tamam da canım bunu yaparken neden yaptığımızı bilmeleri gerekir hadi almayalım hatta batsınlar ama bunun nedenini onların da bilmeleri gerekir bilmezlerse biz ne yaparsak yapalım onlar devam edecektir :26:
tamam da canım bunu yaparken neden yaptığımızı bilmeleri gerekir hadi almayalım hatta batsınlar ama bunun nedenini onların da bilmeleri gerekir bilmezlerse biz ne yaparsak yapalım onlar devam edecektir :26:
ya tamam güzel düşünce gerçekten ama çoğu büyük gıda,temizlik şirketleri hep çok uluslu.
Örneğin Ülker(Ben bu ülkere kafayı taktım)
Baktığın zaman türk şirketi değil mi,
Türk malı diyip alıyoruz
Ama en büyük ortaklarından biri danimarkalı.
Bunun gibi pek çok örnek var.
Genelde zaten fransanın ,israilin mallarını boykot etmek için insanların 'işte o mallar' diye birbirlerine attığı maillerde %100 Türk şirketleri oluyor.
Yani kısaca söylemem gerekirse sözün özü şu : malları boykot eylemlerini bile bir kesim kendisine kar kapısı haline çevirebiliyor maalesef.
O konuda dikkatli olmak lazım.
Ayrıca çok da etkili olacağını zannetmiyorum.
Bu konuda devlet yaptırım uygulayabilir mesela.
Teröre destek veren ülkelere farklı gümrük vergisi
uygulayabilir, mallarının ithalatına kota getirebilir,
ülkedeki yerli sanayiciyi teşvik edebilir ama biz de
genelde tersi bir durum var...
ülkede satılmadık yer kaldı mı ki herşeyimizi sattılar ne yeyip ne içeceğiz
ya tamam güzel düşünce gerçekten ama çoğu büyük gıda,temizlik şirketleri hep çok uluslu.
Örneğin Ülker(Ben bu ülkere kafayı taktım)
Baktığın zaman türk şirketi değil mi,
Türk malı diyip alıyoruz
Ama en büyük ortaklarından biri danimarkalı.
Bunun gibi pek çok örnek var.
Genelde zaten fransanın ,israilin mallarını boykot etmek için insanların 'işte o mallar' diye birbirlerine attığı maillerde %100 Türk şirketleri oluyor.
Yani kısaca söylemem gerekirse sözün özü şu : malları boykot eylemlerini bile bir kesim kendisine kar kapısı haline çevirebiliyor maalesef.
O konuda dikkatli olmak lazım.
Ayrıca çok da etkili olacağını zannetmiyorum.
Bir çoğumuzun bunları takip etme şansı yok. Şu an şartlar gerçekten zor bu ülkede.
Hadi global kriz diyelim. Mesela dedem yılların çiftçisidir. Hem tarım hem hayvancılıkla
uğraştı uzun yıllar. Tarıma yönelmişti son zamanlarda ama yetiştirdiği ürünlere kota
geldi. Kalan kısım hep çöp olacaktı yani. Sonra kota gelen bu ürünün kilo fiyatı yerlere
düştü. Olacak gibi değildi, bıraktı, hayvancılığa döndü. O hibeden faydalanmak için
başvurdu. Küçükbaş hibelerden aldı da. Ama hayvanların ilk geldiği gün, öyle ümitsizdi
ki... Çünkü hibe hayvanlar hastalıklı, ölmeye yüz tutmuştu. Biz anlamayız ama o anladı.
Bunların günü az dedi ve öyle de oldu... Sonra hepsinden vazgeçti, çekildi köşesine...
hmm kaddafiyi niye oldurduklerının baska bı sebebi daha mı demeliyim....2011-10-11
PKK'YA SICAK BAKMAYAN TEK ÜLKE
Libya: İşçiler arasında iyi örgütlenmemiz vardı. Yılda 500 bin dolara yakın bağış topluyorduk. Ama Libya devleti ile aramız iyi değildi. Her türlü imkanları olmasına rağmen bize araç, gereç, silah ve malzeme vermediler. Defalarca talebim oldu ama Kaddafi bize hiç sıcak bakmadı."
*
eveett barkodları yazayım en ıyısı...
00-13 AMERİKA VE KANADA
30-37 FRANSA
400-440 ALMANYA
50 İngiltere
520 YUNANİSTAN
57 DANİMARKA
594 ROMANYA
70 NORVEÇ
729 İSRAİL
73 iSVEÇ
80-83 İTALYA
87 HOLLANDA
90-91 AVUSTURYA
ah ahhh Türkiyeyi ,hasta osmanlı sanıpta benzeten zavallılar toplulugu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?