Gözlemleriniz o kadar yanlış ki… Her şeyden önce dikkat çekmek istesem kızımın hastalığını kullanır, ağlar sızlar, düşer bayılırım, tam tersi oğlum için hep göz yaşlarım içime aktı. Eşin eski telefonundan google aramalarına bakabiliyorum, bir kere kadınlar kulübünü arattığını görmedim. Konuyu açtım eski konumun devamı olsun diye nickimi yazdım, eşin okuyacağını hiç zannetmiyorum adam tamamen farklı bir dünyada benden. Bir kaygı denizinde yüzüyorum sanki, kızım, evliliğim, işim yolunda giden hiçbir şey yok sanki ve boğuluyorum. Burada biri benim yakınım da sizinki gibiydi ve düzeldi yazsa sanki tüm dünyayı bana verecekler. Ama insanlar doğru yazmışlar, yolum uzun ve zor. 2 aydır hastanelerdeyim, tanıdığınız yoksa yandınız. Ben yaşadığımız şehirde hep kendim doktora götürdüm kızımı, bir şey yok diye gönderdiler. Eşe yalvardım, adam arkadaşlarını araya soktu, en iyi doktorlar gördü Ankara’da ve teşhisi koydular. Eşin hastanesinde kızım fizik tedavi görüyor. Mr çekilecek yine eşin hastanesinde, ben bu adama bu halde bağımlıyken kavga bile etmiyorum ve farkında mısınız bilmiyorum ama kadın kimliğim yok oldu sanki. Beni seven, arzulayan bir adam yok, artık sadece bir anneyim ve bu beni o kadar yaralıyor ki..ve kızım için her şeyi ama her şeyi gömdüm, umarım güzel günler yakındır, dua edin bana…Çok geçmiş olsun. Otizm tanısı için çok erken. Tabi goturun uğraşın. Ama gönlünüzü ferah tutun. Düzelecek inşallah. Dualarım sizinle
Sizin eski konunuza yorum yapmış, size çok destek vermis biri olarak sorun sizde. Siz bu kaosu seviyorsunuz. Boşanmak istemiyorsunuz. Sizin eşinizle iletişim tarzınız bu. Kızınız sağlıklı olsa( ki inşallah yasitlarini yakalayacak) da bosanmazdiniz. Şu anda eşinizin göreceğini bile bile yazmanız bile dikkat çekmeye calismak. Eşiniz görsün size ilgi göstersin istiyorsunuz. Ürkütücü.
Sana hak verince gözlemim doğru vermeyince yanlış. Şu an için konuşmuyorum. Siz vaktiniz olursa buraya ilk üye olduğunuzdan bu yana ilişkiniz için yazdıklarınızı okuyun. Siz herşey yolunda gitse de bosanmayacaksiniz. Bir gün babam boşanma dedi diyeceksiniz, ertesi gün annem... Boşanmanıniz sorun degil. Sizin hayatınız sizin kararınız. Ama lütfen boşanmak çok istiyor da hep birşey engel gibi davranmayin.Gözlemleriniz o kadar yanlış ki… Her şeyden önce dikkat çekmek istesem kızımın hastalığını kullanır, ağlar sızlar, düşer bayılırım, tam tersi oğlum için hep göz yaşlarım içime aktı. Eşin eski telefonundan google aramalarına bakabiliyorum, bir kere kadınlar kulübünü arattığını görmedim. Konuyu açtım eski konumun devamı olsun diye nickimi yazdım, eşin okuyacağını hiç zannetmiyorum adam tamamen farklı bir dünyada benden. Bir kaygı denizinde yüzüyorum sanki, kızım, evliliğim, işim yolunda giden hiçbir şey yok sanki ve boğuluyorum. Burada biri benim yakınım da sizinki gibiydi ve düzeldi yazsa sanki tüm dünyayı bana verecekler. Ama insanlar doğru yazmışlar, yolum uzun ve zor. 2 aydır hastanelerdeyim, tanıdığınız yoksa yandınız. Ben yaşadığımız şehirde hep kendim doktora götürdüm kızımı, bir şey yok diye gönderdiler. Eşe yalvardım, adam arkadaşlarını araya soktu, en iyi doktorlar gördü Ankara’da ve teşhisi koydular. Eşin hastanesinde kızım fizik tedavi görüyor. Mr çekilecek yine eşin hastanesinde, ben bu adama bu halde bağımlıyken kavga bile etmiyorum ve farkında mısınız bilmiyorum ama kadın kimliğim yok oldu sanki. Beni seven, arzulayan bir adam yok, artık sadece bir anneyim ve bu beni o kadar yaralıyor ki..ve kızım için her şeyi ama her şeyi gömdüm, umarım güzel günler yakındır, dua edin bana…
Valla yarının kimseye ne getireceği belli olmuyor. İnşallah çocuklarımla mutlu, huzurlu bir hayatım olur. Oraya da bakacağım.Sana hak verince gözlemim doğru vermeyince yanlış. Şu an için konuşmuyorum. Siz vaktiniz olursa buraya ilk üye olduğunuzdan bu yana ilişkiniz için yazdıklarınızı okuyun. Siz herşey yolunda gitse de bosanmayacaksiniz. Bir gün babam boşanma dedi diyeceksiniz, ertesi gün annem... Boşanmanıniz sorun degil. Sizin hayatınız sizin kararınız. Ama lütfen boşanmak çok istiyor da hep birşey engel gibi davranmayin.
