Ben bu kadarda bırakmam diyen kitle hadi koşun hemen feyZbokunuza.

ben de bu din konusunda çok kızgınım ..şimdi kabahatte gizlidir ibadette bunlar bas bas bağırarak her boku yiyorlar özellikle dindarım diye geçinenler dindarlığını gözümüze soka soka yemediği halt kalmıyor ....
şimdi ben nerede bir cübbeli sakallı adam görsem korkuyorum tırsıyorum ...nerede vaaz veren bir dindar kadın var (hoca olmayan)kayile bile almıyorum ...din ibadet insanın içindedir bunu başkalarının gözüne sokuyorsa bu dindar değil şerefsizdir

Bazıları hemen konuyu solcu- sağcı olayına çevirmek istemiş sebep de bazı şeylerin arkasına gizlenip esas sorunları unutturmak. Yapmayın Allah aşkına ya. Bir kez daha mı 80li yılları yaşasın bu ülke.. Belli bir partiye oy vermeden vatansever, dini bütün ya da solcu olamıyor muyuz ?? Bal gibi de oluruz ama siz bunu kabullenmek istemiyorsunuz.. Örneğin kimi arkadaşlarım var kapalılar, çok dindarlar Chp ye oy verirler.. Kimi arkadaşlarım var her gece sabaha kadar içki içerler, barlarda takılırlar ama sağcıyız derler.. Sizin görmek istemediğiniz ülkenin şu andaki durumu daha dün 25 şehit verdik. 90lı yıllarda bu kadar şehit mi vardı eğri oturup doğruyu konuşun? Bu hükümet Habur da teröristleri güle oynaya karşılamadı mı hatta sonradan bunlardan bazıları askerlerimizi şehit etti. Türban konusunu karıştırdığınız için söylüyorum.. Benim başım açıktır ama ileride kapanırım belki, çok da arkadaşım vardır kapalı. Ama bazı şahıslar para karşılığında türban taktırıyor sırf ortalık kızışsın diye bunu da göremiyorsanız pes diyorum. Bence başı açık- kapalı, sağcı- solcu, belli bir sınıflandırmada olmak önemli değil eğer bu vatan hepimizinse ona göre herkes savaşmalı..

Yahu diyecek söz bulamiyorum....
Daha yeni döndüm Türkiye den..
Bulundugum ildende sehit vardi..
Milletin daha agzi süt kokan gencecik yavrusu öldürülmüs, kimileri ise burada parti propagandasina malzeme yapmis bu olayi...
Dogruya zaten Hükümette bu genclerin öldürülmesi icin cabaliyor..
Zaten PKK ya bu sehitleri öldürmesi icin hükümet yataklik yapiyor size göre degilmi?
Habur olayi deyip duruyorsunuz.
Ya düsünmüyorsunuz, ya isinize gelmiyor, yada baskalari sizin yerinize düsünüyor, sizde ezbere konusuyorsunuz.
Adamlar 30 yildir bitirilemeyen PKK yi bitirmek icin her yolu denedi..
Hatta halki karsisina alip, silah birakmalari karsiliginda affetmeyi bile kabul etti.
Sanki terör bir iki bomba ile bitecek bir olay ama hükümet 3-5 asker daha öldürsünler diye teröre gözyumuyor.
Midem bulaniyor bu kadar aci bir olayi bile propaganda malzemesi edenlerden.
Adamlar gelmis yerlesmis, her kuruma her ile, her daga tasa.
Öyle kolaydi terörü bitirmek..
Askeriye icinde ki hainlerde dahil olmak üzere, 30 yildir beslemis birileri bu terörü.
Yok PKK yok TAK yok KCK, bugün isteseler ülkeyi kana bularlar, 6-7 büyük sehirde, kalabalik meydana koydumu bombayi, ortaligi kan gölüne cevirirler, acin artik su gözünüzü. Yada kapayin artik su propagandadan baska birsey bilmeyen cenenizi.
Türkiye de izin boyunca cocuklarimi kalabalik ortamlardan uzak tutmaya calistim, olaki yine k.hbelik yapip biyerlere bomba koyarlar diye.
Sonra sehit haberi geldi, sonrada sehidin kendisi.
Insanlar artik aciya bagisiklik kazanmis, sehite, sehit haberine bagasiklik kazanmis sanki.
30 yil dile kolay.
Bir milletin kendi icindeyse haini, düsmani, care nedir?
Bazilarina göre sebepte, sonucta AKP.
Hem aciyorum, hem üzülüyorum bu kadar sig, bu kadar basit düsünen insana.
Düsünme hic 30 yildir dinmeyyen bu aciyi, dügmeye basilmis gibi sehit haberinin arka arkaya gelmesinin sebebini düsünme, 90 li yillarda her isi yolunda olan, hersey elinin altinda olan, askeriyede ki müttefikleri ile birlikte ülkede cirit oynayan PKK nin, bugün neden rahatsiz oldugunu, neden eylemlerine hiz verdigini, neden ülkede kargasa ve kaos istedigini düsünme sen sakin.
Sen devam et propagandana.
Yoksa ne yapar bu millet?!

