Ben bunlari cozemedim :O

pardon babaya anneye ne senın kilondan cildinden hey allahım ,ayrıca sevgilin cok cok hatalı babası öyle demiş olsa bile sana yansıtmaması gerekir şimdi böyle yapıyor olması ileride yapacaklarının teminatıdır diye düşünüyorum ve hayırlısı diyorum hakkında

evet aslında hiç söylenmemesi gereken bişey görücü usulü olsa haklılar derdim ama saçmaydı bişey demek için konuşmuşlar şimdiki erkek anaları babalarıda bi garip ya ne bekliyolar acaba :)

Ya hiç güleceğim yoktu valla. Siz bu işleri kolay mı sanıyorsunuz? Yıllar önce kızları hamamda ya da düğünlerde seçerlermiş kvalidecikler.

Devir değişti, görücü usulü bile değişti.

Benim kız kardeşim öğretmen, babamın köyünden biri talip olmuş. Neden öğretmen olması tek sebep, hiç görmediler. İşte filancanın kızı öğretmen.

Soru 1: kız kadrolu mu? Ücretliyse zaten olmaz bu iş. Kadorlu olcan.

Soru 2: doğuya gitmiş mi? Kaç yıllık öğretmen? = gitmediysen de zor yani oğulcuklar taa doğuya mı gidecek erirler valla karın buzun altında narin bünyeleri.

Bu ikisini geçersen arkadaş gelen cümle şöyle:

“çocuklar feyyyysbukkktan görüşsün bakalım önce.”

Bunu da geçtin bir de ananın, babanın, teyzenin, halanın sülaledeki bilumum kadınların da beğenmesi şart.

Bu da tamam..

Nişan zamanı olan tantanayı da geçersen imzayı atarsın.

Kadnlar tek gelmek istiyodu babamda ailece gelsinler istedi bizim dedigimiz oldu ondan biraz durgunluk vardi

bu konu neden inada bindirildi anlayamadım...
muhtemelen kadınlar tanıssın, babayla geldiklerinde de direkt isteme olsun diye dusunduler.
gorucu usulu tanısma gibi...

fakat sizin durum daha farklı,
ayrıca babanız kadın kadına konusmayı gereksiz bulmus olabilir,
bunu ailelerin buyutmesi ve soguk davranması cok anlamsız...
cocuk gibi davranmıs, ayıp etmisler bence.

her konuda benzer seyleri yaşayabilirsiniz, bundan sonra temkinli olun derim.

babasinin daha ilk kez gordugu (bi de gelini olacak belki) genc kiz hakkinda boyle yorum yapmasi? yetmeyip arkadasinin sana soylemesi?

Bazılarını hiç anlamıyorum.. Zayıf olsa laf eder , kilolu olsa laf eder herşeye bi cevapları var. Ama herkes neden dış güzelliğe önem veriyor anlamıyorum. Kaynananın istediği gibi olsan görünüşte ama kaynanana kayınbabana huzur vermesen çok daha iyi o zaman... Birazda insanlığına baksınlar hemen görünüş... Boşver hiç aldırma boş tenekeden çok ses çıkar. Sevgilin sana sahip çıkıyor mu onemlı olan o...

Aynen yani. Peygamberimiz sahabeyle beraber bir köpek lesi gorurler. Sahabe suratini eksitir, cok kötü kokuyor, leş gibi falan filan derler. Peygamberimiz de der ki 'ne kadar güzel disleri var' diye.
Onemli olan guzeli gormek. Bunlar sadece kusuru görüyorlar. Gerci insanlar artık hep oyle olmuş. Ne diyim Allah hidayet versin.

