Ben mi büyütüyorum bu konuyu salmalı mıyım?

Siz de alışacaksınız çünkü eşiniz bu. Adam gizli saklı yapmıyor, alacağını vereceğini söylüyor ve sizin itiraz hakkınız yok. Size takılan altınlar bile sizin tasarrufunuzda değil, ellemiycez dediğiniz halde onlara güveniyor. Her ay kenara atarım dediği altın da okuyan çocuğa gidecek. Akrabayla yapılan işe fazla güvenmeyin. Bugün belirlenen rakamların üzerinde zam yapar, yarın işler çok kötü der azaltır. Siz çalışmak istememeye atama beklemeye devam edin. Koşullar kötüydü, şartlar çok zordu, yıprandım... Herkes kapıdan özel şöförle alınıp plazadaki iş yerine götürülmüyor.

Hayat sizin hayatınız, ben bu dünyaya çile çekmeye geldim diyorsanız devam edin. Kocanız için sizin lokmanız değil ailesinin istekleri lüksü ön planda. Olur da aç kalmamak için çalışmaya karar verirseniz de paranızın kuruşunu elletmeyin. Kendinize harcayın, birikim yapın. Anne iki kardeşi karşısına alıp, durumumuz belli abinlerin evine tek maaş giriyor, sana sadece 1 bilezik alabilir fazlası olmaz bile demiyor. Bunu yapsa hem oğluna hem kızına adil davranacak ama onun yerine oğlunun tepesine biniyor.
Söylediğiniz bazı şeylerde haklısınız ancak fazla abartı var maalesef. Abartı derken olayların üstüne bir de siz koydunuz yani olmayan şeyleri söylemeye başladınız 😁 umarım öğretmen, memur tarzı bir işiniz yoktur bunları söylerken çünkü oralardan konuşması çok kolay gerçekten :) ben çalışmak istemiyorum demedim. Atama olmazsa elbet iş imkanlarına bakıcam araştırıcam öncelikle bunu söyleyim. Eşimin başka iş imkanı varken kendi işine yalvar yakar davet eden kendisiydi eşim işi bırakıp gider diye ödü kopuyor. Elbet kimseye güven olmaz bu konuda hak verebilirim ama eşimi elinden kaçırmamak için ne olursa yapar. Ve kayınvalidemlerin bu altın ya da eşya işinden haberleri yok bunlar sadece bizim konuşmalarımız. Kayınvalidem iyi hoştur tatlı kadındır. Eşimden beklenti derken maddi değil manevi çoğu zaman ve evet bu da bazen can sıkıcı olabiliyor. İleride maddi olarakta mecbur kalabilirler evet o zamanda evet bu tabiki gözümü korkutuyor. Yani benim söylediğim şeylere bin kattınız çoğunlukla. Haklı olduğunuz noktalar için bir şey demiyorum elbette.

Bulunduğum şehirde maalesef iş imkanı çok kısıtlı. Buradaki işlere çok baktım araştırdım ancak pek imkan yok. Memleketimde daha çok iş imkanı vardı. O yüzden atanmak istiyorum ama bilmiyorum. Ya bir de eşimin ailesi sanıyor ki aldığımız maaş çok fazla. Çok rahat yaşarsınız imalarında bulundular..
Kocanız böyle bilezikler beyaz eşyalar almaya kalkar havadan uçarsa onlar da çok maaş aldıklarını düşünürler.. benim kocamın ailesi de öyle sanıyordu bu biraz da kocamın suçu idi. Her halta ben yaparım diye atladığı için onlar da çok kazanıyor sanıyorlardı.

Söylediğiniz bazı şeylerde haklısınız ancak fazla abartı var………….

Yani benim söylediğim şeylere bin kattınız çoğunlukla.
Abartı değil öngörü ve tecrübe burada yazılanların çoğu.

Bu koşullarda eşinizin maaşı dediğiniz kadar artsa bile iki ev geçindirip, bir üniversite öğrencisi okutamaz. Kaldı ki sırf kız kardeşinin düğün masrafları bile aylarınıza mal olacak. İlerde siz işe başlarsanız kendi evinizi geçindirirsiniz artık, eşiniz de anne ve kardeşleriyle ilgilenir. Gücü ancak onlara yeter, çünkü hiç bir şeylerinin az olmasıyla yetinmeyecek eşiniz. Hep onlar için en iyisini isteyecek.

Neyse hayat sizin. Yaşayın ve görün.

Evimize sizin eve girenin iki katından daha fazla maaş giriyor. Ama bu bahsettiğiniz hediyeler bizim için bile çok fazla. Bir eşya bir bilezik gayet yeterli, sizinkisi çok abartılı.

