- 18 Şubat 2018
- 13.888
- En iyi cevaplar
- 2
- 64.843
- 598
- 45
- Konu Sahibi Winnethepooh
-
Bence dünyada sadece Türk kadınında var bu temizlik yarıştırma, yaşadığım ortam yeteri kadar hijyenikse takmamaya çalışıyorum ben de. Bu arada komşunuz apartmanda oturup, milletin üstüne silkeleniyorsa bu çok büyük sıkıntı.Düşününce de saçma geliyor ben bu dünyaya ev işi mi yapmaya geldim. Bi kitap okumak bir konuda kendini geliştirmek yeni bir hobi edinmek varken oturup her hafta dolap çekmek çok anlamsız geliyor zaten yapmıyorum da öyle bir şey ahahaha. Ama pisim diye de dövünüyorum. Karşı komşum mesela her gün sabah uyanır halılarını çırpar camlarını siler evde de eminim bir ton iş yapıyor üstüne. Kadına baktıkça diyorum allahım benim evi pislik götürüyor
Yok yol giriş katta zaten boşluğun olduğu tarafa silkeliyor allahtan of evet şu temizlik yarıştırma işi hepimizi mahvetti. Bende öyle işte yeterince hijyenik olsa yeter diyorum da bana nedense bir türlü yeterince hijyenik gelmiyorBence dünyada sadece Türk kadınında var bu temizlik yarıştırma, yaşadığım ortam yeteri kadar hijyenikse takmamaya çalışıyorum ben de. Bu arada komşunuz apartmanda oturup, milletin üstüne silkeleniyorsa bu çok büyük sıkıntı.
Daha çok ceviz tonlarında salonum halımın rengi açık perdelerimin rengi açık vs. Çok fazla biblo vs yok hatta direkt yok çünkü hiç tahammülüm yok öyle kalabalıklığa muhtemelen zaten o yüzden salonum derli toplu geliyor gözüme. Mutfağım biraz daha açık ahşap renginde ama zaten gözüme batan mutfaktaki ıvır zıvırlar imkanım olsa tezgah bomboş olsun isterim ama o kadar depolama alanım yok her şey dolaplarda dursun diyecek kadar. Ya her ev kadar dağınık aslında yaşanıyor sonuçta sürekli otel gibi duramaz da işte ben nasıl dert ediyorum bir bilseniz….Evinizin renkleri nasil? Cok esya (biblo vb) var mi?
Ay nasıl içimi rahatlattınız bende tam olarak böyleydim hemde bebeğim yokken ahahaha. Şimdi korkuyorum ileriye dönük çocuğu bu karmaşıklığın içine mi getiricem diye gerçi bebekler ve çocuklar sadece sevilmek istiyor yıkanmamış bardak umurlarında bile değil de işte insan her şey dört dörtlük olsun istiyorAlmanyada yasiyorum. Alman arkadaslarim gelirse cok rahatimOnlar evin daginikligina bakmazlar, bi makarna yapip oturup cenne yapariz, güzel vakit geciririz.
Türk arkadaslarimin gelecekse beni bi görünBir gün önceden dip köse temizlige girisiyorum, halende korkuyorum, aman mutfak cekmecelerim düzenli mi? Yardim etmek isterler acarlar diye Yok catalda su lekesi var mi? Hangi yemekleri yapayim?
Yani gerçekten bizim kültürümüzde var bu kiyaslama, almanlar cok rahat bu konuda.
Ben full calisiyorum, cocugum var, bir ton yani sira islerim var. Ev hanimi kadar evle ilgilenmege vaktim yok. Biraz vaktim olursada onu kendime ayirmak isterim.
Bunu kabul ezdikten sonra dahada rahatladim.
Evim hafta arasi cok daginik, anca haftasonu vakit buluyorum toplamaya.
2 yil annelik izinindeydim, ozaman misal ev piril pirildi cünkü tüm gün evdeydim, cocugumda rahat bir bebekti.
