Ben mi abarttım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evdekiler hamile oldığumu bilmiyor canım. Ben kimsenin mutfağına girmem babaannemin bile.

Hiç mutfağa girip yardım etmiyor musunuz ? Bir haftalık yükünüzü , kaprisinizi, olumsuz enerjinizi eve bırakıp hop evinize mi gideceksiniz ?

Bu konu kışkırtmak için açılmış dediğim gibi.

hatırlıyorum da biz küçükken, babamın akrabalarına giderdik, babaannemlere halamlara falan. Uzaklardı bize, tabi gidince kalırdık bi süre. Hayat standartlarımız aynı olmadığından, oraya giderken babam onlara ayrı, bize ayrı gıda alışverişi yapardı. Benimde garibime giderdi çok. Ama yapacak bişi yok, hiç canınızı sıkmayın böyle şeylere.
Hatta hamilesiniz aklıma geldi şimdi. Annem hamileyken; işte öğle arasında eve gitmiş ve akşam yemek için o haliyle börek yapmış, sonra işe dönmüş. Akşam eve bi gidiyo, amcalarım bir tane bile kalmayacak şekilde yemişler bütün tepsiyi:)
böyle de düşüncesizlik olur mu ulan kadın hamile. İnsanlar değişmiyor biz onları böyle kabul ettik.
Ben öyle olamam Malesef

Yerde yemek yerken karninizmi agriyor:)))
daha 5. haftadasiniz.Hani son aylar olsa cidden anlarım.Aileye girmişsiniz artik.Siz ordasiniz diye hergün alışkanliklarini değistirmesini beklemeniz normalmi?Bende şuan kayinvaldemdeyim.
Yerde yiyoruz,hiç garibime gitmiyor:) canimin istedigi varsa aliyorum birlikte yiyoruz:)
bu kadar beklenti sizi yormuyormu ?

Umduğunu değil bulduğunu yiyeceksin. Çok ağa paşa isen yanında götüreceksin herkese yetecek kadar. Elin boş gidince böyle oluyor:)

ne demek önüme getirmedi?

ne demek oğlunun elini cebine attırmadı? Oğlunu kim büyüttü? Oğlu kimin sayesinde para kazanacak yaşa geldi de cebi oldu bi hatırla.

sanki Osmanlıya doğuruyorsun Allah aşkına kaprisinizden geçilmiyor.

eskiler ne bulursa onu yiyordu da çocukları çocuk değil miydi?

Bence sen fakesin ya. Eski üye de olsan yeni de olsan direkt fake kokuyor. İyi düzenlenmiş hesapla açılan, fake konular seninki.
Beni de annem okuttu ama para istemiyor buna cevabın ne? Bişi aldırmıyor. Kızım daha çok istemesi gerek. Okuttu diye napalım parayı ona mı verelim

Bana gelince param yok diyor ama

Evde meyve ceviz yok mu , var mı alismissiniz.

Aynı şey işte orada da alınıyor ne farkı var.

Yıllardır büyüdüğü, yediği, içtiği, can pahasina buyutuldugu eve birakinda birşeyler alsın.

Ne tuhaf kadınlar var ya.

siz yol yordam biliyor olsaniz onlar meyve alsin diye beklemezsiniz zaten. insanlar evinde ne varsa onu ikram ederler, findik fistik istiyorsaniz giderken alin goturun.

ha siz almaya utaniyor musunuz, esinizin de eli var herhalde bir tabaga sizin istediklerinizi koyup getirebilir oturur yersiniz. misafir gittigim evde bana ceviz vermediler diye laf etmek asiri ucuz duruyor.

Evde meyve ceviz yok mu , var mı alismissiniz.

Aynı şey işte orada da alınıyor ne farkı var.

Yıllardır büyüdüğü, yediği, içtiği, can pahasina buyutuldugu eve birakinda birşeyler alsın.

Ne tuhaf kadınlar var ya.
Annem bana aldırmıyor ama annemin durumu daha kötü eşim de bir daha almam dedi dün tartıştık

Yareppim ölçem şimdi. 5 haftalık hamilesin daha sakin ol biraz.