Dua bol bol edicem minnosa . Ben kitaplara göre gelişen çocuk az goruyorum. Happykids diye bir uygulama var. Oraya yazın. Çok deneyimli anne var.
Tam olarak hissettiğim şey bu.Sana hak verince gözlemim doğru vermeyince yanlış. Şu an için konuşmuyorum. Siz vaktiniz olursa buraya ilk üye olduğunuzdan bu yana ilişkiniz için yazdıklarınızı okuyun. Siz herşey yolunda gitse de bosanmayacaksiniz. Bir gün babam boşanma dedi diyeceksiniz, ertesi gün annem... Boşanmanıniz sorun degil. Sizin hayatınız sizin kararınız. Ama lütfen boşanmak çok istiyor da hep birşey engel gibi davranmayin.
Dua bol bol edicem minnosa . Ben kitaplara göre gelişen çocuk az goruyorum. Happykids diye bir uygulama var. Oraya yazın. Çok deneyimli anne var.
Eşi başka kadınlarla otel odalarında eğlenirken konu sahibinin konusunu ancak keyif almak için okur. Adam resmen başkaları ile yatıp kalkıyor ve konu sahibinin bu konuyu sıradan bir olay gibi anlatmanız da bende aynı şeyi düşündürdü işte. Kaos ortamı olsun da kim ne halt ederse etsinÇok geçmiş olsun. Otizm tanısı için çok erken. Tabi goturun uğraşın. Ama gönlünüzü ferah tutun. Düzelecek inşallah. Dualarım sizinle
Sizin eski konunuza yorum yapmış, size çok destek vermis biri olarak sorun sizde. Siz bu kaosu seviyorsunuz. Boşanmak istemiyorsunuz. Sizin eşinizle iletişim tarzınız bu. Kızınız sağlıklı olsa( ki inşallah yasitlarini yakalayacak) da bosanmazdiniz. Şu anda eşinizin göreceğini bile bile yazmanız bile dikkat çekmeye calismak. Eşiniz görsün size ilgi göstersin istiyorsunuz. Ürkütücü.
Kendisi eşini sevmiyor çünkü başından beri.Eşi başka kadınlarla otel odalarında eğlenirken konu sahibinin konusunu ancak keyif almak için okur. Adam resmen başkaları ile yatıp kalkıyor ve konu sahibinin bu konuyu sıradan bir olay gibi anlatmanız da bende aynı şeyi düşündürdü işte. Kaos ortamı olsun da kim ne halt ederse etsin
Telefonunu mu karıştırıyorsun?Evet, kızım için yapabileceğim çok şey var. Yavaş da olsa geri dönüt alabiliyoruz. Elimden geleni yapıyorum. Eşe canım sıkılıyor. Dün yine apart aramış, sinemaya gitmiş. Sanırım hayatında biri var. Daha önce eskort gibi bir şey sanıyordum ama dün marketten içki alıp sinemaya gitmiş. Erkek arkadaşı da olabilir, transformers filmine gitmiş ama iç sesim kadın diyor bana. Yani hayatım öyle bir noktaya verildi ki bana psikolojik şiddet uygulayan ve aldatan bir eş, hasta bir çocuk, bu girdaptan nasıl çıkarım bilmiyorum. Ailem ilçede yaşıyor ve imkanlar çok kısıtlı kızım için. Yoksa evi terk etmek isterdim şu durumda.
Kendisi eşini sevmiyor çünkü başından beri.
