arkadasim peki simdiki turkiye yine dunyaya bas kaldirabilirmi??? turkiyenin dunyadaki pososyonu nerde , ergenekon sacmaligini ileri surerek ordu yu param parca yaptilar , yine yeni kanunlar gelmis orduyla alakali , Turkiye ne savas acabilir ne terorru biteribilir, turkiyenin iyi zamani bu , ve bence cok kotu gunler gelcek, artik segileniyorda turkiyenin yem olarak kullanildigini, insanlariysa kuzu ,
arkadasim peki simdiki turkiye yine dunyaya bas kaldirabilirmi??? turkiyenin dunyadaki pososyonu nerde , ergenekon sacmaligini ileri surerek ordu yu param parca yaptilar , yine yeni kanunlar gelmis orduyla alakali , Turkiye ne savas acabilir ne terorru biteribilir, turkiyenin iyi zamani bu , ve bence cok kotu gunler gelcek, artik segileniyorda turkiyenin yem olarak kullanildigini, insanlariysa kuzu ,
Türkiye'yi fazla küçümsüyorsunuz bence.
Hiç bir şey yapamayan eli kolu bağlı bir ülke olsaydık Fransa ermeni yasasında geri adım atmazdı. Libyada yaşayan vatandaşlarımızı buraya kolay getiremezdik. Libya'daki vatandaşlarını getirmek için bir çok ülke Türkiye'den yardım aldı VS...
söylenecek çok söz var aslında ama...
Lütfen diyorum BİRLİK!!!
Türkiyeyi bu hale getirdiler,doğrudur.Ama bu kadar umutsuz olmayalım ,sonuçta hep söylüyorum bu kadar içten dıştan saldırıya,insanlarını kışkırtmaya rağmen bu ülke hala ayakta..Cumhuriyetimiz neredeyse 100 yıldır her zaman tehdit altında ama hala öyle veya böyle var,mayası sağlam çünkü.
Ve yine ebush arkadaşımızın söylediğine katılıyorum.Birlik olmalıyız.Birliğimizi bozmamalıyız.Bunun için de amerikadan ordan burdan bilemem nerden icazet alıp gelen kendi insanına ve en önemlisi ordusuna düşman olan bu siyasetçileri başımızdan atmalıyız.Ben o günlerin geleceğine inanıyorum.Sonuçta insanlar kimi desteklemiş olurlarsa olsunlar desteklediklerine bir kere ,iki ,üç kere güvendiler diye her zaman güvenecek değiller.Elbet uyanacaktır bu halk.Belki evet işler daha da kötüye gittiğinde yapacak bunu ama mutlaka yapacak.
msjlarımı doldurmaya çalıştığım için saçmalaıyorum :)
maalesef türkiye de yaşayan insanların hiç kıymeti yok.çok şey yazmak istiyorum ama .............aması var.2 oğlum büyüyor.askerlik çağları geliyor,eskiden olsa erkek askere gitmeden erkek olamıyor diye düşünürdüm.ama........ aması varBu konu üzerine defalarca konu açıldığı için yeni konu açmadım.
Bugün Şırnakta çatışmada yine 10 Mehmetçik şehit oldu.Artık kanıksar hale geldik bu durumu,NE ACI....
3 ay öncesinde bile 7-8 şehidimiz olduğunda burda acımızı paylaşmak için konular açıp,hiçbirşey yapamasak bile içimizi döküyorduk.
Son bir aydır haftada enaz 30 şehidimiz var,ve ben bugün 10 şehit haberini okuduğumda ''yine mi'' dedim sadece.
Sonra kendimden,insanlığımdan utandım.....
Her şehit haberi duyduğunda ağlayan,sanki kendini hepsinin annesi ,ablası zanneden ben alışmıştım bu haberi duymaya...
Bu kadar mı basit insan hayatı;
''Yine mi'' cümlesini kurabilecek kadar.
Çok zoruma gitti,hani derler ya ''ateş düştüğü yeri yakar'' işte bunları hissettim bu sabah.
O yavrucakların anaları ne halde kimbilir.
Ne yapılacak bilmiyorum,daha ne kadar şehit,nekadar gazisi olacak bu milletin.
Karakol baskınından sonra ''3-5 MEHMED için meclisi toplayamayız diyen'' insanlar,9 tane sivil için,8tane şehit için,bugün gene 10 tane şehit için meclisi toplayamayacaklar malesef.Gündemden çoooook uzak bir konu çünkü bu!!!!
Şuanki en önemli gündemimiz,Suriyelileri Türkiyey yerleştirmek.
Antakya dan sonra tüm güneydoğu şehirlerine yerleştirildi Suriye halkı.En son Gaziantepteki sivillerin hedef alındığı patlamadan sonra açıklama yapıldı''Suriyeden gelen pkk militanlarının işiydi.Kimin yaptığını söylediler ya bitti işleri....
Şuan güneydoğu illerinin tamamı alarma geçmiş vaziyette.Daha önce pkk eylemlerinin yapılmadığı Şanlıurfa,Gaziantep,Mardin,Kahramanmaraş gibi illerde canlı bomba paniği yaşanıyor,ihbarlar bu yöndeymiş.Bu iller aynı zamanda Suriye halkının yerleştirimeye başladığı iller.
