Cümlen yersiz olmuş bence çünkü kadın sana bilerek sormuş. Sende haklisin ama cümlen olmamış bence çoğu erkek kocanizin trpkisini verirdi. Ama onlarda çok kalmışlar inafina yapar gibiKızlar aslında ben size anlatmadım buraya öyle bir konu açarsam konum kapatılır diye ama çok eleştirmişsiniz tabi size haklı değilsiniz diyemem öncesinde biraz gerginlik olmuştu ama ben yine de bozuntuya vermedim, hazırladığım ikramlıklar eşimin 2 amcası ve bana o soruyu soran yengesi tarafından yenmedi , nedeni dini içerikli olduğu için yazmayacağım, belirteyim elhamdülillah Müslümanım fakat ben mutfaktayken bana senin yaptığın yemek bereketli olmaz dendi yengesi tarafından bize bir şey koyma dedi ben yine de eşimin akrabası diye azarlamadım kendimce bir cevap verdim düzgün şekilde , aslında normal zamanda da o saate kadar oturulmasından hoşlanmam fakat kadının bana dediği şeyden dolayı benim de ağzımdan öyle çıktı ,diğerlerine ayıp olmuş olabilir fakat benim hazırladıklarımı yemeyen insanlara bence ayıp olmadı........Konuyu eksik yazdım bunu da belirtmiş olayım...
Günaydın kızlar
Dün akşam 7 ye doğru eşimin amcaları eşleri kuzenleri halası geldi
12 buçuk gibi de gittiler
Amcası kalkalım demese kimsenin gideceği yok
Ha bir de çocuklar mızmızlanıyor gidelim gidelim diye
Çocukları halası uyuttu tabi oturma odasında
Sonra da ordan yengesi dedi ki daha erkensaat 12 buçuk olmuş ve erken diyor kadın
Amcası da yok yok geç oldu dedi x (eşim) işe gidecek dedi
Tabi amcalarının kendi işi ne zaman isterlerse giderler yengeleri ve halası da çalışmıyor zaten bıraksan sabahlıcaklar
Yengesi de bana dönüp geç mi sence dedi bende dedim ki herkesin yaşam tarzı aile kuralları farklıdır bizde bu saate kadar oturmak ayıp olarak karşılanır dedim benim için geç bir saat dedim ama asla sinirli şekilde surat asarak söylemedim
Kadın bir şey demedi
Gittikten sonra da eşim çok ayıp oldu öyle şey denir mi dedi
Fakat ona buna ayıp olacak diye kendi değerlerimden vaz mı geçeyim , 5 buçuk saat oturdular
Bana göre 2 saat oturma ideal yani 5 buçuk saat çok değil mi hadi öğlen gelseler de otursalar neyse gece olmuş
Bana herkes çok güler yüzlüsün der asla geldikleri için şikayet etmedim ama inkar etmiyorum o saate kadar kaldıkları için şikayetçiyim fakat içten içe, asla surat asmadım nasılsam öyle davrandım.
Onlar da bu çok normal , geç saatlere kadar birbirlerindeler, örnek olarak kaynanam da gecenin 2sinde bile misafir olduğu için eşime de normal geliyor ama alışkın olmayan bir ben için hoş bir durum değil...
Sizce böyle cevap vererek saygısızlık mı yaptım ama demeseydim bu ömür boyu böyle sürüp gidebilirdi
Bu arada belki eşin senin akrabalarına aynı şeyi dese tepkin ne olurdu gibisinden yorumlar gelebilir baştan söyliyim eşimin kendimin diye ayırmam anca anne baba kardeşler kalabilir o bile bir yere kadar hep hep olmaz onun dışında kendi akrabalarımdan biri aynı şeyi dese aynı cevabı vereceğimden şüpheniz olmasın......
ayıp etmişsiniz
bir daha gelmedikleri zaman ayıp etmiş olduğunu anlamış olacaksın..
Ayıp kelimesi ile haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz.
Gençlerdeki bu cesarete hayranım. Ben bu yaşıma kadar misafirime asla öyle bir şey söylemedim, söylememde.
Bir gün yorgun olsam ne olur. Kalp kırmaktansa yorgun olmayı tercih edenlerdenim.
Bu nedenle her iyi ve kötü anımda tüm akrabalarım arkadaşlarım her daim yanımdadırlar. Kalp kırsam, sadece eşim ve ben olsun yeter gerisi tırı vırı desem zor günümde ortada kalırdım.
Benden tavsiye, bu güzel günlerr hep böyle devam etmez. Bir gün bakarsınız etrafınızda kimse kalmamış.
Yani misafire bizde ayip demeniz olmamis gibi ama onun da özellikle sence gec mi diye sormasi gerçek düşünceni duymak istedigini gösteriyor onun sorusu da garip yani
Bence ayip etmişsin hem guler yüzlü davrandim iyi karsiladim demişsin hemde gider ayak bi gol atmışsın.