Aldatmayı yeni de öğrenmemiştir, eşiyle yıllardır sorunlu bir ilişkileri var, o evler uzun süredir tutuluyordur.
Şimdi kızının durumundan ötürü bir şeyler yazınca vicdansız olacağım ama evliliğin devam etme sebebi, eşinden dolayı var olan maddi imkanlar.
Oğlum da onları bırakıp benimle gelmez diye diye düşünüyor. 4-5 yaşlarındaki çocuk için anne yanından daha iyi bir yer yoktur halbuki. Ama oğlu da kendi gibi düşünecek sanıyor herhalde.
Ellerinden tutup kaldırınca kafası geriye düşmüyor, ayaklarında sparisite yok, 1 yaşından küçük çocuklara sp tanısı koymuyoruz, erken doğum değil, küvezde kalmamış, sp’den şüphe etmiyorlar ama mr’da kesin belli olur. İşitme sıkıntısı, kalbinde ufak tefek problemler genetik hastalığı düşündürüyor şu anda. Williams hastalığı var, o kızıma çok uyuyor şu anda ama tabi tahlillerde kesin belli olur.Selebral palsiye ne diyor doktorlar sonuç mu bekleniyor yoksa onu elediler mi
Benim eşimden gelen tek maddi imkan var, o da evim. O evde benim ve çocuklarımın hakkı var, hak etmediğim bir şeyin talebinde bulunmuyorum. Adam bana neler yaptı, damarına basan ben oldum öyle mi ? Benim hatam boşanmaktan çok korkup bu adamla evliliği sürdürmek oldu, üstüne bir de ikinci çocuğu yaptım. 40 yaşında Almanca öğrendim, İngilizce sınavını geçtim ama elim kolum öyle bir bağlandı ki tüm hayallerim suya düştü, ne yapacağımı bilmiyorum şu an, ailemden başka bir desteğim de yok. Yani annesini başıma saran eş, aldatan, hakaret eden, mesajlarımı ailesine gösteren, kızım için yüreğim yanarken bana psikolojik şiddet uygulayan o ama damarına basan ben oldum ne hikmetse. Böyle bir durumda eşin evden gitmesi gerekmez mi, evde hasta bir çocuk varken ? Ya da eşin ailesinin beni araması gerekmez mi, bildikleri halde çocuğunuzun sağlığına odaklanın bile demediler. Eş bizi aile olarak görmüyor, kendi ailesinden kopamamış hala. Adam annesi için bile benim gönlümü almadı, annem hasta, muhtaç bile demedi. Hep bir baskı…Eninde sonunda boşanma olacak, ben kendimi şimdiden buna hazırlıyorum zaten. Önemli olan karar vermek değil, verdiğiniz kararın arkasında durmak, haklarımı da isteyeceğim zaten.Ztn bunları ara ara kabul ediyor. Evden ayrılmamak için uzaklaştırma çıkaracaktı - şiddet vs büyük bir olay olmadan sadece ben gitmem sen git derse - bu çocuklara hep baba lazım nasıl yüz yüze bakacaksınız diye sordum
Gaza gelip yapsaydı ne yapacaktı?
Evlilik biterken biri 7 aylık bebekle - 2 ay önce de gelişimi geriymis - evden ayrılıyor diye ağlayan bir insan
Karşısındaki adamın damarına basıp basıp durdu şimdi teselli bekliyor bana çok garip geliyor sevdiğim adam olmadıktan sonra ne yapayım saray olsa ev gözüm gorurmu acaba?
Yukarıda bir arkadasin msji tam ifade etmiş durumu.
Ama böyle devam etmez. Eninde sonunda boşanmak zorunda kalacak işlerini bu kdr zorlaştırmasa iyi olur. Adam para ile herseyi halledecegini çözmüş bu çok kötü bir durum.
