Sevindirm arastirmaniza.
Cok sevdigim biridir kendisi.
Cok büyük bir degerdir.
KEske herkes bir kez okusa hayatini.
NEler cektigini, mahkumluk dönemini.
Ve en önemlisi bu sözü nicin söyledigini.
Ve bunun kadar önemli bir sözü daha varda onu burada söylemeyeyim.
Netten tam anlami ile bulamazsiniz hayatini, eger ilgi duyduysaniz, arastirmak istiyorsaniz bir kac kitap önerebilirim.
Malcolm X direnişin simgesi, ezilenlerin sesi
konuyu yenı goruyorum acıkcası ve sonuna kadar haklısınız..ancak kımısı orduya yuklenmıs ben bunu kabul etmıyorum sonucta emir-komuta zinciri denen bişey var .. bir catısma anında malum havan ve silah seslerın nerden geldiği belli edıyor nede olsa.. asker tutupta aa surda catısma var hurra kosun dıyemezler.. emir gelecekte oyle gidecekler gecen bir tv konusmasında emeklı general okadar guzel konustu ve anlattıkı.. hatta bir helikopter o bolgeye gidebılmesı için diyarbakırdan 2.5saatte,hakkariden 7.5 dakikada ancak kalktıgı filan soyledi .. izleyenınız varmı bılmıyorum.. eee bu emeklı general bılıyorda sımdıkı bastakıler nıye bılmıyor?? böyle stratejıler neden onların aklına gelmıyor?? işte kılıt cumle kazen beyınde dedıgı gibi kımse elını tasın altına sokmak istemıyor maalesef.. askerını dusunen bi devlet zaten sınır boylarındaki ''karakol'' denılen briketten kulube yapmaz bikere.. acemı bırlıgınden cıkanları oraya gondermez daha tecrubelileri gonderır ,gondermesı gerekırr.. sırf sınır boylarında yada sıcak temasta tecrubeli bu konuda egıtım almıs guvenlık guclerını orada tutmalı.. yaa benım aklıma bır baskasının aklına gelıyorda bunlar nedense hukumet aklına gelmıyor malum gundem yogun kürtaj-sezeryan falan bunları dusunecek vakıtlerı mı var aaaa tüü kaka bize bizim gibi dusunenlere...
aslında yazılcak konusulcak okadar cok sey var ama ıkı saatten berı yazıp yazıp sılıyorum vallahı..
size tek soyleyecgım özet olarak en azından.. arkdaslarınızdan cevrenızden bangır bngır bagırıp vatan sana canım feda nidaları atanlardan gun gelirde vatan için bişey yapmaları gerektıgınde seve seve yapmak yerıne ''ben bu işten nasıl sıyrılırım''hesapları yapan ınsanların.. ve bır sekılde bu işten kurtulmak için cırpınan nıhayetınde amacına ulaşan insanları lütfen ama lütfen KABULLENMEK , GORMEMEZLIGE GELMEK VS yerine özellıkle tepkınızı gosterın lütfen bu cok öenmlı tepkısız kalmayın ,gözyummayın bu duruma... bu en yakın arkdasınızın kardesı dahı olsaaa (benım gibizaten benım sağlam itiraz dilekçemde sonra oda benımle gorusmek istemedi ,,,arkadaslıktan dostluktan dem vurarak aklınca lafları sokusturarak-keşke bunları kardesıne soyleseymıs vatan hainlerı nolcakkk- gorusmemıus son buldu...
kımse burda bana dostluktan sakın bahsetmesın dosttan anneden babadan önce vatan sonra iman gelir -benım gorusum boyle en azından-
neyse konuya donelım arkdaslıgınızı kesme durumunuz yoksa en azından tepkınızı belirtın lütfen kınayın onları yoksa burda dha çokk boyle konular acılır daha cokk canlar yanarr gözyıumdugumuz için bu zamanlara gelmedıkmı??
bu %50lık %54luk kısma gozyummadıkmı?? bircogu inanın gercekten niye hukumete oy verdıgını bılmıyorr gercekten ,,yaa gerceklerı bılmıyooorrrr bu mılletttt ,,,takım tutar gibi parti tutuyorlar.. hanı kımı ınsan vardı takım tutar ama takımda kımler var bılmez kadroda maçlar olur yenılırler yendık dıye sevılırler aha işte oyle bi topluluk var karsımızda bılıncsız.. önce bılınclendırmek gereklı.. azarlamadan kucumsemeden sınırlenmeden bak senın doğru bıldıgın yanlıslar diyerek hiç usanmadan tatlı dille anlatmak gerek..ben boyle boyle diye anlatınca annemın komsuları sasırıp bana bakıyorlar yaa oylemiii bak bılmıyorduk dıyorlarr... yaa bılmıyoruzz dıyorlar koca koca ınsanlar!!!!
neyse ben azından kendi adıma birseyler yapmaya calısıyorum ,çevremi BİLİNÇLENDİRMEK adına.. sizlerede tavsiye ederim.. -hoş bu sehıt haberlerını durduyormu? Hayır
baskaaa hmm ben silah(eşimin beylık silahı) -tufek(av için) kullanmasını bilirim hatta eşimden daha iyi nısancıyımdır.bu sene memuriyette sınırda gorevli personel olabılırım aklımın bi kosesınde sureklı cunku özellıkle bu sehıt haberlerınde okadar uzuluyorum ve ofkelenıyorum hırslanıyorumki ,evde oturupta hiçbişey yapamamak gercekten cok kotu bi duyguu (( aranan şartlarda olurum insallah..
