Bu konu sehitler icin acilmis bir konu ve dolayisiyla da PKK ve dolayisiyla da Kürt halkı . Kimin nereli oldugu beni ilgilendirmez cunku etnik kokenlerle sinirlandirmiyorum insanlari. Ben o cumleden onu cikardim. Ibrahim Tatlises'in dedigi gibi Urfa'da Oxford vardi da onlar mi okumadi bu da ayri mesele. Sindirilmis bir toplum sesini cikarmaz itaat eder, oysa ki biz tam tersini goruyoruz. Bir de Kürt damari var onu bilir misin?
Okumak isteyen için illaki Oxford gerekmiyor, kaldı ki 'İlim Çin'de de olsa ona talip olun.' diye
bir hadis bile var. Burslu okuma imkanı da var. Sadece Urfa halkı mahrum değil Oxford'tan.
Ardahan'da da yok... Ses çıkarmaktan kastınız da silaha sarılmaksa, çözüme ulaşmış bir
sorun gösterin bana... Karşılıklı vurulup ölenlerden başka birşey yok. Irak'ın kuzeyinde sözde
özerk Amerika sömürgesinde, sefalet içinde bir halk, Türkiye'de global politikaların maşası olmuş,
silahla hak araması nedeniyle dışlanmış bir grup olmaktan öteye gidilmiş mi??? Tehdit dolu
sözlerinizi çözüm önerilerine dönüştürmedikçe bir yere varamayacaksınız bunu anlayın. Ayrıca
şimdiye kadar burada kimse Kürtlerimiz için kötü birşey sarfetmedi, etmeyecek. Provakasyona
gelmiyoruz yani. Etnik kökenle sınırlandırmayan siz, Kürt damarı ile küresel bir inançtan mı
bahsediyorsunuz???vKaradeniz halkı için söylediklerimizden zerre farkı yok...
amann sakin hocam...bugün bende farklı bir konuda "fırsatçı " damgasına nail oldum..
konunun bütünü yerine ufak bir bölümüne takılınca yanlış anlaşılmalar oluyor maalesef..bir de daha güzel üsluplar kullanılsa keşke..:26:
Okumak isteyen için illaki Oxford gerekmiyor, kaldı ki 'İlim Çin'de de olsa ona talip olun.' diye
bir hadis bile var. Burslu okuma imkanı da var. Sadece Urfa halkı mahrum değil Oxford'tan.
Ardahan'da da yok... Ses çıkarmaktan kastınız da silaha sarılmaksa, çözüme ulaşmış bir
sorun gösterin bana... Karşılıklı vurulup ölenlerden başka birşey yok. Irak'ın kuzeyinde sözde
özerk Amerika sömürgesinde, sefalet içinde bir halk, Türkiye'de global politikaların maşası olmuş,
silahla hak araması nedeniyle dışlanmış bir grup olmaktan öteye gidilmiş mi??? Tehdit dolu
sözlerinizi çözüm önerilerine dönüştürmedikçe bir yere varamayacaksınız bunu anlayın. Ayrıca
şimdiye kadar burada kimse Kürtlerimiz için kötü birşey sarfetmedi, etmeyecek. Provakasyona
gelmiyoruz yani. Etnik kökenle sınırlandırmayan siz, Kürt damarı ile küresel bir inançtan mı
bahsediyorsunuz???vKaradeniz halkı için söylediklerimizden zerre farkı yok...
Laz inadi deyince bende onu dedim anlayasin diye. Anladin mi? Cozum sizin gibi ayrim yapan insanlarin asagilayici konusmasi, bunu goren kucuk yasta Kurtlerin de silaha sarilmasi mi. Once su dusmanligi biraksak , ayrim yapmadan insan gibi konussak belki de silaha gerek kalmayacak. Ben savastan yana degilim hic bir zamanda olmadim. Ortada baska seyler donuyor ve siz de buna alet oluyorsunuz. Kürt halki demek PKK demek degildir , once bunu anlayin.
Burada kimse Kürt halkına terörist demedi... İyice okuyun yazılanları...
Kürt diyorsanız eğer siz de ayırım yapıyor sayılırsınız, insan detin o halde...
Ayırım falan yapmıyoruz. Kabul etseniz de etmeseniz de her bölgenin
etnik yapısı farklıdır. Farkı söylemek ayrıştırmak değildir. Fark bir renktir.
