Ben Delirdim Galiba

Bence dünyada sadece Türk kadınında var bu temizlik yarıştırma, yaşadığım ortam yeteri kadar hijyenikse takmamaya çalışıyorum ben de. Bu arada komşunuz apartmanda oturup, milletin üstüne silkeleniyorsa bu çok büyük sıkıntı.

Yok yol giriş katta zaten boşluğun olduğu tarafa silkeliyor allahtan of evet şu temizlik yarıştırma işi hepimizi mahvetti. Bende öyle işte yeterince hijyenik olsa yeter diyorum da bana nedense bir türlü yeterince hijyenik gelmiyor

Evinizin renkleri nasil? Cok esya (biblo vb) var mi?
Daha çok ceviz tonlarında salonum halımın rengi açık perdelerimin rengi açık vs. Çok fazla biblo vs yok hatta direkt yok çünkü hiç tahammülüm yok öyle kalabalıklığa muhtemelen zaten o yüzden salonum derli toplu geliyor gözüme. Mutfağım biraz daha açık ahşap renginde ama zaten gözüme batan mutfaktaki ıvır zıvırlar imkanım olsa tezgah bomboş olsun isterim ama o kadar depolama alanım yok her şey dolaplarda dursun diyecek kadar. Ya her ev kadar dağınık aslında yaşanıyor sonuçta sürekli otel gibi duramaz da işte ben nasıl dert ediyorum bir bilseniz….

Almanyada yasiyorum. Alman arkadaslarim gelirse cok rahatim Onlar evin daginikligina bakmazlar, bi makarna yapip oturup cenne yapariz, güzel vakit geciririz.
Türk arkadaslarimin gelecekse beni bi görün Bir gün önceden dip köse temizlige girisiyorum, halende korkuyorum, aman mutfak cekmecelerim düzenli mi? Yardim etmek isterler acarlar diye Yok catalda su lekesi var mi? Hangi yemekleri yapayim?
Yani gerçekten bizim kültürümüzde var bu kiyaslama, almanlar cok rahat bu konuda.
Ben full calisiyorum, cocugum var, bir ton yani sira islerim var. Ev hanimi kadar evle ilgilenmege vaktim yok. Biraz vaktim olursada onu kendime ayirmak isterim.
Bunu kabul ezdikten sonra dahada rahatladim.
Evim hafta arasi cok daginik, anca haftasonu vakit buluyorum toplamaya.
2 yil annelik izinindeydim, ozaman misal ev piril pirildi cünkü tüm gün evdeydim, cocugumda rahat bir bebekti.
Hem calisip piril piril ev istersek, ozaman sagligimizdan vaz gecmeyi göze almamiz gerekir. Yani degmez

Ay nasıl içimi rahatlattınız bende tam olarak böyleydim hemde bebeğim yokken ahahaha. Şimdi korkuyorum ileriye dönük çocuğu bu karmaşıklığın içine mi getiricem diye gerçi bebekler ve çocuklar sadece sevilmek istiyor yıkanmamış bardak umurlarında bile değil de işte insan her şey dört dörtlük olsun istiyor

kendini sosyal medyayla kıyaslama işini anlamıyorum.
içerik üretenlerin işi o zaten. sosyal medyadan para kazanıyorlar. haliyle hem kendilerine hem evlerine extra özen göstermek zorundalar. bir nevi iş yerleri o çünkü. sizin böyle bir durumunuz yok. evinizin çok temiz olması ya da olmaması size artı veya eksi yazmıyor. hijyenik ve düzenli durması yeterli.
sosyal medyada insanlar haftada bir ev düzeni değiştirip her ay estetik yaptırıp her gün yeni bir ürün alıyorlar çünkü bir yenilik farklılık yaratıp ordan içerik üretiyorlar. işin özünde para var. sizin böyle bir durumunuz yok.

Hic gerek yok. Cocuk seviliyorsa mutludur.

Çok çok haklısınız da ben ne hikmetse takıldım kaldım bu işlere birde aylık düzenli kadınla deneyeceğim kafamın bir köşesinde sürekli ev olmasından çok sıkıldım

Çok çok haklısınız da ben ne hikmetse takıldım kaldım bu işlere birde aylık düzenli kadınla deneyeceğim kafamın bir köşesinde sürekli ev olmasından çok sıkıldım
Aşko kadını takip etmek de yorar seni dikkat et bir de bunu dert etme şahsen kadın gelip gidince hiç kontrol etmiyorum ama edenler daha çok dertleniyo

Meşgalesi olan insanin evi pek pirıl pırıl olmuyor zaten.
Ben ev hanımıyım elim sürekli evin uzerinde yinede o bahsettiğiniz pırıl pırıl evler olmuyor.
Ben böyle insanların ev temizliğinden başka hiç bir şey yapmadiklarini düşünüyorum aksi mümkün değil yani.

