİRMEK adına.. sizlerede tavsiye ederim.. -hoş bu sehıt haberlerını durduyormu? Hayır
baskaaa hmm ben silah(eşimin beylık silahı) -tufek(av için) kullanmasını bilirim hatta eşimden daha iyi nısancıyımdır .bu sene memuriyette sınırda gorevli personel olabılırım aklımın bi kosesınde sureklı cunku özellıkle bu sehıt haberlerınde okadar uzuluyorum ve ofkelenıyorum hırslanıyorumki ,evde oturupta hiçbişey yapamamak gercekten cok kotu bi duyguu (( aranan şartlarda olurum insallah..
şuan tek yaptıgım allaha dua etmek acıkcası manevi acıdan ibadet etmek bide .

Arabesk,
gerçekten şu yazdıklarının üstüne ne söylenebilir bilmiyorum.Ama sadece tek birşey diyebilirim maalesef herkes senin annenin komşuları gibi tepki vermiyor.Bazı insanlara bilmediklerini söylediğinde haksız olduğu tarafları söylediğinde hemen 'sen beni aşağılıyorsun' diye düşünüp saldırganlaşabiliyorlar.Malum...Ortalık provokatörden de geçilmiyor.
Yine de çok takdir ettim seni.
Özellikle son paragrafın... inan içimde bi heyecan doğdu.İnşallah o görevi yapma gururunu yaşarsın.

Son düzenleme:

acık konuşayım ben gelir uzmanlıgı yardımcısı ardından gelir uzmanlıgı diye uzayıp giden bi maraton seklınde hedeflerım vardı ..bak vardı dıyorum .ama artık ciddi anlamda Rabbimde kolaylık verırse sınırda olmayı herseyden cok ıstıyorum ,,insallah ama insallah sartları tutturabılırım.. insallah canım amiinnnnn... amiinnnnn...

önceden savundugum birsey vardı oranın halkı terörist değil suclamayın diyeee sımdı ne kadar yanıldıgımı goruyorum cunku doguda anadolunun halkı kalmadıki herkes batıda sımdı ama herkes.. kaçtı mıllet oradaki zulumden pkkdan kaçtı köy köy yerlestıler batıya niyeee biliyomusun cunku devlet sahip çıkmadı ,cunku devlet izin verdi pkklıya ,imralıda biturlu geberemeyen öcalanın vahsetlerıne.. 84te suriyenın kendi kralı kendi halkına sınır gazı vermıstı ..işte o gazdan kacanlar hep turkıyeye sıgındı öbek öbek yerlestırdıler insanları ,yaa tam hatırlamıyorum ama buna benzer bişeydi işte... işte sımdı doguanadolumuzda meclısımızde bulunan ınsanlar o ınsanlar ,parayı ver dudugu çal yaltakcısıda cok nede olsa cevrede..

haklısın herkes boyle anlayıslı saygılı değil özellıkle bi ustunluk yarısında olmaları adamı öldürüyo zaten sabretmek boyle zamanlarda cok zor oluyor ,bazen bu sakin baslayan konusma tartısmaya sonra kavgaya bile donusebılıyor ,denendi test edıldı :):) canım boyle boyle sabrederek güler yuzlu olarak - tamamiyle onlardan kaptım bu taktiği ; güler yuz-tatlı dil...alltan gir ustten cık bıkmadan usanmadan soyle aynı seylerı ama tamamen sabrederek arada kafalarını karıstır ertesı gordugunde tekrar sılbastan aynı seylere devam nasıl gözlem yapmısım ama -- kısaca beyin yıkamada denılebilir buna -- en azından körü körüne değilde bir secenek yapacakları kıvama gelmeleri bile yeter sanırım diye dusunuyrum

size katılmıyorum karadenız halkı sılahlıdır teror buraya gıremez girsede canıyla oder.. 6 yasında silah tufek tutma egitim verılır anne baba yada daha buyuk veliler tarafından.. aslında karadenız daha musait saklanmak için bol agaclılıklı mesela .sonra rusyaya ordan ermenıstana gecmek için türkiyenın her yeri onemli gecıs yerlerınden ıbaret.. karadenız kokenlıyım eşim asker olmasına ragmen daha iyi silah kullanırım bunuda belirtmek istedim

