Ben dışarı çıktığımda kocam hep annesine gidiyor, sizce bu normal mi?

o değil de 8 aylık evlilikte ayda en az 2 kez dışarı çıkıyorsunuz eşiniz bozulmuyor mu ayolll
adamlar yapsa burada ne kızıyoruz hee kimse de benim gibi düşünmemiş

eşiniz de dışarı çıkar mı arkadaşlarıyla

tabi çıkın edin de tabiri caizse 3 günlük evlilikte insan hep eşi ile takılıyor ya genelde
belki de ben pek kocacıyım bilemedim

Eşinizin siz dışarı çıktığınızda annesine gitmesi ve ailesiyle zaman geçirmesi normal.
27 Nisan 2025 konunuzda eşinizle sevgili olduğunuz neredeyse 9 senenin 7 sinde ailesini de tanıdığınızı yazmışsınız.

Konunuzda anlattıklarınızdan kayınvalidenizle eşinizle evlenmeden önceki yıllarda bir samimiyetiniz olduğu anlaşılıyor.

Bugünlerin mimarı biraz da sizsiniz. Geçmişte kadına sıkça gidip, şu an gitmiyorsanız neden diye sorguluyor olabilir.

Siz çalışıyor musunuz ?

Sizin eşiniz düzelmez. Kv konusunda gene bir şekilde uzak kalabilirdiniz ama cinsellik konusu sıkıntı. Aile evinden ayrılma bahanesi de çok gülünc, zaten her gün gidiyor, ne alakası var yani. Daha bu sorunlar var siz çocuk istiyormuşsunuz da eşiniz yanaşmıyormuş. Demek ki yanaşsa çocuk da yaparsınız bu eşe. Ne diyeyim, bile isteye okey olmuşsunuz, daha da düzelir mi umut ediyorsunuz.

Görmemiz lazım annesinin yaptıklarını, ben empati yaptığımda aynı manipülasyonlara maruz kalsam ben de öyle olurdum gibi geliyor. Bugün eve ağlayarak geldi, annesinin söylediklerini duysanız çıldırırsınız. Keşke seni evlendirmeseydim, seninle daha çok zaman geçirseydim ölmeden önce falan demiş. İlginç vaka

Nasıl ve nereden çıkarttınız çocuk istediğimi? Kayınvalidem çocuk baskısı yapıyordu sürekli, ben de ona apaçık bşr şekilde bizim çocuğumuz olamaz dedim. Çocuk istemiyorum, nereden çıkardığınızı anlamadım?

Aşırı bağımlı hastalıklı bir annesi var. Eşiniz de normal davranmıyor.

Evet 9 senenin 7sinde tanışıyordum da sık sık gittiğimi, görüştüğümüzü nasıl ve nereden çıkardınız? Burada bir kesim var yazdığım şeyleri çok başka yerlere çekip bana kendimi sorgulattırıyor tabi ki bayramlarda, bazı etkinliklerde görüşüyorduk evlenmeden önce kayınvalidemle e yani, evlenmeden önce ayda yılda bir görüyorum diye evlendikten sonra haftada 2 görüşmem mi gerekiyor? Ben kayınvalidemle tanıştığımda 17 yaşındaydım, tabi ki bazı cahillik hatalarım oldu. O beni hep çok seviyor sandım (ki bu evlenene kadar böyleydi, evlenene kadar kullanıldığımı asla anlamamıştım). Beni sevdiği için söylediği, yaptığı hiçbir şeyi kötü niyetli algılayamadım, bu suç mu yani? Böyle olduğu için şimdi maruz kalmayı mı hakediyorum? Nasıl bir bakış açınız var anlayamıyorum.