Hem calisip piril piril ev istersek, ozaman sagligimizdan vaz gecmeyi göze almamiz gerekir. Yani degmez
Hic gerek yok. Cocuk seviliyorsa mutludur.Ay nasıl içimi rahatlattınız bende tam olarak böyleydim hemde bebeğim yokken ahahaha. Şimdi korkuyorum ileriye dönük çocuğu bu karmaşıklığın içine mi getiricem diye gerçi bebekler ve çocuklar sadece sevilmek istiyor yıkanmamış bardak umurlarında bile değil de işte insan her şey dört dörtlük olsun istiyor
Çok çok haklısınız da ben ne hikmetse takıldım kaldım bu işlere birde aylık düzenli kadınla deneyeceğim kafamın bir köşesinde sürekli ev olmasından çok sıkıldımkendini sosyal medyayla kıyaslama işini anlamıyorum.
içerik üretenlerin işi o zaten. sosyal medyadan para kazanıyorlar. haliyle hem kendilerine hem evlerine extra özen göstermek zorundalar. bir nevi iş yerleri o çünkü. sizin böyle bir durumunuz yok. evinizin çok temiz olması ya da olmaması size artı veya eksi yazmıyor. hijyenik ve düzenli durması yeterli.
sosyal medyada insanlar haftada bir ev düzeni değiştirip her ay estetik yaptırıp her gün yeni bir ürün alıyorlar çünkü bir yenilik farklılık yaratıp ordan içerik üretiyorlar. işin özünde para var. sizin böyle bir durumunuz yok.
Aşko kadını takip etmek de yorar seni dikkat et bir de bunu dert etme şahsen kadın gelip gidince hiç kontrol etmiyorum ama edenler daha çok dertleniyoÇok çok haklısınız da ben ne hikmetse takıldım kaldım bu işlere birde aylık düzenli kadınla deneyeceğim kafamın bir köşesinde sürekli ev olmasından çok sıkıldım
Meşgalesi olan insanin evi pek pirıl pırıl olmuyor zaten.Kızlar selam,
Dün evim güzel evim topiğine de konu açmıştım o sinirle ama artık bi içimi dökmem lazım deli gibi ettim kendimi çünkü. Bana sürekli ben pismişim evim çok pismiş gibi geliyor. Bu durum Okb gibi anlaşılmasın öyle çılgınlar gibi temizlik yapıp şey yapmıyorum zaten öyle bir vaktim de yok. Çok yoğun stresli bir işte vardiyalı çalışıyorum yeni evli sayılırım daha 1.5 yıl oldu. Ama inanın ben bu işe başladığımdan beri bana hiçbir şeye yetişemiyormuşum gibi geliyor. Hayatım aşırı düzensiz iş düzenim sebebiyle zaten işin mental yükü çok fazla bide eve gelip sürekli ev işleriyle uğraşmaktan kusucam artık. Yalan değil bazen bırakıveriyorum evi kendi haline mahvoluyor sonra birde buna üzülüyorum tabii. Ama şimdi bu sosyal meyda vs hep evler pırıl pırıl hep misafir gelecekmiş gibi toplu tek bir dağınıklık yok, dolapların içleri mağaza standı gibi düzenli. Dönüp bakıyorum kendi evime yok yani dolaplarımın için genel olarak dağınık hızlı hızlı iş yapacağım diye öyle üst düzey düzenli tutamıyorum. Arada bir hem temizlemek için hem düzenlemek için komple indirip kaldırıyorum ama yine karmakarışık oluyor. E eve bakıyorum illa bir dağınıklık oluyor şu an bile mutfak masasında bir sürü ıvır zıvır bir şey paketleri. Asla öyle kâğıt gibi değil. Ne bileyim aşırı yetersiz ve pis hissediyorum kendimi ve evimi.