Sizin yaptığınızın propagandadan farkı ne??
İcraat beğenmemek, muhalif olmak birilerinin
propagandasını yapmakla eş değer değildir.
Hep aynı şey yapılıyor burada A'dan değilse
kesin B'dendir... Değil işte. Siz ne kadar ısrar
etseniz de öyle değil. O çok masum gördüğünüz,
Habur olayı diye anılan, sözde açılım göz göre göre
yapılan en büyük yanlıştı... Türkiye'nin milli
birliğini reddeden adamlar vaatlerle getirildi sınırlarımız
içine, el üstünde tutuldu, davullarla karşılandı... Şovları
bitince de silahlarını kuşanıp güvenlik güçlerine saldırdı...

Böyle mühim bir adım atacaksan ilçe festivali düzenler gibi
davranamazsın. Ulusal bir durum söz konusu ve senin
ülkenin en büyük meselesi bu. Bu durumda iki davulcu çağırıp
kameralar karşısında teröristlerin gururunu okşarsan bu sözleri
duymayı hakedersin...

Bizim evlatlarımızın canı öyle ucuz olmamalı... Ucuz da değil.

En çok zoruma giden de bu anlattıklarınız ve daha pek çok şey yaşanırken memleketimde ,sırf iktidarı savunmak adına bu yanlışların bile kabul edilmemesi.
Burda parti konuşmuyoruz,en azından ben kendi adıma derdim bir parti ile değil,benim derdim bu ülkede bu kadar şehit verilirken hala daha aynı tavırları sergileyen hem iktidar hemde muhalefet partileriyle.
Ama bazılarının gelipte hala iktidar propagandası yapması canımı acıtıyor benim.
Ülkemde bir hafta içinde 35 can şehit oluyor ve hala daha dertleri hedef şaşırtmak,samimiyetlerine inanmıyorum.
Birilerine,bir tarikata veya partiye körü körüne bağlanmak diyorum ben buna,o zamanda aklıma şu geliyor ,

''''Sırf kendi çıkarlarına uyduğu için,o çok üzüldüklerini iddia ettikleri şehitlerin naaşlarına KELLE,canını bu ülke için vermiş Mehmetçiğe 3-5 MEHMED denmesini bile eleştiremiyorlar.'''

Boş boş konuşan muhalefet partisini de eleştiriyoruz,
tatiline ara verip meclise gelmeyen muhalefet partisini de...
Ama gözler iktidara öyle odaklanmış ki, icraatına eleştiri
yapınca illa ki muhalefet propagandası derdimiz...

Bugün yine şehidimiz var 2 tane, 7 yaralı askerimiz...
Yine bir sürü evde gözyaşı var. Yaralı askerlerimizde
gelecek kaygısı... Burada, bu kadar insanın olduğu bir
platformda bile çözüm önerisi yok. Sadece parti
yarıştırmaca...

