- 27 Nisan 2012
- 15.710
- 18.860
- 498
- Konu Sahibi karamellipismaniye
-
Eşinizin siz dışarı çıktığınızda annesine gitmesi ve ailesiyle zaman geçirmesi normal.Selam,
Benim kocam ana kuzusuymuş, ben de evlendikten sonra anladım. 8 aylık evliyiz, ben ne zaman arkadaşlarımla bir plan yapsam eşim işten gelince eve gitmek yerine annesine gidiyor. Haliyle annesi de benim dışarı çıktığımı öğrenmiş ve ertesi günkü konuşmamızda bana lafları sokmuş oluyor. Sizce bu normal mi?
Kayınvalidem çok politik, asla oğlunun yanında bana kötü bir şey demez. Laf sokarsa gülerek sokar ama beni tek buldu mu fırsatı kaçırmaz. Eşime bugün “madem annene gidiyorsun dışarı çıktığımı söyleme” dediğim için büyük bir kavga çıktı. Zaten ben dışarı çıktığımda ben eve gelene kadar gelmez, sürekli “hadi gel artık saat kaç oldu” der, ben gelirim o en az 1 saat sonra gelir anneciğinden. Ki ben ayda bir en fazla iki kez çıkarım dışarıya, sürekli gezen birisi de değilim. Ama kayınvalidemin bilmesini istemiyorum çünkü daha önce yaşanan emsal olaylarda bana “dışarısı pahalı, bir çay 50₺ eve gelseler daha iyi olmaz mı?” Ya da “kocandan sonra eve geliyorsun, o da alışır sen eve gelmiyorsun diye başk yerlere gider” gibi saçma sapan şeyler söylemişti. Ben de bunları işitmek istemiyorum. Ayrıca yarın öbür gün bir şey olsa sen de şunu yapıyorsun diye benim eve geç (21:30 en geç) gelmemi söyleyecek. Neyse işte eşime annene söyleme dedim, eve geldi binbir suratla “ne oldu” dediğimde bana saydırdı. Neden söylemek istemiyormuşum annesine, annesi benim dışarı çıkmamdan neden rahatsız oluyormuş, aksine ben bütün gün evde oturuyorum ona gitmiyorum diye rahatsız oluyormuş, yani dışarı çıkmamı istiyormuş annesi, ki yalan sık sık dışarı çıksam laf olur. Bana “iftiracı” ve “yalancı” dedi. Sırf annesinin telefon konuşmalarımızda dışarı çıkmamdan çok hoşlanmayacağını söylediğim için. Ayrıca uzattım evet ama benim arkadaşlarımın eşleri arkadaşlarım dışarı çıktığında annesine gitmiyor, benim kocam neden böyle imdat
Konunuzda anlattıklarınızdan kayınvalidenizle eşinizle evlenmeden önceki yıllarda bir samimiyetiniz olduğu anlaşılıyor.Eşimle 9 yıl sevgililik 8 ay da evlilik hayatımız oldu. 10 yıla yakın sürenin 7 senesinde ailesini tanıyordum. Beni de çok severlerdi. Eşimin kendisinden 4 yaş büyük bir abisi var. Bizden 6 sene önce evlendiler. Eşimle sevgiliyken kayınvalidem eltimi hep kötülerdi, arkasından konuşurdu, benim de onunla yakın olmamı istemezdi. Ben o zaman hep kayınvalidemi haklı sanıyordum, eşim de öyle sanıyordu ve yengesini hiç sevmiyordu. Ben kayınvalidemin her zaman yanında oldum.
Görmemiz lazım annesinin yaptıklarını, ben empati yaptığımda aynı manipülasyonlara maruz kalsam ben de öyle olurdum gibi geliyor. Bugün eve ağlayarak geldi, annesinin söylediklerini duysanız çıldırırsınız. Keşke seni evlendirmeseydim, seninle daha çok zaman geçirseydim ölmeden önce falan demiş. İlginç vakaBöyle ömür geçmez her hafta en az 2 kere gidiyormuş, iş çıkışı bile annesine uğruyor. Haftasonu boş günde olgun bir erkek eşiyle vakit geçirmek ister. Yıllardır birlikte yaşadığı annesine koşa koşa gitmek isteyen erkek benim için bebe gibidir. Tamam insan annesini sever merak eder hasta olunca ilgilenir destek olur ama sizin eşiniz durumu çok abartmış bağımlı davranıyor. Yol yakınken boşanın bence çekilecek çile değil
Nasıl ve nereden çıkarttınız çocuk istediğimi? Kayınvalidem çocuk baskısı yapıyordu sürekli, ben de ona apaçık bşr şekilde bizim çocuğumuz olamaz dedim. Çocuk istemiyorum, nereden çıkardığınızı anlamadım?Sizin eşiniz düzelmez. Kv konusunda gene bir şekilde uzak kalabilirdiniz ama cinsellik konusu sıkıntı. Aile evinden ayrılma bahanesi de çok gülünc, zaten her gün gidiyor, ne alakası var yani. Daha bu sorunlar var siz çocuk istiyormuşsunuz da eşiniz yanaşmıyormuş. Demek ki yanaşsa çocuk da yaparsınız bu eşe. Ne diyeyim, bile isteye okey olmuşsunuz, daha da düzelir mi umut ediyorsunuz.