Elimden geldiğince evi toparlamaya temiz tutmaya çalışıyorum tabii ki evimi pislik götürmüyor ama o pırıl pırıl evlerden değil benim evim buna ne vaktim ne enerjim var. İleride bebeğim olsun istiyorum E birde tüm bu tempoya çocuk eklenince ben neye nasıl yetişeceğim diye düşünmeden edemiyorum asla. Offf bilmiyorum siz nasıl üstesinden geliyorsunuz bu durumların. Cidden tüm evler bal dök yala da bir ben mi pasaklıyım…
Gözünüzü seveyim. Daha ne yapmak istiyorsunuz?Yani şöyle bizim evin düzeninde aslında zaten her gün robot süpürge çalışıyor. Çocuğumuz ya da evcil hayvanımız olmadığından yeterli de oluyor haftada 1 gün de ben dip köşe süpürüp siliyorum evi. Tozu aklıma geldikçe alıyorum bazen her gün bazen 2 günde bir ama çokta tozlu bırakmamaya çalışıyorum evi. Düzenleme kısmında salonumuz hep derli topludur, yatak odası da öyle ama giyinme odası cehennem gibi sürekli çamaşır yıka kaldır. Bazen Bıkkınlık geliyor bırakıveriyorum orayı öyle üzülerek söylüyorum ki bazen 1 hafta temiz kıyafetler yığılıyor oraya anca izin gününde kaldırıyorum. Banyom temizdir her gün düzenli ovalarım haftada bir her yerini yıkarım. Mutfak için pek bir şey diyemiyorum biraz gel gitli bir ilişkimiz var. Yaşan değil geceden bulaşık bıraktığım olur hatta şokta olur ama o işi halletmeye çalışıyorum artık bırakmamak için gayret ediyorum. Genel olarak durumlar böyle yani
Yok yok hiiiç bakmayacağım tek bir kir tanesi kalmadığını düşünerek devam edicemAşko kadını takip etmek de yorar seni dikkat et bir de bunu dert etme şahsen kadın gelip gidince hiç kontrol etmiyorum ama edenler daha çok dertleniyo
Of inanın bende öyleyim yani evin genel rutini aşağı yukarı böyle ama bazen bunu da yapamıyorum yorgunluktan ya da sadece canım istemiyor. Ya çok büyütüyorum bu işleri kendi içimde farkındayım da bi aşamadım belki şu kadın alma işi beni biraz yatıştırır bu ay yapamam yüklü harcamalarım var ama önümüzdeki ay kesinlikle başlamayı düşünüyorumGözünüzü seveyim. Daha ne yapmak istiyorsunuz?Fikrimce, bir sürü iş yapıyorsunuz zaten. Çamaşırlar da dağınık kalsın. Eşinize paslayın sizi sıkan işleri.
İş hayatından dolayı bir saldım, pir saldım. Evin yolunu zor buluyorum
Bu gayet yeterli zaten mutfak için de şunu yapabilirsin. Derin temizliğe gir bir gün indir tüm dolapları sil tekrar yerleştir. Anlık topla. Gece özellikle hastalıktan gebersen de sabaha ıvır zıvır bulaşık bırakma bir bardak bile. Insanın tüm enerjisini alıyo o dağınıklık. Giyinme odasını da yine aynı şekilde komple indir sil temizle tekrar yerlestir. Çamaşır da her kuruduğunda katla gerçekten sadece 5 dk alıyo. Dağıldıkça mutsuzlaşıyoruz. Başka da bi şey yapmana gerek yok.Yani şöyle bizim evin düzeninde aslında zaten her gün robot süpürge çalışıyor. Çocuğumuz ya da evcil hayvanımız olmadığından yeterli de oluyor haftada 1 gün de ben dip köşe süpürüp siliyorum evi. Tozu aklıma geldikçe alıyorum bazen her gün bazen 2 günde bir ama çokta tozlu bırakmamaya çalışıyorum evi. Düzenleme kısmında salonumuz hep derli topludur, yatak odası da öyle ama giyinme odası cehennem gibi sürekli çamaşır yıka kaldır. Bazen Bıkkınlık geliyor bırakıveriyorum orayı öyle üzülerek söylüyorum ki bazen 1 hafta temiz kıyafetler yığılıyor oraya anca izin gününde kaldırıyorum. Banyom temizdir her gün düzenli ovalarım haftada bir her yerini yıkarım. Mutfak için pek bir şey diyemiyorum biraz gel gitli bir ilişkimiz var. Yaşan değil geceden bulaşık bıraktığım olur hatta şokta olur ama o işi halletmeye çalışıyorum artık bırakmamak için gayret ediyorum. Genel olarak durumlar böyle yani
İşte keşke yapabilsem öyle mutfak ve kıyafet işi o kadar büyüyor ki gözümde. Komple bi topluyorum dediğiniz gibi diyorum misss artık hep böyle olacak burası 1 hafta sonra bakıyorum eski haline gelmiş. Yine mutfak toplama işlerini eşime iteleyip biraz hallettim gibi Ahahaha ama kıyafet konusunda öylece bakışıyoruz bu izin günümde giyinme odasını toparlamak gibi bir planım var ama ne kadar öyle durur ona bir şey diyememBu gayet yeterli zaten mutfak için de şunu yapabilirsin. Derin temizliğe gir bir gün indir tüm dolapları sil tekrar yerleştir. Anlık topla. Gece özellikle hastalıktan gebersen de sabaha ıvır zıvır bulaşık bırakma bir bardak bile. Insanın tüm enerjisini alıyo o dağınıklık. Giyinme odasını da yine aynı şekilde komple indir sil temizle tekrar yerlestir. Çamaşır da her kuruduğunda katla gerçekten sadece 5 dk alıyo. Dağıldıkça mutsuzlaşıyoruz. Başka da bi şey yapmana gerek yok.