Dogruya Habura davulculari devlet kiralayip gönderdi.
Hatta devlet orkestrasinida yollamista yetisememisler.
Yine ezbere konusmalar yine ayni sözler.
Devletin silahlarinizi birakin bende sizi affedeyim sözüne karsilik yapilan bir suistimaldi.
Hatta acilimdan vazgecilmesine, cözüm arayisinin son bulmasina neden olan bir suistimal.
Bu suistimal bilerek yapildi, cünkü baris onlar icin kendi kendini yok etmek, beslenme damarlarini kesmek demek.
Ama Kürt halkinin gercekleri iyice anlamasi icinde yapilmasi gereken bir hamleydi baris cagrisi.
Ayrica ben propaganda yapiyor olsaydim, bugün bu hale gelmemize sebep olanlari ve cözümün kolay olmadigini yazmak yerine ve sehitlere üzülmek yerine bazilari gibi cigirtkanlik yapardim.
Sözlerimi üzerinize alinmanizda cok ilginc.
O kadar kisi icinden propaganda sözünü bir siz üzerinize alinmissiniz!
Benim ortaya yazdigim sözü üzerinize alinip bana cevap verme cabasiyla yazimi alintilamayin.
Yazimin alintilanmasindan hoslanmiyorum zira sonunda kisiler seviyesizlesiyor ve hic yoktan huzurum kaciyor!

iktidar yapması gerekeni yapsın biz de eyvallah deriz elbet...ama bana kimse dağdaki o tiyniyetsizlerle sarılıp meclise ayak basan adamları korumasın..
onlar için çooktaaan milletvekilliklerinin ellerinden alınıp adı geçen o partinin kapatılması için çalışmalar başlamış olmalıydı..
hani nerede? ne kadar geçti üzerinden? var mı bir çaba ben göremiyorum..benim için partinin adı yok yaa...bu devlet artık icraat istiyor,başkalarının ağzına bakmayan adamlar istiyor...

Cözüm önerisiymis.
Cözüm hadi cözelim diyecek kadar kolay birsey zannediliyor ya iste bu beni saskina ceviriyor.
Türkiye de kalibalik yerlere girmemek icin büyük caba harciyordum.
O kadar iyi biliyorum ki yine sivil katliaminin yapilacagini, yine masum canlara kiyilarak kaos ortami icin zemin aranacagini.
Cünkü en kisa zamanda Türkiye de büyük bir kaos ortamina ihtiyac var.
Kapi komsunuz, okul arkadasiniz, karsi bakkal hatta siniftaki ögretmeniniz bile TAK, KCK üyesi olabilir.
Cünkü adamlar en alttan en üste her yere yerlesmisler.
Ülke icinde ki müttefikleri ise azimsanmayacak kadar cok.
Meclisten tutun da, MIT, TSK, HUKUK vb akliniza gelecek her yerdeler.
Peki siz bu durumun cözümünü kolaymi zannediyorsunuz.
Kanserin bir iyi huylusu, birde kötü huylusu denilen iki türü vardir.
Kötü huylusu her tarafa yayilir, ne kadar önlem alirsaniz alin yayilma durmaz.
Tek yol kansere neden olan bozuk kök hücreyi temizlemektir.
PKK da aynen öyle, her operasyon yayilmasini hizlandiriyor.
Tek cözüm ise, ülke icinde ki Kürt halki PKK ile karsi karsiya getirmek.
Yani PKK nin kendisini savunucusu ilan ettigi Kürt halki ile karsi cephe olusturmalarini saglamak.
Böylece tutunduklari dal kesilmis olacak.
Bu durumda ilk olarak meclise girisleri engellenecek.
Ama bu kolay birsey degil.
Bunun icin önce, Kürt halkina bu ülkede Kürt Türk ayriminin olmadigini, Ne mutlu Türküm degil Insanim demenin esas oldugunu, PKK nin kürt halkini kullanan bir bölücü oldugunu ve en önemliside bu ülke bütünlügünü zedeleyecek her olayin tüm ülke vatandaslari icin büyük bir sorun oldugunu anlatmak gerek.
Iste bu noktada baris cagrisida yapila bilir, PKK silah birakilirsa affedilecek de denilebilir.
Daha detayli yazamayacagim vaktim yok.
Ama düsünen her insan icin bunlari düsünmek gercegi görebilmek icin yeterli.

