Ben çalışırken bebeğime görümcem ve kayınvalidem bakacak ama..

Acik acik soyle canim. Ben boylesini daha uygun buluyorum kimseyle iliskimi bozmak yuzgoz olmak istemiyorum de. Bence mantikli gelecektir ona da. Gunumuz kadinlarinin cogu isini birakip evde cocuk bakmaktansa kazandiklari paranin tamamini cocuk bakimina harcama pahasina ise gitmeye devam ediyor. Hem kariyerimiz etkilenmiyor hem de kimseyle muhatap olmak zorunda kalmiyoruz
Çok haklısın canım. Mesela pzts sabahtan gelip cuma akşamı döncekler farz edelim. Bu kızım kreş dönemine gelene kadar böyle devam edicek. İnsan bacaklarını uzatıp bi oh çekip tv izleyemez keyif yapamaz. Aynı şekilde onlar da yapamıcak. En azından 3 hafta öyle yapalım sonra bakıcı için ikna etmeye çalışayım diyorum ama hayırlısı artık çok kafam karışık

kesinlikleee, bunu önden görebilmeniz çok çok iyi ...inanın ki çok zor beraber yaşamak...

Çok haklısın canım. Mesela pzts sabahtan gelip cuma akşamı döncekler farz edelim. Bu kızım kreş dönemine gelene kadar böyle devam edicek. İnsan bacaklarını uzatıp bi oh çekip tv izleyemez keyif yapamaz. Aynı şekilde onlar da yapamıcak. En azından 3 hafta öyle yapalım sonra bakıcı için ikna etmeye çalışayım diyorum ama hayırlısı artık çok kafam karışık

O bahsettigin 3 haftalik gecici surec icin de annenden rica et canim. Kendi annen seni daha iyi anlar. Benim oglum 7 aylik, annemin eline sabahin7sinde tutusturup al sunu azcik oynat ben biraz daha uyuyayim diyebiliyorum. Ama kaynanaya nasil denir ki bu? Ben diyemem sahsen. Desem de o beni yanlis anlar haliyle. Herkes kendi annesiyle rahattir. Ama surekli bakim icin kendi annen de olmaz. Bu is uc gun bes gun degil omur boyu cunku. Anneanne babaanneye alisan cocugu krese vermekte de zorlanabilirsin. Ama bakici bakarsa krese cok rahat gider cocugun

Normal okul zamanı için bakıcı tutun bence, seminer zamanı kızınızi da okula götürebilirsiniz bizim okuldaki öğretmenler öyle yapıyor.

O bahsettigin 3 haftalik gecici surec icin de annenden rica et canim. Kendi annen seni daha iyi anlar. Benim oglum 7 aylik, annemin eline sabahin7sinde tutusturup al sunu azcik oynat ben biraz daha uyuyayim diyebiliyorum. Ama kaynanaya nasil denir ki bu? Ben diyemem sahsen. Desem de o beni yanlis anlar haliyle. Herkes kendi annesiyle rahattir. Ama surekli bakim icin kendi annen de olmaz. Bu is uc gun bes gun degil omur boyu cunku. Anneanne babaanneye alisan cocugu krese vermekte de zorlanabilirsin. Ama bakici bakarsa krese cok rahat gider cocugun
Canım valla beni çok iyi anlıyosun teşekkür ederim. Eşim kabul etmicek gibi geliyo bana,şimdi kv görümce de yanlış anlamasa bari öyle olursa

Normal okul zamanı için bakıcı tutun bence, seminer zamanı kızınızi da okula götürebilirsiniz bizim okuldaki öğretmenler öyle yapıyor.
Evet yapanlar var tabi ama bazen çok sorun oluyo çocuğunu getiren öğretmenler için. Çocuklar durmuyo filan ne bileyim toplantılarda ağlıyorlar etraf karışıyo

Canım valla beni çok iyi anlıyosun teşekkür ederim. Eşim kabul etmicek gibi geliyo bana,şimdi kv görümce de yanlış anlamasa bari öyle olursa
Yanlis anlamazlar,gerekiyorsa alir karsina acik acik anlatirsin. Ben sizlerle seviyeli bir iliskiye devam etmek istiyorum. Ama isin icinde cocugum olursa o is olmaz dersin. Ele is buyurabilirim parasini vericem cunku. Ama siz annesiniz,gorumcemsiniz. Size emir veremem. Canimin istedigini yaptiramam ,bu nedenle de yipranirim. Evliligim de yipranir diye anlatirsan anlayisli olacaklarina inaniyorum ben.

