Ben mi dert ediyorum??

Benim ailem için de eşim geçerlidir.
Eşim evde yokken ben niye ailemi çağırıp ağırlayayım?
Genelde diyorum ya, erkek ailesi yapar bunu.
Kendi evleri benimserler, at koşturmak isterler.
Evin hanımı olsun olmasın, orası onların evi ya!, istedikler gibi kalabilirler.
O çok sevdikleri oğlancıklarına yatak açtırmaz, nevresim değiştirtmez buldukları yere yatarlar ama gelin evde iken, su almaya parmak kıpırdamaz.
Zalimsiniz erkek aileleri!
“dert değil iç döküş” olmuş bu :D

Ben ağırlarım ya, ben yokken ağırlamasına da bişey demem. Yeter ki ev temiz derli toplu olsun bana laf getirtmesin :D

Rahatsız olduğunu anlaşılır ve sakince dile getirmelisin bence ki tekrar etmesin eşin.

Erkekler düşünemez hadi karşı taraf niye düşünmüyor bilmem! Burda esirgeme söz konusu değil ama evin hanımı yok ne işin var evde yahu. Ben abimin evinde eşi olmadan kalmam geline de saygı bi yerde bu durum onun düzeni onun evi.
Bir gün görümcem muhteşem bir cümle kurmuştu.
‘Ben ablamda değil, sizde daha rahat kalıyorum sonuçta erkek kardeşimin evi’!
İşte zihniyet bu, genç bir kadın kurdu bu cümleyi.
Her türkü sosyo ekonomik kültüre sahip ama işte, özündeki bağnazlıktan çıkamıyor bazıları!

Sakin kalmaya çalışıyorum ama zamanı gelince sölicem yani.ben onlara kayınvalidem evde yokken gittim mi ?? Şimdilik diyecek ve yapacak bişi yok ama galiba eşimin biraz hassasiyet gösterip bana sormasını isterdim.cnm böle böle annemlerle biz bi gece kalsak olur mu falan diye??çünkü o eve çok emek verdim.eşim de biliyor.ama işte kıymet bilinmiyo sanırım.sadece sorsa belki bu kadar sinir olmazdım.neyse yapcak bişi yok.

Ya dile getirmeyeyim tamam ama bu da haksızlık değil mi ya.kayınvalidemler çeyiz yapmadı.kocam ne balayına götürdü ne tatile götürdü o yüzden ben annemle çıktım ama böle yapımca kocam bide.şimdi ben bunu dile getirmek istiyorum ama krize yol açmak istemiyorum.ne yapmalıyım ya :kızgın:

Siz eşinizden daha verici konumda olduğunuz için sinir olmuşsunuz. Bu konuyu hiç açmadan sinirinizin geçebilmesi için onun verici olmasını sağlayın. Balayı, beraber tatil vs artık başka ne istiyorsanız onları talep edin.

“dert değil iç döküş” olmuş bu :KK70:

Ben ağırlarım ya, ben yokken ağırlamasına da bişey demem. Yeter ki ev temiz derli toplu olsun bana laf getirtmesin :KK70:
Yok, bana kimse böyle bir şey yapamaz:KK70:
Aklını alırım adamın valla.
Günler önceden habersiz gelinemez bile.
Ama gördüğüm duyduğum ve bildiğim için genel olarak erkek aileleri böyle maalesef.
Kadını hiçe sayıyor.

kızlar merhaba.ben bişi sorcam.ben annemle tatile gittim.eşimde şehir dışında tatildeydi.fakat eşim iş dönüşü kendi ailesinin yanına gitmişti ve onları da alıp bizim evimize gittiler.(eşimin ailesi şehir dışında oturuyor)ben evde yokken onlar da benim evimde 1 gece konaklayacaklar.şimdi ben bundan aşırı derecede rahatsız oluyorum fakat eşim de kırılmasın diye bişi diyemiyorum.ben mi bu durumu sorun ediyorum?? Bu arada biz 1 senelik evliyiz.siz olsanız rahatsız olurmuydunuz??
Orası onun da evi. Neden rahatsız olayım.

Ya dile getirmeyeyim tamam ama bu da haksızlık değil mi ya.kayınvalidemler çeyiz yapmadı.kocam ne balayına götürdü ne tatile götürdü o yüzden ben annemle çıktım ama böle yapımca kocam bide.şimdi ben bunu dile getirmek istiyorum ama krize yol açmak istemiyorum.ne yapmalıyım ya :kızgın:
Ben kızınca bu kadar inçe düşünmem direk kriz çıkarırırm. Ne işi var ben yokken misafirin evde. Nereye girer çıkar bilemem. Belki odamı karıştıracak

Benim ailem için de eşim geçerlidir.
Eşim evde yokken ben niye ailemi çağırıp ağırlayayım?
Genelde diyorum ya, erkek ailesi yapar bunu.
Kendi evleri benimserler, at koşturmak isterler.
Evin hanımı olsun olmasın, orası onların evi ya!, istedikler gibi kalabilirler.
O çok sevdikleri oğlancıklarına yatak açtırmaz, nevresim değiştirtmez buldukları yere yatarlar ama gelin evde iken, su almaya parmak kıpırdamaz.
Zalimsiniz erkek aileleri!
Orası onların evi değil işte bide o yüzden gıcık oluyorum.babamın evi.insan biraz rahatsızlık hisseder yani