Parti propagandası yapmıyorsunuz öyle mi? Bırakın ya barış çağrısıymış.. Barış çağrısından gelenler askerleri Trde daha rahat şehit ediyor ee onlar barış yanlısı yanlışlıkla bomba atmışlardır ama değil mi.. Huzurunun bu kadar şehit varken kaçmayıp 2 kişi sana cevap yazdı diye kaçması da çok ilginç. Sizi kınıyorum sizin gibiler oldukça daha çok şehit verir bu ülke.. Ülkenin askerlerinin yarısı cezaevinde, cezaevinde olmayanlar sadece erler. Gencecik çocukların eline verin silahları gönderin sınıra eğitim vermeden sonra askerler neden şehit oluyor. Biz burada bunu eleştiriyoruz. Senin gibi reklamcıların burada işi yok. Bu ülkede hiç bir parti mükemmel değil AKP snden tut, CHPsine ya da MHPsine.. Sadece son hükümet döneminde verilen şehitler kadar hiç bir dönemde bu kadar şehit verilmedi. Ben hiç hatırlamam mesela bir başbakanımızın çıkıp askerlere kelle dediğini. Seviyeden bahsetmen için de önce belli bir seviyede olman lazım bu da aklında olsun

Bdp yi meclise alanlar kimlerdi acaba kendi kendinizle ikide bir çelişmeyin.. Ne kadar iyi kalplisiniz öyle. Ahh ahh sizin yavrunuz şehit olsa o katilleri affet deseler edersiniz demek. Yazıklar olsun. siz düşünmüyorsunuz hanımefendi sadece işinize geldiği gibi birilerini savunuyorsunuz. Sizden çok var haklısınız ama gün gelir her şey değişir...

Bu konu acildigindan beri ayni ezbere sözleri, sanki önemli birsey söylüyormus gibi dönderip dolastirip söyleyenlere hicbir zaman cevap vermedim, hicbir zamanda vermeyecegim.
Yazimi alintilayanlar bunu bilerek alintilasin, yani cevap beklemesin!!!

Verecek cevabın olmadığı iiçin veremezsin zaten.. Burada insanlar sağcısından solcusuna bir çözüm üretmeye çalışıyor. senin gibi reklamcıların konuya gelip pay çıkarma amacı da sonuçsuz kalır. Ünlem dediğin de öyle her yere konulmaz haberin olsun.. Madem bu konuda biz ezbere sözler söylüyoruz konuya girmezsin olur biter. Neyin kini, neyin savaşı

Konu açıldığından beri bende burdayım ve bende sizin ezberledikleriniz dışında bir laf duymadım sizin ağzınızdan.

İşin komik yanı daha hiçbir soruya cevap verebildiğinizi de görmedim weiss.

Sorulan her soruya,yapılan her eleştiriye ezberlediğiniz cümleleri kurup,konunun yakınından bile geçmiyorsunuz.

Saldırıya geçmeyin çünkü sizinle muhattap olmak gibi bir niyetim yok,

Burda çözüm önerileri sunan insanlara verdiğiniz çözüm sürekli iktidarı savunmak.

Ben çocuklarının geleceğinden endişe eden bir anneyim,

Güneydoğuda 18 yıldır hiçbir PKK eylemi yapılmamış bir şehirde yaşıyorum.

Yaklaşık 2 aydır akşamları araba kullanmaya bile korkuyorum,

Çocuklarımı nasıl okula emanet edeceğimi düşünüyorum.

Neden mi?

