- 24 Eylül 2010
- 6.151
- 20.106
- 548
cok dokundu cook.Abartmıyorsunuz, üzüldüm.
Bir anne, evladının bebek sevinci ve hazırlığı için 'dünyadaki ilk anne sen misin?' dememeli, diyememeli...
Annen tuhafmış canım ne diyim. Görümcenle iyiyseniz o kalsın daha olur yoksa annen 2. Gün seni ayağı kaldırırsanmam..buyuk ihtimalle gorumcem gelir.Hamileyim evet ama asla bugune kadar bi faydalari dokunmadi,hatta anneme burda okuyan kizkardesim arada gelip isim de yardimci olsun dedigim de kufretmisim gibi "işin için dersinden olmasin"dan girdi,"iş yapmiyor diye surat asıyor evinden gondertiyorsun"dan cikti
bn de oyle istiyorum bakalim artik.Gorumcem tedavi surecinde yanimdaydi Allah razi olsun kendi ailemden cok daha şevkatliydi maalesefAnnen tuhafmış canım ne diyim. Görümcenle iyiyseniz o kalsın daha olur yoksa annen 2. Gün seni ayağı kaldırır
Allah razı olsun kayınvalidenizden, iyi ve anlayışlı insanlarmış.cok dokundu cook.tup bebek ile 2.denemede tutturduk ama annemlerin tepkisi,cok abartiyormusum inanin kaynanamlar gelince birakin yemek yaptırmayı ekmek uzatmama bile musade etmiyorlar.yillardan sonra oldu bebeginiz,gec buldunuz erken kaybetmeyin deyip duruyorlar ve inanin hamileligim boyunca 2kere geldiler ayni sehirde olmamiza ragmen,onda da dedigim gibi mutfaga hic sokmadilar bile.odadan cikinca bile 40defa yemine vurdular,bizim icin yorulma diye.
Uygun bir dille uyar. Geldiklerinde de öyle hizmet etme. Hamilelik yoruyor falan diye de laf arasina sıkıştir. Ayrica çocuğuna yaoacagin hazirliklarda kimseye laf düşmez. Bir şey söylerlerse ben ilk anne değilim ama ilk defa anne oluyorum dersin. Kirilacak olan da kirilsin. Bu donemde önemli olan senin huzurun. Annen bile olsa bozmasina izin verme. Hamilelikte stres çok önemli.Derdim hemen hemen her hafta gelen yatili misafirler9yildan sonra hamile kaldim,belki azalir dedim,yok daha da artti. Ailemle uzagiz,daha buyuk bir yerdeyim ben ve bulundugum yerde universite hastenesi var,baslari agrisa tabiri caizse toplanip cumbur cemaat buraya geliyorlar..
Calisiyorum is çıkışı gelip yemek yapmak saatlerce hizmet etmek buyuk sıkıntı o da bir tarafa memnun etmek cok zor..mesela en son 10gun annem ben de kaldi,yine hastane mevzusu icin..
neyse gelen giden bir suru misafire yemek cay pasta meyve.. servisleri yaptim,son gun annem kendine tavuk izgara istetti,niye bize soylemedin biz alirdik deyince,siz bana sordunuz mu canin ne istiyor diye çıkıştıyani en iyisini yapsak da goren bi ailem yok ama yine de dişleri agrisa buraya cikip gelirler evet annem babam ablam kardeslerim bas goz ustune ama bu halimle gunlerce agirlamak ustune laf isitmek cok uzuyor
Abartiyor muyum hakli miyim bilmiyorum ama canim cok sıkkın biraz teselliye ihtiyacim var
(Bebegim icin hazirlik yapamiyoruz en cokta bu üzüyor,annem burdayken biberon emzik tarzi ufak tefek seylere netten bakiyorduk,amaan yeryuzunde ilk anne senmissin gibi davranma,gelisiguzel yaşa deyip azarladi beni..simdi odasini yapsam neler derler dusunemiyorum,gelmeyecekleri bi donemi beklemekten dogumum gelecek)
not:haftasonu annemler gitti yarin gelinle kardesim geliyoryani maratona devam..
ailemin bir sıkıntısı var bnle ilgili aslinda..Allah razı olsun kayınvalidenizden, iyi ve anlayışlı insanlarmış.
Bilemiyorum belki annenizin size bilendiği konular olabilir.
Ülkemizde genelde erken yaşta evlilik, çocuk ve mutsuz bir hayata sahip olan kadınlar, acılarını özellikle kız çocuklarından çıkarıyorlar.
Onların mutlu, iyi olması kanlarına dokunuyor.
Sebepleri sanki sizmişsiniz gibi, zamanında görmediği şeyleri evlatlarının yaşadığını görünce, saçma bir kıskançlık yarışına giriyor.
Belki böyle bir şeydir, ama inanın üzüldüm sizin değil anneniz için.
Çünkü torun sevinci barındırmayan bir kadın, anneanne olacak haketmediği halde...