Aşırı bağımlı hastalıklı bir annesi var. Eşiniz de normal davranmıyor.
Evett gerçekten tek normal olay yok şu an hayatımda cevaplarınız için teşekkür ediyorum ben bu yaşadıklarımı kimseye anlatamıyorum, sizinle paylaşmak bile çok rahatlatıcı hastalık bizi daha da kötüleştirdi, hiç toplanmayacak bir boyuta evriliyır…

en az demedim, dediysem de yanlış olmuştur, bulamadım şimdi o kısmı, “ayda en fazla 1 belki 2 kez” çıkıyorumdur. Evet eşim de bu miktarlarda çıkıyor arkadaşlarıyla, annesiyle haftada her gün ama bu aralar…

çok saçma ya. yani annene beraber gidebiliriz sen arkadaslarınla plan yap desen yine kötü beller seni. Annesi mi tek gelmesini istiyor acaba?
Hayır annesi hep, her gidişinde istisnasız benim de onunla gelmemi istiyor. Hatta bir keresinde kocamı oraya yalnız göndermemi “edepsizlik” olarak adlandırmıştı. Tabi bunu da gülerek söyledi, ben cevap veremedim. Ben de gideceğim, yemek, çay vs yapacağım, dileği bu

Evlilik öncesi eşinizin ailesi ve annesiyle içli dışlı oldugunuz için kayınvalidenizle aranızda belli sınır çizgileriniz yok. Kadının evine eskiden gittiğiniz gibi şu an gitmek istemiyorsunuz muhtemelen. Kayınvalideniz de eski samimiyetinize istinaden bu şekilde davranıyor.

Siz çalışıyor musunuz ?

Eşim red ediyor gibi birşey yazmıştınız ya. Çocuk olmamasının sebebi eşimden kaynaklı, hevesli değil falan gibi şeyler var yorumlarınızda. Kvya da oğlundan kaynaklı demek istiyorum gibisinden yazmıştınız. Sizin yazdıklarınızdan çıkardım yani

Ay teşekkür ederim cevabınız için ben eşiöi uzun yıllardır tanıyorum, şu anki hali asla gerçek hali değil bence, olmadığına çok inanıyorum. Bu bir süreç, geçer inşallah diye dayanmaya çalışıyorum. Yükselen burcu yengeç, normalde de duygusal biridir, ben ağlasam o da ağlar dayanamaz öyle duygusal. O yüzden annesiyle bağını kopartmadıkça bu manipülasyonlardan kurtulmayacak, bu durum nasıl ve ne zaman çözülecek bilmiyorum… sağ olun tekrar

Aşkım 17 yaşında hangi çizgiyi çizseydim ya? Evleneceğimi bilsem çizmez miydim aşkolsun. Ayrıca onun bana tavrı değişmeden önce ben yine ona evlenmeden önce davrandığım gibi davranıyordum. Evlenme sürecinde apaçık beni kullanmaya başladı, ben zaten öyle açtık gözümğ. Yoksa beni seviyor sanıyordum…
Çalışmıyorum ama kendi gelirim var, onun için soruyorsanız

Canımmm pardon, yanlış anlatmışım demek ki, ben kayınvalidem sussun diye (çünkü defalarca istemiyoruz dedik) apaçık bizim çocuğumuz olamaz sebebi de oğlun, diye açıklamama rağmen hala her koşulda çocuk lafını bana sokar asla çock istemiyorum, hatta annesi “ölmeden toruj seveyim” manipülasyonuna başlar başlamaz kadın doğuma randevu aldım, hapı falan bırakıyorum, spiral taktıracağım korkudan.

İşiniz zor. Yani insanın evlenip Anne olmak istemesi çok doğal da artık bu erkekler yüzünden kadınlar evlendikten sonra bile beklemek zorunda kalıyor, en yaygın tavsiye de çocuk için acele etme oldu. Bol bol sabır diliyorum size.

Ne hastalığı özel değilse

Ben dayanamadım ayrıldım boşandik ailesi için beni biraktı. Çok zor bu tiplerle anlaşmak. Ben de size sarılıyorum. Şimdilik çocuk yapmayın ilerde bakarsınız. Ne zaman isterseniz bana yazabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…