Ben çalışırken bebeğime görümcem ve kayınvalidem bakacak ama..

merhaba arkadaşım benimde kv görümce ile aram iyi değildir ama keşke onlar baksa. o minik kuzuyu başka kimseye emanet edemezsin. benim kv bakmadı görümce dersen o da bakmıyo. o mis kuzu için kv nin acı lafı çekilir katlanılır emin ol. ben katlanmaya razıydım. şu an çocuğumu bakıcıya bırakıyorum ve bu değiştirdiğim 2. bakıcı. o kadar zor ki. maddi yükü gözümde değil ama o bile ayrı dert. evimiz kira geçinemiyoruz. bide sende kalcaklarmış bak ne güzel. bol bol dua et sabırlı ol ve seni yarı yolda bırakmamaları için elinden geleni yap. onlar seni kullanmadılar mı sanki bir kerede sen kullan. emin ol başka kimse (onlar ne kadar kötü olsalarda) bebeğini onlar gibi sevemez. allah yardımcın olsun.

35-40 dk neden sıkıntı oluyor anlamadım..sabah gelsinler akşam da siz bırakın..sanki 3 saat mesafeden bahseyiroruz..

Kızlar merhaba,konuyu hiç aklımda yokken açmaya karar verdim. Öncelikle ben devlet okulunda çalışan bir öğretmenim. Ekim ayında doğum yaptım bir kızım var. İzinler falan fişman derken artık son ayımdayım. 15 haziranda okula dönmek zorundayım. 3 gün öğlen gidicem okula,sonraki 2 haftada sabahtan öğlene kadar gidicem seminerler vs bilen bilir.
Benim kv ile aram düğüne yakın bozuktu,arada tartışmalar vs olmuştu. Düğün yaklaştıkça stres filan derken. Her neyse öyle böyle bir şekilde geçirdik.
İşe başlayacağım için kızıma kv ile görümce bakıcak ama nasıl olacak bu iş bilmiyorum. Oturdukları ev bize uzak. Kendi arabamızla bile 30-40 dk oluyo gidene kadar.
Haftaiçi gelip 1 hafta kalırlar diyorum ama sürekli sürekli çok rahatsız olucam eminim rahat olamam. Pek hoşlanmam kv den. Görümcem benden 1 yaş büyük sıkıntı yok ama çok bilmiştir o da.
Neyse,düşünsenize her hafta 5gün bizimle olcaklar. Kredi ödüyoruz eşimle,düğün için çekmiştik.daha 2 senemiz var. Benim maaşım krediye gidiyo diyebilirim geriye 400-500 anca kalıyo. Eşim de benim kadar alamıyo maaş olarak. Şimdi bunlar gelince ikisi birden geliyo malum. Yemektir faturalardır artacak büyük ihtimalle. 1 hafta onlar gelse 1 hafta biz gitsek diyorum bi yandan da. Ulaşım sıkıntı olucak okuluma ama katlanıcam artık. Öğlenci olmayı düşünüyorum, sabah erken olmayınca gidişi hallederim. Akşam dönüşler zor olur sadece.
Velhasılı kelam,kızlar sizce başka ne tür çözümler bulabilirim yardım edin bana. 1 ay kaldı işe başlamama,daha kv ile konuşmadık bu konuları. Sizden fikir alıp ona göre konuşmak istiyorum.

YARDIM ALABİLECEGİN BİR KOMŞUN YOKMU ,

onlara minnet edecegine hergun paket çorba içersin daha iyi

Teşekkürler seçenekleriniz için. Ben de biliyorum zaten bunları. Aradaki soğukluktan dolayı sıkıntı yapıyorum ben.
O bahsettigin sogukluk daha da artacak cocuguna bakarlarsa. Cunku kendilerince fedakarlik yapiyorlar karsiliginda senden de anlayis bekleyecekler. Bakici daha guzel. Gerekirse tum maasini bakiciya ver ama kvye baktirma derim ben. Zaten pamuk ipliginde olan iliski hepten kopmasin. Eve kamera kurarsin guzelce izlersin istedigin zaman. Bakiciya neyi soylersen onu yapar, ne istersen onu yedirir icirir. Ama kvler kendi bildiklerini okur genelde. Cocuk icin de saglikli degil.

yaz tatiline kadar anneniz falan idare edemez mi, zaten öğretmensiniz tatile ne kaldı haziranda başlicam diyosunuz. tatilden sonra da bakıcı ayarlarsınız.

