işte bu hiçbişey yapamamak kahrediyor beni,bayrak asmak,rahat rahat koltuğumda sandalyemde oturup bunları yazmaktan başka bişey olmalı ya.Düşünüyorum düşünüyorum ama aklıma da bişey gelmiyo ya.Birileri bişey yapmalı ,ama biz yapmazsak o zaman kim yapacak.İçim sıkılıyo sabahtan beri ,işime de odaklanamıyorum.
Sorun ne biliyorumusun?
Karadenizde bir korku havasi, bir dislanmislik, bir baski ortami olusturmak kimsenin isine yariyacak birsey dedil.
Cünkü orasi kimsenin gecis yolunun üzeri degil.
Kimse geceleri ucra köyleri basip, halkin Türkten ve Türk askerinden nefret etmesi icin birseyler yapmiyor.
Orda ayni amac icin birlesmis, asla biraraya gelebilecegi düsünülmeyen güclerin ittifaki yok.
Birilerinin tekerinin döndügü yol karadenizden gecmiyor.
Iste bunun gibi olan bircok sey yüzünden ve o tekere comak sokulmasini istemyen teker sahipleri yüzünden o bölgede cok farkli seyler oluyor.
Zamanında Ahmet Kaya'ya çatal atan Kürtler miydi ? Madem bu insanlar dilini rahat konuşuyor,rahat rahat şarkılarını dinliyorsa akıllarından zorları varmış demek ki... :))) Kürt olduklarını bile dile getiremiyorlar yahu... Ben buna karşıyım,savaşa karşıyım,barış olsun istiyorum,Oraya akıtılan paralar başka işlere yarasın...
türkiye' de ki kürtler gibi yoğun bir azınlık nüfusuna geçip te onların kültürel haklarını teslim etmeyen 2. bir ülke yok..türkiye'nin kürtleri azınlık olarak tanıyıp buna göre adımlar atması gerekiyor..
yoksa başını dertten kurtaramaz..hepimiz kardeşiz,dilimiz bir vatanımız bir gibi popülist söylemlerle kimseyi avutamaz..adam kendi etnik kökeninin getirilerini istiyor işte zorla değil ..istediği için suçlayamazsın da binlerce yıllık kültürel birikimini arkasına atıp asimile olmayı,yok sayılmayı zorla kabullendiremezsin..kardeş değiliz,en fazla komşuyuz uyum içinde yaşamamız için de bana kimliğimi yaşama hakkı vereceksin gerekirse silah zoruyla alırım diyor..verilmediği müddetçe de bu böyle devam edecek..
Bu ülkede en çok alkışlanan sanatçılar,şarkıcılar,üst makamlardaki kişiler vs. vs. çoğunluğu Kürt kökenli vatandaşlarımız değil mi zaten ?... Demek ki sen Kürtsün şu şu mevkilere gelemezsin diye bir şey yok...Savaşa hepimiz karşıyız.
Zaten bu topikte olma sebebimizde bu değilmi?
Hepimizin dileği terörün bitmesi,başka şehit anaları olmaması.
Ama yol yanlış demekki.
10 yıldır hergün artıyorsa terörist saldılar,bir yerde yanlış var demekki.
Bahsettiğiniz konular lise döneminde benide etkilemişti.
Sürekli kürtçe kasetler dinleyen 2 arkadaşım vardı,banada türkçeye çevrilmiş halini dinletmişlerdi.
Dinlediğimde çok etkilenmiştim,sanki bu ülkede Kürt kökenli olanlar eziliyor,hapis hayatı yaşatılıyor,onlara yaşama,çalışma hakkı verilmiyor zannetmiştim.Resmen gençlerin beynini yıkayan bir kasetti diyebilirim.
Zamanla çok Kürt tanıdım,dost edindim,şuan ki düşüncem tam zıttı yönde.
Çalışan ,üreten Kürt te aynı haklara sahip bu ülkede Türk te.
Benim yaşadığım şehirdeki en büyük fabrikatörde,müteahitte Kürt kökenli ve hiçbir problemleri yok Türkiye ilede Türk olmak ilede.