Burada kimse al iyi, mor kötü demez, demeyecek. Karadeniz halkı inatçıdır,
milliyetçidir; Ege halkı direnişçidir; Trakya halkı sıcakkanlıdır; İç Anadolu halkı
çorak toprakları adam etmeye adamış ömrünü, özverilidir; Güneydoğu halkı
misafirperverdir; Doğu halkı iklimi gibi sert, ödün vermezdir... Alın size sosyolojik
kısa bir tanımlama... Bunların ve az önce söylediklerimizin hiçbiri ırkçı söylem
barındırmıyor. Kaldı ki arkadaş Karadeniz halkı demiş, siz ona karşılık Kürt halkı
diyorsunuz... Karadenizde Gürcüsü, Lazı, Rumu, Ermenisi de var... Etnik köken
tanımı, ayrışımı yok; bölgesel bir tanım var. Karadenizde olan sıfatlardan diğer
bölgeler mahrum denmemiş...
kendi ülkemızde rahat yaşatmıyorlar
türkıye burası hala neyın pesınler ben anlamıs degılım ısıne gelmeyen defolsun gıtsın ...
hitleri artık anlıyorum
canım çok sağ ol açıklaman için.şu an çok gerildim,bu platformda bile ne güzel kışkırtmalar yapılıyor ya inanamıyorum! bizim orada bahsettiğimiz karadenizdeki saldırıydı arkadaş çekmiş nereye getirmiş.
yok karadenizi karıştırmak için de uzun süredir uğraşıyorlar da neyseki istedikleri pek olmuyor.
Yazmak istedigim bir suru seyi sansurluyorum insan olarak yaziyorum, ne Kürt, ne Türk, ne de Ingiliz. Dogunun herhangi bir yerinde dogdunuzu dusunun bir de o sekil yazin isterseniz. Disaridan nasil gorundugunuzu iste o zaman anlarsiniz. Boylesi bir nefret icinde icinde buyumus cocuk baska ne turlu davranabilir ki? Once su nefreti kiralim. Sadece tavsiye. "Doguda dogmak sucsa en buyuk suclu gunestir" diyenlerdenim ben. Anlarsiniz, anlamazsiniz o da size kalmis. Sanirim anlamayacaksiniz ama bir umut iste:) Kimseyi alintilamadim. Isteyen uzerine alinabilir ama cevap verilmeyecektir. Bazen ne kadar anlatirsan anlat nafile...
topic in amacını tam olarak anlamış değilim. siyasi içerikli yazılar yasak diye biliyorum. aynı zamanda konu en başından beridir öyle sapmışki ırk ayrımına dayanmış.
Eğer soru terör için ne yapabilirsin? ise. Biz kadınlar olarak terör örgütüne mühimmat sağlayan ülkeleri protesto edebilir ürünlerini kullanmayabiliriz. Bunlar; başta RUSYA olmak üzere, Amerika, İsrail, İngiltere, Çin, Almanya ve Macaristandır!
not: PKK lılar kesinlikle kürt değildir! Kökenini araştırırsanız en çok türk düşmanı bir millete aittir. (sözde soykrımıyla ünlü)
Karadenizi zor karıştırırlar,ancak böyle eylemlerle yetinirler.Karadeniz halkı uyanıktır,bilinçlidir,vatan sevgisini hiçbir şeye değişmez..
Bu mesajdaki savaş çığırtkanlığı nerede??? Tamamen teröre yönelik söylem
içeriyor. Karadeniz bir bölgedir. İçinde çeşitli halkları barındırır. Siz kalkıp bu
mesaja ''Kürtler.... '' şeklinde cevap verdiniz. Normalde Güneydoğu ya da
Doğu Anadolu halkı deseniz anlarım. Doğu ve Güneydoğuda da sadece Kürt
halkı yok. Onlar kadar Zazalar, Araplar da var. Cümlenin yapısal olarak da
kıyas cümlesi olmadığı açık... Hem de çok açık... Bir halkta olan özellik diğerinde
olmaz diye bir söylem de yok. Hadi savaşın, öldürün diye çözüm önerisi sunan
yok. Çözümü savaşta gören yok. Soykırımı teşvik yok... Sadece bugün
Karadeniz'de yaşanan terör eylemine bir karşı duruş var...
Bu mesajdaki savaş çığırtkanlığı nerede??? Tamamen teröre yönelik söylem
içeriyor. Karadeniz bir bölgedir. İçinde çeşitli halkları barındırır. Siz kalkıp bu
mesaja ''Kürtler.... '' şeklinde cevap verdiniz. Normalde Güneydoğu ya da
Doğu Anadolu halkı deseniz anlarım. Doğu ve Güneydoğuda da sadece Kürt
halkı yok. Onlar kadar Zazalar, Araplar da var. Cümlenin yapısal olarak da
kıyas cümlesi olmadığı açık... Hem de çok açık... Bir halkta olan özellik diğerinde
olmaz diye bir söylem de yok. Hadi savaşın, öldürün diye çözüm önerisi sunan
yok. Çözümü savaşta gören yok. Soykırımı teşvik yok... Sadece bugün
Karadeniz'de yaşanan terör eylemine bir karşı duruş var...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?