Söylediğiniz bazı şeylerde haklısınız ancak fazla abartı var maalesef. Abartı derken olayların üstüne bir de siz koydunuz yani olmayan şeyleri söylemeye başladınız 😁 umarım öğretmen, memur tarzı bir işiniz yoktur bunları söylerken çünkü oralardan konuşması çok kolay gerçekten :) ben çalışmak istemiyorum demedim. Atama olmazsa elbet iş imkanlarına bakıcam araştırıcam öncelikle bunu söyleyim. Eşimin başka iş imkanı varken kendi işine yalvar yakar davet eden kendisiydi eşim işi bırakıp gider diye ödü kopuyor. Elbet kimseye güven olmaz bu konuda hak verebilirim ama eşimi elinden kaçırmamak için ne olursa yapar. Ve kayınvalidemlerin bu altın ya da eşya işinden haberleri yok bunlar sadece bizim konuşmalarımız. Kayınvalidem iyi hoştur tatlı kadındır. Eşimden beklenti derken maddi değil manevi çoğu zaman ve evet bu da bazen can sıkıcı olabiliyor. İleride maddi olarakta mecbur kalabilirler evet o zamanda evet bu tabiki gözümü korkutuyor. Yani benim söylediğim şeylere bin kattınız çoğunlukla. Haklı olduğunuz noktalar için bir şey demiyorum elbette.
Abartı mı? Bin katmadım sadece olacakları söyledim. Evlendiği halde kök ailesi için ölüp biten bin tane erkek konusu açıldı burada. Bu sorunu yaşayan sadece siz değilsiniz, açın benzer konuları okuyun. Siz gerçekten 45 bin TL maaşla hem kızkardeşin takıları + 2 beyaz eşyası, hem okula giden çocuğun üniversiteye kadar masrafı hem de kayınvalide evine yardım yapılabileceğine hem de köşeye para koyabileceğinize inanıyor musunuz? Olayları siz yazdınız, ben kafamdan uydurmadım. Bunun bir de kendi çocuğunuz kısmı var. Yok biz hiç çocuk istemiyoruz derseniz bu maaşla boğaz tokluğuna yaşarsınız. Ekmek makarnayla da doyar insan. Çocuk dedin mi sağlıklı gıdası, bezi maması, oyuncağı kitabı, bebek arabası...sizin piyasadaki rakamlardan haberiniz var mı?

Kendiniz için istediğiniz her şeyi erteleyeceksiniz, o olmasa da olur bu olmasa da olur diye diye vazgeçeceksiniz. Ailenizin tek çocuğusunuz, bunun için mi büyüttüler sizi? Herkesin kocası dara düşer, zor zamanlar geçirir. Destek olursun elinden geldiğince rahatlatmaya çalışırsın, kötü günleri beraber atlatırsın, geçer biter. Sizin eş belirsizliğe mahkum, bundan sonra böyle diyor. O maaşla o hediyelerin alınmaması gerektiğini bile idrak edemiyor, öncelik kök ailede. Kendi çocuğunuzun mu kreş okul masrafını ödeyeceksiniz yoksa eşinizin kardeşinin mi? Size annemle beraber oturalım bile denecek.

Arkadaşlar merhaba. Seneye eşimin kız kardeşi evlenecek. Eşimin maaşı 45 bin. Ben henüz atanamadım maalesef atanmaya çalışıyorum. Şu an biraz da taksitler falan var. Geçimimiz idare eder. Eşim diyor ki iki tane beyaz eşyasını alıcam ve iki tane bilezik alıcam kız kardeşime. Ben de diyorum ki sonuçta iki eşyasını alıcaz bir tane bilezik yapalım birikimimizin birazıda bize kalsın komple tüm birikimi vermeyelim diyorum. Ama eşim bir bilezik az diyor. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda hangimiz hatalıyız? Ayrıca çok zengin olsak ben her şeyini alalım derim inanın ama maaşımız ortada. Fikirlerinizi bekliyorum. Eğer sen yanlışsın diyorsanız daha düşünmeyip salıcam kendimi
Eşinizin beyaz eşya fiyatlarından haberi var mı ?

Yoksa bir mağazaya götürün biraz gezsin belki fikri değişir.

Bileziğin gramı toplam 20. Sizce bu çok mu yoksa ideal mi?
sizin butceye o da cok. gr olmus 4100 . bırıne bılezık konusulurken sayı degıl gr soylenır demek ıstedım. bı suru ev sahıbı masrafı da yaparsınız siz. 80bin bilezik de 50 de beyaz esya. 130. siz bu dugunu ev sahıbı olarak150 ye kapatırsınız. bu bazılarımızın tek maası sızın 3.. sımdı esım bana bılezık yapıyor her yıl. e bısı olsa bozdurur verırım. işsiz kalsa tumu feda olsun bırıkımı bana yapıyoruz ama eve yani. sizin kendı coluk cocuk rızkınızı baska haneye nakledıyorsunuz. kardesı canı tamam da herkes ayagını yorganına gore uzatsın. ya sadace bilezik alsın ya da beyaz esya. . kardesı de annenız de bu duruma alsın gozuyle bakıyorsa da bı pürüz var bence. pek acıdıklarını sanmıyorum aılenıze :))

Eşinize “ne kadar iyisin, ben de senin gibi bir abim olsun isterdim. Kardeşin için tüm bunları yap, lakin ev için bir şey gerekli olduğunda ya da ben herhangi bir harcama yapmak istediğimde bu öne sürülecekse bil ki gönlüm yok “ deyin. Zira bedelini de siz ödeyecekseniz o iyilik olmaktan çıkar

