Şimdi de konuşmuyo hanimefendi benimle ben tavırlı davranıyorum çünküberaber oturup surat asıp konuşmamak yerine ayrı odalarda durmanız daha mantıklı. normalde evi ayrı olanlar bile kaynanasıyla tartışınca mecbur aynı ortamda kısa süreli bulunuyor ki siz aynı evdesiniz doğru olanı yapıyosunuz. umarım ayrı eve sorunsuz çıkarsınız..
Anladım belki ben cana yakın davransam daha huzurlu bir ortam olur ama içimden gelmiyo şimdi de küsmüş benle hanımefendi suratı beş karışAile terapisti bana ısrarla şunu söylemişti: "sen kötü olma, sen iyi ol."
Yani karşındaki insan zalim değilse senin iyiliğin ve kötülüğün ona da etki eder. İlla ki anlaşmazlıklar oluyor ama herkes kötü olduğundan değil, empati kurmadığından...
ne yaşadığınızı bilmiyorum ama konuşmuyosada herkes kendi bilir bende bazen konuşmam sinirlendiğimde. bu kv ler zaten aynı fabrika herhalde. bizde evlat sahibi olcaz umarım böyle olmayızz olmamalıyız die düşünüyorummm ..Şimdi de konuşmuyo hanimefendi benimle ben tavırlı davranıyorum çünkü
İlk zmanlar zor geliyodu ama şimdi alıştım. Televizyonum var babam almıştı allahtan. Arkadaşlarım da yeni evliyliyken geldiler onun dışında gelmediler
Ev işi dışında bir odaya kapanan sensin ben sana acıdım. Kv sana daha önce ne yaptı bilmem. Ama normale dön bence. Yani evin içinde normal dolaş vs. Ama yinede ayrı eve çıkMerhaba 2 yıllık evliyim. Kaynanamlarla yaşıyorum çok sorun yaşadım zamanında kaynanamla. Şuan için ayrı eve çıkma durumu yok eşim doğru bi anı kolluyo sorun ayrı ev de değil aslında. Önceki konumu bilirisniz eşim sanırım annesiyle konuştu ve kaynnaam bana şuan iyi davranıyo ya da, kaybetme korkusundan, bilemicem orasını. Ama ben, kaynanamdan resmen nefret ediyorum. Suratını göresim gelmiyo. Odamdayım akşama kadar ve bundan dolayı morali bozuluyo kaynanamın bilmiyorum ya da bana öyle geliyo. Hatta eşim yakın zmanda ayrı ev konusunu açınca sanki dövdük de odasında akşama kadar dedi.( eşimmde dövemezsiniz zaten öyle bişi mi var dedi) Ama benim içimden gelmiyo yanına gitmek her gittiğimde saçma sapan konular açıyo kendisinin ne kadar iyi bir kaynana olduğunu başkalarının da ne kadar kötü olduğunu ima edicek olaylar anlatıp durruyo. Her yanına gittiğimde bana laf sokucak şeyler buluyo kısacası sohbeti beni sarmıyo. Ben kahvaltı hazırlıyorum evimin işini yapıyorum odama geçiyorum taki akşam yemeğine kadar akşam yemeğini de hazırlayıp yiyip odama geçiyorum ve gittiğimde de konuşmuyorum soru sorduğunda da kısa kısa cevaplar veriyorum. Benim kafam böyle daha rahat daha huzurlu. Ben kötü kalpli miyim? Bazen kendimi merhametsiz görüyorum ama elimde değil fikirlerinize ihtiyacım var karışık yazdım biraz sanırım kusura bakmayın. Eşime soruyorum gitsen iyi olur ama sen bilirsin yine de diyo. Kendimi merhametsiz görmem şu yönden kaynanamla gündüzleri sadece ikimiz evdeyiz o içerde ben odamdayım. O yönden acıma duygum kalmadı artık
Geçmişte çok zor şeyler yaşamış olabilirsiniz, anlarım ama şuan kadın hatasını anlamış. Size iyi davranıyor. Bu durumda aynı evde başka odada oturmak hiç hoş değil. Böyle devam ederseniz eşinizin desteğini de kaybedersiniz. Zor da olsa geçmişe sünger çekmelisiniz, en azından öyle yapmış gibi görünmelisinizMerhaba 2 yıllık evliyim. Kaynanamlarla yaşıyorum çok sorun yaşadım zamanında kaynanamla. Şuan için ayrı eve çıkma durumu yok eşim doğru bi anı kolluyo sorun ayrı ev de değil aslında. Önceki konumu bilirisniz eşim sanırım annesiyle konuştu ve kaynnaam bana şuan iyi davranıyo ya da, kaybetme korkusundan, bilemicem orasını. Ama ben, kaynanamdan resmen nefret ediyorum. Suratını göresim gelmiyo. Odamdayım akşama kadar ve bundan dolayı morali bozuluyo kaynanamın bilmiyorum ya da bana öyle geliyo. Hatta eşim yakın zmanda ayrı ev konusunu açınca sanki dövdük de odasında akşama kadar dedi.