Yıllardır eşimin her türlü şifresini bilirim, bu zamana kadar aldatma olmadığına eminim. Çünkü eşin bana karşı arzusu kızımın doğumuna kadar hep vardı. Bir kadın gerçekten anlıyor zaten aldatıldığını. Doğumdan sonra bana benim isteğim çok azaldı, niye bilmiyorum falan diyordu sonra telefonuna bakınca apart olayını öğrendim. Küsken narsistlerin kişisel özelliklerini iyice öğrendim, eninde sonunda aldatırlar diyordu psikologlar, o yüzden büyük sürpriz olmadı, umrumda da değil zaten bir diyaloğum yok. Oğlumun durumu beni kaygılandırıyor tabi ki, benim yüzümden maddi kayıp mı yaşayacak, nafakalar çok az, ileride beni suçlar mı..Bunları düşünmemek ona daha iyi bir hayat vermek için hep yurt dışı planı yaptım ben. Bir tarafım başvurunu yap kv çocuklara baksın sonra al çocuklarını diyor ama benim kv çocuklara asla bakmaz. Yani Ankara’ya da taşınabilirim kızım için, şu an her şey o kadar belirsiz ki…Maarif vakfına, yunus Emre vakfına, belediyenin yurt dışı birimine, yurt dışındaki arkadaşlarıma her yere yazdım, bana ielts sonucun belli olsun dediler, sınavı geçtim ama kızımdan dolayı ne yapacağımı bilmiyorum.Kendisi eşini sevmiyor çünkü başından beri.
Aldatmayı yeni de öğrenmemiştir, eşiyle yıllardır sorunlu bir ilişkileri var, o evler uzun süredir tutuluyordur.
Şimdi kızının durumundan ötürü bir şeyler yazınca vicdansız olacağım ama evliliğin devam etme sebebi, eşinden dolayı var olan maddi imkanlar.
Oğlum da onları bırakıp benimle gelmez diye diye düşünüyor. 4-5 yaşlarındaki çocuk için anne yanından daha iyi bir yer yoktur halbuki. Ama oğlu da kendi gibi düşünecek sanıyor herhalde.
Merak edip baktım o sendromda da göz teması sorunu yokmuş. Aksine dik dik bakar diyor. İstersen baktığım sitenin linkini Bi atayım belirtiler yazıyor.Ellerinden tutup kaldırınca kafası geriye düşmüyor, ayaklarında sparisite yok, 1 yaşından küçük çocuklara sp tanısı koymuyoruz, erken doğum değil, küvezde kalmamış, sp’den şüphe etmiyorlar ama mr’da kesin belli olur. İşitme sıkıntısı, kalbinde ufak tefek problemler genetik hastalığı düşündürüyor şu anda. Williams hastalığı var, o kızıma çok uyuyor şu anda ama tabi tahlillerde kesin belli olur.
Onu görmedim. Yabancı sitelerde şaşılık, hipotoni, tombul yanak, küçük çene, işitme ve kalp sorunları, müziğe cevap verme, kahkahalarla gülme, zayıflık Williams sendromu yazdığı için hep ona yordum ben.Merak edip baktım o sendromda da göz teması sorunu yokmuş. Aksine dik dik bakar diyor. İstersen baktığım sitenin linkini Bi atayım belirtiler yazıyor.
Şurda yazıyor bak istersen.Onu görmedim. Yabancı sitelerde şaşılık, hipotoni, tombul yanak, küçük çene, işitme ve kalp sorunları, müziğe cevap verme, kahkahalarla gülme, zayıflık Williams sendromu yazdığı için hep ona yordum ben.
Bende açılmıyor rica etsem o mısırları kopyalayıp yatıştırabilir misiniz ?
Benim eşimden gelen tek maddi imkan var, o da evim. O evde benim ve çocuklarımın hakkı var, hak etmediğim bir şeyin talebinde bulunmuyorum. Adam bana neler yaptı, damarına basan ben oldum öyle mi ? Benim hatam boşanmaktan çok korkup bu adamla evliliği sürdürmek oldu, üstüne bir de ikinci çocuğu yaptım. 40 yaşında Almanca öğrendim, İngilizce sınavını geçtim ama elim kolum öyle bir bağlandı ki tüm hayallerim suya düştü, ne yapacağımı bilmiyorum şu an, ailemden başka bir desteğim de yok. Yani annesini başıma saran eş, aldatan, hakaret eden, mesajlarımı ailesine gösteren, kızım için yüreğim yanarken bana psikolojik şiddet uygulayan o ama damarına basan ben oldum ne hikmetse. Böyle bir durumda eşin evden gitmesi gerekmez mi, evde hasta bir çocuk varken ? Ya da eşin ailesinin beni araması gerekmez mi, bildikleri halde çocuğunuzun sağlığına odaklanın bile demediler. Eş bizi aile olarak görmüyor, kendi ailesinden kopamamış hala. Adam annesi için bile benim gönlümü almadı, annem hasta, muhtaç bile demedi. Hep bir baskı…Eninde sonunda boşanma olacak, ben kendimi şimdiden buna hazırlıyorum zaten. Önemli olan karar vermek değil, verdiğiniz kararın arkasında durmak, haklarımı da isteyeceğim zaten.