( insallah kimse yorumuma din ne alaka yazmaz. Çünkü bu sadece bir örnek )

Demek ki biraz patavatsız. İlerde dengeyi kuramazsa şaşırmayın. Ne kadar ısrar ederseniz edin ailesinin negatif yorumlarını size söylememeliydi. Gerekirse yalan söyleyip sevmişler seni sıcak kanlı kız dediler falan demeliydi. Aslında buna da gerek yok, ilk görüşmeden nasıl bir yorum yapmalarını bekliyorsun ki gibi şeylerle de geçiştirebilirdi. Size bunları söyleyebildiğine göre ya gerçekten ağzında bakla ıslanmayacak birisi ya da bunların bir sıkıntı olduğunun farkında değil. Şu durumunda yine ikisi de kötü

Oldu olacak babası bir liste yapsın sana versin.Sen kendini nasıl
mutlu hissediyorsan öyle ol takılma bunlara.Ayrıca annesinin babasının illa
seni beğenmesi gerekmiyor.Siz birbirinizi beğendikten sonra...

onlarında canını sıkan sevgilimin sahip çıkması beni savunuyo onlara laf söyletmiyo ama önemli olan ilerdede böyle olması yıllarca tanısanda bilemiyosun sonra ne olcağını

Ay kusura bakmayin gulucem. Bu ne ya , tamam elbette soyle bir suzulurde hani, kizin oturmasindan kalkmasindan, konusmasindan bahsedilir bahsedilecekse eger.
Eve koltuk takimi alir gibi, yalnizca fiziksel elestiride bulunmak ilgincmis.
Gerci bazi kayinpederler boyle coskulu olabiliyor. Benim kafama bu tanisma fasli neden soguk gecti o takildi acikcasi canim.

Sanki anasıyla babası pazara gelmişler sebze meyve seçiyorlar,
yok burası çürükmüş burası tazeymiş gibi yuh

Nişanlınızın kötü niyetle ya da size ima ederek söylediğini sanmıyorum. Erkekler bu konularda biraz patavatsız ve düşüncesizler. Ay ayrıca eğer zayıflamamızı isteyip bunu size söyleyemiyorsa bir gitsin bi zahmet yani!

İnsanların bu başkası adına düşünme ve karar verme huylarına oldum olası gıcığım. Babam nişanlımın bize ilk kez yemeğe geldiği gece bana "10 kg ver yaza kadar" dedi. Mantı yerken :) nişanlım da "olduğu kadar fazlasına gerek yok sıkmasın kendini" dedi. Hiç edilecek söz müydü o baba ?

Kilosu var, dişi eğri, kaşı büğrü.. Böyle yorumlar yapan ve bunlara önem veren bir aileyle, söyledikleri her şeyi size anlatan bir erkekle çooook işin olur benden söylemesi. Bakmaları gereken senin ahlakın terbiyen, senin ailenin yaşantısı.. Müstakbel nişanlınında ailede ne konuşulduysa susması gerek, sen sorsanda anlatmaması lazım. Yoksa ileride senin söylediklerini de aynen annesine anlatır. Allah yardımcın olsun bacım vesselam

senin ailen onlari nasil bulmus peki yorumlari ne

Ailesi benim ailemide çok beğenmişler bizimkiler efendi duruyo ama kuzu gibi duruyolar sonradan değişiyolar daha tanımadıkki bişey diyelim diyolar dış görünüşe hiç bakmadılar sevgilimin saçları biraz önden kel ondan hiç bahsetmediler bile

hey yarabbel alemin..bu ne saçmalık.hadi ailesi aralarında konuşmuştur ama erkek arkadaşın böyle pat diye söylememesi gerekirdi.patavatsızlık olmuş resmen.ailesi hakkında yorum yapamicam.

tip olarak sormadim.. yani aileniz aileyi sevimli veya sicak veya oturakli buldu mu, onu merak ettim.. hemen anlasilmasa da ilk intiba onemlidir..

[QUOçok "catlak1992, post: 37034308, member: 225810"]Allah yardımcınız olsun :) ben çok rahat biriyimdir stres sıfır şimdi diyorumki keşke sakinleştirici gibi bişey alsaydım elim ayağım tutmuyodu çokta belli oluyomuş erkek arkadaşım dedi [/QUOTE]
Off cok heycanlandimm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…