Ben bu kadarda bırakmam diyen kitle hadi koşun hemen feyZbokunuza.

türkiye' de ki kürtler gibi yoğun bir azınlık nüfusuna geçip te onların kültürel haklarını teslim etmeyen 2. bir ülke yok..türkiye'nin kürtleri azınlık olarak tanıyıp buna göre adımlar atması gerekiyor..

yoksa başını dertten kurtaramaz..hepimiz kardeşiz,dilimiz bir vatanımız bir gibi popülist söylemlerle kimseyi avutamaz..adam kendi etnik kökeninin getirilerini istiyor işte zorla değil ..istediği için suçlayamazsın da binlerce yıllık kültürel birikimini arkasına atıp asimile olmayı,yok sayılmayı zorla kabullendiremezsin..kardeş değiliz,en fazla komşuyuz uyum içinde yaşamamız için de bana kimliğimi yaşama hakkı vereceksin gerekirse silah zoruyla alırım diyor..verilmediği müddetçe de bu böyle devam edecek..

kadinlar kulubu olarak es zamanli butun sehirlerde yuruyusler yapilsa protesto edilse keske...
ayni Kaddafinin yikilmasina sebep olan bir grup liseli gencin facebook'ta ilk hareketi baslatmalari gibi.. ama diyorum ya Turkiye'de cogu kisi tatilde...

Weis Türkiye'de yaşamadığın için belki çok haberdar değilsindir ancak k.denize de sızmaya çok çalıştılar hala da çabalıyorlar..ama buralar öyle yerler ki asla teröre izin verilmiyor..bir anda tek yürek olabiliyoruz..burada da daha 2-3 ay önce askerlerimiz şehit edildi.Tokat gibi törörle ilgisi olmayan bir şehirde 7 asker şehit edildi,Amasya gibi sessiz kendi hainde bir şehirde neredeyse merkez sayılabilecek bir bölgede bomba patlatıldı,Samsun'da iki polisi şehit ettiler...

Savaşa hepimiz karşıyız.

Zaten bu topikte olma sebebimizde bu değilmi?

Hepimizin dileği terörün bitmesi,başka şehit anaları olmaması.

Ama yol yanlış demekki.

10 yıldır hergün artıyorsa terörist saldılar,bir yerde yanlış var demekki.

Bahsettiğiniz konular lise döneminde benide etkilemişti.

Sürekli kürtçe kasetler dinleyen 2 arkadaşım vardı,banada türkçeye çevrilmiş halini dinletmişlerdi.

Dinlediğimde çok etkilenmiştim,sanki bu ülkede Kürt kökenli olanlar eziliyor,hapis hayatı yaşatılıyor,onlara yaşama,çalışma hakkı verilmiyor zannetmiştim.Resmen gençlerin beynini yıkayan bir kasetti diyebilirim.

Zamanla çok Kürt tanıdım,dost edindim,şuan ki düşüncem tam zıttı yönde.

Çalışan ,üreten Kürt te aynı haklara sahip bu ülkede Türk te.

Benim yaşadığım şehirdeki en büyük fabrikatörde,müteahitte Kürt kökenli ve hiçbir problemleri yok Türkiye ilede Türk olmak ilede.

O ezildiğini iddia edenler genelde tembel kürtler benim görüşüme göre,devlet onlara baksın,beslesin Kürt kökenli oldukları için özel ihtimam göstersin istiyenler.

İşte olay bu noktaya bilinçli olarak getirildi.

İnsanlara yeter artık verelim gitsin dedirtmek için!!!

Bu o kadar basit degil.

A-la-ma-ya-cak-lar!!!

Bu ülkede en çok alkışlanan sanatçılar,şarkıcılar,üst makamlardaki kişiler vs. vs. çoğunluğu Kürt kökenli vatandaşlarımız değil mi zaten ?... Demek ki sen Kürtsün şu şu mevkilere gelemezsin diye bir şey yok...

