Ben dışarı çıktığımda kocam hep annesine gidiyor, sizce bu normal mi?

Aynısını yaşıyorum. Ve ifşa olma korkusuyla burda anlatamıyorum da. Benim eşim de ana kuzusuymuş, kendini o kadar güzel saklamış ki. Hiçbir şey belli etmemiş
Of of nasıl olacak düzelecek inanın bilmiyorum, benim eşim evlenmeden önce peşimdeydi, bütün ilgisi bendeydi, şimdi bunu kabullenmek o kadar zor ki

İnanın kavgaları vs anlatsa şükredeceğim, benim kayınvalidem çok soru sorar eşim de her şeye cevap verir. Mesela arar:
  • nerdesiniz
  • marketteyiz
  • hangi markette, ne aldınız, evde yok muydu, ne kadar, ne zaman gideceksiniz eve full böyle. Evlenmeden önce eşim ilk soruda “off anne allah aşkına” der kapatırdı, şidmi tek tek yanıtlıyor. Kavga konusunda biz de konuştuk ve gidip kavgalarımızı anlatmıyor ama ben ona bir şeyğ anlatma dediğimde asla durmaz hemen anlatır

O kadar haklısınız ki, bu tartışma benim gece boyunca uyuyamama sebep oldu. Sabah kayınvalidemi bir yere götürdük, gerçek yüzünü bir kez daha gördüm. Dışarı çıkıp arkadaşımla buluşmama o kadar sevinmiş gibi davrandı ki, öpüp sarıldı beni, “ne iyi etmişsin, bize de gelirsin”lerle devam ettirdi eşimin yanında hep böylr işte. Akşam telefonda konuşursak soracağı şeyler ne kadar harcadığım, niye eve geç döndüğüm falan olacak. Bu politikliğe dayanamıyorum, hayır siyasi liderler bu kadar politik değil… dediğiniz gibi o iki yüzlülüğü bir kez daha gördüm ya yok yani, üzülmem çok saçma

Ay çok haklısınız teşekkür ederim. Ben kendi kendime saygıdan susuyorum, bir şey deyip kırmayayım etmeyeyim diyorum, hep olay bana dönüyor. Ben annesi hakkında ne desem kavga ediyoruz artık iyi veya kötü. Beni kötü niyetli belledi. Annesinin yüzünü görsün diye uğraştım ben, annesinfen uzaklaşsın istedim, her şey bana döndü…

Yasadiklarım gözümün önüne geldi ise gider gitmez anasına koşan bir eşti benimkide. Bir de orda benim dedikodumu yapıyormuş kulagimla duyduklarimda oldu. Meğer bir yılan besliyormuşum eş diye. Annesinin bu kadar rahat konuşması oğluyla zaten dedikodu yaptığı için bu rahatlığı oğlundan alıyor. Üzgünüm çok zor bir durum..

onun arkadasları yokmu? hic dısarı cıkmıyor mu? bilmiyorum bende sinir olurdum sanırım ama kaynanam bise dese ona kocamın nereye gittigimden haberi var derim. kimseye acıklama yapmak zorunda degilsiniz. esiniz evet tam bir ana kuzusu ama yeni evliymissiniz biraz zman sonra rayına oturur her sey.

benim görümcemin de nerdeyse hic arkadası yok bekarken falan öyle cıkmazmıs. benim arkadaslarımı cevremi görünce kaynanama cok degisik gelmisti sürekli söylüyordu ben böyle bisi görmedm vs. bende ben böyleyim diye susturuyordum

Kötü bir alışkanlık ama daha kötü olan annesinin onu buna zorlaması evlendi artık kabul et ben de bir erkek annesiyim elim de değil okul nasıldı ne yaptın ne yedin ama evlendikten sonra bana ne ayol ararım hattını sorar kapatırım kaynanam istisnasız her gün arar dı rahmetli eşim havadan Sudan konuşur kapardı şimdi de özlüyor o bile bıkmıştı aramasın dan

Evin sırrını annesine bile anlatması iyi değil

Bıkmadan bunu ona öğretin

Ne kadar anlayışlısınız teşekkür ederim konuşuyoruz amaa bana dedikleri hep aynı. Bn ona anlatma, bilmesine gerek yok, hakkımda şöyle düşünür böyle der falan dedikçe: “annem seni çok seviyor asla senin hakkında kötü düşünmez”

Ayyyy bu da çok oldu. Mesela ailecek o kadar kapalılar ve kimseyle görüşmezler, evlerine misafir vs kabul etmezler. Ben ilk evlendiğim zamanlarda çok sık misafirim geliyordu sürekli söyleniyordu senin de misafirn bitmiyor diye. Benim annem defalarca davet etti onu anneme bir kez bile gitmedi oturmaya sırf kendisine de gelinmesin diye. Başka bir aileye uyum sağlamak şok zor. En iyisini yapmışsınız, ben onu başta yapamadım saygısız olmayayım vs diye şimdi kendi kendimi yiyorum

İnşallah ya tek umudum bunun geçici bir süreç olması… ben evde otururken çıkıyor arkadaşlarıyla ben de işte hazır ben çıkıyorum, sen de plan yap arkadaşlarınla buluş diyorum ama her seferinde annesine gidiyor

Evet gerçekten öyle size tüm kalbimle sarılıyorum düzeldi mi sonradan? Erkeklerde evlendikten sonra “ailesine onlardan kopmadığını kanıtlama” dürtüsü oluyormuş. “Bakın evlendim ama hala sizin oğlunuzum”u kanıtlamaya çalışıyorlarmış. Ben de bu bir süreç ve geçecek diye zaman verip duruyorum ama çok zor…

Daha yeni evlisiniz inanın zamanlar oturacak her şey yerine dedim ya eşim her kavgada koşardı abisine bir defa eli değmiş beni aradı ben de açtım anamm ne laflar nerden evlendim acele ettim hep dır dır bilmem ne eve geldi dedim abinle konuşurken beni aradın telefonuna baktı kıpkırmızı oldu

Dertleşmiş miş yersen aman sihirli bir değnek olsa kafasına yapıştır desem ama olsaydı ben denerdim saçımdaki akların sebebidir canım kocam

Bu konu dışın da başka probleminiz yoksa çözülemeyecek bir şey değil ya da anladığı dilden sen de onun sevmediği birine anlat bakalım nasıl Mış

Siz net olduğunuzda sonradan eşinize annen bana laf sokuyor gibi bür şey demenize gerek kalmaz. Kendisi de tanık olur bu duruma. Kayınvalideniz de nasılsa anlamıyor diye saldırıp durmaz, kendisine biraz çekidüzen verir konuşurken.

çok saçma ya. yani annene beraber gidebiliriz sen arkadaslarınla plan yap desen yine kötü beller seni. Annesi mi tek gelmesini istiyor acaba?

İnanilmaz gercekten. daha yeni evli olup bu duruma dusmeniz cok acayip ve hala duzelir mi diye bekliyosunuz. Bu kadar cabuk bozulan adamin duzelme ihtimali mi var allah askina. Yol verin gitsin suna annesi de rahatlasin oglu da.

Adamin anasina gitmseinide sorun yapmayin artik ya.
Esim bana dese ciddi sorun yaratirim.

Ha gidip karim disarda diye anlatmasi olmaz tabiki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…