Bana garip geldi çünkü annem bize geldiğinde hizmet beklemez aksine evi temizler yemek yapar vs yerinde durmaz yani ve başka şehirde olsalar bu kadar sık bizde gece kalmazlar otelde fln kalırlar hele hamileyken bir bardak su istemez benden
Abartmıyorsun ve serzenişte bulunmakta haklısın :/
Ben biri 7 aylik uc cocuk düsurmustum 4. Ye hamile kaldigimda enfeksiyon gecirdim.annem sozde bana bakmaya geliyordu. Kahvesini iciyor meyvesini yiyor birz koltuga uzaniyor gidiyor du. Kizim camasirin mi var bulasign mi var yemegin var mi diye sormaz di. Annesi cok yardimci olanlara hala imrenirim ki... görmeyen bilmez abartiyor zanneder :)
Ah canım neden böyle yapar ki bazı anneler? Hani ağlarsa anam ağlar
evet belki bana bisi olsa mutlaka üzülur. Napalim bizim kaderimizde bu biz güclu olmak zorundydk o yuzden hep geri duruyorlar galiba nasil olsa basinin caresiine bakar diye düsünuyorlar.
Bir de kendi ailenizmiş, arada eşiniz de yok kıramayacağınız. Ağırlamayın. Gelme deyin aradıklarında, ben ağırlayamam işim gücüm var deyin. Normalde yapılmaz ama sizi resmen hem kullanıyorlar hem kötü davranıyorlar.Derdim hemen hemen her hafta gelen yatili misafirler9yildan sonra hamile kaldim,belki azalir dedim,yok daha da artti. Ailemle uzagiz,daha buyuk bir yerdeyim ben ve bulundugum yerde universite hastenesi var,baslari agrisa tabiri caizse toplanip cumbur cemaat buraya geliyorlar..
Calisiyorum is çıkışı gelip yemek yapmak saatlerce hizmet etmek buyuk sıkıntı o da bir tarafa memnun etmek cok zor..mesela en son 10gun annem ben de kaldi,yine hastane mevzusu icin..
neyse gelen giden bir suru misafire yemek cay pasta meyve.. servisleri yaptim,son gun annem kendine tavuk izgara istetti,niye bize soylemedin biz alirdik deyince,siz bana sordunuz mu canin ne istiyor diye çıkıştıyani en iyisini yapsak da goren bi ailem yok ama yine de dişleri agrisa buraya cikip gelirler evet annem babam ablam kardeslerim bas goz ustune ama bu halimle gunlerce agirlamak ustune laf isitmek cok uzuyor
Abartiyor muyum hakli miyim bilmiyorum ama canim cok sıkkın biraz teselliye ihtiyacim var
(Bebegim icin hazirlik yapamiyoruz en cokta bu üzüyor,annem burdayken biberon emzik tarzi ufak tefek seylere netten bakiyorduk,amaan yeryuzunde ilk anne senmissin gibi davranma,gelisiguzel yaşa deyip azarladi beni..simdi odasini yapsam neler derler dusunemiyorum,gelmeyecekleri bi donemi beklemekten dogumum gelecek)
not:haftasonu annemler gitti yarin gelinle kardesim geliyoryani maratona devam..
ekran resmi cektim :) bakip bakip okuyacm.Bardagin dolu tarafi...Tek diyeceğim, ailenizden yaşa şanssızsınız ama anladığım kadarıyla alkışlanacak bir eşiniz var, sizi zar zor okuttuğu için.
Aynı şekilde sizi düşünen de bir kayın aile.
Olumlu tarafından bakın, öz aileniz düşüncesiz olsa bile böyle güzel yürekli yakınlarınız var.
İlgi, alaka ve sevgiyi orada sonsuz tatmaya çalışın.
Derdim hemen hemen her hafta gelen yatili misafirler9yildan sonra hamile kaldim,belki azalir dedim,yok daha da artti. Ailemle uzagiz,daha buyuk bir yerdeyim ben ve bulundugum yerde universite hastenesi var,baslari agrisa tabiri caizse toplanip cumbur cemaat buraya geliyorlar..
not:haftasonu annemler gitti yarin gelinle kardesim geliyoryani maratona devam..[/QUO. Annem demişsin bunları yapan senin ailenmi?
Bu ne be böyle. Allah sabır versin . Bir insani en cok annesi düşünür senin annende keyfini düşünüyor maşallah. Bence gelene deki hos geldiniz evime mutfakta herseyim var hamileyim mutfağa giremiyorum midem bulaniyo falan de isteesen benim kuzenin hamileligi boyunca hic mutfaga giremedi kokuyodu hersey . Sende öyle söyle deki dolabi istediginiz gibi kullanin de kusura bakmayin malum zaruriyet bebegimicin de bosverkim ne derse desin . Üzülüp canini sikma bebiside üzme :))Derdim hemen hemen her hafta gelen yatili misafirler9yildan sonra hamile kaldim,belki azalir dedim,yok daha da artti. Ailemle uzagiz,daha buyuk bir yerdeyim ben ve bulundugum yerde universite hastenesi var,baslari agrisa tabiri caizse toplanip cumbur cemaat buraya geliyorlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?