Ne bileyim algımızı bozdu iyice şu durumlar gerçekten. Bide ben küçüklüğümden beri hep dağınık, pis oluşumla azarlanıp büyütüldüm evet biraz dağınık bir insanım kabul ediyorumSosyal medyaya ozenmeyin onların işi bu herşeyi mükemmel göstermek.cogunun kocası çalışmıyor ve yardımcıları var kendinizi onlarla bir tutmayın.bende düzen severim her gece uyumadan evi düzgün birakirim mesela misafir gelince sanki evde hiç yaşanmamış gibi düzen kurarım.bazi günler olur hiç karışmam dağınık kalsın.cok takılmayın aşırı kirli olmadığı sürece daginiklokta güzeldir yeterki ucu kacmasin
İşimi bırakmak gibi bir düşüncem yok şu an için zaten bıraksam geri dönemeyeceğim bir sektördeyim. Of siz camlara yine haftalık diyorsunuz ben aydan aya bile silmediğim oluyor ne yalan söyleyeyim.. Dediğiniz gibi mutfak ve çamaşır odasını düzene loysam belki ev o kadar da gözüme batmaz. Ama mesela bugün evi su bastı kova kova suyla sildim her yeri ama yok mesela şu an ev içime sinemiyor sanki leş gibi oldu hep her yer. Ne bileyim ya boş vaktim çok ondan bunları kafaya takıyorum desem o da yok. Sıkıştım kaldımE aslında pis değilsiniz ki. Sadece mutfak ve çamaşır işinin rutinini oturtmanız gerekiyor. İnanın o rutin de zaman zaman herkes de bozulabiliyor. Ben de ilk evlendiğimde eve yetişemediğim için psikolojimi bozup işten ayrılmak gibi bi aptallık yaptım. Halbuki sakince büyük resme bakınca her şey tık tık yerine oturuyor.
Çamaşır ve bulaşık konusunda yapılan en büyük hata maalesef ertelemek. Çamaşırların kurutucuda veya asılmada işi bittiği gibi hemen yerlerine yerleştirin. Ütü vs yapılacaksa da yapın. Toplu yaparım diye biriktirmeyin. 2 parça kıyafet için bile olsa yapın bunu. Arkasından giyinme odasının tozunu üstten aldırın çıkın.
Mutfaktaki iş paylaşımına ciddi kurallar koyun. Eşinize durumdan ne kadar rahatsız olduğunuzu anlatın. Eşek değilse anlar herhalde. Mesela gece yatmadan önce tezgahta bardak bile kalmayacak şeklinde kuralınız olsun.
Ben bu rutini kendi evimde oturttum mesela ama şu bi kaç gün evde hiç duramadım o yüzden biraz çamaşır birikti. Ancak sorun değil halledilir Allah sağlık versin.
Bir de yine kendimden örnek vereyim belki ilham olur diye. Ben öyle çok cam falan kafaya takmam. Bi kaç haftada 1 bi ablayla anlaştım. Mutfak dolap içleri ve camları, üstten genel temizliği ona bırakıyorum. 3 ayda 1 gibi bi sürede de duvarları, koltukları, avizeleri sildiriyorum. İstediği makineyi bile aldım. Kendim yapmak istemediğim şeyleri de böyle düzene soktum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?