şuan tek yaptıgım allaha dua etmek acıkcası manevi acıdan ibadet etmek bide .
Arabesk,
gerçekten şu yazdıklarının üstüne ne söylenebilir bilmiyorum.Ama sadece tek birşey diyebilirim maalesef herkes senin annenin komşuları gibi tepki vermiyor.Bazı insanlara bilmediklerini söylediğinde haksız olduğu tarafları söylediğinde hemen 'sen beni aşağılıyorsun' diye düşünüp saldırganlaşabiliyorlar.Malum...Ortalık provokatörden de geçilmiyor.
Yine de çok takdir ettim seni.
Özellikle son paragrafın... inan içimde bi heyecan doğdu.İnşallah o görevi yapma gururunu yaşarsın.
Sorun ne biliyorumusun?
Karadenizde bir korku havasi, bir dislanmislik, bir baski ortami olusturmak kimsenin isine yariyacak birsey dedil.
Cünkü orasi kimsenin gecis yolunun üzeri degil.
Kimse geceleri ucra köyleri basip, halkin Türkten ve Türk askerinden nefret etmesi icin birseyler yapmiyor.
Orda ayni amac icin birlesmis, asla biraraya gelebilecegi düsünülmeyen güclerin ittifaki yok.
Birilerinin tekerinin döndügü yol karadenizden gecmiyor.
Iste bunun gibi olan bircok sey yüzünden ve o tekere comak sokulmasini istemyen teker sahipleri yüzünden o bölgede cok farkli seyler oluyor.
size katılmıyorum karadenız halkı sılahlıdır teror buraya gıremez girsede canıyla oder.. 6 yasında silah tufek tutma egitim verılır anne baba yada daha buyuk veliler tarafından.. aslında karadenız daha musait saklanmak için bol agaclılıklı mesela .sonra rusyaya ordan ermenıstana gecmek için türkiyenın her yeri onemli gecıs yerlerınden ıbaret.. karadenız kokenlıyım eşim asker olmasına ragmen daha iyi silah kullanırım bunuda belirtmek istedim
Alintildiginiz yazimda bahsedilenlerle, sizin anlattiklariniz kuzey ve güney kutbu kadar uzak....
ee bende okuya okuya ancak geldım zaten..
daha alıntılamak istediğim çok sey vardı ama vazgectım ..içiniz rahat olsun kuzey ve guney gibi..
Benim icim rahatta simdi sizin, benim mesajimi alintilayip yazdiginiz mesaja, anlatilmak istenen o degil deyince neden saldirdiginizi anlamadim?
Konu PKK hanimefendi, konu benim icimin rahatligi degil, yorum yaptiginiz konu hakkinda ki yorumlarinizi yapin.
Insanlara saldirmayin lütfen. Yoksa herzaman ki gibi konusmayi, tartismayi bilmeyenler, insanlara satasanlar yüzünden konu kapatilacak.
Trabzon'da jandarma karakoluna hain saldırı
Trabzon'un Düzköy ilçesi İlçe Jandarma Komutanlığı önüne bırakılan ve bomba olduğu tahmin edilen cismin patlaması sonucu 1'i ağır 3 asker yaralandı
Otursunlar bakalım.
Karadenize de ulaştı şerefsiz PKK.
Geçen haftaki karakol saldırısından sonra Kandilde keşif yapması gereken uçaklar,Suriye üzerinde ne geziyorlardı?Suriyeyi taciz etmek miydi amaç?
Boşyere 2 can daha yitip gitti.
Biz Suriyeyle uğraşırken daha kaç karakol basılıp,kaç kınalı kuzu şehit edilecek?
Yetmedi mi bu anaların çilesi?
Yetmedimi kınalı bacaksızların çilesi?
Hiçbirşey yapamadan,ellerimiz kollarımız bağlı oturuyoruz.Nereye kadar?
maalesef teror heryerde varkaradenıze kadar sokulmus.. dunki yazdıklarımla bende ayakta uyuyormusum demeliyim sanırım .. eli silah tutmak yetmıyormus işte yetmıyor
saldırmak ??? pardonda nerede hani??? inanın sımdı bişey yazıcam ozamanda diceksınız ki benı asagılıyorsunuz... sonra yine baska bişey yazıcam ozamanda ona baska bı kulp bulucaksınız ...
ben uzatmak isteyeseydım inanın sizden bunu daha iyi becerırdım(bkz:yazdıklarınızı alıntılmaktan vazgcetım) - heh sımdıde kendınızle benı yarıstırıyorsunuz dıceksınız konu sapmasın 'ın arkasına sıgınıp ..okuduk sayfalarca terorden öte şehit baslıgı altında saptırılmak neymıs gorduk..
neyse uzatmaya gerek yok... ilgilenmiyorum sizinle...zorlada (kıskırtarak-satasarak) ilgilendirtmeyin insanları kendinizle..
yok karadenizi karıştırmak için de uzun süredir uğraşıyorlar da neyseki istedikleri pek olmuyor.
yok karadenizi karıştırmak için de uzun süredir uğraşıyorlar da neyseki istedikleri pek olmuyor.
Karadenizi zor karıştırırlar,ancak böyle eylemlerle yetinirler.Karadeniz halkı uyanıktır,bilinçlidir,vatan sevgisini hiçbir şeye değişmez..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?