Yanlis anlamazlar,gerekiyorsa alir karsina acik acik anlatirsin. Ben sizlerle seviyeli bir iliskiye devam etmek istiyorum. Ama isin icinde cocugum olursa o is olmaz dersin. Ele is buyurabilirim parasini vericem cunku. Ama siz annesiniz,gorumcemsiniz. Size emir veremem. Canimin istedigini yaptiramam ,bu nedenle de yipranirim. Evliligim de yipranir diye anlatirsan anlayisli olacaklarina inaniyorum ben.
Önce eşimi ikna etmem gerekiyor. Nasıl güvencez deyip duruyo. Anneler gelir biraz bakıcının yanında dururlar. Çözümü bulunur. Belki etraftan tavsiye edenler olur bulunur bence çözümü. Zaten yarım gün olucak yani

Bence gelsinler kalsınlar sizde yediğiniz bir kap yemek faturalar kabarsa ne kadar kabarırki
Sizde çocuğunuz için katlanacaksınız hatta bence sevmeye çalışın
Zaten büyük bir fedakarlık edip evinize gelecekler fatura hesabına girmeniz bile çok yanlış
Bakım konusunda da onlardan iyisini bulamazsınız

Bence de öyle daha iyi zaten ama mesafeyi sıkıntı yapacak kişiler onlar
o zaman bence bebeğiniz için bakıcı bulmanız daha iyi olur.halasıyla babanesi de istediklerinde gelsinler hem bakıcıyı kontrol ederler hem de torun severler:)
yani çalışma saatleriniz epey az,bu kadar saat için değmez bence sorun çıktığına..sizin isteklerinize uymazlar,birşey demek ister diyemezsiniz,eşinizle sorun çıkar...gerek yok aile içi huzursuzluğa..
komşu falan yok mu bakabilecek??
ben tüm gün 8-18 çalışmama rağmen bakıcı baktı oğluma..

Bence gelsinler kalsınlar sizde yediğiniz bir kap yemek faturalar kabarsa ne kadar kabarırki
Sizde çocuğunuz için katlanacaksınız hatta bence sevmeye çalışın
Zaten büyük bir fedakarlık edip evinize gelecekler fatura hesabına girmeniz bile çok yanlış
Bakım konusunda da onlardan iyisini bulamazsınız
Sizin bakış açınızdan siz de haklısınız ama işin diğer boyutları da var. Şunu yap bunu yap diyemem emir verir gibi. Bi de 2-3 yıl boyunca bakabilceklerini sanmıyorum. Karar aşaması zor olan bir konu

o zaman bence bebeğiniz için bakıcı bulmanız daha iyi olur.halasıyla babanesi de istediklerinde gelsinler hem bakıcıyı kontrol ederler hem de torun severler:)
yani çalışma saatleriniz epey az,bu kadar saat için değmez bence sorun çıktığına..sizin isteklerinize uymazlar,birşey demek ister diyemezsiniz,eşinizle sorun çıkar...gerek yok aile içi huzursuzluğa..
komşu falan yok mu bakabilecek??
ben tüm gün 8-18 çalışmama rağmen bakıcı baktı oğluma..
Ne mutlu size.. Dediğinz gibi bana da dha mantıklı geliyor . Siz bakıcıya ne kadar ödüyordunuz mesela? Tanıdık mıydı yoksa ajanstan filan mı bulmuştunuz

Madem bu kadar uzaklar ben baktırmazdım ikisine de. Bakıcıya baktırırdım ki öyle de yapacağım. Kv uzak olduğu için değil hasta olduğu için mecburuz.
Aynı evin içinde çok zor. Mutlaka huzursuzluk olur.
Ya da onlara yakın bir yere taşınacaksınız.

Ahh bi de eşim anlasa böyle olacağını. Nasıl anlatırım ki bunu ona
ben hamileyken eşim emindi annesinin bakacağından..üst sokakta oturuyor.ama gezmeyi falan çok sever pek evde durmak sosyal bir kadındır..doğumdan önce çok kavga ettim eşimle ,dinlemedi annem dururken bakıcıya mı verelim diye..bu arada kv hık mık geçiştiriyordu..doğumdan sonra işe başlamama 1 ay kaldı,kp dedi ki bakıcının yarı parası benden,annene güvenme bakamaz o dedi...eşim mosmor oldu..
bir daha da konusu açılmadı,ben kendime kızdım hamileyken gereksiz yere kavga etmişim diye:):)
belki de yaşayarak görmesi daha iyi olur.
önce konuş,bak aynı evde ilişkiler zedelenir vss...yüksek ihtimal anlamayacak..sonrası dediğim gibi yaşa ve gör..:):)

Sizin bakış açınızdan siz de haklısınız ama işin diğer boyutları da var. Şunu yap bunu yap diyemem emir verir gibi. Bi de 2-3 yıl boyunca bakabilceklerini sanmıyorum. Karar aşaması zor olan bir konu
Bakabildikleri kadar baksınlar bakıcıya da nazınız geçmiyor şunu yap bunu yap de o kafasına göre takılıyor birde zırt pırt izin işi oluyor bunların üstüne güven sıkıntısı yaşayacaksınız
Rica ederek çözersin işi böyle yapalım doktor böyle demişti gibi
2-3 yıl bakamazlarsa ozaman çözüm ararsınız 1 sene baksalar bakıcı için ödeyeceğiniz 1000 liradan yine kar edeceksiniz