Hergün bir canlı bomba paniği yaşıyoruz.

Gaziantepte ki gibi buraya da Suriyeden gelen halk yerleştirildi,

Gaziantepte ki bombalı salşdırıyı Suriyeden gelenlerle birlikte giriş yapan PKK lıların düzenlediğini açıkladı milletvekilimiz.

Utanmadan bu açıklamyaı yapıp,hala devam ediyorlar güneydoğuya Suriyelileri yerleştirmeye.

Çözüm önerisimi istiyorsunuz,Suriyeden kontrolsüz geçiş istemiyorum,

Eski haklarımı ve can güvenliğimi istiyorum,eski huzurumu istiyorum.

Son düzenleme:
Benimle muhattab olmadigini söyleyen bir insan ve kendisine hicbirsey yazmadigim halde ISMIMLE hitap ederek sahsima yazilan bir yazi:)
Bu kadarcik kücük bir meselede bile böylesine büyük bir celiski.
Yazdigim yazilari ilkokul ögrencisi bir cocuga dahi okutun ne yazildigini, yazi icerisinde yazarin kendince cözüm önerisi oldugunu anlayabilecektir.
Ayni kisilerin sürekli yazilarimi alintilayip, kitlenmis gibi ayni karalama kampanyasini yapmalarindan biktim.
Karsisinda ki bir insani kücücükte olsa anlama kabiliyeti olan bir insan, benim kisilerle muhattab olmak istemedigimi, sebebinin ise yine bu platformda daha önce cevap verip, muhattap oldugum insanlarin ne kadar seviyesizlesebilecegini görmem oldugunu, seviyesizlige ve saygisizlliga tahammülüm olmadigini anlar ve benim bu istegime saygi duyar, aynen benim gibi yorumunu yapar gecerdi.
Ama yok ben anlamayan insanlara ayni seyleri anlatmaya calismayacagim.
Cünkü defalarca anlatmama ragmen hala israrla ayni seyleri yapan insanlar sadece kendisinin anlayis seviyesini koyuyor ortaya.

Bu kadar da duyarsız,bu kadarda gamsız bir millet olduk biz.

Şehitler için açılan topikte şehitlerimiz için üzülmek yerine iktidarı savunmak tek dert,

Yapılan yanlış uygulamalra yazıldığında hemen bir savunucu çıkıyor,

Neyi savunuyorsun kardeşim?

Ölenler seninde ülkenin evlatları değil mi?

''Benim ocağıma düşmeyen ateş beni yakmaz.''

Söylenilenlerden ben bunu anlıyorum malesef ,

Ne kadar acınacak bir durumdayız.

Açılım diye yapılan şeyler,Türkiye de ırkçılık başlattı .

Önceden tek yürek tek bilek bir milletken şimdi herkes birbirini dışlar oldu.

Atalarımızın canlarını ortaya koyup aldığı topraklarda şimdi başka bir devlet kumaktan bahsediliyor.

Neden elebaşı denen pislik öldürülmüyor,

Üstüne birde ev hapsinden bahsediliyor.

Hangi şehit anası helal etsin hakkını bunu yapanlara.

Yazımın alıntılanmasından hoşlanmıyorum dediğiniz için alıntılıyorum bende bu foruma mesaj yazılmasından hoşlanmıyorum dersem nolcak.

konu hakkındaki yorumlarınızı okudum en başından beri 30 yıldır diyip duruyorsunuz.evet 30 yıldır va terör sorunu evet bitirmek istense anında biter evet koskoca TSK üç beş çapulcuyla başedebilir ve evet bugün yaşadıklarımızın tek sorumlusuda bugünkü hükümet...

ne yani "Bir kaç Mehmet şehit oldu diye meclisimi toplayacağız" diyenhükümet yetkilisi varken,şehit cenazeleri bayrağa sarılmayacak lafları dolaşırken,osloda bilmem nerde müzakereler yapılırken,imralıdaki caninin ev hapsinde olduğu ara sıra imralıdan çıktığı haberleri konuşulurken,orada paşalar gibi yaşatıldığı ve rahatı için herkesin seferber olduğunu bilirken ben kimi suçlayacağım..seni mi beni mi yoksa mehmetlerimi.pes doğrusu alenen ve açıkça parti propagandası yapıyorsunuz ve kimse burada şu parti gelse böyle olmazdı diye savunmaya geçmedi ama siz gocunup parti savunuculuğuna geçmişssiniz bile.parti savunsam bende çığırtkanlık yaparım demişssiniz bu yaptığınız ne sınıfına giriyor.