O ezildiğini iddia edenler genelde tembel kürtler benim görüşüme göre,devlet onlara baksın,beslesin Kürt kökenli oldukları için özel ihtimam göstersin istiyenler.
Weis Türkiye'de yaşamadığın için belki çok haberdar değilsindir ancak k.denize de sızmaya çok çalıştılar hala da çabalıyorlar..ama buralar öyle yerler ki asla teröre izin verilmiyor..bir anda tek yürek olabiliyoruz..burada da daha 2-3 ay önce askerlerimiz şehit edildi.Tokat gibi törörle ilgisi olmayan bir şehirde 7 asker şehit edildi,Amasya gibi sessiz kendi hainde bir şehirde neredeyse merkez sayılabilecek bir bölgede bomba patlatıldı,Samsun'da iki polisi şehit ettiler...
Savaşa hepimiz karşıyız.
Zaten bu topikte olma sebebimizde bu değilmi?
Hepimizin dileği terörün bitmesi,başka şehit anaları olmaması.
Ama yol yanlış demekki.
10 yıldır hergün artıyorsa terörist saldılar,bir yerde yanlış var demekki.
Bahsettiğiniz konular lise döneminde benide etkilemişti.
Sürekli kürtçe kasetler dinleyen 2 arkadaşım vardı,banada türkçeye çevrilmiş halini dinletmişlerdi.
Dinlediğimde çok etkilenmiştim,sanki bu ülkede Kürt kökenli olanlar eziliyor,hapis hayatı yaşatılıyor,onlara yaşama,çalışma hakkı verilmiyor zannetmiştim.Resmen gençlerin beynini yıkayan bir kasetti diyebilirim.
Zamanla çok Kürt tanıdım,dost edindim,şuan ki düşüncem tam zıttı yönde.
Çalışan ,üreten Kürt te aynı haklara sahip bu ülkede Türk te.
Benim yaşadığım şehirdeki en büyük fabrikatörde,müteahitte Kürt kökenli ve hiçbir problemleri yok Türkiye ilede Türk olmak ilede.
O ezildiğini iddia edenler genelde tembel kürtler benim görüşüme göre,devlet onlara baksın,beslesin Kürt kökenli oldukları için özel ihtimam göstersin istiyenler.
benim anlayamadığım bazı şeyler var ama banlanmak istemiyorum :) ortaya karışık kökenimi biraz önce yazdım,şimdi bizim burada lazlar kendi dillerini konuşabiliyor,şarkılarımız var rahatça söyleyebiliyoruz,geleneklerimizi yaşıyoruz kimse birşey demiyor.ille de anadil,açılım,biz ayrı ırkız falan diye tutturmuyoruz..çünkü biz bu vatanın evladıyız,ha laz ha türk ha kürt ne fark eder ki? vatanımızı omuz omuza kurtarmadık mı? sorun ne o zaman????
Yok öyle bir sorun, yok öyle bir sorun denile denile 30 yil gecti.
Var öyle bir sorun.
Bugün Danimarka PKK nin siginagi ve Danimarka da Türk Kürt kardestir derseniz bogarlar sizi.
Cünkü islerine gelmez Türk le Kürdün kardes olmasi.
Türk ve Kürt birbirini öldürsün ki onlarin tekeri dönsün.
Sokaga dökülünecekse slogan bu olmali.
Ama sadece birgün degil.
Gercekten hergün böyle yasanilmali.
PKK uzun menzilli silahlardan atilan kursunlarla bitirilemez.
PKK yi vuracak, öldürecek, bitecek kursun agizlarda, dillerde.
Her bir Türkün, herbir Kürdün agzindan cikacak kardeslik sözü, PKK ya SIKILMIS bir kursundur.
Unutmadan kuaförde de başka bir kadınla karşılaştım oğlunu Amerikaya dil eğitimine gönderiyormuş... Şehit haberleri vardı tv de kapatın ya negatif enerji oluyorz dedi.... bu da başka bir anne işte..... ateş düştüğü yeri yakar gerisi hikaye........
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?