Ben bu kadarda bırakmam diyen kitle hadi koşun hemen feyZbokunuza.

Hakkari de çatışma çıkmış ve bir askerimiz daha şehit olmuş.Allah rahmet eylesin.

Rabbim anacığına dayanma gücü versin.

anneannem Rize'de yaşar, ve her fırsatta anlatır

yıllar öncesinde Rize'de, merkezde bir kaç kişilik grup peydah oluyor,
bunlar devlet aleyhine propaganda yapmaya kalkıyolar, gün geçtikçe dergi falan satıyorlar, konuşmalar düzenliyolar
hatırladığı kadarıyla anlatıyor tabi neler yaptıklarını

tabi halk bunların ne oldugunu kısa sürede anlıyor

ve bunlardan biri bir çaylığın önünden geçerken çay toplayan kadın tarafından domuz tüfeğiyle öldürülüyor, diğerleri de gördükleri baskıdan dolayıdır heralde anneannemin deyimiyle; "ayaklarını k...çlarına vura vura kaçıyolar"

o kadına ne olduğunu anneannem de bilmiyor
ama kendisi çok övünerek anlatır hep:)

Tüm örgütlerden daha hızlı örgütlenir, inandığından vazgeçmez

aynen öyle,boşuna laz inadı dememişler :) 90 lı yılarda bizim yaylayı teröristler basıyor,erzak almak için geliyorlar.halkı meydanda topluyorlar.teyzemin eltisi o sırada elinde olmadan titremeye başlıyor terörst geliyor yanına niye titriyorsun,canını almayacağız diyor.bizimki aynen şöyle diyor: niye titreyeyim oğlum,sende benim bi oğlum sayılırsın ama annen bu halini görseydi seni yerden yere vurur yinede bu dağlara yem etmezdi.annene üzüldüm sana değil diyor..hala yaylada aklımıza geldikçe konuşulur bu diyalog.

Karadenizi zor karıştırırlar,ancak böyle eylemlerle yetinirler.Karadeniz halkı uyanıktır,bilinçlidir,vatan sevgisini hiçbir şeye değişmez..

Bu cumlenle Kürt halkini kotulemis olmuyor musun? Ben sunu anladim bu cumlenden ; "Kürt halki saftir, bilincsizdir, vatan sevgisini herseye degisir" Bir tarafi savunurken su Kürt halkini kotulemesek nasil olurdu. Bence iyi olurdu.

Bu cumlenle Kürt halkini kotulemis olmuyor musun? Ben sunu anladim bu cumlenden ; "Kürt halki saftir, bilincsizdir, vatan sevgisini herseye degisir" Bir tarafi savunurken su Kürt halkini kotulemesek nasil olurdu. Bence iyi olurdu.

Hayır öyle olmuyor, bu ülkede sadece Karadeniz ve Kürt halkı yok çünkü.
Ben de birşeyler söyledim Karadeniz halkı için ama Karadenizli değilim.
Egeliyim. Yöresel sosyolojik bir yapı var bu inkar edilemez. Kadesa'nın
bahsettiği o laz inadına bizzat tanık oldum ben okul yıllarımda. Ayrıştırma
amaçlı değil. Karadeniz halkı aşırı milliyetçi, inatçı, bildiğinden başka
doğru tanımayan bir yapıya sahip. Kürt halkı feodal yapı ve töre ile
sindirilmiş bir halk ancak sindirenler yine kendi içinden. Eğitime çok
önem vermedikleri açık ama nedeni bölgenin gelişmemiş ekonomik
yapısı muhtemelen.

bu cümlemden bunu anladıysan sana diyecek birşeyim yok.lütfen yazılanları iyi oku,neye ne için cevap verilmiş iyi bak! sayfalardır yazıyorum bu konuya ne kürt ne de başka bir halkla ilgili tek bir kötü sözümü bulamazsın.böyle kışkırtmalara gerek yok,lafı anlamak istediğin gibi anlayıp birde gerçekmiş gibi yazmışsın buraya.bu konuyu uzatmayacağım,sana başka cevabım da yok.

canım çok sağ ol açıklaman için.şu an çok gerildim,bu platformda bile ne güzel kışkırtmalar yapılıyor ya inanamıyorum! bizim orada bahsettiğimiz karadenizdeki saldırıydı arkadaş çekmiş nereye getirmiş.

Bu konu sehitler icin acilmis bir konu ve dolayisiyla da PKK ve dolayisiyla da Kürt halkı . Kimin nereli oldugu beni ilgilendirmez cunku etnik kokenlerle sinirlandirmiyorum insanlari. Ben o cumleden onu cikardim. Ibrahim Tatlises'in dedigi gibi Urfa'da Oxford vardi da onlar mi okumadi bu da ayri mesele. Sindirilmis bir toplum sesini cikarmaz itaat eder, oysa ki biz tam tersini goruyoruz. Bir de Kürt damari var onu bilir misin?