Gözünüzü seveyim. Daha ne yapmak istiyorsunuz? Fikrimce, bir sürü iş yapıyorsunuz zaten. Çamaşırlar da dağınık kalsın. Eşinize paslayın sizi sıkan işleri.
İş hayatından dolayı bir saldım, pir saldım. Evin yolunu zor buluyorum

Of inanın bende öyleyim yani evin genel rutini aşağı yukarı böyle ama bazen bunu da yapamıyorum yorgunluktan ya da sadece canım istemiyor. Ya çok büyütüyorum bu işleri kendi içimde farkındayım da bi aşamadım belki şu kadın alma işi beni biraz yatıştırır bu ay yapamam yüklü harcamalarım var ama önümüzdeki ay kesinlikle başlamayı düşünüyorum

Bu gayet yeterli zaten mutfak için de şunu yapabilirsin. Derin temizliğe gir bir gün indir tüm dolapları sil tekrar yerleştir. Anlık topla. Gece özellikle hastalıktan gebersen de sabaha ıvır zıvır bulaşık bırakma bir bardak bile. Insanın tüm enerjisini alıyo o dağınıklık. Giyinme odasını da yine aynı şekilde komple indir sil temizle tekrar yerlestir. Çamaşır da her kuruduğunda katla gerçekten sadece 5 dk alıyo. Dağıldıkça mutsuzlaşıyoruz. Başka da bi şey yapmana gerek yok.

İşte keşke yapabilsem öyle mutfak ve kıyafet işi o kadar büyüyor ki gözümde. Komple bi topluyorum dediğiniz gibi diyorum misss artık hep böyle olacak burası 1 hafta sonra bakıyorum eski haline gelmiş. Yine mutfak toplama işlerini eşime iteleyip biraz hallettim gibi Ahahaha ama kıyafet konusunda öylece bakışıyoruz bu izin günümde giyinme odasını toparlamak gibi bir planım var ama ne kadar öyle durur ona bir şey diyemem

Sosyal medyaya ozenmeyin onların işi bu herşeyi mükemmel göstermek.cogunun kocası çalışmıyor ve yardımcıları var kendinizi onlarla bir tutmayın.bende düzen severim her gece uyumadan evi düzgün birakirim mesela misafir gelince sanki evde hiç yaşanmamış gibi düzen kurarım.bazi günler olur hiç karışmam dağınık kalsın.cok takılmayın aşırı kirli olmadığı sürece daginiklokta güzeldir yeterki ucu kacmasin

Ne bileyim algımızı bozdu iyice şu durumlar gerçekten. Bide ben küçüklüğümden beri hep dağınık, pis oluşumla azarlanıp büyütüldüm evet biraz dağınık bir insanım kabul ediyorum Ama bende bunun sa etkisi var hepsi üst üste biniyor ve pis olmamak için o kadar gereksiz hem zihnen hem bedenen yoruluyorum ki ay oluversin yapılır rahatlığına bir türlü erişemedim hep bir diken üstündeyim

E aslında pis değilsiniz ki. Sadece mutfak ve çamaşır işinin rutinini oturtmanız gerekiyor. İnanın o rutin de zaman zaman herkes de bozulabiliyor. Ben de ilk evlendiğimde eve yetişemediğim için psikolojimi bozup işten ayrılmak gibi bi aptallık yaptım. Halbuki sakince büyük resme bakınca her şey tık tık yerine oturuyor.
Çamaşır ve bulaşık konusunda yapılan en büyük hata maalesef ertelemek. Çamaşırların kurutucuda veya asılmada işi bittiği gibi hemen yerlerine yerleştirin. Ütü vs yapılacaksa da yapın. Toplu yaparım diye biriktirmeyin. 2 parça kıyafet için bile olsa yapın bunu. Arkasından giyinme odasının tozunu üstten aldırın çıkın.
Mutfaktaki iş paylaşımına ciddi kurallar koyun. Eşinize durumdan ne kadar rahatsız olduğunuzu anlatın. Eşek değilse anlar herhalde. Mesela gece yatmadan önce tezgahta bardak bile kalmayacak şeklinde kuralınız olsun.
Ben bu rutini kendi evimde oturttum mesela ama şu bi kaç gün evde hiç duramadım o yüzden biraz çamaşır birikti. Ancak sorun değil halledilir Allah sağlık versin.
Bir de yine kendimden örnek vereyim belki ilham olur diye. Ben öyle çok cam falan kafaya takmam. Bi kaç haftada 1 bi ablayla anlaştım. Mutfak dolap içleri ve camları, üstten genel temizliği ona bırakıyorum. 3 ayda 1 gibi bi sürede de duvarları, koltukları, avizeleri sildiriyorum. İstediği makineyi bile aldım. Kendim yapmak istemediğim şeyleri de böyle düzene soktum.

Internetteki örnek daire kıvamındaki evler yüzünden oluyor bu bence. Dönem dönem bana da oluyor her şey gözüme batıyor böyle her şey nizami olsun istiyorum ama sonuçta bir yaşam var evde o gördüğünüz evler hep fotoğraflarda.

Düzen konusu için evet aylık kadın yardımcı olabilir bazı temizlikçiler gerçekten çok iyi oluyor o konuda. Bir süre sonra zaten oturur bence bu kadar kafaya takmayın size öyle geliyordur zaten çok dikkat ettiğiniz için. Çalışıp yorulan bir kadınsınız robot değilsiniz ki bu kadar mükemmeliyetçi olmayın

İşimi bırakmak gibi bir düşüncem yok şu an için zaten bıraksam geri dönemeyeceğim bir sektördeyim. Of siz camlara yine haftalık diyorsunuz ben aydan aya bile silmediğim oluyor ne yalan söyleyeyim.. Dediğiniz gibi mutfak ve çamaşır odasını düzene loysam belki ev o kadar da gözüme batmaz. Ama mesela bugün evi su bastı kova kova suyla sildim her yeri ama yok mesela şu an ev içime sinemiyor sanki leş gibi oldu hep her yer. Ne bileyim ya boş vaktim çok ondan bunları kafaya takıyorum desem o da yok. Sıkıştım kaldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…