Hak veriyorum çalışmak hürmet gosterim derken yorulmak zor ama arada bir gelecek bir misafire de soylenmememsi gerekir die düşünüyorum.
Haftada iki kere hep boyle gelip gitseler yine daha nazik bi dille gec degil ama çalışıyoruz ya sabah gec kalmamak icin gec oldu denilebilir ama yaptiginiz ayip olmus.
Bana biri bu sekilde soylese hiç o hürmeti de yapmasaydi derdim (şahsen hep enpati kurarim karşı tarafin yasantilarini düşünerek hareket ederim)
Bi tanidigim vardi misafiri geldiginde hersey yapardi ama misafir memnun kalmazdi niye mi çünkü cay saati gectikten sonra cay getirsen isterse cayin yaninda kuş sütü eksik olsun onemi kalmaz acliktan bayilacak gibi olana kadar sofra kurmaz ama yemeklerini dört dortluk yapar ne kıymeti kalirdi ki sizinkini de buna benzettim
Ayıp etmişsiniz tabi ki. Bu böyle söylenmez. Yarın iş olmasa başımızın üstünde yeriniz var gibi bir şeyler söyleyebilirdiniz. Siz resmen bizde ayıp siz de ayıp ettiniz demişsiniz.
İnsanları kırmak ne kolay ya. Hele evinize gelen bir insana asla söylenecek bir şey değil. Misafir baş tacı edilir bizim gelenek göreneklerimizde.
Eve gelen misafire böyle denir mi? Bir daha gelmezdim ben olsam ki amac zaten oydu sanirim. Bizde gec oldu kalkalim dendiginde,ne guzel muhabbet ediyoruz biraz daha oturun denir. Daha dun arkadaslarimiz gece 2 de gittiler ayip ettklerini dusunmuyorum
Bence hatalisin iz sonuçta çocuğun Birgün geç uyumasın dan birşey olmaz siz ev Hanimis iniz sanırım ertesi gün için eşiniz telaslanmiyorsa eve gelmiş misafire bu şekilde konuşmak yanlış bana denilse ben evine bir daha gitmem
Çok ayıp etmişsin kendini ezdirmemek sesi çıkmak bu değil. İlk söylediğin "herkesin farklı" kısmı yeterliymiş.
Sizin için geç olabilir ama onlar için değil demek ki ve bu herzaman olan birşey değil ki tolare edilebilir 2 saat için bir yerden bir yere gidilir mi bir çayın yapılıp demlenmesi zaten yarım saat. misafir onlar sohbet muhabbet o saat olmuştur çok ayıp etmişsiniz geç oldu bizim için geç demekle resmen kovmak gibi olmuş ağız ucuyla da olsa oturduk işte ne güzel diyebilirdiniz bizde de toplanınca geç vakte kadar oturulur hadi size uygun olmasa da cevap hoş değil eşinizi zor duruma düşürmüşsünüz
Tamam söylediğin cümle biraz ayıp olmuş ama insanın da biraz düşünceli olması lazım ya.
Haftaiçi o saate kadar oturulur mu?
Önce onlar ayıp etmiş sonra sen ayıp etmişsin durum eşitlenmiş
valla ayıp senin ki
küfür etseydin keşke.. bizim için ayıp olan sizin için ayıp olmayabilir demek istediğini söylemiş bir de..
evet şikayetinizde haklısınız ama evde ki misafire böyle denmez.
hadi hergün gelip gitseler artık sabrınız taşmıştır derdim ama bu olmamış.
o kadar saat yaptığınız ev sahipliğini yerle bir etmişsiniz. haklıyken haksız olmuşsunuz.
Bunu deyince kalkıp gittilerse, kovmuşsun oluyor direkt.
Ayıp olmuş ve 12 buçuk da gec bir saat değil, 2 saat kime yetecek ki? Üstelik aile icindeki muhabbet de keyiflidir.. ben cok defa hatırlıyorum 2ye 3e kadar misafirlerimizin oldugunu. 1 kere 4 saat uyuyup ise gitti diye de kimse ölmez. Hic uyumadan 2 gün boyunca çalışan insanlar var sonuçta.
Dürüstlük değil de saygısızlık bu bana göre.
benim için geç bir saat dedim bu kadarını demeniz yeterliydi
ilk cümleniz tamamda
bizde bu saate kadar oturmak ayıp olarak karşılanır dedim bu biraz ayıp olmuş
kızgınlık ifadesi olmasada biraz kızdığınızı düşündürür
Cidden ayip olmus.
Bide ev sahibisiniz.
Bu cumle hic yakismadi.
Resmen gidin demişsin
Kibarca kalkın gidin demişsin ayıp olmuş bi de bu insanlar eşinin akrabası o ona söyler bu ona der olay çok farklı bir boyuta ulaşır dediğine diyeceğine bin pişman ederler
Herşeyin bir üslubu var. Karşınızdaki sizden büyük ve misafir. Kadına resmen ayıp ettiniz demişsiniz. Haklı olduğunuz yerde haksız olmuşsunuz. Bunu dile getirmenin onlarca yolundan en kırıcı olanını dile getirmişsiniz.