Sen nerelerdeydin?
Kim senin diline aci biber sürdü bakim söylede küselim ona:)
Evet bir kac konuda özgür birakildi insanlar tabi saygi sarti ile.

kazen ufff etti benii, konuşmayacam onunla, istemiyorum onun banını artık, onun hiçbişeyini istemiyorum
hemde masummmmumm, birisine hadi cevap ver dedim diye

vayy Carrie'cim sen bayadır hapisteydin galiba:) sen yokken çok şey değişti buralarda :) hoş geldin..

hoş bulduk canım, tahta valizimi koyim kenara.
evet, baya değişmiş, dini konulardamı serbest artık? 3 harfli konuları falan açim

Son düzenleme:

amann sakin hocam...bugün bende farklı bir konuda "fırsatçı " damgasına nail oldum..

konunun bütünü yerine ufak bir bölümüne takılınca yanlış anlaşılmalar oluyor maalesef..bir de daha güzel üsluplar kullanılsa keşke..:26:

Kiskirtan bir yapim yok malesef. O cumlenden rahatsiz oldum bunu da dile getirdim. Sen niye geriliyorsun ki?

kazen ufff etti benii
hemde masummmmumm, birisine hadi cevap ver dedim diye

hoş bulduk canım, tahta valizimi koyim kenara.
evet, baya değişmiş, dini konulardamı serbest artık? 3 harfli konuları falan açim

Sen geldin kesin yasaklancak simdi tekrar:)
Daha bismillah yeni ciktin icerden direk 3 harflilerden daliyorsun:)
Adamlarin kalbine indireceksin.
Hosgeldin gecmis ola:)

Sen geldin kesin yasaklancak simdi tekrar:)
Daha bismillah yeni ciktin icerden direk 3 harflilerden daliyorsun:)
Adamlarin kalbine indireceksin.
Hosgeldin gecmis ola:)

teşekkür ederim
susayım en iyisi dimi, bari bu konu kapanmasın, hazır bir ilk yaşanmışken
bi kaç gün böyle kenardan izliyim bakim nasıl gelişecek olaylar

Son düzenleme:

Aynen,
ben de karadenizli değilim ,orta anadoluluyum ben de.Ama işyerinde karadenizlilerle çalışıyorum,inatçılıklarına çok şahit oldum hatta öyle ki o inat sinirimden kafamı duvarlara vurmama neden olabilecek seviyeye geliyor bazen.Ama bölge insanının milliyetçi olduğu da su götürmez bir gerçek.Bu iki özellik birleşince gerçekten de o bölgeyi karıştırmaya çalışacak birileri herzaman için elleri boş dönmeye mahkum oluyorlar.

Kürtlere gelince ,kürtler sadece güneydoğuda bulunmuyor ki her heryede varlar.Kim diyebilir bizim ailede hiç kürt yoktur diye.Yüzyıllardır beraber yaşamışız,kız alıp vermişiz, aynı dine inanmışız, sevincimiz, üzüntümüz, bayramımız, yasımız hep birdir.Etle tırnak gibiyiz.Zaten öyle olmasak şimdiye kadar çoktan bölünüp gitmiştik.Aynı şekilde güneydoğunun tamamı da kürt değildir orada Türkler de var Araplar da.Ama gülenyelkenin sözleri gerçek o bölgede feodal yapı ve töre ile sindirilmiş bir halk var,eğitime önem verilmiyor,kadının ise adı bile yok.

Ben mesela konu pkk olunca kürt kelimesini ağzıma bile almam.Çünkü pkk ermeni orjinli dış destekli en başta da kürt vatandaşların kanıyla beslenen bir terör örgütü.

Pkk ya ise kürt ,türk farketmez kim destek vermeye kalkarsa kim yapılanları aklamaya kalkarsa beni karşısında bulur.

2003 senesinde akp ve chp meclise yeni girmişlerdi ...gelir gelmez ikiz yasaları meclisten geçirdiler daha o tarihte......bu yasalar AB uyum yasaları adı altında uluslararası af örgütünün de taraf olmasıyla yasalaştı.....bu yasaların anlamı neydi biliyormusunuz her türlü dil din ırk tarikat coğrafi özellik yani her türlü duruma uygun özerklik mümkün......halkların kendi kaderlerini tayin etme imkanı sözde ......sen bu yasayla türkiyenin parça pinçik olmasına asla engel olamazsın......böyle bir yasa sömürge afrika ülkelerinde dahi yok
adece kürdistan değil ege cumhuriyeti trakya cumhuriyeti de kurarsın çünkü insanların arasına nifak tohumları sokmak çok kolay.........birileri çıkıp ben ankarada ayrı bir devlet kurmak istiyorum dese kimsenin sesini çıkarmaya hakkı yok....BM yakana tapışır üstelik bir sonraki seçimde hem chp ye hem akp ye oy vermişsin ....söz söylemeye hakkın yok kimse umursamamış
o zaman niye çocuklara karakollarda nöbet tutturuyorsun kimse sormuyor.....adama demezlermi bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ....sokaklarda yürüyecekseniz askerliği kaldırmak için yürüyün .....askerlerimiz bu saatten sonra başkalarının savaşlarında savaşmaya yarar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…