Alintildiginiz yazimda bahsedilenlerle, sizin anlattiklariniz kuzey ve güney kutbu kadar uzak....

vallahi onu bunu bilmemde savaşta kapının eşiğinde bizim millet kuzu gibi duruyor hala neden bir eylem yok? bütün vatan neden bu olanlara göz yumuyoruz? neden ses çıkarmaktan korkar olduk artık ? neden biz ülkemizde savaş istemiyoruz diyemiyoruz? savaşa zorlanan gaz verilen ülkelerin halini gördük yakın geçmişte zaten neden ders alınmıyor? neden gencecik findanlar yok oluyor??? hergün şukadar şehit diye artık milletin kulağı şehit haberlerinede alıştı kimse sallamıyor.biz nasıl bir millet olduk yaa ??

Trabzon'da jandarma karakoluna hain saldırı
Trabzon'un Düzköy ilçesi İlçe Jandarma Komutanlığı önüne bırakılan ve bomba olduğu tahmin edilen cismin patlaması sonucu 1'i ağır 3 asker yaralandı

Otursunlar bakalım.

Karadenize de ulaştı şerefsiz PKK.

Geçen haftaki karakol saldırısından sonra Kandilde keşif yapması gereken uçaklar,Suriye üzerinde ne geziyorlardı?Suriyeyi taciz etmek miydi amaç?

Boşyere 2 can daha yitip gitti.

Biz Suriyeyle uğraşırken daha kaç karakol basılıp,kaç kınalı kuzu şehit edilecek?

Yetmedi mi bu anaların çilesi?

Yetmedimi kınalı bacaksızların çilesi?

Hiçbirşey yapamadan,ellerimiz kollarımız bağlı oturuyoruz.Nereye kadar?

ee bende okuya okuya ancak geldım zaten..

daha alıntılamak istediğim çok sey vardı ama vazgectım ..içiniz rahat olsun kuzey ve guney gibi..

Benim icim rahatta simdi sizin, benim mesajimi alintilayip yazdiginiz mesaja, anlatilmak istenen o degil deyince neden saldirdiginizi anlamadim?
Konu PKK hanimefendi, konu benim icimin rahatligi degil, yorum yaptiginiz konu hakkinda ki yorumlarinizi yapin.
Insanlara saldirmayin lütfen. Yoksa herzaman ki gibi konusmayi, tartismayi bilmeyenler, insanlara satasanlar yüzünden konu kapatilacak.

"15 terörist serbest bırakıldı!

AA
--------------------------------------------------------------------------------

Terör örgütü PKK’dan kaçarak Şırnak’ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olan 7’si yaşları küçük olan toplam 15 terörist, ”etkin pişmanlık” hükmünden faydalandırılarak serbest bırakıldı.

Irak’ın kuzeyindeki terör örgütü PKK kamplarından kaçarak, Habur Sınır Kapısı’nda güvenlik güçlerine teslim olan 15 örgüt üyesinden yetişkin olan 8’i, Özel Yetkili Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı’na getirildi.

Savcılıkta ifade veren 8 örgüt üyesi, sevk edildikleri mahkemece ”etkin pişmanlık” hükümlerinden faydalandırılarak salıverildi. 18 yaşından küçük olan 7 örgüt üyesinin de Silopi’de serbest bırakıldığı bildirildi."

nerede bu cumhuriyet savcıları? bu mudur bizim evlatlarımızın değeri?

saldırmak ??? pardonda nerede hani??? inanın sımdı bişey yazıcam ozamanda diceksınız ki benı asagılıyorsunuz... sonra yine baska bişey yazıcam ozamanda ona baska bı kulp bulucaksınız ...