Uslubunuz yanlıs olmus bunu daha dogru kelımelerle yumusatarak soyleyebılırdınız
Esım uykusuzluga dayanamaz sabah cok erken kalkıyor da yeterlıydı fakat mısafırlerde olaganustu usturupsuzmus oyuzden bılemedım
Fikriniz doğru. Sadece daha farklı ifade edebilirsiniz.
Amcam doğru söylüyor demeniz bile yeterli aslında.
Hafta içi misafirlik bana göre çok düşüncesiz bir davranış. Zaten bu misafirlikte yol yordam bilememek sıkıntı. Gel çayını iç ikramını ye 2 saat otur kalk git.
Ayıp olmuş ama çalışan insanların evindede o saate kadar oturulmazki onların yaptığıda ayıp ....ay benim eşimin ailesi akrabalari boyle oturmayi bilirler kalmayi bilmezler gece bir ikiye kadar otuturlar gittikleri yerde eşimde böyleydi de yavaş yavaş duzeltiyorum onu .....lafı soylemek yerine onlara misafirlige gittiğin bir gün erken kalkıp misafirlik böyle olur geç saate kadar oturulmaz deyip ciksaydin iyi kapak olurdu ben öyle yapıyorum çünkü
herkes ayıp etmiş.... o oturarak sen o lafı söyleyerek..
Okurken gerçekten güldüm, siz o cevabı verirken orada olmak isterdim.
Tabi ki de ayıp etmişsiniz,evinize gelen insana öyle bir laf denir mi? Zaten kalkıcaklarmış belli, "Buyrun daha oturalım, bizim için sorun yok." demeniz daha uygun olurdu. Sizin yaş biraz ufak herhalde.
Bence ayıp etmişsiniz , ben o sözden sonra sizin misafirisiniz olsam bırak o saate kadar oturmayı bir daha evinize gelip koltuğun köşesine oturmaya çekinirim. Tamam size göre anormal olabilir ama çoğu insan bu gibi durumlarla karşılaşabilir bence ev sahibi olmak bu gibi durumları nezaketle karşılamayı gerektirir ben bekarken hiç unutmam babamın Bi arkadaşı ailesini alıp gece onda bize gelmişti adamlar saat 4 e kadar oturmuştu kalkmamıştı biz ayakta uyurken kadın bildiğin gülmüştü ay kızların uykusu geldi diye . Onların ettikleri tabiki ayıp ama karşılarına geçipte ayıp ettiniz demedik
Ben düşündüm de kimin evinde 12 ye kadar oturururum; kimsenin. . Sadece bizde ayıp olur kısmı biraz olmamış ama bence sizde onu önlerini kesmek için söylediniz. .
Ayıp demeniz ayıp olmuş bence,
Yoksa düşünceniz doğru,
Bende aynı dertten müzdaribim,
Eşimin ailesinde düzen bu, geç geliyorlar geç gidiyorlar,
Akşam 10da geliniyor misafirliğe, ben 10da yatılan bir ailede büyüdüm, 6sene oldu hala alışamadım ama,
Yok olur mu oturun tabii vs diyorum çünkü eşim alınır ses çıkarsam, ona kıyamam
Insanlar içindekilerini evet saklamamalı ama usulüyle , üslubuyla.
" Bizde ayıp denilecegine , " çok keyifli bir akşamdı , nasıl geçtiğini anlamadık , bu yüzden saatin çok geç olduğunun farkına varmadık , yengede haklı. " denilebilir mesela.
dobra olacağız diye kelimeleri seçmeden konuşmak bana göre saygısızlıktır. ben olsam gülümser cevap vermezdim. karşınızdakiler nihayetinde büyükleriniz, yaşıtınız değil. bu arada ben yeni evliyim. daha kıdemli olsam1Sen in üslubunu kullanırdım.
Eger her gelip bunu yapmiyorlarsa cok ayip olmus, bana boyle bir cevap verilse bir daha evinize gelmezdim. İnsanlik hali saatin de farkinda olmayabilirler. Sirf esinizin akrabalari oldugu icin bile daha saygili davranabilirsiniz..
Sen ayip etmissin tabii ki. Misafire "bu saate kadar oturmak ayiptir" denir mi ya haha
Cok ayip olmuss.. cok guler yuzluyum demissiniz de o kadar guler yuzden sonra bu laf olmamis...
2 tarafata ayip etmisss
Ayıp etmissin hemde çok. Ben olsam bir daha asla seninle konuşmazdım
Kendinizce haklısınız ama üslubunuz yanlış.
Evet ayip etmissiniz. Çok uzun oturmalari bende sevmiyorum düşünceli davranmak gerekir ama o şekilde de söylenmez yani. Ben olsam bir daha size misafirliğe gelmezdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?