Son düzenleyen: Moderatör:

Bunlar daha ne ki.
Eger ciddi manade tekerlerine comak sokulsun, Istanbul`u, Izmiz ´i, Ankara ´yi bugün kana bularlar.
Ilk yapilandiklarinda sadece dogudaydilar ama artik ülkenin her yanindalar.
En önemliside Parlementodalar.
Eger doguda ki kardeslerimize cesitli oyunlar oynanarak, bize ve Türklüge düsman ediliyorsa, burada biz elimizden geldigince o insanlara asla dislanmadiklarini, bu ülkenin hepimizin ülkesi oldugunu göstermek icin daha olumlu yaklasmaliyiz Cünkü en önemli kozlari olan parlementoya girmek icin orada ki kardeslerimize ihtiyaclari var..
Akli basinda olan insan böyle davranir.
Yurtdisin da olmak insanin ülkesinden kopuk yasamasi anlamina gelmiyor ki.
Daha cok seviyorsun, daha cok özlüyorsun, daha cok ilgileniyorsun herseyi ile.
Ve sunun farkina variyorsun cok net olarak
IYI KI BIR ÜLKEM VAR.
Iyi ki benimde bir bayragim var.
Ve sonra ülkeye o bayraga apilmak istenen kötülükler ve nedenleri icin daha cok arastirma yapiyor, daha cok düsünüyorsun.

Son düzenleme:

Çok haklısın. Aslında kendini bilen kürt olsun laz olsun kimsenin sorunu yok. Sorunu olanlar, kendilerini korumaya çalışan polise taş atıp, hizmet etmek için gelen memurları, fabrika açmak için gelen yatırımcıları kovup, yolları okulları tahrip edip, sonrada "devlet bize bahmii"... deyip işin içinden çıkan tipler. Ayrıca kimse kürt vatandaşlarımıza genelleme yapmasın. Sorun başka çünkü.

kizlar zaten sorunun turk kurt sorunu olmadigini biliyoruz. baska yerinden anlamak isteyenlere de ne kadar mantikli aciklama yaparsak yapalim fikir degistirmicekler... onlarin amaclari baris degil onlarin hirslari farkli... bunu biliyoruz hepimiz. pkk = kurt demek degil. bunu tartisarak bi yere de varamayiz. konu neden buraya cekildi ki?

sorun ayrışmayı yaratanda canım arkadaşım...7 yıl rizede yaşadım..9 yıl öncesine kadar lazcayı "celeyrum - cideyrum" zannettim. ne zamanki Fındıklı'da teyzeler konuşmaları arasına anlamadığım kelimeler karıştırdılar o zaman "haaa lazca apayrı bir dilmiş" dedim...gencinden yaşlısına herkes lazca bilir dinler konuşur ama kimse anadilim diye tuturmaz...çünkü karadenizli kendi yağıyla kavrulur kendini sömürtmez...orda halk sefalet içinde değildir, eğitimsizlik imkansızlık içinde değildir, akıllıdır kendine ait toprağı vardır ve ne yapacağını bilir bugün mecliste bilmem hangi amaçlar için konuşan toprak ağaları tarafından sömürülmez...sorun bitmez çünkü iç ve dış mihrakların işine gelmez...doğudaki halkım eğitilmez, doğudaki halkımın hayat şartları zordur, imkanı yoktur çünkü aksi sömürgeçlerin işine gelmez...refah içinde olsunlar bilinçlensinler, aynı topraklar üzerinde birbirlerine saygı duyarak severek yaşasın istemezler...yoksa kim neden nasıl nemalanacak...

yazık değilmidir hangi emeklerlerle yetişen gencecik insanlar ne idüğü bilinmez emeller uğruna katlolsunlar sonra ah şehidim vatan sağolsun...günah değilmidir, kim verir bunun hesabını...

korkmayacaksın arkadaşım!!!! (sözlerim sana değil anlamışsındır sanırım genel) gerekirse cop da yiyeceksin, biber gazı da soluyacaksın, gerekirse onurunla parmaklıklar ardında ömür tüketeceksin...ama korkmayacaksın...korkunun olduğu yerde gün gelir sıra senin olur...

Yok öyle bir sorun, yok öyle bir sorun denile denile 30 yil gecti.
Var öyle bir sorun.
Bugün Danimarka PKK nin siginagi ve Danimarka da Türk Kürt kardestir derseniz bogarlar sizi.
Cünkü islerine gelmez Türk le Kürdün kardes olmasi.
Türk ve Kürt birbirini öldürsün ki onlarin tekeri dönsün.
Sokaga dökülünecekse slogan bu olmali.
Ama sadece birgün degil.
Gercekten hergün böyle yasanilmali.
PKK uzun menzilli silahlardan atilan kursunlarla bitirilemez.
PKK yi vuracak, öldürecek, bitecek kursun agizlarda, dillerde.
Her bir Türkün, herbir Kürdün agzindan cikacak kardeslik sözü, PKK ya SIKILMIS bir kursundur.

yazık çok yazık ben iktiar partisini sevmiyorum ama bunu şimdiye kada hiç bir parti çözemedi

ki ülkemizde insanlar pkk nın partisini meclise getirdiler ... söz söyleyemiyorum düşünün

