Ben mi ayıp ettim onlar mı

Fikriniz doğru. Sadece daha farklı ifade edebilirsiniz.
Amcam doğru söylüyor demeniz bile yeterli aslında.
Hafta içi misafirlik bana göre çok düşüncesiz bir davranış. Zaten bu misafirlikte yol yordam bilememek sıkıntı. Gel çayını iç ikramını ye 2 saat otur kalk git.

Ayıp olmuş ama çalışan insanların evindede o saate kadar oturulmazki onların yaptığıda ayıp ....ay benim eşimin ailesi akrabalari boyle oturmayi bilirler kalmayi bilmezler gece bir ikiye kadar otuturlar gittikleri yerde eşimde böyleydi de yavaş yavaş duzeltiyorum onu .....lafı soylemek yerine onlara misafirlige gittiğin bir gün erken kalkıp misafirlik böyle olur geç saate kadar oturulmaz deyip ciksaydin iyi kapak olurdu ben öyle yapıyorum çünkü

Okurken gerçekten güldüm, siz o cevabı verirken orada olmak isterdim.

Tabi ki de ayıp etmişsiniz,evinize gelen insana öyle bir laf denir mi? Zaten kalkıcaklarmış belli, "Buyrun daha oturalım, bizim için sorun yok." demeniz daha uygun olurdu. Sizin yaş biraz ufak herhalde.

Bence ayıp etmişsiniz , ben o sözden sonra sizin misafirisiniz olsam bırak o saate kadar oturmayı bir daha evinize gelip koltuğun köşesine oturmaya çekinirim. Tamam size göre anormal olabilir ama çoğu insan bu gibi durumlarla karşılaşabilir bence ev sahibi olmak bu gibi durumları nezaketle karşılamayı gerektirir ben bekarken hiç unutmam babamın Bi arkadaşı ailesini alıp gece onda bize gelmişti adamlar saat 4 e kadar oturmuştu kalkmamıştı biz ayakta uyurken kadın bildiğin gülmüştü ay kızların uykusu geldi diye . Onların ettikleri tabiki ayıp ama karşılarına geçipte ayıp ettiniz demedik

Ben düşündüm de kimin evinde 12 ye kadar oturururum; kimsenin. . Sadece bizde ayıp olur kısmı biraz olmamış ama bence sizde onu önlerini kesmek için söylediniz. .

İyi demişsin arkadaşım. Bende sevmem okadar oturan misafir esimde hiç sevmez.sonucta akşam iki yada üç saat oturulup gidilir. Herkes sabah erkenden ise gidiyor ayrıca okadar saat onlara sirinlik yapılı hep güler yüzle hihii evet aynen deyip durmaya gerek yok .Kendi değerlerinden odun vermedigin için seni kutluyrm tıpkı ben ))

Ayıp demeniz ayıp olmuş bence,
Yoksa düşünceniz doğru,
Bende aynı dertten müzdaribim,
Eşimin ailesinde düzen bu, geç geliyorlar geç gidiyorlar,
Akşam 10da geliniyor misafirliğe, ben 10da yatılan bir ailede büyüdüm, 6sene oldu hala alışamadım ama,
Yok olur mu oturun tabii vs diyorum çünkü eşim alınır ses çıkarsam, ona kıyamam

Insanlar içindekilerini evet saklamamalı ama usulüyle , üslubuyla.

" Bizde ayıp denilecegine , " çok keyifli bir akşamdı , nasıl geçtiğini anlamadık , bu yüzden saatin çok geç olduğunun farkına varmadık , yengede haklı. " denilebilir mesela.

dobra olacağız diye kelimeleri seçmeden konuşmak bana göre saygısızlıktır. ben olsam gülümser cevap vermezdim. karşınızdakiler nihayetinde büyükleriniz, yaşıtınız değil. bu arada ben yeni evliyim. daha kıdemli olsam 1Sen in üslubunu kullanırdım.

Eger her gelip bunu yapmiyorlarsa cok ayip olmus, bana boyle bir cevap verilse bir daha evinize gelmezdim. İnsanlik hali saatin de farkinda olmayabilirler. Sirf esinizin akrabalari oldugu icin bile daha saygili davranabilirsiniz..

Cok ayip olmuss.. cok guler yuzluyum demissiniz de o kadar guler yuzden sonra bu laf olmamis...

Evet ayip etmissiniz. Çok uzun oturmalari bende sevmiyorum düşünceli davranmak gerekir ama o şekilde de söylenmez yani. Ben olsam bir daha size misafirliğe gelmezdim.

Cümlen yersiz olmuş bence çünkü kadın sana bilerek sormuş. Sende haklisin ama cümlen olmamış bence çoğu erkek kocanizin trpkisini verirdi. Ama onlarda çok kalmışlar inafina yapar gibi

ayıp etmişsiniz

bir daha gelmedikleri zaman ayıp etmiş olduğunu anlamış olacaksın..

Yani misafire bizde ayip demeniz olmamis gibi ama onun da özellikle sence gec mi diye sormasi gerçek düşünceni duymak istedigini gösteriyor onun sorusu da garip yani

Çok ayıp etmişsin kendini ezdirmemek sesi çıkmak bu değil. İlk söylediğin "herkesin farklı" kısmı yeterliymiş.

Tamam söylediğin cümle biraz ayıp olmuş ama insanın da biraz düşünceli olması lazım ya.
Haftaiçi o saate kadar oturulur mu?

Önce onlar ayıp etmiş sonra sen ayıp etmişsin durum eşitlenmiş

valla ayıp senin ki

küfür etseydin keşke.. bizim için ayıp olan sizin için ayıp olmayabilir demek istediğini söylemiş bir de..

Bunu deyince kalkıp gittilerse, kovmuşsun oluyor direkt.

Cidden ayip olmus.
Bide ev sahibisiniz.
Bu cumle hic yakismadi.

Resmen gidin demişsin

Kibarca kalkın gidin demişsin ayıp olmuş bi de bu insanlar eşinin akrabası o ona söyler bu ona der olay çok farklı bir boyuta ulaşır dediğine diyeceğine bin pişman ederler

herkes ayıp etmiş.... o oturarak sen o lafı söyleyerek..

Ben düşündüm de kimin evinde 12 ye kadar oturururum; kimsenin. . Sadece bizde ayıp olur kısmı biraz olmamış ama bence sizde onu önlerini kesmek için söylediniz. .

Eger her gelip bunu yapmiyorlarsa cok ayip olmus, bana boyle bir cevap verilse bir daha evinize gelmezdim. İnsanlik hali saatin de farkinda olmayabilirler. Sirf esinizin akrabalari oldugu icin bile daha saygili davranabilirsiniz..

Sen ayip etmissin tabii ki. Misafire "bu saate kadar oturmak ayiptir" denir mi ya haha

Cok ayip olmuss.. cok guler yuzluyum demissiniz de o kadar guler yuzden sonra bu laf olmamis...

2 tarafata ayip etmisss

Ayıp etmissin hemde çok. Ben olsam bir daha asla seninle konuşmazdım

Kendinizce haklısınız ama üslubunuz yanlış.

Evet ayip etmissiniz. Çok uzun oturmalari bende sevmiyorum düşünceli davranmak gerekir ama o şekilde de söylenmez yani. Ben olsam bir daha size misafirliğe gelmezdim.

Konumu güncelledim tekrar bakar mısınız kızlar

Bana öyle deselerdi o nimeti alıp gözlerinin önünde komsuya verirdim yada bunları yaptım ama siz bunlara layık değilsiniz der kaldirirdim ha çöpe atmazdim nimet bu carpilabilirim aslında hak o ama işte ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…