Önce eşimi ikna etmem gerekiyor. Nasıl güvencez deyip duruyo. Anneler gelir biraz bakıcının yanında dururlar. Çözümü bulunur. Belki etraftan tavsiye edenler olur bulunur bence çözümü. Zaten yarım gün olucak yani
Bulunur elbet canim
Hele ki sen ogretmensin daha da kolay bulursun bakiciyi. Velilerine haber salarsin var mi tanidik diye. İlk zamanlar annen gelir goz kulak olur arada. Eve kamera kurdurmak cok pahali bir islem degil. Alisirsiniz. İnsan herseye alisiyor hele ki hu cok rahat olacak. Kv gorumce anne gun gelir skilir her gun her gun cocuk bakmaktan,kolay bir is degil. Gezmeye gidilmez, doktor isleri olur gidemezler, eve misafir cagiramazlar sosyal hayatlar etkilenir. Kolay degil hele ki yasini basini almis insanlar icin daha da zor. Yillardir cocuk bakmiyorlar dusunsene devir degisti artik eski usulde bebek bakimi kalmadi. Eskiler emzigi recele batirir cocugun agzina tikistirirlardi sen buna goz yumabilir misin? Hayir tabiiki. Bakiciya laf soylersin akrabaya soylenmiyor iste. Bunlari esine de kvne de guzelce anlat. Bak benim teyzem 68 yasinda 8 yildir torununa bakiyor, her gun git gel yapiyor, simdi ogle arasinda cocugun okuluna beslenme bile goturuyor cunku cocugun midesi rahatsiz. Ne buyuk bir is yuku o yastaki insana dusun. Bunca zaman baktim hadi basinizin caresine bakin da diyemiyor kuzenime. Bela gibi is. Yaz tatiline gidecekti,cocugun bakimi yuzunden gidemiyor yazik gunah. Anneme bakiyorum onun yaninda ne kadar ozgur, bugun ara hadi yarin gidiyoz de hemen tasi taragi toplar annem yollara duser ;) o kadar uzun anlattim sana ki yasanmis ornekleri gor ve ailene anlat diye canim, cok isgal ettim buralari kusura bakma. İnsallah gonlune gore olur hersey

ben hamileyken eşim emindi annesinin bakacağından..üst sokakta oturuyor.ama gezmeyi falan çok sever pek evde durmak sosyal bir kadındır..doğumdan önce çok kavga ettim eşimle ,dinlemedi annem dururken bakıcıya mı verelim diye..bu arada kv hık mık geçiştiriyordu..doğumdan sonra işe başlamama 1 ay kaldı,kp dedi ki bakıcının yarı parası benden,annene güvenme bakamaz o dedi...eşim mosmor oldu..
bir daha da konusu açılmadı,ben kendime kızdım hamileyken gereksiz yere kavga etmişim diye:):)
belki de yaşayarak görmesi daha iyi olur.
önce konuş,bak aynı evde ilişkiler zedelenir vss...yüksek ihtimal anlamayacak..sonrası dediğim gibi yaşa ve gör..:):)
Aha da benim kv gibi. Pek gezentiler maşallah kolay evde durmazlar. Komşulardan yakınlardan araştırmak şazım bi de tabi. Kp iyi yapmış valla ne güldüm :D

Madem bu kadar uzaklar ben baktırmazdım ikisine de. Bakıcıya baktırırdım ki öyle de yapacağım. Kv uzak olduğu için değil hasta olduğu için mecburuz.
Aynı evin içinde çok zor. Mutlaka huzursuzluk olur.
Ya da onlara yakın bir yere taşınacaksınız.
Taşınmak mı aman yok almayayım kiraya para vermektense bakıcıya veririm yahu

Ne mutlu size.. Dediğinz gibi bana da dha mantıklı geliyor . Siz bakıcıya ne kadar ödüyordunuz mesela? Tanıdık mıydı yoksa ajanstan filan mı bulmuştunuz
tanıdık falan değildi.eş dost şeklinde bulduk..temizliğe gelen kadınlar sosyal ağ gibiler,birine söylersen bulurlar mutlaka:)
oğlu 6 yaşına geldi 3 yaşından beri kreşe gidiyor.o yüzden fiyatlar değişmiştir ama arkadaşlarımdan bildiğim tüm gün için 1.300 + sigorta gibi istiyorlar..ama konuşmanıza bağlı.sizin saatler çoka z aslında o yüzden komşu falan var mı diye sordum..bakıcılar böyle bölük pörçük gelmek istemezler.başka yere de gidemez çünkü.

Back
X