Bir tanecik kardeşim diyor tabiki yapıcam diyor. Babaları vefat etti o yüzden daha hassas onu da anlıyorum ama bilmiyorum kafam karışık
Sizin kardesiiniz var mı aynısını ona yapmak isteseniz ne der? Elde olsada yapılsa ama bana da faza geldi

düğün gelir geçer de eşinizin mantığı evliliğinize zarar. hatalı diyemiyorum, o da kendi dünyasında illa haklıdır. ama evlenme zamanı değilmiş eşinizin. düğün biter küçük üniye başlar, kızın cocugu olur derken siz maddiyat ve eşinizin cok vericiliği arasında cok yıpranırsınız. artık bi evi var onceliği o ama bence hayatı oturmadan evlenme kararı almışsınız. bunlar konuşulmalı idi. kuzenimin başına böyle bişe geldi. kardeşinin özel tıp ücretini yüklendi, kendisi eti butu belli bi adam. kuzenim saatlerce yol gidip geliyor, o da ortalama kazanıyor, daha bebekleri olacaktı falan. maalesef maddiyat cok sorun oldu ki bu dedğim 8 sene falan önce. şimdi çok daha zor geçinmek.

Ayranı yok içmeye, tahtırevanla gider sıçmaya. Biz iki memur maaşıyla sadece 15 gram bilezik takmıştık düğünde kardeşime. Sizinki babası yok diye kendi kendine tribe girmiş ama sizin rızanızı da alması lazım. Kafasına göre ben çocuk okutacağım diyemez. Benim için boşanma sebebi olurdu bu. Göz göre göre eşinin çocuğunun rızkını yediriyor adam. Madem bu kafada, evlenmeseydi.

Arkadaşlar merhaba. Seneye eşimin kız kardeşi evlenecek. Eşimin maaşı 45 bin. Ben henüz atanamadım maalesef atanmaya çalışıyorum. Şu an biraz da taksitler falan var. Geçimimiz idare eder. Eşim diyor ki iki tane beyaz eşyasını alıcam ve iki tane bilezik alıcam kız kardeşime. Ben de diyorum ki sonuçta iki eşyasını alıcaz bir tane bilezik yapalım birikimimizin birazıda bize kalsın komple tüm birikimi vermeyelim diyorum. Ama eşim bir bilezik az diyor. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda hangimiz hatalıyız? Ayrıca çok zengin olsak ben her şeyini alalım derim inanın ama maaşımız ortada. Fikirlerinizi bekliyorum. Eğer sen yanlışsın diyorsanız daha düşünmeyip salıcam kendimi

Ya altınlar ya eşyalar ikisi birden aşırı fazla geldi.

Hayır haklısınız siz. Salmayın. Kocayı salın gitsin. Otobana mı çıkacakmış,nerden bulacakmış onca parayı?

Ne kardesler vaar bee 😄 Esimin kardeşleri 7-8 gramlik bilezik takmislardi birer tane. Bir tanesi de tam altin. 😬
Gerci anne ve babasi bile birer tane 8 gramlik bilezik takmisti 10 sene önce. Gelirleri de sizin kadar dusuk degildi hic birinin.
45 bin şu devirde para degil kendi eviniz bile olsa o maaşla gecinmeye calisiyoken bilezik esya icin birikimi yiyip bitirmek akilli mantikli bi is degi

Bir kadının aptal kocası olmasın, kadını yedi kat dibe batırır. Bir erkek kadını vezir de ediyor rezil de.

(Yukarıdaki atasözü benim yazdığım şekliyle bence daha doğru, ataerkil toplumuz; bir kadın erkeğe maddi açıdan erkek kadar zarar vermez.

Kız kardeşi değil damat üzerinden konuşmak lazım . Zar zor iki bilezik alıp düğünden sonra damadin araba parasına ekleme mi yapacaksınız, üstelik yeterli geliriniz de yokmuş. Çocuğunuz var mı yarın kocanız çocuklarınızin hakkını da bunlara yedirir.

Bence 15 gramlık bir bilezik gayet yeterli. Ne gerek var beyaz eşyaya. Geliriniz daha çok olsa alsın derdim ama bu devirde 45 binle geçinmek çok zor

45.000 maaşla bu kadar uçmaya gerek yok.Tek bilezik kafi bence.He çok kazanırsınız herşeyini karşılarsınız, kime ne de.Birini de mutlu etmek için sıkıntı neden çekesiniz.

Sırf böyle kardeş düşkünlüğü için ilişkimi ileri boyuta goturmemistim. Babaları yoktu diyordu ki biz evlenince ev alirsak kardeşime de alicam. Ben evimde otururken o kira mi versin diye. Biz Turkler olarak aileden kopamıyoruz bir türlü. Sizin gibi tek çocuğum belki de biz anlayamıyoruz bu kardeş sevdasını. Maaşınız dışında da birikiminiz var belli ki ama kardeş evlendirmelere mi birikti o para ?
İleride sorun yaşayacaksınız gibi duruyor. Sıkıntılı bir durum. Ben size hak veriyorum.

Back
X