Zaten 3 hafta deneme süreniz var yaz tatiline kadar deneyin

Bir hafta onlar gelsin bir hafta siz gidin vs

Kışın yol zor ama onlar bir yere gitmeyecek o nedenle onların sizde kalıp sizin işe evden gitmeniz makul

Bence yine sabahçı olmanız daha iyi öğlen gelip ilgilenebilirsiniz sabah verimsiz olur zaman yollarda gider çocuğa az kalır

Kv nin yemesi içmesi faturasını dert edip bana zaten 400/500 kalıyor deyip Nasıl her ay bakıcıyla 700 lira vereceksiniz ki
Ya bir yerden kısarım bulurum veririm öyle bir durum olursa zaten. Artık işin maddiyatını geçtim arkadaşlar onu şuan çalışmadığım için büyüttüm farkında olmadan

yaz tatiline kadar anneniz falan idare edemez mi, zaten öğretmensiniz tatile ne kaldı haziranda başlicam diyosunuz. tatilden sonra da bakıcı ayarlarsınız.
Eşim de bakıcı taraftarı değil işte nasıl güvencez fln diyo. Anlatamıyorum ki derdimi ona. Beni anlasa hak vericek zaten

onların düzenini bozmayalım canım deyip mutlaka cocugu bırak al yapın... ben aynı evde yasadım ve hala psikolojim bozuk.. sakın diyorum..olmasa oluyo sorunlar...ama eşinize onları düşünerek boyle bı karar vermelıyız deyın...

çalışan bir anne olarak diyorum ki bu konuda hiç rahat edemeyeceksin.
zira evlat söz konusu olunca bir de çalışmak zorunda olunca bir yerden ksııp bir yere yüklenerek denge kurmaya çalışmak çok zor.
kendimden örenek vereyim. annem 20 ay baktı oğluma sağolsun. biraz biz de kaldı ama zorlandık. çünkü o istediğinde yatıp uyuyamıyordu biz istediğimizde tv izleyemiyorduk. sürekli bir çekinme hali oluyordu.
çocuğu anneme bırakırken 30 dakika yol sonra çocuğu al eve geç yemek derdine düş o da ayrı yoruyordu.
ve en sonunda annem artık bakamıyorum dedi ve kreşe verdik. onda da zorlandığımız nokta oluyordu ama bir şekilde düzen kurduk dedik ki kreşte çocuk zarar görmeye başladı. kolu kırıldı, düştü, arkadaşı ısırdı falan filan.
şimdi ücretle eltim bakıyor. kendi evinde bakıyor. ben tüm gün çalışıyorum eşim de öyle.. evi bize araçla 10 dakika falan. yine hayatı koştur koştur yaşıyoruz ama ne yapalım oğlumun canı bedeni sağ olsun yeter..
demem o ki bu konu da düşüneceğin en önemli şey bebeğinin sağlıklı olması iyi bakılması. gerisi her zaman zor olacak zaten.

O bahsettigin sogukluk daha da artacak cocuguna bakarlarsa. Cunku kendilerince fedakarlik yapiyorlar karsiliginda senden de anlayis bekleyecekler. Bakici daha guzel. Gerekirse tum maasini bakiciya ver ama kvye baktirma derim ben. Zaten pamuk ipliginde olan iliski hepten kopmasin. Eve kamera kurarsin guzelce izlersin istedigin zaman. Bakiciya neyi soylersen onu yapar, ne istersen onu yedirir icirir. Ama kvler kendi bildiklerini okur genelde. Cocuk icin de saglikli degil.
Ahh bi de eşim anlasa böyle olacağını. Nasıl anlatırım ki bunu ona