şehit bitmez bu savaş bitmez

çünkü çözülmemesi gerekiyor bunlar bop un planları yani böyle olması gerekiyor amerika böyle istiyor şehitler için sağcıda solcuda el ele verir yürür parti yandaşları el ele verir ben veririm yani ama biz halk olarak ne yapsak çözemeyiz ... dediğim gibi büyük ortadoğu projesi için bunların olmas gerekiyor bunca insanın vebalini öteki tarafta nasıl verecekler bilmiyorum...

oyle bir sorun yoktan kastim bu sorunun bilerek yaratilmis olmasi... kac yil boyunca kardes gibi yetisen insanlarin birden bire dusmanlastirilmasi.. yani temeli dayanagi olmayan bir sorun. temeli olmayan bir sorunu da anlatamayiz cunku illa ki karsimiza farkli isteklerle cikicaklar ben bunu kastetmek istedim. simdiye kadar insan gibi yasarken birden bire mi haklari ellerinden alindi nedir yani? boyle bisey olmadigina gore sorun da yok bence. burda ki amac farkli yillardir olmayaan turk kurt ayrimi bir anda cikiyorsa eger bunun altinda hakli sebepler aranmamali ya da boyle bir sorun yok diye kanitlanmaya calisilmamali sadece artik bu siddete dur denmeli tartismayla hicbir yere gelemedik yillardir sorun bence sadece ulkeyi bolmek amacli yapilan siddet gosterileridir. buna da tartisarak cozum uretemeyiz.

Gerek yok.........................

Son düzenleyen: Moderatör:
BOP BOP diyoruz ama nedir bu BOP?

BOP olacak birsey degil.

BOP 50-60 yil önce olmus, bugün de hala yürütülen seydir.

Bu olanlar BOP un ta kendisi iste.

Senelerdir , bu bölge insanina, bir ic savas bir kaos yasatarak, kendi islerini yürütüyorlar.

Yani BOP la kasdedilen ortadogu ülkelerine suni sebeplerle sürekli bir ic savas yasasilmasidir.

Ic savaslar bittigi gün, halk bilinclendigi gün BOP bitmis demektir.

"bir oglum daha olsun onuda bu vatana feda ederim" zihniyeti degismeli

30 sene kimlerin cani yandi?

Birey olarak bayrak asmaktan ne yapabilir ki insanlar? fikrini söyleyemiyorsun hemen siyaset içerikli diye konu kapatılıyor her ortamda...... o zaman nerede bulacağız fikirlerimizi tartışma yeri? h içbiryerde tabiki... 5 yıl önce şehit olan bir kardeşimizin anneciğini gördüm akşamüstü... şişmiş yine ağlarken ben şimdi hem kendi Ali me ağlıyorum dedi hem şehit anneciklerinin yaşayacaklarını bildiğim için onlara da ağlıyorum dedi... katlana katlana büyüyor acım dedi.... ve oğlum şehit edilmeden önce yazık günah der ertesi gün unuturdum anladım ki yaşamayan bilmezmiş dedi... sordum teyzecim ''vatan sağolsun''dediklerinde için acıyor dimi dedim o da ''ben oğlum şehit olduğu an öldüm hissetmiyorum vatan mı sağ dünya mı'' dedi... keşke toptan çözüm olsa yeni bir rönesans....... ama nerdeeee.......

teröriste sözünü geçiremeyen devlet onu seçen halk ağzını açsa jopla karşılık verıyor bıber gazıyla öldürüyor terör örgütü üyesi olmaktan hapse atıyor siz söyleyın elden ne gelır

ben hapse gırsem sız arkamda olacak mısınız

kımın cesaretı var jop yemeye?

Unutmadan kuaförde de başka bir kadınla karşılaştım oğlunu Amerikaya dil eğitimine gönderiyormuş... Şehit haberleri vardı tv de kapatın ya negatif enerji oluyorz dedi.... bu da başka bir anne işte..... ateş düştüğü yeri yakar gerisi hikaye........

kapatin mi dediii....... gitsin amerikasina orda yasasin o zaaamaan?? niye turkiyede kazaniyo ekmegini niye turkiye'de yasiyo? gul gibi amerikasinda yasasin iste. Ben de yurt disindayiim inanin ben hicbisey yapamiyorum sadece sinirleniyorum bi sure sonra normal hayatima donuyorum siz yine turkiye desiniz yuruyuslere protestolara katilanlariniz olmustur. ben sadece videolari paylasmistim ama diyorum ya su an zaten kimsenin umrunda degil cennet gibi memleketim cehenneme donmus ama gozunu yuman yumana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…