Evi satıp yarısını bana verse ben boşanmak için razıyım zaten. Bunu teklif ettim, ev senin üstünde kalsın, 10 yıl bana müsaade et dedim onu da kabul etmedi. Ben evden kızımla çıkarsam onu kabul ediyor sadece. Ben oğlum olmadan nasıl yaparım ? En büyük desteğim, moral kaynağım, hem bana hem kızıma destek şu an. Onu vermeyeceğimi bildiği için mi yapıyor onu da bilmiyorum. Şu an için aramızda boşanma lafı geçmiyor zaten. Sadece şehir değiştirmek istediğini söyledi, ben de kendine eşyalı ev tutabilirsin dedim hepsi o. Ben de düşünüp polis çağırmadım neler yaşamama rağmen ki herkes bana polis çağır demişti o zaman. Konum kapatıldıktan sonra kızımın gelişim geriliği ortaya çıktı, mayısın sonunda teşhis aldık, yapmayın lütfen. Kızımın hamileliğinde, doğumunda, gelişiminde hiçbir sıkıntı yoktu, burada götürdüğüm doktorlar da bir şey var demediler, mayısın sonunda otizm ön tanısı kondu. Benim konum nisanda kapandı. Şu anda ne düşüneceğimi bilmiyorum, sadece çocuğumuza odaklandım. Ankara tıpın gelişim pediatri bölümünü çok övüyorlar, ilde öyle bir bölüm olmadığı için Sağlık durumundan tayinim de oluyormuş, ben Ankara’ya taşınmayı düşünüyorum şu an, tabi 3 temmuzda Ankara’daki doktor ne diyecek o da önemli.Yani klasik lucifer msji.
Yine soruyorum evden git dedi diye uzaklaştırma çıkarsaydiniz karakola gitseydiniz şu an ne yapacaktınız?
O zamanda bu çocuklara hep baba lazım aile lazım diyordum şu an çocukları kv ye bırakma fikri bile var. Hakkınız evin yarısı normalde gitmesi gerekir ama adam sizi çözmüş evi sattirir yarısını verir olur biter. Bir kez eşim kocam demediğiniz bir insanın aldatması mi olay zerre umurunuzda değildi ztn kimseyi kandırmayın
Normal evlilikler böyle yürümez adam sizi çok güzel çözmüş ilk konuda da gelişim geriliği olan bir çocuk vardı ama konuda sadece oğlunuzun maddi imkanları geçti yapmayın lütfen
İşte bunlar gerçekçi değil. Eş durumu harç ankaraya nasıl geleceksiniz?Evi satıp yarısını bana verse ben boşanmak için razıyım zaten. Bunu teklif ettim, ev senin üstünde kalsın, 10 yıl bana müsaade et dedim onu da kabul etmedi. Ben evden kızımla çıkarsam onu kabul ediyor sadece. Ben oğlum olmadan nasıl yaparım ? En büyük desteğim, moral kaynağım, hem bana hem kızıma destek şu an. Onu vermeyeceğimi bildiği için mi yapıyor onu da bilmiyorum. Şu an için aramızda boşanma lafı geçmiyor zaten. Sadece şehir değiştirmek istediğini söyledi, ben de kendine eşyalı ev tutabilirsin dedim hepsi o. Ben de düşünüp polis çağırmadım neler yaşamama rağmen ki herkes bana polis çağır demişti o zaman. Konum kapatıldıktan sonra kızımın gelişim geriliği ortaya çıktı, mayısın sonunda teşhis aldık, yapmayın lütfen. Kızımın hamileliğinde, doğumunda, gelişiminde hiçbir sıkıntı yoktu, burada götürdüğüm doktorlar da bir şey var demediler, mayısın sonunda otizm ön tanısı kondu. Benim konum nisanda kapandı. Şu anda ne düşüneceğimi bilmiyorum, sadece çocuğumuza odaklandım. Ankara tıpın gelişim pediatri bölümünü çok övüyorlar, ilde öyle bir bölüm olmadığı için Sağlık durumundan tayinim de oluyormuş, ben Ankara’ya taşınmayı düşünüyorum şu an, tabi 3 temmuzda Ankara’daki doktor ne diyecek o da önemli.
İşte bunlar gerçekçi değil. Eş durumu harç ankaraya nasıl geleceksiniz?
Atama yok senelerdir Ankaraya bunu bilmemeniz de mümkün değil, hatta kırkkale bile zor. ama bahane olarak yazıyorsunuz öyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?