Eşim de bakıcı taraftarı değil işte nasıl güvencez fln diyo. Anlatamıyorum ki derdimi ona. Beni anlasa hak vericek zaten

tatil süresince sizin yanınızda bakar, alışırsınız bir iki ayda güvenirsiniz ondan sonra bırakırsınız.
kv ve görümce bakması tabi ki daha iyi ama tahammül edemeyecekseniz girişmeyin o işe. çocuk için denemiş ve bezmiş biri olarak söylüyorum ev üstüne ev olmuyor. masraf işini de çok düşünüyorsanız ücretsiz izin alın bir süre daha. çünkü daha sonra insanın gözüne batıyor, ben çalışıyorum onların masraflarını karşılıyorum onlar evde bebeğimle keyif yapıyorlar gibi bir algı oluşuyor, işe gidip çocuğu özleyince özellikle.

çalışan bir anne olarak diyorum ki bu konuda hiç rahat edemeyeceksin.
zira evlat söz konusu olunca bir de çalışmak zorunda olunca bir yerden ksııp bir yere yüklenerek denge kurmaya çalışmak çok zor.
kendimden örenek vereyim. annem 20 ay baktı oğluma sağolsun. biraz biz de kaldı ama zorlandık. çünkü o istediğinde yatıp uyuyamıyordu biz istediğimizde tv izleyemiyorduk. sürekli bir çekinme hali oluyordu.
çocuğu anneme bırakırken 30 dakika yol sonra çocuğu al eve geç yemek derdine düş o da ayrı yoruyordu.
ve en sonunda annem artık bakamıyorum dedi ve kreşe verdik. onda da zorlandığımız nokta oluyordu ama bir şekilde düzen kurduk dedik ki kreşte çocuk zarar görmeye başladı. kolu kırıldı, düştü, arkadaşı ısırdı falan filan.
şimdi ücretle eltim bakıyor. kendi evinde bakıyor. ben tüm gün çalışıyorum eşim de öyle.. evi bize araçla 10 dakika falan. yine hayatı koştur koştur yaşıyoruz ama ne yapalım oğlumun canı bedeni sağ olsun yeter..
demem o ki bu konu da düşüneceğin en önemli şey bebeğinin sağlıklı olması iyi bakılması. gerisi her zaman zor olacak zaten.
Benimm bebeğim daha 7 aylık yollarda ziyan olur diyenler oldu mesela. Gerçekten çok zor karar vermek.

tatil süresince sizin yanınızda bakar, alışırsınız bir iki ayda güvenirsiniz ondan sonra bırakırsınız.
kv ve görümce bakması tabi ki daha iyi ama tahammül edemeyecekseniz girişmeyin o işe. çocuk için denemiş ve bezmiş biri olarak söylüyorum ev üstüne ev olmuyor. masraf işini de çok düşünüyorsanız ücretsiz izin alın bir süre daha. çünkü daha sonra insanın gözüne batıyor, ben çalışıyorum onların masraflarını karşılıyorum onlar evde bebeğimle keyif yapıyorlar gibi bir algı oluşuyor, işe gidip çocuğu özleyince özellikle.
Ahh kesinlikle. Ücretsiz izinimi uzatamıyorum malesef kredi ödüyoruz dediğim gibi. Kaç aydır kenardaki paradan ödedik taksitleri

Ahh bi de eşim anlasa böyle olacağını. Nasıl anlatırım ki bunu ona
Acik acik soyle canim. Ben boylesini daha uygun buluyorum kimseyle iliskimi bozmak yuzgoz olmak istemiyorum de. Bence mantikli gelecektir ona da. Gunumuz kadinlarinin cogu isini birakip evde cocuk bakmaktansa kazandiklari paranin tamamini cocuk bakimina harcama pahasina ise gitmeye devam ediyor. Hem kariyerimiz etkilenmiyor hem de kimseyle muhatap olmak zorunda kalmiyoruz

Back
X