Ben mi abartiyorum ?

Abartmıyorsunuz, üzüldüm.
Bir anne, evladının bebek sevinci ve hazırlığı için 'dünyadaki ilk anne sen misin?' dememeli, diyememeli...

Abartmıyorsunuz, üzüldüm.
Bir anne, evladının bebek sevinci ve hazırlığı için 'dünyadaki ilk anne sen misin?' dememeli, diyememeli...
cok dokundu cook. tup bebek ile 2.denemede tutturduk ama annemlerin tepkisi,cok abartiyormusum inanin kaynanamlar gelince birakin yemek yaptırmayı ekmek uzatmama bile musade etmiyorlar.yillardan sonra oldu bebeginiz,gec buldunuz erken kaybetmeyin deyip duruyorlar ve inanin hamileligim boyunca 2kere geldiler ayni sehirde olmamiza ragmen,onda da dedigim gibi mutfaga hic sokmadilar bile.odadan cikinca bile 40defa yemine vurdular,bizim icin yorulma diye.

Annen tuhafmış canım ne diyim. Görümcenle iyiyseniz o kalsın daha olur yoksa annen 2. Gün seni ayağı kaldırır

Allah razı olsun kayınvalidenizden, iyi ve anlayışlı insanlarmış.
Bilemiyorum belki annenizin size bilendiği konular olabilir.
Ülkemizde genelde erken yaşta evlilik, çocuk ve mutsuz bir hayata sahip olan kadınlar, acılarını özellikle kız çocuklarından çıkarıyorlar.
Onların mutlu, iyi olması kanlarına dokunuyor.
Sebepleri sanki sizmişsiniz gibi, zamanında görmediği şeyleri evlatlarının yaşadığını görünce, saçma bir kıskançlık yarışına giriyor.
Belki böyle bir şeydir, ama inanın üzüldüm sizin değil anneniz için.
Çünkü torun sevinci barındırmayan bir kadın, anneanne olacak haketmediği halde...

Uygun bir dille uyar. Geldiklerinde de öyle hizmet etme. Hamilelik yoruyor falan diye de laf arasina sıkıştir. Ayrica çocuğuna yaoacagin hazirliklarda kimseye laf düşmez. Bir şey söylerlerse ben ilk anne değilim ama ilk defa anne oluyorum dersin. Kirilacak olan da kirilsin. Bu donemde önemli olan senin huzurun. Annen bile olsa bozmasina izin verme. Hamilelikte stres çok önemli.

ailemin bir sıkıntısı var bnle ilgili aslinda..
daha onceki bir konumda soz etmistim.Babam liseye kadar okuttu beni,sonra evde oturup koca bekleyecektim ki esimle tanistim,evlendim,esim beni okuttu ogretmen oldum.Babamlar simdi hakkimiz var ustunde seni okuttuk deyip arada para istiyorlar,bn de vermiyorum :) hem yok hem olsa da vermem,yalan degil.
Cunku esim ogretmen olmam univ okumam icin sartlarini zorladi,babam degil.haa 12yil baban okuttu diyeceksiniz,hyr o yillarimda da CYDDden burs aldim,babamin uzerimde (egitimim anlaminda) hicbir hakki yok.takdirli karnelerimi yuzume atip erkek misin banane diyen biri

Ben biri 7 aylik uc cocuk düsurmustum 4. Ye hamile kaldigimda enfeksiyon gecirdim.annem sozde bana bakmaya geliyordu. Kahvesini iciyor meyvesini yiyor birz koltuga uzaniyor gidiyor du. Kizim camasirin mi var bulasign mi var yemegin var mi diye sormaz di. Annesi cok yardimci olanlara hala imrenirim ki... görmeyen bilmez abartiyor zanneder :)

Ah canım neden böyle yapar ki bazı anneler? Hani ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar derler bir de

Bir de kendi ailenizmiş, arada eşiniz de yok kıramayacağınız. Ağırlamayın. Gelme deyin aradıklarında, ben ağırlayamam işim gücüm var deyin. Normalde yapılmaz ama sizi resmen hem kullanıyorlar hem kötü davranıyorlar.

Hic kimseye hizmet etmeyin ,sancim var deyip oturun herkes kendine hizmet etsin ,
Ondan sonra gelmezler ,gelende hiuzmet goremeyecegini bilir ,
Bebek icinde gercekten hic bisi almayin ,hevesleniyorsunuz sizi anliyorum ,
Birakin saglikla kucaginiza alin ,ondan sonra bebeginizle ne begeniyorsaniz alirsiniz ,

Tek diyeceğim, ailenizden yaşa şanssızsınız ama anladığım kadarıyla alkışlanacak bir eşiniz var, sizi zar zor okuttuğu için.
Aynı şekilde sizi düşünen de bir kayın aile.
Olumlu tarafından bakın, öz aileniz düşüncesiz olsa bile böyle güzel yürekli yakınlarınız var.
İlgi, alaka ve sevgiyi orada sonsuz tatmaya çalışın.

ekran resmi cektim :) bakip bakip okuyacm.Bardagin dolu tarafi...

ailenizin hayatınıza fazla burunlarını sokmasına izin vermişsiniz. git sonra evine gel deyip ne yapacağınıza karışabilmelerine çok şaşırdım. hadi siz tamam da eşinizin de buna hiçbir şey demeyerek boyun eğmesi daha da ilginç. onlar mı karar verecekler nereye gideceğimize demiyor mu? size ve eşinize saygı duymalarını sağlamalısınız. taşınmanız da bir çözüm olmayacaktır bence.

Bu ne be böyle. Allah sabır versin . Bir insani en cok annesi düşünür senin annende keyfini düşünüyor maşallah. Bence gelene deki hos geldiniz evime mutfakta herseyim var hamileyim mutfağa giremiyorum midem bulaniyo falan de isteesen benim kuzenin hamileligi boyunca hic mutfaga giremedi kokuyodu hersey . Sende öyle söyle deki dolabi istediginiz gibi kullanin de kusura bakmayin malum zaruriyet bebegimicin de bosverkim ne derse desin . Üzülüp canini sikma bebiside üzme :))

Madem gelmelerine engel olamıyorsun geldiklerinde agrin varmis gibi yap ve yat başka caren yok. Ailen her anlamda aşıri derecede düşüncesiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…