İnsanın sorası geliyor o zaman ''e be kardeşim niye hala yerleştiriyorsunuz bu adamları Türkiyeye,hiç mi insan hayatının kıymeti yok,Mehmedin hiç mi değeri yok bu memelekette????????
maalesef türkiye de yaşayan insanların hiç kıymeti yok.çok şey yazmak istiyorum ama .............aması var.2 oğlum büyüyor.askerlik çağları geliyor,eskiden olsa erkek askere gitmeden erkek olamıyor diye düşünürdüm.ama........ aması var
küçücük çocuklarımıza doğru dürüst eğitim vermeden pkk nın üzerine gönderiyorlar ve yüzlerce şehit veriyoruz,adalet mi bu((
maalesef türkiye de yaşayan insanların hiç kıymeti yok.çok şey yazmak istiyorum ama .............aması var.2 oğlum büyüyor.askerlik çağları geliyor,eskiden olsa erkek askere gitmeden erkek olamıyor diye düşünürdüm.ama........ aması var
küçücük çocuklarımıza doğru dürüst eğitim vermeden pkk nın üzerine gönderiyorlar ve yüzlerce şehit veriyoruz,adalet mi bu((
her sabah ve akşam uzun trafik işkencesi eşliğinde dinlediğim bir radyo programcısı var...
belki aranızda dinleyenler vardır...son zamanlarda benzin ve mazota gelen zamları aracı olmayanlar da artık bir şekilde etkilendikleri
için bu durumdan biliyorlar..dünyanın en pahalı benzin/mazotunu kullan ülkelerin başında geliyoruz..işte tam da bunu vurgulamak,araç sahiplerini
bilgilendirip tabir-i caizse gaza getirmekiçin sabah akşam yılmadan benzin/mazot zamlarına dikkat çeken radyo programcısı; bununla kalmayıp yine
sabah akşam gerek dörtlü yakmakla gerekse kornalar ile bu gerçeğe dikkat çekiyordu.. (-du ) diyorum ,dili geçmiş zamanda kaldı ..çünkü ceza almakla
tehdit edildi, belki de almıştır " halkı kışkırtmaktan"..
tepki bile veremiyoruz anlayacağınız,konun özüne gelirsek..tarihinde hiç örgütlenip ciddi bir protesto yapabildiğimize şahit oldunuz mu?
ben anımsamıyorum, çünkü tren gibi birilerinin peşinden gitmeye alıştırılıyoruz bir şekilde..yapmazsan da (sus)tururlar ...
çünki başka yapıcak bişeyimiz yok
sadece bayrak asarız
vatan sağolsun deriz
uyuma türkiye deniyor
ne yapsın bu millet
düşmüş geçim derdine
birtarafına girmiş kazıklarla uğraşmaktan
yapıcak başka birşeyi yok
yapmak isteyende bir şekilde susturuluyor
ve malesef bu ülkenin başına kim gelirse gelsin hiçbişey değişmeyecek
bazı yorumlar hakarete ulaşmış resmen
ben hiçbir zaman seçmen olmadım, gitmedim o sandığa hiç, redediyorum
hepsinin canı cehenneme
ama şunu sormak istiyorum objektif bakarak,
30 yıldır bu topraklarda kan dökülüyor
şimdiye kadar gelmiş geçmiş bütün iktidar partilerini bu yüzde 50 lik mi seçti?
açıktan ya da alttan alta hakarete uğrayan bu yüzde 50 lik mi sebep oldu hep bu ölümlere?
o şehit ailelerinin yakınlarından o yüzde 50 ye girmeyen yok mudur sanıyorsunuz?
Bende hayret ettim, siyaseti hiç sevmem şahsen, bu konuda şehitlerimiz üzerinden çok güzel siyaset yapılmış editörlerimiz dahil olmuş, forum kuralları nerede ve kimin için? :44:
Bu konuda bildiğim çok fazla yaşanmış olay var ablacım.Doğrudürüst eğitim almadan teröristlerle savaşmak zorunda bırakılan çocuklar......
Bir tanesini başka bir topikte anlatmıştım...
Söylediğin gibi o amalar yokmu o ama.....'lar.
benim anlamadıgım şu memleketin şimdiki durumundan bence önceki hükümetler sorumlu bu sorun yeni deyil benim cocuklugumdada bu pkk sorunu vardı hatta hiç unutmam tv de bir resim göstermişlerdi,küçüçük bebekleri o hayvan pkk lılar katletmiş yanyana yatıyorlardı,bir köye baskın yapmıştı o pkk dinsizleri,ozaman niye önlem alınmadı .şimdiki hükümete suçu yıkmamak lazım ,zamanında birlik olmayı bir olmayı başarsaydık bu olaylar olmazdı, ben böyle düşünüyorum
tabiki öncesi vardırrr ama düzelmesinmi yaniiii 3 secimdir kazanıolarrr coook yüksek oranlaaa ee degistirsinlerr yaa eskiden oldu diyeee bitmesinmi be cnm hükümeti eleştirebilelim arkadaşlarrrr a da z ye hepsinii eleştirebilelimmmm birşeye körü körüne baglı kalmak bu ülkeyi öldürüyorrrr görmüyomusunuz
tabiki öncesi vardırrr ama düzelmesinmi yaniiii 3 secimdir kazanıolarrr coook yüksek oranlaaa ee degistirsinlerr yaa eskiden oldu diyeee bitmesinmi be cnm hükümeti eleştirebilelim arkadaşlarrrr a da z ye hepsinii eleştirebilelimmmm birşeye körü körüne baglı kalmak bu ülkeyi öldürüyorrrr görmüyomusunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?