ben uzatmak isteyeseydım inanın sizden bunu daha iyi becerırdım(bkz:yazdıklarınızı alıntılmaktan vazgcetım) - heh sımdıde kendınızle benı yarıstırıyorsunuz dıceksınız konu sapmasın 'ın arkasına sıgınıp ..okuduk sayfalarca terorden öte şehit baslıgı altında saptırılmak neymıs gorduk..

neyse uzatmaya gerek yok... ilgilenmiyorum sizinle...zorlada (kıskırtarak-satasarak) ilgilendirtmeyin insanları kendinizle..

maalesef teror heryerde var karadenıze kadar sokulmus.. dunki yazdıklarımla bende ayakta uyuyormusum demeliyim sanırım .. eli silah tutmak yetmıyormus işte yetmıyor

maalesef teror heryerde var karadenıze kadar sokulmus.. dunki yazdıklarımla bende ayakta uyuyormusum demeliyim sanırım .. eli silah tutmak yetmıyormus işte yetmıyor

yok karadenizi karıştırmak için de uzun süredir uğraşıyorlar da neyseki istedikleri pek olmuyor.

Benim yazimi alintilayip, size katilmiyorum söyle söyle düsünüyorum diyorsunuz. Bende düssündügünüzü söylediginiz seylerle orada benim anlattiklarim birbirinden cok uzak seyler oldugunu söylüyorum ve simdi ise benimle ilgilenmediginizi, zorla benimle ilgilendiginizi, yok sehit basliginda baska konular konusuldugu gibi abuk subuk ipe sapa gelmez seyler yaziyorsunuz.
Benimle ilgilenmeyin zaten. Zorla! ( basiniza silah dayiyorumya bana cevap yaz diye) size ilgilenin diyen yok.
Saldirganlik hani nerde diyorsunuzya?
Konu ile ilgili varsa cözüm öneriniz, fikriniz onu yazin benim günler önce yazdigim yazilari alintilayip ilgi cekmeye calismayin. Bu konu 56. sayfasinda yani 560 yorum var siz günler sonra gelip, yorumlari okuyup, bütün bu yorumlarin ve yorum yapanlarin icinde benim yazimi alintilayip konu disi oldugunu söyleyip, ilgi cekmeye calismiyorsunuzda, ben sizi zorlamis oluyorum:))) Tebrikler!
Istediginiz kadar yazin cizin konusun cevap yazmam artik ben size, neden mi?
Anlamak icin nedenini, kendinizi okuyun yeter!

Son düzenleme:
yok karadenizi karıştırmak için de uzun süredir uğraşıyorlar da neyseki istedikleri pek olmuyor.

Evet, terör örgütünün Karadeniz'e konuşlanması yeni değil. Bu bölgede
eylemleri yoğun değil ama yapılanmaları var. Bölge insanının yapısı ve
tutumu nedeni ile bu bölge onlar için önemli aslında. Öncelikle Karadeniz
aşırı milliyetçi ve artan terör olaylarının etkisi ile doğu ve güneydoğu
halkına önyargılı. Yani Türkiye'deki birçok kişi için Karadeniz bu özelliği
ile önemli. Terör örgütü de bölge tutumunu kırmak, halkın inanışını sekteye
uğratmak adına artık bu bölgede etkin olmaya meyletmiş vaziyette. Daha
önce Tokat, Amasya ve Samsun kırsallarında da eylem yaptılar.

Güvenlik zaafiyetinin arttığını, sızabildikleri bölgelerin genişlediğini görebiliyoruz.
Bu askeri alanda son zamanlardaki başarısız yönetimin ispatıdır. Yanlış giden
birşeyler olduğunu anlamaları için daha ne olması gerekli merak ediyorum...

99 ve sonraki 1-2 yıl teröre karşı yürütülen siyasi ve askeri politikalar
dikkatle incelenmeli... Üzerine akıllı başka politikalar da eklenerek mücadele
desteklenmeli. Şu an bir başarısızlık açıkça mevcut...

Karadenizi zor karıştırırlar,ancak böyle eylemlerle yetinirler.Karadeniz halkı uyanıktır,bilinçlidir,vatan sevgisini hiçbir şeye değişmez..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…