Ünlem koyup cevap vermeyeceğim demiştin nolduu Evet her yazdığın yazıyı alıntılayıp cevaplayacağım.. Seviye seviye deyip duruyorsun da çok merak ettim senin seviyeni. Seviye nedir sana göre ? Bilgi ile ya da bir makamla kıyaslama yapıyorsan söyle ben de sana ona göre cevap vereyim.. Seni anlamak zorunda mıyız değiliz.. Madem bu konuyu ve bu konudaki insanları seviyesiz- saygısız- muhattap olunmayacak insanlar olarak görüyorsun o zaman cevap yazma. Her mesajında muhattap olmam sizin gibilerle diye sözüm ona ahkam kesip, bizi aşağılayıp 5 dakika sonra cevap vermen çok komik. Anlama kabiliyetininde kimde olmadığı yazılarında belli ediyor kendini baktın ki verecek cevabın yok çevir kazı yanmasın usuluyle yok siz böylesiniz, siz şöylesiniz..

Hep ayni kisi ayni yorum, alinti yapmayin , sevmiyorum diyor. Aslinda isine gelmiyor cünkü verecek bir cevabi yok.. Diger topiklerde ayni mevzu söz konusu...burada neleri tartisiyoruz... Hep ayni tas ayni hamam... Sig düsünceye sahip olan kim acaba onu merak ediyorum...

Orada yasamini yitirmis bir cok genc askerler ve aileleri var.. Afyonda olan patlamadan sonra bir video izledim icim burkuldu, iki gün kendime gelemedim...burada yazilan partizanlik türü yazilari okuyunca sok oluyorum...Bir de kendi evlatlari var ve yorumlarina takilip kaliyorum...Cok yazik... cok yazik

Pardon ama ismini cismini bilmediğimiz birini 'karalamak'
kime ne kazandırır ki??? Burada o zihniyette insan olduğunu
sanmıyorum. Yani sizi karalamak adına bir girişim yok. Sizin de
başkalarına yaptığınız gibi sadece yazdıklarınız eleştiriliyor...
Olan bu. Çok fazla dramatize ediyorsunuz ve sürekli aynı şeyi
tekrarlamakla itham ettiğiniz bizlerden bir farkınız yok...
Konunun başından beri siz de aynı şeyi tekrarlayıp duruyorsunuz.

Bundan 10 küsür sene önce de çocuklarınızın kalabalık içinde
bulunmasına bugünkü kadar temkinli yaklaşıyor muydunuz???
Üstelik sadece tatillerinizde bu ülkedeyken bu kaygıyı duyuyorsunuz.
Bizler her gün bu sınırlar içindeyken düşünün hissettiklerimiz...

Sunduğunuz çözüm önerisi de birilerinin güzellikle silah bıraktırma
eylemini desteklemekse eğer, denenmiş ve başarısız olmuş bir
eylemi hala destekliyor olmanız. Bu terör eylemleri bu coğrafyaya
özgüdür ve çözümü de Oslo görüşmeleri gibi batılı çözümlerle olmuyor.
( Yakıp yıkmakla da olmuyor.) Ilımlı yaklaşımla hallolacak bir mesele
olsa terör, tek suçları zorunlu askerlik görevlerini yerine getirmek olan,
eli ilk kez silah tutan masumları öldürmek için aylarca dağlarda ölüm
kamplarında eğitmezdi yandaşlarını...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…