( eşimmde dövemezsiniz zaten öyle bişi mi var dedi) Ama benim içimden gelmiyo yanına gitmek her gittiğimde saçma sapan konular açıyo kendisinin ne kadar iyi bir kaynana olduğunu başkalarının da ne kadar kötü olduğunu ima edicek olaylar anlatıp durruyo. Her yanına gittiğimde bana laf sokucak şeyler buluyo kısacası sohbeti beni sarmıyo. Ben kahvaltı hazırlıyorum evimin işini yapıyorum odama geçiyorum taki akşam yemeğine kadar akşam yemeğini de hazırlayıp yiyip odama geçiyorum ve gittiğimde de konuşmuyorum soru sorduğunda da kısa kısa cevaplar veriyorum. Benim kafam böyle daha rahat daha huzurlu. Ben kötü kalpli miyim? Bazen kendimi merhametsiz görüyorum ama elimde değil fikirlerinize ihtiyacım var karışık yazdım biraz sanırım kusura bakmayın. Eşime soruyorum gitsen iyi olur ama sen bilirsin yine de diyo. Kendimi merhametsiz görmem şu yönden kaynanamla gündüzleri sadece ikimiz evdeyiz o içerde ben odamdayım. O yönden acıma duygum kalmadı artık
Ayrı eve çıkmamamızın sebebi maddiyat değil allaha şükür kendimizi geçindirebiliriz. Sorun kaynanam en başta konuştuk falan derdi varbir işe girsenize ya da bir hobi edinin.işe girerseniz eve çıkma sürecine de katkıda bulunursunuz.bence doğru yapıyorsunuz, nefret ediyorum kötü kaynanalardan.
Küsebilir, normal çünkü onlar öyle görmüş. Sizin odadan çıkmamanız bile onun için çok büyük bir şey. Ki kaldı ki size sadece küserek tepkisi vermesi bile KENDİNCE çok az bir tepkidir. Çünkü kendisinin kaynanasına böyle bir şey yapma ihtimali muhtemelen söz konusu bile olamaz.Anladım belki ben cana yakın davransam daha huzurlu bir ortam olur ama içimden gelmiyo şimdi de küsmüş benle hanımefendi suratı beş karış
Yorumunuz için çok teşekkür ederim :) benim odamda olmama sinir oluyo ama kendisi sebeb bunun farkında değil malesef. Sabır çekiyorum. Ben evin içinde olduğum sürece onu sevemicem bari birazcık da olsa karşılıklı saygımızı bozmadan çıksam ayrı eve ama sanırım birbirimzden iyice nfret edicez bu gidişle öyle görünüyo. Hayatta hep kendi dediği olmuş hiç kendini ezdirmemiş biri brnim kaynanam. Gelinlerinin kendisinr benzemesini kesinlikle istemiyo. Kendini acındırıyo tansiyonum var kalpten götürceksin beni oğlum kaç yaşında kadınım ben oğlum... uzar da gider. Kendinden illahlah ettirdi resmen. Benim de sınavım bu demekki sabretmeyi öğrenicem inşallah.Küsebilir, normal çünkü onlar öyle görmüş. Sizin odadan çıkmamanız bile onun için çok büyük bir şey. Ki kaldı ki size sadece küserek tepkisi vermesi bile KENDİNCE çok az bir tepkidir. Çünkü kendisinin kaynanasına böyle bir şey yapma ihtimali muhtemelen söz konusu bile olamaz.
Anladığım kadarıyla iyi niyetli olmaya çalışıyorsunuz, ne güzel. İnşallah Sürayyanın Esma sultanı yumuşattığı gibi siz de iyi anlaşırsınız :)
Şaka bir yana kim dört dörtlük anlaşıyor ki?
Kimi mecburen ya da korkusundan susup içine atıyor, kimi ben kendimi ezdirmem diye ilişkileri yıkıyor. Kimileri de yanlışa yanlışla karşılık vermek yerine doğru ve dik durup hayatını iyi idare etmeyi biliyor işte.
Şuan için pek mümkün durmuyo. Kaynanam istiyoki bana laf sokmasına rağmen odamda oturmiyim onun dizinin dibinde oturim. Sonuçta beni dövmüyolar ya sorun yok ya hani(!) Kendisini çok övüyo vr hatalarını keisnlikle kabul etmiyo. Bide yalanları var çok fazla yalanı ortaya çıksa da yüzü kızarmıyo sabır diyorum sadece sabır. Her şey bir gün düzelir eminimSenin için zor bir durum bir arada yaşamak kolay değil en azından bir işe girsen hem kafan dağılır hem kendi paranı kazanırsın böylelikle bütün gün evde durup kendi kendine kurmazsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?