Ayrıca adamların oğlu yahu meyve alsa ne olacak millet hepsini yese ne olacak. Sizin ki bildiğiniz bencillik cimrilik hormonlar falan değil olay.

Evinize dönün hemen kv ve kp e acıdım... Gidinde insanlar yiyip içtiğinin bari hesabını vermesin

5 haftalik hamilelikte hemen 9 aylik moduna girmissiniz. Bir hafta ceviz findik yemeseniz olmezdiniz ama madem cok lazim gelirken getirmeliydiniz her an herkesin evinde her sey olmayabilir. Hem elalemin evine gidiyorsunuz hem de hizmet bekliyorsunuz,yanlis. Oturun o zaman evinizde hazir korona varken cevize findiga takana kadar sagliginizi tehlikeye atmamaliydiniz
Eşimin hatrına geldim

Boyle kapris yüklenmiş kadınlar var mı var ancak sanki bu konu bilerek açılmış , neyse.

Hepi topu bir haftaligina gitmissiniz orada ve hepi topu kese gorunmus daha. 9 ay sabırlar diliyorum çevrenize.

Ne hormonu , hormonlar daha uyanmamistir bile, hemen okuduklarinizdan etkilenip şaha kalkmayın

Oglunun eline yapışmaz siparişler merak etmeyin, bu kadar cimri olmayın.

Kayinvalidemin evine gittiğimde eşyaları taşımaktan içeriye girmeye sıra kalmıyor bizim. Ve bu benim isteğim. Oğlu / kızı ailesine birşeyler almayacakta ne yapacak yahu ?

bir hafta ceviz yemeyin bir şey olmaz. Aylarca ceviz , çerez yemeden doğuran da var.

Madem çok önemli evdekini çantanıza koysaydiniz arada yerdiniz.

Ayrıca orası sizin eviniz de sayılır, niye önünüze gelsin. İsteyin ya da gidin alın.

Yazın ortasindayiz . Nerede soğuk varsa oraya oturuyoruz zaten. Alın kiymetlinizin altına bir minder öyleyse .

Ay parmaklarımı yoruyorum galiba. Form belli.
He onlara alacak bana almayacak sebep ne

hatırlıyorum da biz küçükken, babamın akrabalarına giderdik, babaannemlere halamlara falan. Uzaklardı bize, tabi gidince kalırdık bi süre. Hayat standartlarımız aynı olmadığından, oraya giderken babam onlara ayrı, bize ayrı gıda alışverişi yapardı. Benimde garibime giderdi çok. Ama yapacak bişi yok, hiç canınızı sıkmayın böyle şeylere.
Hatta hamilesiniz aklıma geldi şimdi. Annem hamileyken; işte öğle arasında eve gitmiş ve akşam yemek için o haliyle börek yapmış, sonra işe dönmüş. Akşam eve bi gidiyo, amcalarım bir tane bile kalmayacak şekilde yemişler bütün tepsiyi:)
böyle de düşüncesizlik olur mu ulan kadın hamile. İnsanlar değişmiyor biz onları böyle kabul ettik.

Anneniz hamileyken çalışabilecek durumda ise börek yapmak cok ta zor bisey olmamalı onun icin. O haliyle çalışıyorsa "o haliyle" börekte yapabilir bence.

Annem bana aldırmıyor ama annemin durumu daha kötü eşim de bir daha almam dedi dün tartıştık

Çok ayıp, çok yazık.

Sizin gibiler boyle bu şekilde aileler arasına ucurum koyuyor.

Kendi ailenizle niye kiyasliyorsunuz ?

Calismiyorsaniz zaten isteyemez anneniz.

İstemesine de gerek yok, büyüklerin evine gidince el kol dolu gidilir bende böyle ogrendim.

Onlarda kendilerince bir seylere destek olurlar.

Bu da bir çeşit iletişimdir. Siz bunu engelliyorsunuz.

Daha kese görününce boyle kaprislere burunduyseniz tekrar diyorum herkese sabirlar diliyorum.

Annenizin durumu daha kötüyse sizde sarayda yasamadiniz demektir. Nerden geliyor bu begenmememislik.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X