Haklısınız ben enayi gibi hissediyorum kendimi zaten, çok pişmanım9 yillik evliyim, es ya da onun ailesinden biri bana iftiraci, yalanci dese o dilini koparir eline veririm, diyeceklerin bu kadar.
Aşırı bağımlı hastalıklı bir annesi var. Eşiniz de normal davranmıyor.Görmemiz lazım annesinin yaptıklarını, ben empati yaptığımda aynı manipülasyonlara maruz kalsam ben de öyle olurdum gibi geliyor. Bugün eve ağlayarak geldi, annesinin söylediklerini duysanız çıldırırsınız. Keşke seni evlendirmeseydim, seninle daha çok zaman geçirseydim ölmeden önce falan demiş. İlginç vaka
Evet 9 senenin 7sinde tanışıyordum da sık sık gittiğimi, görüştüğümüzü nasıl ve nereden çıkardınız? Burada bir kesim var yazdığım şeyleri çok başka yerlere çekip bana kendimi sorgulattırıyorEşinizin siz dışarı çıktığınızda annesine gitmesi ve ailesiyle zaman geçirmesi normal.
27 Nisan 2025 konunuzda eşinizle sevgili olduğunuz neredeyse 9 senenin 7 sinde ailesini de tanıdığınızı yazmışsınız.
Konunuzda anlattıklarınızdan kayınvalidenizle eşinizle evlenmeden önceki yıllarda bir samimiyetiniz olduğu anlaşılıyor.
Bugünlerin mimarı biraz da sizsiniz. Geçmişte kadına sıkça gidip, şu an gitmiyorsanız neden diye sorguluyor olabilir.
Siz çalışıyor musunuz ?
Evett gerçekten tek normal olay yok şu an hayatımdaAşırı bağımlı hastalıklı bir annesi var. Eşiniz de normal davranmıyor.
en az demedim, dediysem de yanlış olmuştur, bulamadım şimdi o kısmı, “ayda en fazla 1 belki 2 kez” çıkıyorumdur. Evet eşim de bu miktarlarda çıkıyor arkadaşlarıyla, annesiyle haftada her gün ama bu aralar…o değil de 8 aylık evlilikte ayda en az 2 kez dışarı çıkıyorsunuz eşiniz bozulmuyor mu ayolll
adamlar yapsa burada ne kızıyoruz hee kimse de benim gibi düşünmemiş
eşiniz de dışarı çıkar mı arkadaşlarıyla
tabi çıkın edin de tabiri caizse 3 günlük evlilikte insan hep eşi ile takılıyor ya genelde
belki de ben pek kocacıyımbilemedim
Hayır annesi hep, her gidişinde istisnasız benim de onunla gelmemi istiyor. Hatta bir keresinde kocamı oraya yalnız göndermemi “edepsizlik” olarak adlandırmıştı. Tabi bunu da gülerek söyledi, ben cevap veremedim. Ben de gideceğim, yemek, çay vs yapacağım, dileği buçok saçma ya. yani annene beraber gidebiliriz sen arkadaslarınla plan yap desen yine kötü beller seni. Annesi mi tek gelmesini istiyor acaba?
Evlilik öncesi eşinizin ailesi ve annesiyle içli dışlı oldugunuz için kayınvalidenizle aranızda belli sınır çizgileriniz yok. Kadının evine eskiden gittiğiniz gibi şu an gitmek istemiyorsunuz muhtemelen. Kayınvalideniz de eski samimiyetinize istinaden bu şekilde davranıyor.Evet 9 senenin 7sinde tanışıyordum da sık sık gittiğimi, görüştüğümüzü nasıl ve nereden çıkardınız? Burada bir kesim var yazdığım şeyleri çok başka yerlere çekip bana kendimi sorgulattırıyortabi ki bayramlarda, bazı etkinliklerde görüşüyorduk evlenmeden önce kayınvalidemle e yani, evlenmeden önce ayda yılda bir görüyorum diye evlendikten sonra haftada 2 görüşmem mi gerekiyor? Ben kayınvalidemle tanıştığımda 17 yaşındaydım, tabi ki bazı cahillik hatalarım oldu. O beni hep çok seviyor sandım (ki bu evlenene kadar böyleydi, evlenene kadar kullanıldığımı asla anlamamıştım). Beni sevdiği için söylediği, yaptığı hiçbir şeyi kötü niyetli algılayamadım, bu suç mu yani? Böyle olduğu için şimdi maruz kalmayı mı hakediyorum? Nasıl bir bakış açınız var anlayamıyorum.