Sakin kalmaya çalışıyorum ama zamanı gelince sölicem yani.ben onlara kayınvalidem evde yokken gittim mi ?? Şimdilik diyecek ve yapacak bişi yok ama galiba eşimin biraz hassasiyet gösterip bana sormasını isterdim.cnm böle böle annemlerle biz bi gece kalsak olur mu falan diye??çünkü o eve çok emek verdim.eşim de biliyor.ama işte kıymet bilinmiyo sanırım.sadece sorsa belki bu kadar sinir olmazdım.neyse yapcak bişi yok.
Gidiyoruz demedi mi? Sonradan mı duydunuz?
İletişim sıkıntınız var gibi sanki sizin asıl.

Orası onların evi değil işte bide o yüzden gıcık oluyorum.babamın evi.insan biraz rahatsızlık hisseder yani
Yahu kimin evi olursa olsun.
Babanız da sizin yaşadığınız evde böyle kalmamalı, onlar da.
Ev sahibi evde yok iken, evin parasını kimin verdiğinin önemi yok ki?
İsterse ev onların olsun, gene kalamazlar gene kalamazlar.

Düşünce tarzınızı çok yanlış buldum. Evi babam aldı, çeyizi ben yaptım. Evime gelemezler. Nasıl yani? Eşiniz şehir dışında olsa siz annenizi evinize getiremeyecek misiniz? Eşim yok anne, gelip kalamazsın mı diyeceksiniz? Babanızın aldığı evin tuğlalarını yemez kimse herhalde. Hem de hepi topu bir gece.
Sorarım en azından.böle böle bi durum var.annemler gelip kalabilir mi diye?? Bana da sorsa hayır demezdim zaten ama sorması beni sayması demek.sanırım daha çok rahatsız olduğum şey bu.

Nolacak ki ya Allahaşkına, şöyle düşünüp empati yapın, sizin ailenizin sizin yaşadığınız şehirde işi var ve sizinle gelmek istiyorlar 1 geceliğine. Eşiniz de iş seyahatinde. Eşim evde yokken gelemezsiniz mi diyeceksiniz yani? Ev sadece sizin mi eşinizin de değil mi? Onun neden hakkı olmasın 1 gece ailesini misafir etmeye. Varsın siz yokken olsun daha iyi hem muhatap olmayacaksınız hem de yorulmayacaksınız. Hiç tadınızı kaçırmayın eşinize söylenerek

Yok, bana kimse böyle bir şey yapamaz:KK70:
Aklını alırım adamın valla.
Günler önceden habersiz gelinemez bile.
Ama gördüğüm duyduğum ve bildiğim için genel olarak erkek aileleri böyle maalesef.
Kadını hiçe sayıyor.
O konularda haklısın canım görgü nezaket kuralı habersiz gelmelerine bende zamanında çok arıza çıkardım zamanla herkes birbirinin kültürüne ayak uydurdu şükür.

Uzakta olan benim ailem olduğu için galiba hak veremedim ben konu sahibine. Bilmiyorum.

O konularda haklısın canım görgü nezaket kuralı habersiz gelmelerine bende zamanında çok arıza çıkardım zamanla herkes birbirinin kültürüne ayak uydurdu şükür.

Uzakta olan benim ailem olduğu için galiba hak veremedim ben konu sahibine. Bilmiyorum.
Düşünün şimdi, siz ailenizin yanında tatildesininiz ve eşinizin ailesi sizin evde akşam toplanmışlar.
Ohh bir güzel kim varda çağırılmış, yenilmiş içilmiş sefa sürmüşler.
Delirmez misin?

Bir gün görümcem muhteşem bir cümle kurmuştu.
‘Ben ablamda değil, sizde daha rahat kalıyorum sonuçta erkek kardeşimin evi’!
İşte zihniyet bu, genç bir kadın kurdu bu cümleyi.
Her türkü sosyo ekonomik kültüre sahip ama işte, özündeki bağnazlıktan çıkamıyor bazıları!
Var malesef bu modeller ama ben çizgi çekilmesi gerektiğini düşünüyorum mesela neden evinizde çok rahat ediyor azcık rahatsız etmelisiniz :))

İşte tam çıkarken biz gidiyoruz.bizim evde kalcaz dedi
Bana göre bazı şeyler esnetilmeli evlilikte. Anahtarınızı alıp habersiz ve yalnız kalmış değiller ki? Yada siz yoksunuz diye geliyor değiller.
Herşeyi büyütmemek gerek. Şu durumda huzursuzluktan başka birşey olmaz sizin bunu söylemeniz. Başka zaman güzel dille ben böyle şeylerden hoşlanmıyorum dersiniz belki ama bu çok rastlanacak bir durum değil, ekstrem şeyleri göz ardı edin.

Back
X