Eşim red ediyor gibi birşey yazmıştınız ya. Çocuk olmamasının sebebi eşimden kaynaklı, hevesli değil falan gibi şeyler var yorumlarınızda. Kvya da oğlundan kaynaklı demek istiyorum gibisinden yazmıştınız. Sizin yazdıklarınızdan çıkardım yaniNasıl ve nereden çıkarttınız çocuk istediğimi? Kayınvalidem çocuk baskısı yapıyordu sürekli, ben de ona apaçık bşr şekilde bizim çocuğumuz olamaz dedim. Çocuk istemiyorum, nereden çıkardığınızı anlamadım?
Ay teşekkür ederim cevabınız içinDaha yeni evlisiniz inanın zamanlar oturacak her şey yerine dedim ya eşim her kavgada koşardı abisine bir defa eli değmiş beni aradı ben de açtım anamm ne laflar nerden evlendim acele ettim hep dır dır bilmem ne eve geldi dedim abinle konuşurken beni aradın telefonuna baktı kıpkırmızı oldu
Dertleşmiş miş yersen aman sihirli bir değnek olsa kafasına yapıştır desem ama olsaydı ben denerdim saçımdaki akların sebebidir canım kocam
Bu konu dışın da başka probleminiz yoksa çözülemeyecek bir şey değil ya da anladığı dilden sen de onun sevmediği birine anlat bakalım nasıl Mış
Aşkım 17 yaşında hangi çizgiyi çizseydim ya? Evleneceğimi bilsem çizmez miydim aşkolsun. Ayrıca onun bana tavrı değişmeden önce ben yine ona evlenmeden önce davrandığım gibi davranıyordum. Evlenme sürecinde apaçık beni kullanmaya başladı, ben zaten öyle açtık gözümğ. Yoksa beni seviyor sanıyordum…Evlilik öncesi eşinizin ailesi ve annesiyle içli dışlı oldugunuz için kayınvalidenizle aranızda belli sınır çizgileriniz yok. Kadının evine eskiden gittiğiniz gibi şu an gitmek istemiyorsunuz muhtemelen. Kayınvalideniz de eski samimiyetinize istinaden bu şekilde davranıyor.
Siz çalışıyor musunuz ?
Canımmm pardon, yanlış anlatmışım demek ki, ben kayınvalidem sussun diye (çünkü defalarca istemiyoruz dedik) apaçık bizim çocuğumuz olamaz sebebi de oğlun, diye açıklamama rağmen hala her koşulda çocuk lafını bana sokarEşim red ediyor gibi birşey yazmıştınız ya. Çocuk olmamasının sebebi eşimden kaynaklı, hevesli değil falan gibi şeyler var yorumlarınızda. Kvya da oğlundan kaynaklı demek istiyorum gibisinden yazmıştınız. Sizin yazdıklarınızdan çıkardım yani
İşiniz zor. Yani insanın evlenip Anne olmak istemesi çok doğal da artık bu erkekler yüzünden kadınlar evlendikten sonra bile beklemek zorunda kalıyor, en yaygın tavsiye de çocuk için acele etme oldu. Bol bol sabır diliyorum size.Canımmm pardon, yanlış anlatmışım demek ki, ben kayınvalidem sussun diye (çünkü defalarca istemiyoruz dedik) apaçık bizim çocuğumuz olamaz sebebi de oğlun, diye açıklamama rağmen hala her koşulda çocuk lafını bana sokarasla çock istemiyorum, hatta annesi “ölmeden toruj seveyim” manipülasyonuna başlar başlamaz kadın doğuma randevu aldım, hapı falan bırakıyorum, spiral taktıracağım korkudan.
Ne hastalığı özel değilseEvett gerçekten tek normal olay yok şu an hayatımdacevaplarınız için teşekkür ediyorum ben bu yaşadıklarımı kimseye anlatamıyorum, sizinle paylaşmak bile çok rahatlatıcı hastalık bizi daha da kötüleştirdi, hiç toplanmayacak bir boyuta evriliyır…
Ben dayanamadım ayrıldım boşandik ailesi için beni biraktı. Çok zor bu tiplerle anlaşmak. Ben de size sarılıyorum. Şimdilik çocuk yapmayın ilerde bakarsınız. Ne zaman isterseniz bana yazabilirsinizEvet gerçekten öyle size tüm kalbimle sarılıyorumdüzeldi mi sonradan? Erkeklerde evlendikten sonra “ailesine onlardan kopmadığını kanıtlama” dürtüsü oluyormuş. “Bakın evlendim ama hala sizin oğlunuzum”u kanıtlamaya çalışıyorlarmış. Ben de bu bir süreç ve geçecek diye zaman verip duruyorum ama çok zor…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?